Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki :-*
Ok,dziękuję za wytlumaczenie,czasami mam takie przeblyski głupoty
Maja,kobito,faktycznie masz brak snu,może przeżywasz wczorajszy zakup,a raczej rozkręcanie się ??
Pati,ja mam na tyle fajna księgowa,ze ona wypełniła,ja podpisalam,a ona wypełniła. W sumie nas mi zaczął płacić od 10 września i decyzja mi przyszła ok 20 września,a 28 września miałam już pieniążki i nadal mam ok 28. Z tym ze oni do 3 listopada płacą mi 50% a teraz będą płacić 100%,na razie żadnego listu nie mam -
Dostałam,ale dosłownie parę dni przed. Piszesz,że od października jesteś już na chorobowym,a już okres rozliczania października minął....może brakuje im czegoś w dokumentach??
Mam także pytanie do Was kobitki,czy pieniążki z navu za listopad także są z podatkiem,jak w pracy?? U nas w zakładzie pracy,co roku są dwa tygodniepłacone z podatkiem,to jest takie fajne,bo zawszete 2000 lub 3000 koron jest więcej....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 09:27
-
witam drugi raz z rana! No ja dzisiaj spac nie mogłam bo pół nocy snił mi się wózek hehe no i mam też problem,bo nie moge sobie znalezc dobrej pozycji,bo jak sie położe na lewym boku,to zaraz zaczyna mnie bolec brzuch,kregosłup i miednica i czuje jak mnie wszystko tam ciagnie i aż boje się pomysleć co będzie pod koniec ciąży.
Pati ja mam tak samo jak derii,że zanosze zwolnienie pracodawcy a on,to sam załatwia z navem i ja pieniądze tez dostaje co miesiąc od pracodawcy a on sciaga sobie je potem z navu więc decyzji żadnej tez nie mam. -
Tzn dostałam info,że mająmoje chorobowe i tam było napisane,że jeżeli nie dostanę pieniążków do 10 października mam sięprzypomnieć(czyli miesiącod przejścia płatnościza chorobowe przez NAV).
Maja,wiem co czujesz szukając dogodnej pozycji,dokładnie czuję się tak samo,do tego budzą mnie skurcze w nocy,czasami boję się wstać,bo mam wrażenie ,że wody mi odejdą hihi -
Witam Was kobitki
My własnie wstaliśmy, ale w nocy spałam tylko 2 godziny pozniej chodziłam po domu jak duch O 6tej udało mi się zasnąć i trochę odespać. Masakara z tą bezsennością !! wcześniej nie miałam problemu, ale teraz to jest katorga Jeszcze wstałam i ręcę balony,spuchły jakbym do ula włożyła
Mi pracodawaca płaci pieniążki do 2 tygodnie, a on pózniej z Navem się rozlicza
Co do bezpodatkowej wypłaty to super sprawa, zawsze pieniążki na świeta wpadną taki miły prezent od państwa
-
Wydaje mi się,ze powinniśmy normalnie dostac pieniadze z navu z tym podatkiem.No u mnie by było z 3 tys wiecej.Teraz nam kazda kaska sie przyda na wyprawke dla maluszka
derii84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie macie pojęcia jak mi się buzia cieszy na samąmyśl wydania tych pieniążków na dzieci,bo Tymkowi też coś kupić chcę,żeby nie był biedak pokrzywdzony,choć faktem jest to,że przez 8 lat był rozpieszczany z każdej strony
Jeszcze Święta za miesiąc,eh......maja35, kafabi lubią tę wiadomość
-
Ja robie roladki schabowe w sosie serowym z ziemniaczkami i jakąś suróweczkę dla chłopakow , bo ja w standardzie ogórek kiszony
Jak się delikatnie ze wszystkim ogarnę to będziemy skladać szafę i już bedę mogla sobie ciuszki poukładac. Prać będe pozniej, bo teraz to jeszcze za wcześniej jak dla mnie
-
U mnie dzisiaj gołąbki z sosem pieczarkowym, w razie czego zapraszam,u mnie jak zwykle na większą skalę gołąbki muszą być
Tak się właśnie zastanawiam,że mnie toponiosło z praniem tych ubranek,bo Olaf majuż wszystko gotowe,tzn poprane,wyprasowane i poskładane ehhhhhh,głupiutka Darciamaja35, kafabi lubią tę wiadomość
-
derii84 wrote:Dziewczyny nie macie pojęcia jak mi się buzia cieszy na samąmyśl wydania tych pieniążków na dzieci,bo Tymkowi też coś kupić chcę,żeby nie był biedak pokrzywdzony,choć faktem jest to,że przez 8 lat był rozpieszczany z każdej strony
Jeszcze Święta za miesiąc,eh......
Ja Fabianowi musiałam nawet literki na ścianę z imięniem zamówic, bo obrażoną minę zrobił, że tylko dla malej kupuję :)Ostatnio w Princess widziałam na drzwi tabliczki "nasz maly księciu" i "nasza mała księżniczka ", więc pytam się czy chce, bo małej będę kupować to prawie się obraził, żę takie głupoty mu proponuję, jakby napisane było król to moglabym kupic , a on mały księciu nie jest!! I wez tu zrozum facetów
-
Ha ha,myślę,że odpowiedź Fabiana powaliła Cię na kolana,bo ja teraz zacieszam z tego jak głupek:)
Myślę,że dopiero zaczną się cyrki,jak te nasze dzidziusie się urodzą,starsze rodzeństwo zdziwaczeje doreszty,jedynie możliwe,że Maja nie będzie miała jakiśprzedziwnych scen zazdrości,bo w końcu dziewczyny same sobie odcięły pępowinę -
Gdzie sie podziewacie kobitki? Mnie cos cały dzien brzuch pobolewa a teraz wypilam sobie kawke i zaczelo mnie mulic na żołądku.Ja chce już lutyyyyy.Malenstwo też dzisiaj strasznie szaleje,że mnie wszystko boli.
-
A ja od dwóch godzin walczę z poparzeniem Oparzyłam sobie trzy palce u ręki z jednego skóra trochę zeszła i teraz mnie strasznie piecze woda zimna nie pomaga, lód nie pomaga a to dziadostwo dalej boli i nie wiem co zrobi, co uzyć masakra jakas !!!
-
Teraz już nic,tylko panthenol jak masz . A od jutra smarowac mascia natluszczajaca....niestety
Żeby nie przyszło Ci do głowy sudocremem smarowac. Chociaż dzisiaj jak masz krem z cynkiem to zastosuj,a jutro natluszczaj