X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Miuu, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. jak przyjmiesz to wyślę Ci listę na priv :)

Agnieś witamy :) ja również Stavanger :)

byli u nas znajomi... padam :o niby "imprezka" spokojna do 23 ale ja jakoś opadłam z sił...
    :) :)

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Hej Agnies miło cie poznać. Ja jestem z Bergen. Pozdrawiam cieplutko
    :) Pozdrawiam również :)

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, wysłałam Ci link do listy :)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś witaj !! I czy wpisac Ciebie na naszą listę !?

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam drzemkę, a takie miałam dziś wielkie plany :P złożyłam kosz :
    2cn9g2h.jpg
    r94eww.jpg

znalazłam jeszcze prezent od cioci z ciuszkami a w nim taki polarowy śpiworek w niedźwiadki, zakochałam się w nim :)

W ogóle materacyk lateksowy wydaję mi się jakiś miękki, ale z drugiej strony dziecko przecież mało waży :P

Pianistka już po odwiedzinach ?

Kitaja, Andriel, Pianistka, Giannaa lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, piękny kosz! :) gustownie wygląda :)

Na szczęście tak :) odpoczywamy...
    ale moja pożal się boże teściowa mnie poirytowała :/
    zaczęła się wypowiadać na temat imienia dla malutkiej, że "nie polskie"... a jej córka, dała dziecku... ANASTAZJA! :/
    W końcu wybuchłam i powiedziałam, że niech się cieszy bo rozważaliśmy jeszcze Vanessę i Rachelę O.o
    A na koniec i tak stwierdziłam, że ona też nie dała dzieciom polskich imion bo Dawid jest żydowskie a Olga ruskie ^^

wrrrrrrrrrr :/ tak drażnic ciężarną! :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - Co prawda dawno mnie nie było na forum ale też mogę prosić o tą Twoją listę ;) ? Czy już nie wypada po tak długiej nieobecności?

Agnieś - Witamy :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, nie ma problemu :)
    zaproszę Cię do przyjaciółek i jak przyjmiesz to wyślę ci na priv :)

Andriel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Nie przejmuj się, jak na moje to o imionach się nie dyskutuje. jednemu jakiś imię się z kimś kojarzy a drugiemu nie itd.
    U nas teść kręcił nosem na Ritę. Mi się ostatnio zrobiło przykro, bo teściowa nawet się nie zapytała czy coś potrzebuje dla małej czy dla siebie do szpitala itd, ja niczego nie wymagam, ale o dziecko dopytywali się non stop kiedy i kiedy. Mojego taty kobitka cały czas się pyta co jeszcze potrzebuje i ostatnio już drugą paczkę od niej dostałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 23:13

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Pianistka
    Nie przejmuj się, jak na moje to o imionach się nie dyskutuje. jednemu jakiś imię się z kimś kojarzy a drugiemu nie itd.
    U nas teść kręcił nosem na Ritę. Mi się ostatnio zrobiło przykro, bo teściowa nawet się nie zapytała czy coś potrzebuje dla małej czy dla siebie do szpitala itd, ja niczego nie wymagam, ale o dziecko dopytywali się non stop kiedy i kiedy. Mojego taty kobitka cały czas się pyta co jeszcze potrzebuje i ostatnio już drugą paczkę od niej dostałam.

Moja teściowa nam nawet nie pogratulowała :P
    A dzisiaj mnie wpieniła jak zaczęła się wtrącać i narzekać bo imie nie takie, bo wózek zły, bo po co taki drogi fotelik O.o
    ani grosza na niego nie dała więc co ją boli?
    ani razu nie zapytała jak się czuję, nigdy nie zapytała jak po badaniach... ale próbuje mieć coś do powiedzenia. żałosne.

To miłe jak ktoś się interesuję dzieckiem, ciężarną... ale jesli tego nie robi, to niech przynajmniej nie wymaga, że jego zdanie będzie brane pod uwagę. a co do imienia, to żeby jeszcze chodziło o kwestię gustu to rozumiem... ale tu poszło, że nie polskie... po pierwsze, nie wiem czy zauważyła ale ja w Polsce nie mieszkam, a po drugie imię Emma jest znane w Polsce od XIX wieku, zatwierdzone i nadawane w Polsce, mimo, że rzadkie! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Moja teściowa nam nawet nie pogratulowała :P
    A dzisiaj mnie wpieniła jak zaczęła się wtrącać i narzekać bo imie nie takie, bo wózek zły, bo po co taki drogi fotelik O.o
    ani grosza na niego nie dała więc co ją boli?
    ani razu nie zapytała jak się czuję, nigdy nie zapytała jak po badaniach... ale próbuje mieć coś do powiedzenia. żałosne.

To miłe jak ktoś się interesuję dzieckiem, ciężarną... ale jesli tego nie robi, to niech przynajmniej nie wymaga, że jego zdanie będzie brane pod uwagę. a co do imienia, to żeby jeszcze chodziło o kwestię gustu to rozumiem... ale tu poszło, że nie polskie... po pierwsze, nie wiem czy zauważyła ale ja w Polsce nie mieszkam, a po drugie imię Emma jest znane w Polsce od XIX wieku, zatwierdzone i nadawane w Polsce, mimo, że rzadkie! :)

Hmmm a czy teściowa będzie codziennie chodziła na spacerki i użytkowala wozek ? Rozumiem jak jest w planach, że babcia będzie się opiekowała to można wtedy dopasować, żeby jej też było wygodnie.

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti wiem co oznacza remont i rozgardiasz i współczuję. Zwłaszcza teraz :) A podobno jak się włącza power pod koniec ciąży to zwiastuje poród więc uważaj :D Kosz bardzo ładny.

Agnieś witaj na forum. Bardzo lubię Twój awatar :)

Andriel odważna decyzja z tym wyjazdem :) Dowiedz się czy po powrocie będziesz musiała zrobić test MRSA przed porodem, żebyś potem nie miała niepotrzebnych problemów.

A my wczoraj za 200nok odkupiliśmy narożnik, duży stolik kawowy (w zasadzie gdyby miał dłuższe nogi to byłby z tego 4 osobowy stół :) ), 3 szafeczki, komodę malm z ikei i szafę. I jeszcze gratis dostaliśmy dywan i lampkę :D Wszystko w bardzo dobrym stanie :)
    Umęczyło mnie to ustawianie, jeszcze dziś mnie czeka umycie części tych mebli. Ale za to uśmiałam się z mojego męża, który uparł się, że narożnik musi stać w rogu, bo on sobie całe życie tak marzył. I jak to teraz miałby stać na środku pokoju!? Odsunięty od ściany!? :D
    Zaczyna przypominać mieszkanie to "nasze" M2 :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie nie strasz :) Jeszcze potrzebuje tygodnia na ogarnięcie do końca, zasłonki itp. U nas narożnik nie stoi w rogu i na razie tak zostanie, bo sofa nie jest tragiczna, więc dopiero w przyszłym roku coś kupimy innego, myślę o jakimś zestawie 2 + 3. ja moją sofę kupiłam 3 lata temu za 2000 nok jest z Bolia i wygląda dużo lepiej od tych nowych kupionych za grosze także podoba mi się ten system w Norwegii kupowania uzywanych rzeczy.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Froggie napisałaś coś o MRSA gdzieś mi się to kiedyś przewinęło, to jest badanie na gronkowca ale o co chodzi ? Tu w NO to robią?
    Co do łupów ;-) fajnie za 200 nok umeblować pół mieszkania ;-)
    Marti co tam się przejmujesz mąż ogarnie ;-) Coś w tym jest, że jak przychodzi power to później jedzie się na porodówkę :P Kosz śliczny. Szkoda, że na długo pewnie nie wystarczy.
    Pianistka olej teściową, ja z moją żyje jak pies z kotem i wcale tego nie ukrywamy, że za sobą nie przepadamy. Ja jestem strasznie bezpośrednia i jak coś mi teście mówią a ja mam odmienne zdanie to prosto w oczy im to powiem co im bardzo nie pasuje ;-) Ale przestali się wtrącać ;-) Dobrze, że jak mieszkaliśmy w pl to mieszkali od nas 140 km ;-) My nic od nich nie dostaliśmy i nic nie potrzebujemy. Nie stresuj się bo szkoda nerwów ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, na całe szczęście teściowa nie będzie miała dostępu do dziecka :D i do mnie! :D
    Raz na 2 lata ją widzę i wystarczy...

co do mebli to mój małżonek nie chce słyszeć o żadnych wymianach póki co :D rok temu wymieniliśmy dosłownie wszystkie meble i nie oszczędzaliśmy na nich :) więc mam spokój na jakiś czas :)
    sofę kupiliśmy dużą U-sofę w Bohus i jestem bardzo zadowolona :) teraz przed urodzinami małej mamy plan ją wyprać ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Giannaa, my od niej nigdy nic nie dostaliśmy więc tym bardziej nie rozumiem komentarzy na temat tego, jak wydaje swoje, ciężko zarobione pieniądze...
    ale ta kobieta zawsze taka była i będzie :) na moje szczęście, mąż nie jest maminsynkiem i wcale się nie garnie do utrzymywania z nią jakiejkolwiek bliższej relacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 08:38

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie Dawidy tak mają bo u nas podobna sytuacja ;-) To jest pocieszające, że ma się męża po swojej stronie ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Widocznie Dawidy tak mają bo u nas podobna sytuacja ;-) To jest pocieszające, że ma się męża po swojej stronie ;-)

A jak się rzucała, że imię Emma nie polskie to zapytałam "czy Dawid polskie? bo wydaje mi się, że żydowskie :D " to się zapieniła :D
    Z resztą, ja nie lubię jak dziadkowie wtrącają się w takich kwestiach typu wybór imienia... mieli swoje 5 minut 20-30 lat temu i niech teraz pozwolą młodym rodzicom decydować :)

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jakieś dwa dni temu pomyślałam, że nie obgadujemy teściów na forum :p hehe
    Ja to rozpoznaje syndromy papugowania ... dostałam od M. bransoletkę pandory, Mój ukochany oczywiście szlachetnie nie skończył na jednej zawieszce :) W domu oczywiście wszyscy zadali pytanie "ile ?" . A po miesiącu szwagierka wysyła zdjęcie, że też sobie kupiły z teściową bo była akurat jakaś promocja na dwie. Mina mojego męża bezbłędna :)
    Z torebką od Korsa też gadały, że bez sensu, a ostatnio moja szwagierka prosiła żebym zobaczyła czy może są jakieś wyprzedaże na bezcłowym :P Chociaż dla mnie Kors już zrobił się oklepany, że teraz już bym nie chciała.
    Aaa druga szwagierka kupiła sobie identyczny zegarek ! :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    W ogóle to jakieś dwa dni temu pomyślałam, że nie obgadujemy teściów na forum :p hehe
    Ja to rozpoznaje syndromy papugowania ... dostałam od M. bransoletkę pandory, Mój ukochany oczywiście szlachetnie nie skończył na jednej zawieszce :) W domu oczywiście wszyscy zadali pytanie "ile ?" . A po miesiącu szwagierka wysyła zdjęcie, że też sobie kupiły z teściową bo była akurat jakaś promocja na dwie. Mina mojego męża bezbłędna :)
    Z torebką od Korsa też gadały, że bez sensu, a ostatnio moja szwagierka prosiła żebym zobaczyła czy może są jakieś wyprzedaże na bezcłowym :P Chociaż dla mnie Kors już zrobił się oklepany, że teraz już bym nie chciała.
    Aaa druga szwagierka kupiła sobie identyczny zegarek ! :)

a ja szczerze mówiąc stoję obok i się przyglądam :) dla mnie Korsy czy nie Korsy wszystko jedno :D jakoś nie mam parcia na metki i irytuje mnie, jak ktoś mnie pyta ile za co zapłaciłam... a czy to ważne?! ważne że jest ładne, pasuje itd :D
    ja wolę wydać pieniądze na przyjemności, coś do mieszkania niż drogie buty czy zegarek :) jakoś mnie to nie jara...
    może dlatego, że mi się wszystko szybko nudzi...

EDIT: pomijając fakt, że przez ostatnie 2 lata wydałam na tatuaże sumę z 4 zerami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 09:04

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jestem tego samego zdania...mnie też metki nie kręcą ale mam ;-)
    Marti hahahaha to jakaś żenada ;-) ja na szczęście nie mam żadnej szwagierki ;-) jeszcze... nie ma kto się ze mną ścigać. A teściowa wiecznie płacze, że kasy nie ma :P

Czasami miło zrobić sobie kółko wzajemnej adoracji hihihi :P

a.png
    a.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ