WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej jestem senna w dzień niż w nocy i lepiej mi się śpi może dlatego, że w ciągu dnia mam całe łózko dla siebie a w nocy jest walka o miejsce w łóżku i kołdrę ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, dlatego my od kilku lat śpimy pod 2 kołdrami :D
    łózko też mamy 200x220 więc to trudne żeby się na nim znaleźć w nocy :) więc wysypiamy się oboje ekstra :)

Ja jedyne na co mogę ponarzekać to na nudę :(

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie na łóżku możecie się szukać ...my mamy 160cm i ogólnie jest duże ale jakie duże by nie było mój mąż i tak będzie leżał prawie, że na mnie :P A kiedyś jak spaliśmy pod dwoma kołdrami to i tak pakował się pod moją wiec nie ma to u nas sensu :P Jedyne wyjście to dwa osobne łóżka :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i u nas się zdarza że budzę się w nocy zmarznięta a mój szanowny małżonek śpi NA swojej kołdrze POD moją :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ,dobrze ze mozna ponarzekac na forum,bo inaczej bylabym juz rozwodka ;-) u nas dzis 37tyd 4d nie pogniewalabym sie jakby mlody chcial sie dzis urodzic ,bo to juz bezpieczny czas ;-) .Gianna ograniczam wszystko co napisalas,a ta cholera i tak mnie nawiedza wrrrr moze Jasio urodzi sie z bujna czupryna ;-) ostatnio tez czesto mi sie sni,ze juz sie urodzil ❤️ My z mezem tez spimy pod dwiema koldrami,kiedys mielismy jedna ale ciagle w nocy budzilam sie bez takze kupilismy druga ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, my też spaliśmy pod 1 ale własnie mnie też budziło zimno :P więc stwierdzilismy że romantyzm chowamy w kieszeń ale oboje ciężko pracujemy więc mamy się wysypiać :) i dlatego mamy takie ogromne łózko i 2 kołdry :D

Co do zgagi to moja przyjaciólka która urodziła 2 miesiące temu również w tym ostatnim miesiącu narzekała na zgagę... nie mogła spać po nocach tak ją męczyło... chyba tak już jest :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja
    Nie martw się ja też już jestem prawie rozwódką, dziś spałam sama i przynajmniej się wyspałam, bo właśnie jak pisze Gianna mój ukochany też cały uwala się na mnie. Wczoraj próbował przekupić mnie kolacją, ale się nie dałam, nie chcę mi się z nim gadać. Chyba w ogóle nie rozumie, że może mi być ciężko z tym brzuchem, może dużo nie przytyłam, ale jak dla mojego organizmu to jest duże obciążenie ...

I jeszcze ciągle gada, że żałuje, że nie jest na polowaniach w Polsce, bo nie może mnie samej zostawić, strasznie mi przykro jak słyszę takie teksty.
    Takiego buntu to ja chyba nigdy nie miałam

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, za takie teksty to też bym się wkurzyła! :(
    Mi mój ostatnio powiedział ze zapisze sie na siłownie bo jemu się NUDZI ze mną... że wraca z pracy i mu się nudzi :/
    A co ja mam powiedzieć jak siedzę sama w domu jak kołek? :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój to jest leń kanapowy i nie myśli o niczym innym jak o tym żeby wrócić z pracy zjeść obiad i położyć się na kanapie z pilotem w ręku ;-) żeby po chwili na niej usnąć :P Ruszyć go gdzieś to jest sztuka. Wiec zastanawiam się która z nas ma gorzej :P

Miuu lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, mój jest 2 w 1 :P wraca do domu i gnije na sofie... kiedy JA chcę coś porobić lub pojechać to mu się nie chce... Ale jemu się nudzi ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to moj jest identyczny. Zrobił sie stary zgnuśniały kapec. Tylko tv i pilot i w domku posiedzieć a mnie roznosi.
    Dzisiaj byłam na usg i znowu nic nie wiem. Pan doktor powiedział mi ze na połówkowych w 18 tyg sie dowiem w klinice. Wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:12

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, mój jest 2 w 1 :P wraca do domu i gnije na sofie... kiedy JA chcę coś porobić lub pojechać to mu się nie chce... Ale jemu się nudzi ^^

hahahahah wygrałaś ale nie wiem czy jest się z czego cieszyć ;-)
    Jakieś zmiany w suwaczku u Ciebie ? Nowa fota Emmy ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    hahahahah wygrałaś ale nie wiem czy jest się z czego cieszyć ;-)
    Jakieś zmiany w suwaczku u Ciebie ? Nowa fota Emmy ?

Przestawiłam suwaczek :)
    no bo od samego początku miałam kilka usg... i za każdym razem od samiuśkiego początku ciąża jest o kilka dni starsza... a moja rodzinna wyliczyła mi termin z takiego śmisznego kółeczka, na podstawie średniej długości cykli 32 :/
    z tym, że ja czasem miałam cykle 50 a czasem 15 dniowe :/ przeważnie owulacja była w 17-18 dniu cyklu i tak też wyliczyła lekarka... ale w maju miałam owulację w 12 dniu cyklu więc wszystkie usg pokrywają się z terminem z owulacji... ale ten 6 lutego taki oderwany od rzeczywistości :D
    więc przestawiłam sobie suwaczek na termin z owulacji i USG... :)

a fotka to sprzed miesiąca :) ale mina skwaszona bo badanie było zbyt rano :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a gdzie robiłaś usg 3 D? W Norwegii czy w Polsce ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W No Pianistka Polski to już lata nie widziała ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to czemu ja Taja nieogarnięta jestem i nie moge zrobic normalnego usg. Dzisiaj mnie 1600 Nok skasowali i g. Wiem :((

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skasowali Ciebie...

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, tak jak Giannaa mówi :D ja Polski nie widziałam daaaaawno :D
    w sumie miałam 7 usg, wszystkie w No.
    2 razy u ginekologa i fakt, wtedy płaci się dużo... może nie 1600 ale 1200-1300 to standard.
    Ja na USG chodziłam do prywatnego gabinetu położnej :) za ostatnie USG płaciłam 800 :)
    i ona mi zawsze robi też 3D :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna nie ma gabinetu :(

Ja dzisiaj do ginekologa poszłam bo mnie juz wkurzało ze nic niewiem czy krwiaki sie wchłonęły czy nie i chciałam porządne usg. Ogólnie dowiedziałam sie ze na krwawienia i odklejanie łożyska w Norwegii dopiero bierze sie pod uwagę 3 miesiące przed rozwiązaniem. Do tego terminu nic sie z tym nie robi. Jak mu powiedziałam ze u nas w Polsce całkiem inaczej do tego podchodzą to byl zdziwiony.

Dziewczynki wy jesteście na zwolnieniach czy zasiłkach ciążowych. Bo nie wiem co robić. Za tydzien idę do fasta i boje sie ze mi nie prZedluzy zwolnienia. I zastanawiam sie czytam szanse na zasiłek ciążowy.

Tak dzisiaj siedziałam z mężem i gadałam ze faktycznie ja bym nie dała rady pracować w ciąży. Tak sie fatalnie czuje i skaba jestem. Tragedia. A zawsze mnie roznosilo i w ogole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:54

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu moja połozna też nie ma prywatnego gabinetu. chodzę po prostu oprócz wizyt w helsestasjon chodzę do prywatnej położnej dodatkowo. co do zwolnienia ja mam sykemelding. nie tyle ze względu na samopoczucie a krwawienia w tej ciąży i poprzednie poronienia...
    co do zasiłku ciążowego, on przysługuje kiedy rodzaj pracy jest szkodliwy dla ciąży. a sykemelding kiedy twój stan zdrowia nie pozwala pracować...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ