Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
posmarowałam paluchy miodem i zawinęłam gazikami, jaka ulga !!! Już mi trochę lepiej, myślę że jutro będzie już dobrze
A teraz jak już palcami mogę ruszać, to zabieram się do zamawiania prezentu dla 4letniej chrześnicy na urodziny i świętaderii84 lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamuśki
Derii kupiłam dres i littlest pet shop takie zwierzątka i wróżki podniebne. Fabian musiał mnie uświadomić co to takiego, bo ja to zielona w zabawkach dla dziewczynek. Jedynie bobasy i barbie znam
U nas znowu pogoda do du... Jakie plany na dzisiaj !?
derii84 lubi tę wiadomość
-
Kafabi jak tam paluszki dzisiaj?
Ja wczoraj przeleżałam całe popołudnie,bo mnie dół brzucha bolał i promieniował do nóg aż mi się płakać chciało i nie miałam nawet checi z nikim gadac.
Dobrze,że nocke dobrze przespałam,to czuje się lepiej.
U nas też pogoda do duu.. już od paru dni.
My dzisiaj idziemy do znajomych na kawke oczywiście jesli będe się czuła dobrze.
Dopiero zjadłam sniadanko i nic mi się nie chce,bo tak ponuro w domu.derii84 lubi tę wiadomość
-
Maja palce już lepiej, ten miód wczoraj uśmierzył mi ból i równiez całą noc przespałam, ale dalej zmęczona i senna jestem.
Mnie o dziwo nic narazie nie boli i myślę,że tak pozostanie do porodu
My dzisiaj szafę skręcamy przynajmniej ciuszki bedą miały już swoje miejsce -
Ja chyba za tydzień wybiore sie po komode do Ikei na ciuszki. Nie długo zaczne odbierac paczki i kupwac pomału ciuszki więc też trzeba będzie gdzies to pomiescic.
-
Widzę Kafabi, że bardzo ładny pokoik szykuje dla córki. Chociaż przyznam, że uwagę przykuly kaloryfery. One były kupowane tutaj w Norwegii?
Maja,
Tez mam zamiar kupić komodę w Ikei, ale nie wiem na jaka się zdecydować. Masz już jakąś upatrzona?derii84, kafabi lubią tę wiadomość
-
Myszka miałam upatrzona białą komode ale teraz to już nie wiem jaka kupic,bo musze troche podpasowac pod te meble co mam w salonie,bo łóżeczko będzie stało tutaj.Niestety nie mamy osobnego pokoju dla maluszka ani swojej sypialni.Mieszkamy w bloku i mamy 3 pokoje.Córki maja swoje a my z mężem śpimy w salonie i tu mam wygospodarowany kącik. Jakby dziewczyny były mniejsze,to bym je dała do jednego pokoju a my byśmy sobie zrobili sypialke ale one są już nastolatkami i maja chlopakow więc nie zgadzaja sie miec razem pokoj tym bardziej,że jedna lubi porzadek a druga nie za bardzo.
-
Kuzwa starzeje się i lepiej jest jednak chodzic w ciąży jak się jest młodym. Wyszłam na miasto cos kupic i nie było mnie raptem godzine i po tej godzinie na nogach ledwo doszlam do domu tak mnie miednica i dół brzucha rozbolał,że wracałam jak pokraka.Ten kto mnie widział,to pewnie sie usmiał pod nosem.To chyba starośc.Organizm juz nie ten jak 16 lat temu.Zachciało sie babie bobaska na stare lata hehe.Trudno najwyżej doczołgam się do 9 miesiąca ale dam rade.
derii84, kafabi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Kafabi super pokoik,Fabian już zachowuje się jak starszy brat
Maja,Ty mówisz o godzinnym wychodnym,ja już czlapie po 10 minutach he he. Nie mów o sobie,ze stara jesteś,bo dopiero po 30tce .
My także nie mamy pokoiku dla małego,no ale kącik na lozeczko i komode mamy w sypialni. Dobrzy rodzice z was są,skoro dla komfortu dzieci zrezygnowaliscie z pokoju dla siebie,piękna rodzicielska postawa.
Myszka,jeżeli chcesz biała to w Ikei są ładne,któras z dziewczyn na lutowkach miała zdj i pisała,ze na zdj ma komode i półkę z Ikei,bardzo ładnie to się prezentowalo.
My mamy także biała,ale w sypialni łóżko i szafę mamy biała także git,a za rok czy dwa będę robić ściany na szaro w sypialni.
Za to chciałam się zainspirowac pokoikiem szaro biało żółtym dla małego,ale szafę mam w tym pokoju biała i mąż kupił 2 komody białe z obiciem bezowo-brązowym,więc szary kolorek na ścianach odpada już
Chrzesnica męża zasnela,więc znalazłam chwilke na zerkniecie do nas -
Jest po kilkugodzinnym pobycie w pokoju u małej wkońcu skończone wszystko stoi na swoim miejscu
Myszka kaloryfery są norweskie, jak kupowaliśmy dom to takie były, jedynie odświeżyliśmy malując na biało
Maja ty nic nie mów, ja mam to samo sapię i dysze jak trochę pochodzę. I uważam, że to mój wiek mi przeszkadza i jakoś gorzej znoszę ciążę teraz niż te prawie 8 lat temu.
Derii gratuluję III trymestru
-
Dziewczyny ja też lepiej znosiłam ciążę jak miałam te 2 z przodu,tzn więcej się ruszałam,wydaje mi się,że byłam bardziej wydolna hi hi
Alepomyślcie,żejuż nie długo będziemy kształtować naszą formę i aktywność ruchową codziennymi spacerami z wóziem:)kafabi lubi tę wiadomość
-
Kamilka piszesz o 60 cm w pasie,a ja marze,żeby mieć 67 cm.
Myślę,ze damy radę,jak się zmobilizujemy
No właśnie Myszka,u Ciebie Niunia czy Nunus??
Narzekałam,ze Mały dzisiaj słabo się ruszał,a teraz robi takie fikolki i kopie tak słodko,lecz gdy chce nagrać te fale na brzuchu telefonem,przestaje cwaniakWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:17
kafabi lubi tę wiadomość
-
ja napewno muszę się zmobilizować, bo mężula zapowiedział, że będzie mnie batem bił jak spocznę na laurach
A ja zapodałam małej dawkę muzyki i harcuję jak tancerka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:20
-
Czyli jeszcze nie jest z Tobą tak źle Kamilko
A ja niestety uruchomiłam swój podly charakter i nie rozmawiam z oboma panami mymi,z młodszym ponieważ przeszedł sam siebie,a ze starszym ponieważ zlekceważył karę,którą dałam Tymkowi. Wychodzę z założenia starego powiedzenia " jak Kuba Bogu,tak Bóg Kubie".
Fakt,płakać mi się chce,ale nie dam im tej satysfakcji -
kochana no niestety z tymi chłopakami tak czasami jest. Ja jakoś popuszczam mojemu małemu teraz, bo nie chcę się denerwować, ale nie korzysta do lutego póżniej będzie chodził jak zegarek
Zaraz przyjdą i będą przepraszać, więc bez siorbania nosem