X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kafabi ;-)

O takie coś właśnie mi chodziło ;-)

kafabi lubi tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a spróbujcie na zgagę migdały. Mi pomagają.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie znowu z No :)
    Widzialyscie, ze w barnas hus są tańsze krzesełka tripp trapp ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, witamy z powrotem ;)
    ja narazie nie kupuję krzesełka :) za kilka miesięcy :)

Jutro mam wizytę u fastlege, poproszę o zbadanie cukru bo moja waga mnie dobija :/ znowu wywaliła do góry :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dziewczyny a spróbujcie na zgagę migdały. Mi pomagają.

Mi już niedobrze od tych migdałów .. ostatnio psy nimi dokarmiam :P

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, ze pod koniec ciąży ten czas tak sie ciągnie ....Marti87 dziś Ty mnie rozbawiłaś z tymi migdałami ;-) beff w dnb tez istnieje takie podkonto które możesz otworzyć dla dzieci przy otwieraniu masz tam opcje które dostosowywujesz pod siebie.Kafabi my tez tak chcemy zrobić z mężem by te 970kr/msc wchodziło automatycznie na konto małego . Dziewczyny mam do was pytanie jako do bardziej doświadczonych mam, od paru dni mam głupia fazę na temat sączenia sie wód płodowych , jak poznać ze to wody sie sączą ,pod koniec ciąży produkujemy więcej wydzieliny(sorka za szczegółowe opisu) jak nie pomylić jej z skaczącymi sie wodami ?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kitaja, zerknę tez do DNB :)

Ja zgagi wprawdzie nie mam, no moze dwa razy mialam poki co i pomoglo zimne mleko :) ale zaopatrzylam sie dzis w migdaly bo zamierzam ponudzic sie kreatywnie i przygotowac paluchy wiedzmy na Halloween. W zeszłym roku piekłam bezowe duszki i robiły furore :)

Co do tych krzesełek to ja zakochałam sie w Stokke Steps razem z tym fotelikiem od urodzenia. Ale z tego co widze to tylko Stokke Tripp Trapp sa w promocji, wiec czekam dalej moze i te Stokke Steps akurat przecenia :) Jeszcze jest trochę czasu :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole zakochałam sie w Stokke i marze o wózku.

Beff wrzuć przepis na bezowe duszki moze tez zrobię.

Martii to możesz byc pewna ze przynajmniej twoj pies nie ma zgagi. :D ja w poprzednich ciążach jadłam rennie.

No w końcu dopięliśmy i mamy domek. Tylko go teraz wyremontować. Ale juz swój. Cieszę sie bardzo. Kupie pieskaaaa

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu gratuluje domku. Mi sie od razu lepiej mieszka na swoim, juz nie czuje sie tak obco w No.

Ja tez marzyłam o stokke steps ale on wychodzi drożej, bo trzeba kupic krzesełko plus ten bujaczek, który mozna montować na krzesełku a w przypadku tripp trapp dokupuje sie to siedzonko dla maluchów, które jest tańsze. Ja i tak nie bede używała bujaczka

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje. Jeszcze duzo pracy przed nami ale jak odświeżymy to od razu wyprowadzka.

Oj ładny ten Stokke steps. Ja na razie jeszcze nie patrzę na ceny bo jeszcze nie kupuje ale pewnie bede miała dylemat. Moze używane ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28tsmq.jpg

To moje z zeszłego roku :)

a tu przepis w któego korzystałam :) http://babeczka.zuzka.pl/2013/10/bezowe-duszki/

Miuu gratuluje domku :)
    Ja też dzięki mieszkaniu czuję tu w No lepiej :) Juz u siebie :)

Ja sie troche zastanawiałam nad tym Stokke Steps, ale obojgu nam sie bardzo spodobał i weżmiemy na pewno. I tak chciałam miec taki bujaczek a w tym spełnia ta samą funkcję i od razu możemy też malutką miec trochę wyżej i przy stole czy w kuchni kiedy bede musiała coś zrobić to może sobie leżeć i patrzeć :) dla mnie rewelacja :) Teraz tyko czekam jeszcze czy może jakas promocja się pojawi :)

Kitaja lubi tę wiadomość

km5s9vvjz35pb937.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zjadlabym takie beziki :) tez mam chętke na stokke steps. Zależy mi żeby był wyżej ze względu na psy ... nie chce żeby pchaly pyski do małej i miały ja na swojej wyskosci.

Miuuu gratulacje :) chcecie się przeprowadzić do świąt?

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje. Tak juz wchodzimy z remontem i do pierwszego grudnia chcemy mieszkać. Szkoda nam płacić za wynajem. Na razie pierwsze piętro a w przyszłym roku góra. No i ogródek bede miała ze starodrzewem.

Beziki świetne zrobię na weekend.

Ja w Norwegii mieszkam od roku w Bergen od 4 miesięcy wiec mam nadzieje ze w końcu na swoim sie zaklimatyzuje bo nie moge sie w Bergen odnaleźć.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff bezy super !! może i ja sie skuszę i zrobię :P

Kitaja wydzielina jest inna od wód, one bedą bardziej lejące jak woda. Kurcze nie wiem jak mam to obrać w słowa ,żebys zrozumiala, ale napewno nie przeoczysz jak już będą się sączyć ;)

Miuu gratuluje domku :)

Cynnia witaj spowrotem na norweskiej ziemi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:10

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja mi się wody nie sączyły wiec nie mam pojęcia z młodym przekuwali mi na porodówce podczas porodu. Ale fakt raczej wydzieliny z tym nie pomylisz ;-)

Cynnia a jak tam po USG wiesz ile maluszek waży ...nie wiem czy coś mnie ominęło bo nie pamiętam, żebyś pisała.

Miuu gratuluje własnego M ;-) też chciałabym je mieć ...ciężko ze swojego wyprowadzić się na wynajmowane znowu :( ja w Pl mam swoje.

Befff Super duszki ;-) Pewnie u mnie szał by był jakbym zrobiła ale nie wiem czy będzie mi się chciało.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja mi się wody nie sączyły wiec nie mam pojęcia z młodym przekuwali mi na porodówce podczas porodu. Ale fakt raczej wydzieliny z tym nie pomylisz ;-)

Cynnia a jak tam po USG wiesz ile maluszek waży ...nie wiem czy coś mnie ominęło bo nie pamiętam, żebyś pisała.

Miuu gratuluje własnego M ;-) też chciałabym je mieć ...ciężko ze swojego wyprowadzić się na wynajmowane znowu :( ja w Pl mam swoje.

Befff Super duszki ;-) Pewnie u mnie szał by był jakbym zrobiła ale nie wiem czy będzie mi się chciało.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, pisałam :) młody wazy 1630 g. Ma ładną buziulkę, ale nos niestety po tacie ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz, kalafior ciążowy ;-) :P Z tym nosem to jeszcze wszytko się może zmienić bo każde dziecko na początku ma nosek zadarty :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, u nas pewnie tak zostanie bo oboje mamy zadarte nosy :D ale mąż to wyjątkowo! :D

ale mam niemoc dzisiaj :o tylko gniję pod kocem...

jutro do fastlege na 9:00

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszalalam pomimo powiącej się i znikajacej dziś zgagi zjadłam batonika. ..

Pianistka to się nazywa odpoczywanie a nie gniecie :) mi to już ciężko wybrać się gdzieś na 9

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ