Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie racje ale tak chciałam wiedzieć w końcu czy chłopiec czy dziewczynka i czy wszystko Ok. Ah.
Co do zasiłku ciążowego to w papierach mam kontormedarbeider. Pytanie czy moge pod to podciągnąć cos. Pracodawca mi zaświadczy ze nie ma dla mnie stanowiska. -
Miuu wrote:Macie racje ale tak chciałam wiedzieć w końcu czy chłopiec czy dziewczynka i czy wszystko Ok. Ah.
Co do zasiłku ciążowego to w papierach mam kontormedarbeider. Pytanie czy moge pod to podciągnąć cos. Pracodawca mi zaświadczy ze nie ma dla mnie stanowiska.
Miuu, moim zdaniem nie bardzo. nie pracujesz z chemikaliami, w toksycznym środowisku ani fizycznie... jedynie możnaby kombinować że stres... ale to dość naciągane... ja bym brnęła w sykemelding...
Co do płci... BARDZO DOBRZE że nikt Ci nie powiedział! Mi na tym etapie powiedzieli, że będzie chłopiec i co? Jak sama widzisz, czekamy na Emmę
nawet sobie nie wyobrażasz jak się czułam, jak zmienili zdanie ;P
poczekaj do połówkowych to poznasz już pewną płeć spokojnie, przyjdzie na to czas... teraz to i tak by było palcem na wodzie pisane... -
Pianistka ma racje...nie ma co się spieszyć z poznaniem płci. Bo jednak nawet drobna sugestia może ukierunkować nasze myślenie a później jest rozczarowanie. Mój lekarz w pl powiedział, że koło 20 tc ciąży powie mi jaka płeć i nie chciał zrobić tego wcześniej i w sumie też się cieszę, że nie wróżył wcześniej.
-
Marti87 Uuuu to faktycznie nie dziwie Ci sie,ze bylas zla na meza ! Sa rzeczy wazne u wazniejsze i teraz Ty i dziecko jestescie najwazniejsi a nie jakies glupie polowanie ! Ah Ci faceci oni maja galaretke zamiast mozgu a z tym kluciem no ja mialam jak mi szyjka sie skracala,ale spokojnie i bez szyjki mozna ciaze nawet przenosic !no i wiesz nie chce byc nie mila,ale nie wbijaj mi sie kochana w kolejke teraz ja rodze dziewczyny powiem wam tak wcale nie jest ciezko z sykmeldingiem by dostac trzeba czasem troszke pokolorowac lekarzowi ja cala ciaze jechalam na chorobowym teraz od wczoraj juz jestem na macierzynskim ! A i stres tez jest podstawa do dostania pieniedzy ciazowych !Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Macie racje. Muszę uzbroić sie w cierpliwość. Ale to takie trudne.
Mi mogą wpisać ze muszę przyjmować towar budowlany na magazyn i sprzątać pi skończonych budowach. Tylko nie wiem czy jesli stanowisko mam wpisane jako pracownik biurowy to przejdzie. Chyba za stara jestem ba ciąże bo na nic nie mam siły. Ledwo mężowi z dokumentami pomagamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:08
-
Macie racje,ze lepiej poczekac z poznaniem plci dziecka .Mojego kuzyna zona jest w ciazy i w 12tyg uslyszala,ze bedzie chlopak pozniej w 20tyg okazalo sie ze dziewczynka zaczeli kompletowac wyprawke ,w okolicach 27tyg trafila do szpitala jakies bakterie w moczu a tam okazalo sie ze to chlopak ,byli teraz w 31 tyg i ciagle chlopak takze lepiej czasem poczekac!chociaz wiem,ze ciekawosc zzera a dziewczyny co sie dzieje z Froogi?dawno sie nie odzywala? Angela co tam u Ciebie i Dorianka?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Miuu jak masz spoko Polozna i wpisze Ci co trzeba to przejdzie !pokoloryzuj troche,z tym stresem a napewno sie uda
Miuu lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
U Froggie... dzisiaj była na legevakcie bo od kilku dni ma ciągle twardy brzuch nawet jak lezy
była na legevakt ale tylko sprawdzili serduszko malej i kazali jej odpoczywać ale ona ma ten brzuch twardy nawet jak leży cały dzień dostała skierowanie od fastlege do ginekologa więc może tam się dowie co i jak...
Kitaja, no ja bym się chyba zapłakała jakby mi zmienili płeć dziecka ok 30 tygodnia! :o
chociaż niby w 23 tygodniu inna babka mi potwierdziła dziewczynkę...
wiecie co, ja też czasem mam takie kłucie w pochwie i dzisiaj chciałam sprawdzić i mam wrażenie że szyjka jest wyżej niż była... ale nie panikuję. za 2 dni mam wizytę więc wezmę skierowanie. a jak mi nie da to pójdę do gina prywatnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:21
-
Podobno w pierwszej ciąży brzuch obniża się szybciej niż w kolejnych ... mi tam się nie spieszy
Ze zwolnieniem trzeba troszkę udawać... ja marudziłam u lekarza. Od początku mówiłam, że jestem bardzo śpiąca, później że plecy, miednica itd. Narzekałam, że ciężko w pracy. Chociaż moja lekarka pamięta jak przyszłam w czerwcu i powiedziałam, że jestem codziennie w pracy i mam dużo nadgodzin, a byłam w pracy 20 dni z rzędu, bez dnia wolnego i wtedy pierwszy raz dostałam zwolnienie na 100%, żeby upomnieć pracodawcę. I ona już tego się trzymała. -
Ja pierwsze zwolnienie dostałam w szpitalu po krwawieniu i potem lekarka moja mi przedłużyła na 2 tygodnie żebym odpoczęła.. ale że krwawienie się powtórzyło, dała mi kolejne 2 tygodnie... a potem to ja już kombinowałam
płakałam jej że boję się wracać do pracy bo to ewidentnie ze stresu i przemęczenia te krwawienia...
a przed ciążą byłam tytanem pracy w maju wyrobiłam ok 280 godzin w pracy przez cały maj nie miałam dnia wolnego... rekord to było 17 godzin w pracy. więc moja szefowa nie potrafiła zrozumieć że w ciąży chcę pracować mniej i mnie nurała... i przez to te krwawienia więc poszłam na syka i niech spada na drzewo -
No ja wlasnie tez na dwa etaty ciągnęliśmy a teraz kicha. Ja mam zaawansowana dyskopatię ze wskazaniem do operacji plus hashimoto. Moze przez to taka zdechła jestem i migreny takie w ciąży ze na lege vakt wylądowałam ale boje sie ze dla norkow to wszystko za mało. Ostatnio mi noga zaczęła drętwiec od kręgosłupa i niestety siedzieć nie moge za bardzo tylko pol leżąca.
No zobacze. 5 idę do lekarza i bede tupać nogami ze ma mi przedłużyć zwolnienie.
No ja faktycznie te krwawienia mam ze stresu i zmęczenia. Dziś lekarz mi powiedział ze wszystko sie poprzyklejalo tylko łożysko nisko osadzone i cos tam. Nie zrozumiałam go. A chłop sie spoźnił na badanie to sie obraziłam i nie wpuściłam go do gabinetu wiec brakło TlumaczWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:34
-
Pianistka mam zmienic twój termin porodu na liście !?
Ogólnie to duzo dziewczyn się nie odzywa. Tez sie nie dziwie bo i mnie łapie jakies przesilenie jesienne Ale myśle ze za 4 tygodnie jak wróce do pracy to sie rozruszam ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:40