X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kofane :-*

Noc minęła mi spokojnie,z małymi pobudkami.

Olafus tańczy od rana,a ja zastanawiam się co na śniadanie zjeść,ponieważ nadal mam focha na mych mężczyzn,więc nie mam pojęcia,co oni jeść będą. Tzn Tymkowi muszę zrobić,chyba jakieś kanapki,bo wczoraj jajecznica,przedwczoraj parówki....nie mam weny :-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki! A ja mam dzisiaj lenia i nic mi sie nie chce.Po obiedzie maja wpasc znajomi.

Derii mój warczy dzisiaj na mnie od rana.Tak to jest z tymi facetami ale też nie lubie jak ja mowie cos do dzieci a on zamiast mnie poprzec,to mowi im cos innego.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodzi i się przymila,ale ja go lekceważę,nie wystarczy cos takiego,trzeba stanąć i przeprosić za swoje zachowanie,a nie pokazówę dobrego męża robić :)
    Synuś dokładnie robi tak samo,więc rozmawiam z nimi tylko służbowo,niestety,ale chcieli to mają.

Dzisiaj byłam na półgodzinnym spacerku,nie bardzo daję rady,bolało mnie krocze i jak to Kafabi mówi,M1 Olafka było twarde jak kamień,dopiero ok 14 zmniejszyło się jego napięcie,a ze spaceru wróciłam ok 11.40 :(

Nudna ta niedziela strasznie jest:( :( :(

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Was popołudniową pora :)

My dzisiaj w Szwecji byliśmy na małych zakupach (dużo polskich produktów w tym ogóreczki kiszone) :P

Fabian był u koleżanki, wiec mogliśmy troszkę połazić sami, a nie z nim na garbie. Ciągle tylko gadanie nuda, już do domu chce i marudzenie gdzie do sklepu nie wejdziesz !!! Pózniej kawke u znajomych wypiliśmy i teraz ja odpoczywam na sofie, a chłopaki wykonują swoje zadania :)

Ja bóli jako takich nie mam na szczęscie, ale mam problemy ze spaniem. Dzisiaj spałam raptem 4 godz. Mam dość łażenia po nocy jak zmora i strasznie cierpną mi dłonie biorę magnez, ale to nic nie daje :/

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia :) Mam ten sam problem z dłońmi niestety.

Ja sięzastanawiam,co jeszcze dokupić dla małego,bo na dniach kolega paczkę z Pl będzie wysyłał,więc jeszcze muszę pomyśleć

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę pytać, co już masz, bo masz prawie wszystko, więc nie pomogę w tym temacie. Laktator kupiłaś !? :P

Mi mama paczuszkę z drobnymi rzeczami przekaże w piatek albo w sobotę ( bo jutro jeszcze do Lidla po kombinezon i inne ciuszki leci) i mi przywiozą. Myślę,że to już wszystko dla malej będzie, a jak mi się przypomni to i tak będzie paczkę jeszzce na świeta wysyłać z prezentami :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już laktator :-)

Ubranka też mam,no rekawiczek nie mam,ale kupię,z tym to problemu nie ma. Nie mam wiosennej czapeczki i smoczkow od 3 mies,ale kupię dwa i to chyba wystarczy.

Dla siebie tantum rosa chcę kupić,Palmers na rozstepy i coś na celulit,a no i najważniejsze poduszke klin chcę kupić. Zastanawiam się nad karuzelka do lozeczka...nie wiem czy kypowac,a Wy kupujecie??

kafabi lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nastąpiła chwila prawdy!!!! Qrde 11 kg więcej. Przybieram 1 kg na tydzien,szoookkkkkk!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzelkę posiadam, ale na początku nie będę jej wieszać ...no chyba,że mnie coś jeb...to zawieszę :) A również mam misia pluszowego z pozytywką i ze zmieniającymi się światełkami, wiec postawię go w kąt łóżeczka i będzie bezpieczniej :)

Jakieś smoczki napewno w gratisowych pakach będą, bo przeważnie to w standardzie tych paczek jest ;)

A ja 6kg na plusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:52

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 9 kg na plusie.Musze sie jutro zwazyc.
    No w paczkach gratisowych beda raczej smoczki i butelki wiec ja narazie nic nie kupuje.
    Wczoraj moja kuzynka w Polsce urodzila córke w 36 tyg.Od sierpnia leżała plackiem,bo jej ciaza byla zagrozona.Jak na koniec 36 tygodnia,to mala i tak spora,bo chyba 2850 i 51 cm długa.Byłam właśnie wczoraj na mieście kupić dla jej małej prezent,bo jej brat tu jest w Oslo i we wtorek wraca do Polski,to jej przekaże.Zaniosłam mu wczoraj i mowie,że to dla malej jak sie urodzi w grudniu a on,że juz sie mala urodzila.Szok jak trafilam hehe.Przy okazji jak jej kupowalam ciuszek,to nie odmowilam swojemu malenstwu kupna kombinezoniku na wyjscie ze szpitala.Jutro zrobie fotke,to wam pokaże.Jutro rano ide do lekarza więc trzymajcie kciuki za dalsze zwolnienie a po lekarzu ide do pracy zaniesc zwolnienie i pogadac z szefem,żeby mi wypisal to zaswiadczenie do Navu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim bądz razie ja też chcę urodzić wcześniej. Super ze maleństwem i mamą wszystko wporządku :)

Koniecznie wstaw jutro foteczkę, a nawet kilka :P Uwielbiam oglądać te malutkie rzeczy, nie wspomnę już o dotykaniu i kupowaniu :)
    Kciuki za zwolnienie zaciśnięte ;)

A co do tego zaswiadczenia to mi w kadrach nie dali, bo mówiła kadrowa,że Nav do nich napisze pismo i oni wyślą jak najszybciej napewno. więc tylko wniosek i zaświadczenie od lekarza o terminie porodu wysłałam przez internet :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od lekarza dostanę pewnie wszystko 4 grudnia na wizycie ;-)

Kamila,mogłabyś mnie nie dobijać swoimi skromnymi gabarytami?? He he ;-)
    Z Mają to my chociaż podobnie :-)

Maja,to dobrze,ze z mała wszystko ok,spora dziewucha :-)

Z moim mężem zaczęłam rozmawiać,nie potrafię się na niego gniewac długo. Akurat Olafek zaczął fikac,jak mąż nas przytulil,to było sweet. Mamy nadzieję,ze nasz ma już chociaż ten 1 kg...

A co do smoczkow,będziemy kupować lovi,teraz mamy 4 szt kupione,one są takie śliczne :-) z resztą mój Tymek nie był wybredny,miał różnej firmy o podobnym kształcie i było ok. Może z Olim będzie
    samo??

Trzymam kciuki za wizytę Maja i czekam na fotki :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się,że nie byłysmy na tym forum 7 lat temu, już nie było by u mnie 6 tak jak teraz, a 20 kg. To była masakra wagowa ja nie chodziłam ja się turlałam :/ ale bardzo szybko wróciłam do siebie na szczęście :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii na pocieszenie Ci napisze,że mam jednak 9,5 kg na plusie :-) Zanim dojde do tego dnia w którym ty teraz jesteś to będzie z 10 kg albo i więcej :-)
    Ja jem sniadanko i zaraz lece do lekarza.Wizyte mam na 9.30

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam wcześniej,myślałam,ze z Tymkiem byłam gruba,ale teraz to przewyższa wszystko. Najgorsze jest to,ze ja nie mam tendencji do bycia szczupłą,żeby ważyć te 52 muszę się bardzo starać ;-) teraz waze 9.5,ale dopiero co pupe podniosłam,poprosiłam meza żeby Tymka odstawil,a ja przyjdę spacerkiem po samochod.

Maja,jak tylko wrócisz daj znać.

Kamcia w razie "w" będę się do Ciebie zgłaszać z rzuceniem tego balastu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 11:44

kafabi lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak po samochód nie pójdę,słaba jestem,gardło mnie boli i katar mam straszny,więc dzisiaj zostanę w domku,będę się leczyć herbatą z sokiem malinowym,mlekiem z miodem...

A zważyłam się rano i jest 9.5kg z rana,bez śniadania,ale pewnie nadrobię nieruszaniem się i jedzeniem.

Gdzie wy laski się podziewacie????

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem, tylko delikatnie się zdrzemnęłam i tak przywaliłam 2 h :/ W nocy znowu nie spałam raptem w sumie 3 godziny, więc musiałam teraz nadrobic :)

Zaraz wstawię obiad i idę prasować te góry ciuchów, które zalegają w garderobie :/ nielubie !!!

Mała jakoś dzisiaj spokojna jak nigdy, rzadko jej się to zdarza, więc troszkę mi smutno,że nie chce kontaktu z mamusią.

Derii to zdrówka życzymy i kurujsię pod kocykiem :)

A gdzie reszta mamusiek się podziewa, niby nas sporo a tylko kilka się odzywa. Mamuśki pisać prosimy i udzielać się więcej, żeby wątek nie umarł :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi zapewne Malutką zmęczyła też ta noc...ja marudziłam w sobotę na brak aktywności Olafka,a teraz brzuszek drży jak galareta :)
    Także nie lubię prasowania,zostawiam na jutro tą stertę,dzisiaj tylko pranie robię.
    Obiad mam z wczoraj na szczęście.

Moi rodzice byli dziś w Lidlu i kupili to co chciałam :) fakt oboje mówili,że dla dziewczynek jest duży wybór,ale dla chłopczyka masakra...

Leżę,leżę,tzn właśnie prysznic brałam,bo troszkę się wypociłam ;)

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mamuśka już o 7ej w Lidlu stała pierwsza w sklepie była :P kupiła wszystko dla małej i najważniejsze różowy kombinezonik, który był jeden w tym rozmiarze. Większośc ciuszków jest tylko po jeden w danym rozmiarze chyba,ze juz panie sprzedawczynie przebrały zanim trafiły na pólki. Ale najwazniejsze ze wszystko kupiła nawet w większych rozmiarkach, bedzie na pozniej :)

Malutka się zmęczyła, a co ja mam powiedzieć, ja jej każę spać w nocy, ale nie !! nieslucha matki wogóle, a pozniej spi w dzień, a matka musi się męczyć :(

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice byli po 8(dla nich to poświęcenie,bo wstają ok 9-10):),ale smiali się,ponieważ przy tych koszach z ubrankami same babcie z dziadkami stali. No ja tez chciałam większe rozmiary,tzn 74-80,no i spodnie na 68 :)

Kamcia masz ten śliczny różowy kombinezonik?? a na jaki rozmiar mamcia Ci kupiła??

No widzisz,naszym maluchom wydaje się,że fajowo jest przeszkadzać w nocy mamusiom(bo tatusiowiemają to gdzieś,śpią jak zabici),po prostu nie wiedzą,że mamy tyle zajęć w trakcie dnia,ale damy radę Kochane :)

Pewnie Oliwcia odezwie się do 16 z nową porcją energii:)

kafabi lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ