X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Przy dwójce dzieci to chyba nie masz się co zastanawiać, poluj na jakieś przeceny na koniec roku. Ja na razie odpuszczam, bo mam 100 innych wydatków przy tym remoncie.

Wózek zamówiony :)

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achh stary tak mnie wkurwił, że przeprowadziłam się do pokoju obok, nie gadam z nim. Poszło o psa, bo załatwił swoją potrzebę w domu, jest stary i czasami mu się zdarzy, że nie zapiszczy pod drzwiami tylko gdzieś narobi. I ogólnie mu się zbierało więc niech spada, poprosiłam, żeby wyszedł mi z pokoju, bo ja nie mam zamiaru się denerwować.

3i49krhmik48bp05.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczr Wam :)

Pianistka Sto lat :)

Jutro Babykveld w Barnahus :) wybiera się któraś z Was?

Ja sie nakreciłam na śpiworek z Reflexa do wózka i tak siedze, i myśle, i kalkuluje :P

widziałyście go może? co o nim myślicie?

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti :/ pies to pies! zdarza się :( zwłaszcza gdy jest stary lub chory... ehh

My złożylismy przewijak i się okazuje że ten materacyk, który zamówiłam w pl się nie mieści :/ także pewnie wystawię za darmo na finna go i już zamówiłam nowy :)

i łóżeczko złożone :)
    5x8lev.jpg

marti87, Andriel lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie,
    My po usg, mały zdrowiutki, rozwija sie prawidłowo, wazy teraz 1630 g i wg wymiarów jest większy o 8 dni, ale wiadomo, ze dzieci rosną skokowo. Mam śliczne zdjecie buziulki i siusiaka :) ułożony główką w dół

Pianistka, ładne łóżeczko. Czy to Ikea?

Andriel, Giannaa, Kitaja, Carolline lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, dlaczego mi się wydaję, że pisałaś coś o ciemnych mebelkach ?

Cynnia - fajnie, że wszystko ok :)

Cynnia lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia super :) i 1600 to już sporo :) fajnie :)
    a łóżeczko tak, z ikei :)
    Będzie naprawdę ładnie jak dojdzie materac i dodatki :)

Marti, miały być ciemne ale skoro okazało się że będzie dziewczynka to zmienilismy zdanie i są białe :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - Sto lat sto lat niech żyje żyje Nam :D Spełnienia marzeń, szybkiego i jak mniej bolesnego porodu :) Łóżeczko cudne :)

Cynnia - Pochwal się fotkami :D I super, że wszystko w porządku :)

marti87 - A jaki wózek zamówiliście? U nas to jest mega dylemat jaki:/

Dziewczynki zapomniałam się pochwalić, że sprawy Nav'owskie i lekarzowe już mam ogarnięte. Moja wspaniała położna napisała sprawozdanie na temat mojej pracy i mojej sytuacji i od 20.10 jestem na zasiłku dla kobiet w ciąży które nie mogą pracować z powodu charakteru pracy :) Weeeey :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:26

Carolline, Cynnia lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, dziękuję za życzenia :)

I gratuluję sprawy z NAVem! :) super! wiem jakie to stresujące :)

A co do wózków to my w sobotę już odbieramy nasz :D wooohooo

Andriel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy jaki wózek zamówiliście Pianiastka?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andreil
    Xlander move

Pianistka to jaki rozmiar ma to łóżeczko, że materac nie pasuje ?

3i49krhmik48bp05.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka sto latek, dobrego samopoczucia i lekkiego porodu

Juz nie długo będziecie tulily maluchy,
    Ostatnio coś jestem nieogarnieta...

My mamy tako captiva, zdaje egz w tym.terenie.

My również mamy białe mebelki,podobają mi się

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, łóżeczko 120x60 :) normalne ale materaca nie kupiłam bo nie było takiego jak chciałam :)
    A nie pasuje materacyk przewijak do stojacego przewijaka :) bo materacyk ma 70x50 a przewijak 46x68 :(

Andriel my kupilismy expander mondo :) grey line:) i fotelik cybex aton 4 + baza i adaptery do wózka, cały komplet

derii84 dziękuję za życzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 22:15

derii84, Andriel lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że z wielkim sentymentem wchodzę na forum, gdzie jest Norwegia,zazdroszcząc wam stanu błogosławionego...jeszcze rok temu o tej porze dołączyłam do BBF, a teraz patrze na me dzieci i na te 8miesięczne cudo, i widzę, jak czas płynie mega szybko

Carolline lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii :) to prawda... czas leci strasznie szybko :) ja mam wrażenie że jeszcze wczoraj robiłam test... drugi trymestr zleciał mi w mgnieniu oka! szczególnie 5 i 6 miesiąc... a za tydzień zaczynamy III trymestr :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pomysl, że już za jakieś 9tyg możesz trzymać Niunie w ramionach.... Ehhh

Życzę wam spokojnej nocy,

CYNIA wytrzymaj jeszcze troszkę, ale jak.kluje to i szyjka się.powolutku rozwierac może lub maleństwo mega prze główka

Dobranoc

p19uskjok4jap6fv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka sto lat ,wszystkiego najlepszego a przede wszystkim lekkiego porodu :-) mam to samo lozeczko dla Jasia :-) ANDREI super ,ze udalo Ci sie wszystko pozalatwiac i ze trafilas na super polozna :-) CYNINA super wiesci z wizyty,wyprawka juz zrobiona dla malucha ?:-) malo sie odzywam,bo nie chce wam narzekac,niby mialam nie dotrwac w dwupaku do tego tygodnia,a jakos nic nie zwiastuje porodu,szyjki brak porzadki w domu pelna para i cisza ...mlodemu przestalo sie spieszyc,mam nadzieje ze nie przenosze jak nasza Caroline ;-) ogolnie malo spie w nocy ,ciezko znalesc odpowiednia pozycje,pachwiny bola,zgaga meczy a pecherz to ulubiona zabawka Jasia :-( takze tego przepraszam za moje narzekanie ...

Cynnia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja to forum jest po to, żeby ponarzekać sobie, bo gdzie indziej miałabyś to zrobić. Ja zaobserwowałam, że kobietom którym się mówi "szyjka Ci się skraca teraz musisz leżeć" bez problemu donoszą ciąże a czasami nawet i rodzą po terminie. Oczywiście nie u wszystkich tak jest ale u większości tak. Kochana a co do zgagi...powiedz mi jesz słodkie? Pijesz soki? jesz owoce? Ja po tym wszystkim mam taką zgagę, że dziękuję. Przede wszystkim po sokach wiec w ogóle ich nie pije.

Ja też mało śpię w nocy rzucam się z boku na bok...albo mam głupie sny i się budzę. Wczoraj tak mnie wszystko bolało, że zaczęłam się zastanawiać czy to nie są skurcze. W kręgosłup jakby ktoś szpile wbijał a więzadła jakby miały się zerwać i do tego to spojenie ehhh ...

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja narzekaj, narzekaj to jest chwilowe, po tTobie beda nastepne, taka kolej rzeczy :) Jasiu moglby juz sie ruszyc a z drugiej strony do terminu jeszcze ma troszke czasu, wiec "Matko badz cierpliwa " :*
    Wspolczuje Wam nieprzespanych nocy ja tez chodzilam jak cma, ale to tylko okres przejsciowy ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja a widzisz :) a tak miałaś szybko rodzić :)
    jednak nie szalej zbytnio by nie kusić Jasia! :)
    Ja chyba jeszcze nie jestem na etapie bezsenności a właśnie odwrotnie - senności :)
    zgagę miałam dopiero kilka razy ale ogólnie nie jest źle... zobaczymy co będzie dalej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ