X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana łóżeczko kupowałam w Polsce, zamawiałam na allegro. Myslałam, że się zawiodę i jakość będzie do du...., ale jestem bardzo zadowolona. Jak równiez z przewijaka za jakies 150zł go kupiłam, a bardzo masywny i jakośc rewelacyjna :) Tutaj nie ukrywam, ale przewijaki drogie są. Ale jak któś wezmie komodę razem z przewijakiem to odrazu będzie 2 w 1.

W Ikeii kupiłam szafę i fotel, który jeszcze nie ma ubrania na sobie, bo nie chcę zeby sie ubrudziło (biale);)

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii to mu się upiekło :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chce kupić jeszcze komode z przewijakiem i wanienka pod spodem.

kafabi, derii84 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja zaczyna swoje zakupowe podboje :-D GRATULUJĘ :-*

Tak Kamia,upieklo,ale na nasze szczęście,ładne tapety także są i jest w czym wybierać :-)

Mój syn na jutro zażyczył sobie rosół....dla mnie to zupa niedzielna,ale nie mogę go zawieźć. Dzisiaj sam od siebie wziął się do nauki,no zapytał czy mu pomogę i tak nauczył się dwa działy. Jutro ma się nauczyć dwóch modlitw,no zobaczymy co z tego będzie ;-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Ja właśnie chce kupić jeszcze komode z przewijakiem i wanienka pod spodem.

no to jest super sprawa 3w1 :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wszystko w sklepach jest, tylko bank pieniędzy mieć :P

derii84, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieniedzy trzeba miec.Dobrze,że sobie wczesniej troche naodkladalam wiec na poczatek troche poszaleje ale z głową he.Jak urodziłam dziewczyny,to nie stac mnie bylo na duzo rzeczy i prawie wszystko mialam urzywane,to teraz chyba chce trzeciemu wynagodzić,zeby miało cos nowego:-)

derii84, kafabi, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to samo,Tymus miał większość używanych rzeczy,i pewnie dlatego,ze nas stać teraz na ciut więcej. Ale jeżeli ktoś coś nam chce dac,nie gardze,bo będę mogła kupic coś innego :-D

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wcześniej miałam większość rzeczy używanych i bardzo malutkie mieszkanie w Polsce (32mkw.). Zresztą mąż w Norwegii prawie cały czas był, więc mi i Fabiemu wystarczało. Teraz jak mam możliwość zaszaleć bardziej, niz kiedyś to skorzystam :) Wiem ,że to masze ostatnie dziecko, bo nie planujemy więcej :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie pogardze uzywanymi rzeczami,bo dzieci tak szybko rosna,ze troche szkoda kasy zeby wszystko kupowac.Jedyne co chce zeby moje dziecie mialo nowe,to wozek,lozeczko i ciuszki na poczatek a potem przyjme wszystko jesli ktos mi da ale w sumie nie mam nikogo takiego.Jedynie na fejsbuku moge od kogos odkupic,bo dziewczyny co chwile sprzedaja ciuszki za nie duza cene.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki :)

Maja jeszcze można na finn.no zobaczyć bardzo dużo sprzedają ciuszków :)

Ja znowu nocnym markiem w nocy byłam, mała tak rozpycha się w nocy,że nie idzie spać :/ To niestety nie moja wina ,że nie ma już prawie miejsca w brzuchu !! Dzisiaj żadnych planów nie mam, więc bycze się na sofie :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

My na szczęście mamy od kogo ciuszki dostawać,więc będziemy korzystać :-)

Właśnie zbieramy się do szkoły. Znów niewyspana jestem,mały w poprzek dzisiaj się ułożył i wertowal nozkami a do tego starszy brat znowu wlazl do łóżka nam. Nie wiem co zrobić,żeby go oduczyc,rozmowy nie pomagają

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki! No ja tez nie wyspana.Maleństwo spało całą noc ale ja nie mogłam zasnąc chyba do 2.00 w nocy wrrr.Najgorzej mnie wkórza jak mój smacznie spi a ja nie moge.Ja przed chwilą wstałam,bo moja córka pisała,że wraca ze szkoły,bo zle się czuje.
    Zaraz zjem sniadanko i muszę jechac na miasto a strasznie mi sie nie chce.Pogoda jak zwykle do du....Szaro,ponuro i deszczowo.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja zapewne się obłowi dzisiaj w coś dla maleństwa :)
    Jak córcia się czuje,przeziębienie ją złapało??

Eh,ja mam dzisiaj taki sentymentalny dzień,myślami jestem gdzie indziej...

Nie mam na nic ochoty,coś mnie podbrzusze boli,taki ból piekącylekko party,może Olafek główką prze....nie wiem....:(

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam żeby teraz jeszcze do pracy chodzi na godz 7 :/ po tygodniu bym się wykończyła!! Tak to człowiek zdrzemnie się godzinkę w porywach do dwóch i jakoś dalej funkcjonuje do końca dnia :)

Zapewne coś kupi i wcale się nie dziwię :) Ja to dla maluszka wszystko już mam, ale wczoraj kupiliśmy na promocji dla pierworodnego telewizor troszkę większy,a ten będzie miała Oliwka, więc sie nie zmarnuje :) Mój S się smieje, że ja tylko siedzę w tych gazetkach reklamowych i wywąchuję coś co by się w domu przydało :)Nuda jest to ogladam, a teraz tyle tego,że aż oczy bolą :)
    Na świeta robimy sobie wspólny prezent suszarkę do ciuchów sobie sprezentujemy, bo teraz więcej nas będzie, więc teraz będe tylko prać i odrazu suszyć. Jeszzce jakby ktoś to pózniej prasował to wogóle byłabym przeszczęsliwa :)

Ja z niecierpliwością czekam na paczkę z Polski żeby się wtulić w kombinezonik :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii twój synek z Wami spał jak bym malutki !?

Nasz Fabian od urodzenia był spowrotem kładziony do łóżeczka i wiedział, że to jego schronienie. Nawet jak pare razy był chory będąc starszym i Go brałam to uciekał po godzinie, bo wolał w łóżku swoim spać, więc nie wiem co Tobie doradzić, bo nie mamy tego problemu na szczęście. Dodam ,że jak się maleństwo urodzi to może to się nasilić i będzie tym bardziej z Wami chciał spać, bo będzie zazdrosny,że malutki śpi.

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem do było super,dopoki do mnie nalezał obowiązek czuwania nad zaśnięciem Tymka,po 11 miesiącach powiedziałam dość,żeja też chcę cos w tv obejrzeć,więc zatrudniłam męża,a on dla swojej wygody brał Tymka z łóżeczka do łóżka i tam Tymek zasypiał,oczywiście odkładał Tymka do łóżeczka...ale jak się budził w nocy mały,to bardzo płakał i tatuś znowu brał go do łóżka.....i tak do dziś.Tymek idzie spać do siebie,ale w nocy przyłazi do nas :( :( :( najgorsze jest to,że mi jest ciężko się obracać a do tego Tymek na mnie śpi-dosłownie na mnie. Codziennie z nim rozmawiam,proszę,on mówi ok,dobrze,nie będę,a i tak przyłazi.
    Jestem w tej kwestii bezsilna,co mnie dobija.

Świetny pomysł z tą suszarką....my mamy,kupiliśmy razem z domem,także luzik.

Wczoraj też poruszyliśmy temat prezentow i będziemy kupować tylko dla chrześnicy mojego T i dla synka,a dla siebie może kupimy zmywarkę.
    Chcemy jeszcze kupić wykładzinę do Tymkowego pokoju i sypialni,żeby przyjemniej w stopy było,no i dywan koło wypoczynkowego,czyli też nas troszkę pociągnie za kieszeń....

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nieciekawie masz, współczuję Tobie, bo napewno nie jest to komfortowe :/ u nas obydwoje byliśmy jednomyślni co do spania, że my też potrzebujemy komfortu spania tylko we dwójkę nawet za cene wstawania i odkładania maluszka.Człowiek sie przemęczył, ale teraz to procentuje. I teraz też zdania nie zmienimy co do tego :)

Podatku nie zabiorą, prezent od państwa będzie to i na wykładzinki starczy :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheeh ale sie usmiałam.Skąd wiedziałyście,że cos kupie? Kurde nie wychodze juz na miasto.Weszłam do sklepu,żeby kupić coś synkowi koleżanki,bo ide nie długo w odwiedziny a go jeszcze nie wiedziałam no i oczywiscie musiałam kupić też cos dla siebie hehe84cc0ea5aa11148a.jpg
    oprócz tego kupiłam 3 pary bodów,bo były 3 w cenie 2.

Co do suszarki to ja mam i jestem zadowolona i nic nie prasuje.Zresztą ja rzadko kiedy coś prasuje.Kiedyś stałam z żelzakiem po każdym prasowaniu ale teraz się wycwaniłam,bo mama z siostra mi mowily,zeby najpierw pranie po wyciągnieciu z pralki troche ręcznie porozciagac i złozyc do miski,zeby troche polezalo i tak robie i nie musze nic prasowac.Obawialam sie,ze po wyciagnieciu z suszarki bede miala wszystko pogniecione ale jest prosciutkie prawie jak spod żelazka.

derii84, kafabi lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16.00 idziemy do znajomej na urodzinki więc nie będzie mnie do wieczorka.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ