X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnies miło cie poznać. Ja jestem z Bergen. Pozdrawiam cieplutko

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a wyślij mi prosze tez listę wyprawkowa. Bo ja zakręcona jestem

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) wracam po miesięcznej przerwie :) Co tam u Was słychać? Wszystkie zdrowe? Dzieciaczki rosną?

Widziałam, że Pianistka przekazała Wam już wieści od nas :) ogólnie to czujemy się dobrze. Agatka najbardziej lubi robić sobie imprezę w środku nocy i kopać mnie po wątrobie :) a poza tym jest grzeczna :)

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie miło Ciebie znowu tutaj widzieć ;-) Masz już stały dostęp do internetu? Cieszę się, że Twoje twardnienia nie były groźne ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wzięliśmy z NetCom na próbę. Wydaje się sprawować dobrze. Potestujemy do poniedziałku i zobaczymy :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agnis :-) spokojnej i bezproblemowej ciazy zycze :-) wlasnie sobie przypomnialam te emocje po zrobieniu testu ciazowego,ale szczerze to ciesze sie ,ze jestem juz przy koncowce. Gianna masz racje wiekszosc mam ze Stavanger.Froggi super wiesci z wizyty od lekarza i fajnie,ze w koncu masz dostep do internetu i do nas ;-) mam nadzieje,ze nospa i magnez pomogly cos na twardnienie brzucha? Witamy spowrotem . U nas dzis 39tys0d(40tyd) skurcze dzis troszke meczyly,a dodatkowo jak maly sie wiercil bola brzuch i bardziej sie spinal,ale prysznic pomogl -szkoda ze sie bardziej nie rozkrecilo ;-) maz moj juz ma dosc mojego marudzenia,a ja juz tak bardzo chcialabym byc na porodowce ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja dużo seksu i dużo ruchu ;-) to pomaga :D Ja też nie chciałabym być znowu na początku ciąży, chciałabym już być tez po porodzie ;-)
    Froggie czyli rozumiem, że już nam znikać nie będziesz. Przynajmniej nie na tak długo ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam nie znikać :) trzymajcie kciuki, żeby internet się sprawdził. Przyznam szczerze, że mega odczułam brak możliwości kontaktu ze światem :) Uzależniona jestem chyba :) Pianistka dziękuję, że byłaś moim łącznikiem :)

Kitaja trzymam kciuki, żeby to było juz niedługo :) A te tabletki to dostałam od Ciebie? Jeśli tak to ślicznie dziękuję. Nospa niestety nie pomogła ale widać powodem twardnienia brzucha jest moja chudość i chyba muszę do takiego stanu rzeczy przywyknąć :) Aspargin biorę + jeszcze dodatkowy magnez z norweskiej apteki i przynajmniej skurcze, które się pojawiły w zeszły weekend przestały być bolesne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:45

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. jak przyjmiesz to wyślę Ci listę na priv :)

Agnieś witamy :) ja również Stavanger :)

byli u nas znajomi... padam :o niby "imprezka" spokojna do 23 ale ja jakoś opadłam z sił...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Froggie, dobrze, że już jesteś spowrotem :)

Mam wrażenie jakby moja mała tochę mniej się ruszała, ale pewnie nie czuje tego przez tą bieganinę w ostatnich dniach ... i praktycznie nie mam zgagi, nie wiem czy to przez to, że obniżył już mi się brzuch hmmm.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti na pewno to przez bieganinę ;-) Ja jak dużo się ruszam to tez mniej czuje małej ruchy. Co do zgagi całkiem możliwe, że brzuszek się obniżył w końcu już do porodu niedaleko ;-)

Dziś w nocy miałam całe łózko dla siebie bo mój M spał w salonie a i tak się wyspać nie mogłam...głupoty mi się śniły rzucałam się po całym łóżku ręce mi drętwiały. Czy której się też to zdarza, że ręce drętwieją w nocy ?

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a dlaczego taka zabiegana jesteś? Nadal remont?

Giannaa ja czasami w nocy jedną ręką sobie uciskam druga i wtedy mi dretwieje. Ale to może być od napietych mięśni karku i obręczy barkowej. Wtedy często dretwieja ręce podczas snu. Poproś męża, żeby Cię wymasowal :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie to jest całkiem możliwe bo bolą mnie barki podczas snu i dlatego rzucam się z boku na bok.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    A ja się teraz budzę z bólem biodra i znów mam zespół niespokojnych nóg ... ale jakoś nie mam specjalnych bóli w kroczu także mam nadzieję, że przed terminem nic się nie będzie działo.

Froggie
    Już praktycznie koniec, pół kuchni złożone, dziś druga strona ... ale ogólnie przy takiej akcji dużo zamieszania, przenoszenia rzeczy itd :) Ja też za dużo nie mogę robić ... na szczęście zgaga jest dla mnie łaskawa, bo nie wiem jakby to było.

Zostaje dziś sama w domu trochę ogarnę i rozpakuje swoje paczki w końcu !! :) Dopadł mnie power :)

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Prześlij mi też listę proszę :) Ty na pewno mas wszystko przemyślane 10 razy ... bo ja w tej całej akcji trochę mogę coś przeoczyć.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti :) jak sobie życzysz :)
    nie chce jej wrzucać tutaj bo jest na moim gmailu w dokumentach więc nie chcę aby to było na publicznym forum :)
    Wysyłam Ci na priv :)
    wiadomo, wszystko jest "pode mnie" i tak ja np nie kupuję nawilżacza powietrza bo jest mi zbędny... ale np w Twoim domu/ regionie moze byc inaczej :)

tak samo z "pościelą do wózka". ja nie kupuję ani pościeli ani śpiworka z owczą wełną... kupuję za to skórę owczą tylko na "dno" gondoli i dziecku kombinezon - śpiworek, który nada się też do fotelika bo ma dziurę na pasy :)
    A w lecie i tak nie używalibyśmy śpiworka z wełny więc jak już, to kupię go za rok do spacerówki :)

chyba, że wygram go w konkursie jollyroom do którego się zgłosiłam :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;) jesteś niesamowita heheh dobrze mieć takie koleżanki :) Zostawiam sobie tę lekturę na drugą część dnia. Zabieram się za sprzątanie :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, Ty przynajmniej masz remont więc miałaś się czym zająć :D a ja siedzę sama w domu od 4 miesięcy więc ta lista jest przemyślana i zmieniana miliard razy :D no czymś się musiałam zająć :)

Miłego dzionka! :) my niedługo jedziemy do znajomych.

zapisałam się też do ... internetowej szkoły rodzenia :D
    rusza jutro, 9 listopada :) dostanę dane do logowania na platformie e-learningowej :)
    napiszę wam jak wrażenia to może któraś z pierworódek w młodszej ciąży chciałaby skorzystać :)

Kurs stacjonarny zaczynamy 1 grudnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Tak myślałam ze wczoraj była imprezka bo cie nie było widać.
    A my w domu ściany trwaliśmy. Ja mentalnie :)

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Przepraszam za długą nieobecność ale mam koleżankę w gości i brakuje trochę czasu na czytanie i udzielanie się. Ale pamiętam o Was!

Kurcze, nie mogę uwierzyć, że już jestem w 6 miesiącu ciąży. Czas tak szybko leci, że szok! We wtorek idę do położnej na wizytę a 24 listopada jadę do Polski już typowo by zostać do stycznia. Nie za bardzo mam ochotę opuszczać męża :/ A Wy jak tam żyjecie?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ