X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej jestem senna w dzień niż w nocy i lepiej mi się śpi może dlatego, że w ciągu dnia mam całe łózko dla siebie a w nocy jest walka o miejsce w łóżku i kołdrę ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, dlatego my od kilku lat śpimy pod 2 kołdrami :D
    łózko też mamy 200x220 więc to trudne żeby się na nim znaleźć w nocy :) więc wysypiamy się oboje ekstra :)

Ja jedyne na co mogę ponarzekać to na nudę :(

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie na łóżku możecie się szukać ...my mamy 160cm i ogólnie jest duże ale jakie duże by nie było mój mąż i tak będzie leżał prawie, że na mnie :P A kiedyś jak spaliśmy pod dwoma kołdrami to i tak pakował się pod moją wiec nie ma to u nas sensu :P Jedyne wyjście to dwa osobne łóżka :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i u nas się zdarza że budzę się w nocy zmarznięta a mój szanowny małżonek śpi NA swojej kołdrze POD moją :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ,dobrze ze mozna ponarzekac na forum,bo inaczej bylabym juz rozwodka ;-) u nas dzis 37tyd 4d nie pogniewalabym sie jakby mlody chcial sie dzis urodzic ,bo to juz bezpieczny czas ;-) .Gianna ograniczam wszystko co napisalas,a ta cholera i tak mnie nawiedza wrrrr moze Jasio urodzi sie z bujna czupryna ;-) ostatnio tez czesto mi sie sni,ze juz sie urodzil ❤️ My z mezem tez spimy pod dwiema koldrami,kiedys mielismy jedna ale ciagle w nocy budzilam sie bez takze kupilismy druga ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, my też spaliśmy pod 1 ale własnie mnie też budziło zimno :P więc stwierdzilismy że romantyzm chowamy w kieszeń ale oboje ciężko pracujemy więc mamy się wysypiać :) i dlatego mamy takie ogromne łózko i 2 kołdry :D

Co do zgagi to moja przyjaciólka która urodziła 2 miesiące temu również w tym ostatnim miesiącu narzekała na zgagę... nie mogła spać po nocach tak ją męczyło... chyba tak już jest :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja
    Nie martw się ja też już jestem prawie rozwódką, dziś spałam sama i przynajmniej się wyspałam, bo właśnie jak pisze Gianna mój ukochany też cały uwala się na mnie. Wczoraj próbował przekupić mnie kolacją, ale się nie dałam, nie chcę mi się z nim gadać. Chyba w ogóle nie rozumie, że może mi być ciężko z tym brzuchem, może dużo nie przytyłam, ale jak dla mojego organizmu to jest duże obciążenie ...

I jeszcze ciągle gada, że żałuje, że nie jest na polowaniach w Polsce, bo nie może mnie samej zostawić, strasznie mi przykro jak słyszę takie teksty.
    Takiego buntu to ja chyba nigdy nie miałam

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, za takie teksty to też bym się wkurzyła! :(
    Mi mój ostatnio powiedział ze zapisze sie na siłownie bo jemu się NUDZI ze mną... że wraca z pracy i mu się nudzi :/
    A co ja mam powiedzieć jak siedzę sama w domu jak kołek? :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój to jest leń kanapowy i nie myśli o niczym innym jak o tym żeby wrócić z pracy zjeść obiad i położyć się na kanapie z pilotem w ręku ;-) żeby po chwili na niej usnąć :P Ruszyć go gdzieś to jest sztuka. Wiec zastanawiam się która z nas ma gorzej :P

Miuu lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, mój jest 2 w 1 :P wraca do domu i gnije na sofie... kiedy JA chcę coś porobić lub pojechać to mu się nie chce... Ale jemu się nudzi ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to moj jest identyczny. Zrobił sie stary zgnuśniały kapec. Tylko tv i pilot i w domku posiedzieć a mnie roznosi.
    Dzisiaj byłam na usg i znowu nic nie wiem. Pan doktor powiedział mi ze na połówkowych w 18 tyg sie dowiem w klinice. Wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:12

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, mój jest 2 w 1 :P wraca do domu i gnije na sofie... kiedy JA chcę coś porobić lub pojechać to mu się nie chce... Ale jemu się nudzi ^^

hahahahah wygrałaś ale nie wiem czy jest się z czego cieszyć ;-)
    Jakieś zmiany w suwaczku u Ciebie ? Nowa fota Emmy ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    hahahahah wygrałaś ale nie wiem czy jest się z czego cieszyć ;-)
    Jakieś zmiany w suwaczku u Ciebie ? Nowa fota Emmy ?

Przestawiłam suwaczek :)
    no bo od samego początku miałam kilka usg... i za każdym razem od samiuśkiego początku ciąża jest o kilka dni starsza... a moja rodzinna wyliczyła mi termin z takiego śmisznego kółeczka, na podstawie średniej długości cykli 32 :/
    z tym, że ja czasem miałam cykle 50 a czasem 15 dniowe :/ przeważnie owulacja była w 17-18 dniu cyklu i tak też wyliczyła lekarka... ale w maju miałam owulację w 12 dniu cyklu więc wszystkie usg pokrywają się z terminem z owulacji... ale ten 6 lutego taki oderwany od rzeczywistości :D
    więc przestawiłam sobie suwaczek na termin z owulacji i USG... :)

a fotka to sprzed miesiąca :) ale mina skwaszona bo badanie było zbyt rano :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a gdzie robiłaś usg 3 D? W Norwegii czy w Polsce ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W No Pianistka Polski to już lata nie widziała ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to czemu ja Taja nieogarnięta jestem i nie moge zrobic normalnego usg. Dzisiaj mnie 1600 Nok skasowali i g. Wiem :((

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skasowali Ciebie...

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, tak jak Giannaa mówi :D ja Polski nie widziałam daaaaawno :D
    w sumie miałam 7 usg, wszystkie w No.
    2 razy u ginekologa i fakt, wtedy płaci się dużo... może nie 1600 ale 1200-1300 to standard.
    Ja na USG chodziłam do prywatnego gabinetu położnej :) za ostatnie USG płaciłam 800 :)
    i ona mi zawsze robi też 3D :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna nie ma gabinetu :(

Ja dzisiaj do ginekologa poszłam bo mnie juz wkurzało ze nic niewiem czy krwiaki sie wchłonęły czy nie i chciałam porządne usg. Ogólnie dowiedziałam sie ze na krwawienia i odklejanie łożyska w Norwegii dopiero bierze sie pod uwagę 3 miesiące przed rozwiązaniem. Do tego terminu nic sie z tym nie robi. Jak mu powiedziałam ze u nas w Polsce całkiem inaczej do tego podchodzą to byl zdziwiony.

Dziewczynki wy jesteście na zwolnieniach czy zasiłkach ciążowych. Bo nie wiem co robić. Za tydzien idę do fasta i boje sie ze mi nie prZedluzy zwolnienia. I zastanawiam sie czytam szanse na zasiłek ciążowy.

Tak dzisiaj siedziałam z mężem i gadałam ze faktycznie ja bym nie dała rady pracować w ciąży. Tak sie fatalnie czuje i skaba jestem. Tragedia. A zawsze mnie roznosilo i w ogole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:54

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu moja połozna też nie ma prywatnego gabinetu. chodzę po prostu oprócz wizyt w helsestasjon chodzę do prywatnej położnej dodatkowo. co do zwolnienia ja mam sykemelding. nie tyle ze względu na samopoczucie a krwawienia w tej ciąży i poprzednie poronienia...
    co do zasiłku ciążowego, on przysługuje kiedy rodzaj pracy jest szkodliwy dla ciąży. a sykemelding kiedy twój stan zdrowia nie pozwala pracować...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ