Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny wracam po miesięcznej przerwie Co tam u Was słychać? Wszystkie zdrowe? Dzieciaczki rosną?
Widziałam, że Pianistka przekazała Wam już wieści od nas ogólnie to czujemy się dobrze. Agatka najbardziej lubi robić sobie imprezę w środku nocy i kopać mnie po wątrobie a poza tym jest grzecznaCynnia lubi tę wiadomość
-
Witaj agnis spokojnej i bezproblemowej ciazy zycze wlasnie sobie przypomnialam te emocje po zrobieniu testu ciazowego,ale szczerze to ciesze sie ,ze jestem juz przy koncowce. Gianna masz racje wiekszosc mam ze Stavanger.Froggi super wiesci z wizyty od lekarza i fajnie,ze w koncu masz dostep do internetu i do nas mam nadzieje,ze nospa i magnez pomogly cos na twardnienie brzucha? Witamy spowrotem . U nas dzis 39tys0d(40tyd) skurcze dzis troszke meczyly,a dodatkowo jak maly sie wiercil bola brzuch i bardziej sie spinal,ale prysznic pomogl -szkoda ze sie bardziej nie rozkrecilo maz moj juz ma dosc mojego marudzenia,a ja juz tak bardzo chcialabym byc na porodowceCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Zamierzam nie znikać trzymajcie kciuki, żeby internet się sprawdził. Przyznam szczerze, że mega odczułam brak możliwości kontaktu ze światem Uzależniona jestem chyba Pianistka dziękuję, że byłaś moim łącznikiem
Kitaja trzymam kciuki, żeby to było juz niedługo A te tabletki to dostałam od Ciebie? Jeśli tak to ślicznie dziękuję. Nospa niestety nie pomogła ale widać powodem twardnienia brzucha jest moja chudość i chyba muszę do takiego stanu rzeczy przywyknąć Aspargin biorę + jeszcze dodatkowy magnez z norweskiej apteki i przynajmniej skurcze, które się pojawiły w zeszły weekend przestały być bolesne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:45
-
Cześć
Froggie, dobrze, że już jesteś spowrotem
Mam wrażenie jakby moja mała tochę mniej się ruszała, ale pewnie nie czuje tego przez tą bieganinę w ostatnich dniach ... i praktycznie nie mam zgagi, nie wiem czy to przez to, że obniżył już mi się brzuch hmmm. -
Marti na pewno to przez bieganinę Ja jak dużo się ruszam to tez mniej czuje małej ruchy. Co do zgagi całkiem możliwe, że brzuszek się obniżył w końcu już do porodu niedaleko
Dziś w nocy miałam całe łózko dla siebie bo mój M spał w salonie a i tak się wyspać nie mogłam...głupoty mi się śniły rzucałam się po całym łóżku ręce mi drętwiały. Czy której się też to zdarza, że ręce drętwieją w nocy ? -
Marti a dlaczego taka zabiegana jesteś? Nadal remont?
Giannaa ja czasami w nocy jedną ręką sobie uciskam druga i wtedy mi dretwieje. Ale to może być od napietych mięśni karku i obręczy barkowej. Wtedy często dretwieja ręce podczas snu. Poproś męża, żeby Cię wymasowal -
Gianna
A ja się teraz budzę z bólem biodra i znów mam zespół niespokojnych nóg ... ale jakoś nie mam specjalnych bóli w kroczu także mam nadzieję, że przed terminem nic się nie będzie działo.
Froggie
Już praktycznie koniec, pół kuchni złożone, dziś druga strona ... ale ogólnie przy takiej akcji dużo zamieszania, przenoszenia rzeczy itd Ja też za dużo nie mogę robić ... na szczęście zgaga jest dla mnie łaskawa, bo nie wiem jakby to było.
Zostaje dziś sama w domu trochę ogarnę i rozpakuje swoje paczki w końcu !! Dopadł mnie power -
Marti jak sobie życzysz
nie chce jej wrzucać tutaj bo jest na moim gmailu w dokumentach więc nie chcę aby to było na publicznym forum
Wysyłam Ci na priv
wiadomo, wszystko jest "pode mnie" i tak ja np nie kupuję nawilżacza powietrza bo jest mi zbędny... ale np w Twoim domu/ regionie moze byc inaczej
tak samo z "pościelą do wózka". ja nie kupuję ani pościeli ani śpiworka z owczą wełną... kupuję za to skórę owczą tylko na "dno" gondoli i dziecku kombinezon - śpiworek, który nada się też do fotelika bo ma dziurę na pasy
A w lecie i tak nie używalibyśmy śpiworka z wełny więc jak już, to kupię go za rok do spacerówki
chyba, że wygram go w konkursie jollyroom do którego się zgłosiłam -
Marti, Ty przynajmniej masz remont więc miałaś się czym zająć a ja siedzę sama w domu od 4 miesięcy więc ta lista jest przemyślana i zmieniana miliard razy no czymś się musiałam zająć
Miłego dzionka! my niedługo jedziemy do znajomych.
zapisałam się też do ... internetowej szkoły rodzenia
rusza jutro, 9 listopada dostanę dane do logowania na platformie e-learningowej
napiszę wam jak wrażenia to może któraś z pierworódek w młodszej ciąży chciałaby skorzystać
Kurs stacjonarny zaczynamy 1 grudnia -
Hej dziewczynki:)
Przepraszam za długą nieobecność ale mam koleżankę w gości i brakuje trochę czasu na czytanie i udzielanie się. Ale pamiętam o Was!
Kurcze, nie mogę uwierzyć, że już jestem w 6 miesiącu ciąży. Czas tak szybko leci, że szok! We wtorek idę do położnej na wizytę a 24 listopada jadę do Polski już typowo by zostać do stycznia. Nie za bardzo mam ochotę opuszczać męża A Wy jak tam żyjecie?