X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci powiem ze tez duzo przy kompue siedzę i miałam w wakacje ni z gruszki ni z pietruszki dokładnie to samo. I poszperałam w necie suma sumarow wyszło ze zespół cieśni jest od powtarzalnych ruchów bo napędzasz ciagle ten sa mięsień. I trzeba dac mu odpocząć ( jesli stan nie jedt zaawansowany ) po czym zmniejsza sie na nim opuchlizna i przechodzi. Odstawiłam kompa i pomogło

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm... no fakt, zdarzył mi się taki ból od np 3 godzin grabienia liści lub kilku godzin siekania warzyw...
    Może faktycznie trzeba przystopować z kompem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to kiedyś miałam, ale to po sezonowym pływaniu na windsurfingu i w zeszłym roku w wakacje jak dużo pracowałam to tez mi się to odezwalo. Używałam wtedy takiej elastycznej opaski i z czasem przeszło.

3i49krhmik48bp05.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym miała wybierać gdzie chciałabym mieszkać w Norwegii to i tak bym wybrała Bergen:) Ludzie tutaj są bardziej luźni no i miasto też piękne :) Poza tym ja tutaj mieszkam od 10 roku życia z przerwą na studia. :)

Ja się nie wypowiem na temat bóli nadgarstków niestety bo się nie znam.

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chyba wolała Alesund bo tam przynajmniej śnieg pada a tu podobno nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 13:35

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj też pada:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel ja w Bergen 8 lat mieszkałam, ale wiadomo dobra praca na drzewach nie rosnie i tylko dlatego sie przenieśliśmy. Nie ukrywam ze jak sie nadarzy okazja to pewnie wrócimy.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline - Coś wiem o braku pracy :/ Chociaż przyznam się, że nie spodziewałam się, że będzie aż tak ciężko tym bardziej, że znam norweski tak samo dobrze jak polski. To nie ta sama Norwegia co kiedy wyprowadzałam się na studia do Polski, chociaż już wtedy coraz gorzej się robiło na rynku pracy.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel nie martw sie zawsze jest jakaś opcja i tylko trzeba byc cierpliwym. A co studiowalas?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychologie:) Teraz muszę sobie dać spokój z poszukiwaniem pracy na jakiś czas, ale nie poddam się. Jako tako prace miałam, ale tylko 23% + ringevikar.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciazy dobry moment na szukanie pracy, znam laski które tak dostały prace po to by za nie vikara od razu zatrudnili i to podostawały prace w 6-7 miesiącu!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-) albo jak kto woli dobry wieczór ;-)

Widzę, że wczoraj był dzień pizzy :P Ja wczoraj robiłam na kolacje taką swojską ;-)

Pianistka cieśń nadgarstka jest bardzo częstą przypadłością w ciąży i przechodzi zazwyczaj po porodzie ale nie zawsze. Możesz kupić opaski uciskowe na nadgarstek ale mi to nie pomagało.

Szybko minął mi ten weekend ... w ogóle ten czas tak szybko leci i zastanawiam się kiedy zapakować torbę do szpitala bo tak to odwlekam a tygodnie lecą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:17

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Psychologie:) Teraz muszę sobie dać spokój z poszukiwaniem pracy na jakiś czas, ale nie poddam się. Jako tako prace miałam, ale tylko 23% + ringevikar.

Oj, a moja córka dostała sie na psychologie. Tak ciezko z pracą ? :)

A jaką psychologie studiowalas?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Co tak cicho od wczoraj ? Odpoczelyscie weekend ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Faktycznie jakaś cisza się zrobiła.
    No i znowu mamy poniedziałek ...wiec byle do piątku :P

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

My wczoraj wieczirkiem wrocilismy z Sandefjord :)

Poanistka ja rowniez mam zespol ciesni nadgarstkow :/ wspolczuje Tobie, bo ja z miesiaca na miesiac mialam coraz gorzej. Po ciazy niestety nie przechodzilo, nawet mialam problemy zeby kokoszke z lozexzka podniesc :/ od jakis 3 tygodni zaczelam szydelkowac i zaczyna przrchodzic juz coraz mniej mnie boli, bo prawdopodobnie robie ruchy ktore naprawiaja to dziadostwo!! Gdybym wiedziala to juz rok temu bym dziargala, ale madry czlowiek po szkodzie ;)

Miuu lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was musiała dostarczy søknad om foreldrepenger najpierw do pracodawcy. Mój pracodawca chyba postnowił dopiero się zająć inntekstopplysingskjema i dziś mi łaskawie napisał ze najpierw musi zobaczyć podanie.

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi ni bo z ciesnia to jest tak ze musisz zmienić rodzaj ruchów które wykonujesz. To jest zapalenie mięśnia on puchnie i wtedy boli jak nic nie zrobisz to przejdzie w stan przewlekły jak zmienisz ruchy duża szansa ze przejdzie. Ale jestem mądra :P hihi

Nue moge znalesc moich szydelek po przeprowadzce. A znów święta idą i nie mam gwiazdek

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu teraz i ja jestem mądra :P w ciąży ćwiczyłam te łapska, ale te ćwieczenia niestety nie pomogły, a jeszcze chyba gorzej było :/

Marti ja nie musiałam żadnego podania skladać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:29

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi póki co ból minął :) w nocy bolało ale tylko raz się obudziłam... :)
    wczoraj robiłam na drutach i było ok... może faktycznie pomaga? :)

Dzwoniłam do tego norge bus i ogarnęłam transport wózka i gratów :D będą w sobotę!! :D super

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ