Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Anngela super,ze dotarliście na miejsce ,spokojnego pobytu i pięknej pogody
ja tez jestem ze Szczecina
a dokładnie z prawobrzeza
Gianna na tym etapie skurcze są normalne,miałaś ciężka noc z Olkiem mało pewnie spałaś to tez robi swoje! Staraj sie odpocząć i jak coś weź magnez lub nospe .A jak Olek sie dziś czuje?zycze wam spokojnej i przespanej nocy .PIANISTKA super pomysł z tym cateringiem świątecznym .Do mnie przyjeżdża tesciowka pod koniec listopada liczę na jej talent kulinarny,mam nadzieje ze zrobi nam pierogi to je zamroze na święta,a tak to lubię posiedzieć w kuchni to coś tam przyrządzę
Giannaa lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Giannaa, kilka razy czułam napinanie ale nie wiem czy to były te skurcze... w każdym bądź razie spodziewałam się czegoś "większego"
i dużo zdrówka dla Olka! oby szybko wyzdrowiał
Kitaja, ja lubię gotować ale robić kilka potraw w takich ilościach się nie opłaca... chociażby ze względu na to, że składników musiałabym kupić na więcej, a kto by to zjadł?
-
Kitaja pewnie tak jak napisałaś ciężka noc też nasiliła skurcze. A u Was jak tam ? Widać jakieś oznaki zbliżającego się porodu ?
Pianistka uśmiałam się na to coś "większego" Coś "większego" będziesz miała jak na porodówkę będziesz jechałaaż Ci się odechce
Wiecie, że co końca roku nie ma terminów w ambasadzie na wyrobienie paszportu... a na nowy rok jeszcze nie ma zapisów. Jak tylko będą dostępne terminy to rezerwuje jakiś dzień pod koniec stycznia. Nie ma sensu czekać aż mała się urodzi. -
Giaanna nie czekaj aż sie mała urodzi , ja tez czekam kiedy bedą wolne terminy to odrazu zapisuje Nas na wyrobienie stalego
Pianistka u Was w tamtych regionach wieksze mozliwosci cateringu. Ja w grudniu bigos, pierogi i inne atrakcje na świeta robiłam, a była Nas dwojka, bo syna (7 lat) nie licze bo on niestety zjadł tylko dwa pierogiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 23:37
-
kafabi wrote:Giaanna nie czekaj aż sie mała urodzi , ja tez czekam kiedy bedą wolne terminy to odrazu zapisuje Nas na wyrobienie stalego
Pianistka u Was w tamtych regionach wieksze mozliwosci cateringu. Ja w grudniu bigos, pierogi i inne atrakcje na świeta robiłam, a była Nas dwojka, bo syna (7 lat) nie licze bo on niestety zjadł tylko dwa pierogi
oj ja tak tylko swoje lenistwo tłumacze -
Kafabgdyby nie post jednej z mam na fb nie miałabym pojęcia o tych terminach w ambasadzie i pewnie zaczęłabym się tym interesować po porodzie...do kwietnia mogłabym nie zdążyć z paszportem a wtedy chcemy jechać do pl i zrobić chrzciny. Ty wyrabiałaś Kokoszce tymczasowy paszport a żeby wyrobić stały trzeba to trzeba mieć pesel...czy ja mogę złożyć np wniosek od razu o pesel i o paszport stały. Czy lepiej najpierw tymczasowy wyrobić?
-
Giaanna aby wyrobić stały to musisz mieć najpierw polski akt urodzenia
Ja przy skladaniu o paszport tymczasowy skladałam odrazu o akt urodzenia. Teraz jak bedze skladała o pasz. stały to automatycznie dostaniemy PESEL, na ten paszport czeka się 6 tyg. bo on robiony jest w kraju , tymczasowy w Norwegii
-
Pianistka później boli bardziej, tzn tak, że zginasz się nagle w pół, łapiesz za brzuch i robisz wszystkim dookoła stracha
Tak właśnie robię od rana, żeby pospieszyć ruchy prac
Musiałam od rana porzucać gromy, mam nadzieje, że do nocy będzie stała kuchnia ... Jeden młody to w ogóle zamilkł, chyba się przestraszył
U nas na święta będą znajomi, wszyscy kucharze, dwóch pracowało u Geslerowej w Pl plus mój mężulek, także ja może zrobię sernik, a w resztę się nie mieszamMam nadzieje, że nie będę musiała mieć jakiejś ograniczonej diety przy karmieniu.
-
Oooo to długą tą szyjkę ma
super. Jak widać nie zawsze twardnienie brzucha może świadczyć o czymś złym
Martii to chyba pyszności będziesz miała na święta
Byłam dzisiaj w Barnashus i zakupiłam podusię panda taka białą http://www.jollyroom.no/produkter/candide-pute-baby-panda-blaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:47
-
Agnieś wrote:CZEŚĆ Dziewczyny
Ja jestem ze STAVANGER:)
Dołączam do Was do własnie dziś się dowiedziałam że jestem w Ciąży
Witaj Agnieś
Napisz coś o sobie...który to tydzień ciąży? To Twoje pierwsze dziecko? Długu już w NO?
Ja się tak nie bawię za dużo Was ze Stavanger -
Jestem w 11 dniu po owulacji i postanowiłam test zrobic :)I test wyszedł pozytywny jedna kreseczka bardzo blada bo to jeszcze za wcześnie ale ważne że cos widać
Tu mi pisze że jestem gdzies w 4 tygodniu(trzy tygodnie i 2 dni).
Tak to nasze pierwsze upragnione, dzieciątko Bardzo się cieszymy
W Stavanger jestem gdzieś 5 lat:)
To superr że w Stavanger jest dużo kobiet,które sa w ciążyCieszę się