X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodzi mu ... :) Ale wzięłam jeszcze 3 ketonale w razie co od koleżanki, ale mówi, że już mu lepiej.

Miuu
    Kuchnia z Ikea, chyba najtańsza i jakoś wyglądająca opcja w Norwegii, szczególnie tu na północy. Mam nadzieje, że od poniedziałku będzie już u nas spokojniej to wszystkim się pochwalę :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę kupowała w Ikea. Ostatnio bardzo mi się taka grafitowo czarna podoba. W Ikea masz ta pewność ze jak ci się za 10 lat fronty znudzą to będziesz mogła zmienić bo gwarantują powtarzalność

Ja mam dobrze bo mi maź zrobi remonty. Wiec będzie mniej bolało

Kafabi ja w Kid widziałam tylko poduszki do karmienia , Dzisiaj zajrzę do Kid może bedą mieli tez dla ciężarnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:56

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkiej nocy.

Młody mi dalej gorączkował o 4 przyszedł do nas do łóżka cały rozpalony. Męża wygnałam do jego pokoju, żeby poszedł spać a ja z młody w sypialni nie zdążyłam przysnąć a już było po 6 i młody się obudził, dostał pigułki i jak na razie gorączka zeszła... ciekawe jak długo będziemy walczyć czasami jego organizm radzi sobie i po 3 dniach wysokiej gorączki wszystko znika bez śladu. No ale takim sposobem weekend mamy w domu :(

Martii to kiedy planujesz mieć już kuchnie skończoną ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huraaaa piątek! :D

Giannaa, trzymam kciuki zeby młody szybko doszedł do zdrowia i żebyś ty sie nie zaraziła. Pij duzo soku z cytryny z imbirem. Jak dla mnie to najlepsze lekarstwo.

Ja mam kuchnie z Noremy, ale nie miałam zbyt dużego wyboru bo firma, która budowała nasz dom ma z nimi kontrakt. Powiem tylko ze szału nie ma jak za te pieniadze. Z Ikei miałabym wypasioną kuchnie

Jutro lecimy na zakupy ogladac wannę i moze zamowic bo juz bym chciała miec na swieta. No i moze w końcu kupimy łóżeczko w Ikei

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchnie z Ikei są fajne, przynajmniej mi się podobają ;-) Ogólnie podoba mi się wszystko co jest na wysoki połysk...ale weź to później czyść :/

Cynnia Ty w ogóle masz coś dla dzieciątka ? :P czy jesteś dopiero przed wielkimi zakupami ? ;-) A co do soku z cytryny z imbirem ...ostatnio piłam jak mnie coś łapało i tego imbiru w ogóle nie czułam. Jak najlepiej go dodać do soku w plasterku ? Nie ukrywam, że imbir to jest dla mnie nowość wcześniej tego nie stosowałam ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kuchnie z Ikei są fajne, przynajmniej mi się podobają ;-) Ogólnie podoba mi się wszystko co jest na wysoki połysk...ale weź to później czyść :/

Ja takowa mam i narazie idzie przeżyć to czyszczenie :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Ja takowa mam i narazie idzie przeżyć to czyszczenie :P

Wiem, że masz i bardzo mi się podoba ;-)

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje sie ze Szczecina. Bez pomocy znajomego wym sobie w zyciu nie poradzila z malym na rekach, problem byl z biletem i musialam podejsc do tasmy gdzie ktos osluguje. Gacie pelne mialam ale nawet nie poprosili o dokumenty ! ;) fajnie miec to za soba ;)cieszymy sie Polska ;) juz odebralam przetlumaczony akt i od poniedzialku zaczne zalatwiac reszte spraw :)

Kitaja lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, super wieści!!! :) dobrze, że znajomy pomógł :)
    wypoczywajcie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela fajnie, że Wam się udało...powodzenia w załatwianiu formalności w Polsce! ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, imbir możesz sobie zetrzeć na tarce i przecisnąć przez sitko. Bedziesz miała czysty sok. Przygotuj sobie taką mieszankę z sokiem z cytryny i dodawaj do herbaty albo wody. Możesz sobie posłodzić miodem. Możesz przechowywać w lodowce 3 dni.

Dla dzidzi mam mało rzeczy - ciuszki, wózek niekompletny :), krzesełko niekompletne :) , śpiworek, ręczniki, pieluszki tetrowe i flanelowe, mam zakupy apteczne kompletne i to tyle, jestem kompletnie nieprzygotowana :(

Ja mam tez kuchnie na wysoki połysk i do tego białą, ale w domu w PL. Czyści sie super płynem do szyb :)

Angela, super ze sie udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 19:06

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela wypoczywajcie, myslę że pogoda Wam dopisze :) Ja tez jestem ze Szczecina ;)

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, jeśli masz ochotę, mogę Ci wysłać moją listę wyprawkową :)
    może będzie Ci łatwiej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja na Twojej liscie sie opieram :) juz mi wysłałaś :D

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Kochana, ja na Twojej liscie sie opieram :) juz mi wysłałaś :D

Mam trochę udoskonaloną :) bo wysyłałam koleżance, więc jest z komentarzem :) podesle Ci na priv.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jakaś nadaktywność twardnienia brzucha :/ Od rana mam bezbolesne skurcze ...przeraziłam się jak jak w przeciągu 30 min wystąpiły 3 razy... Poszłam wywiesić pranie i poczułam kłucie w szyjce. Na szczęście na tą chwile wszystko się wyciszyło. Nie chciałabym jeździć jeszcze po szpitalach...pewnie nawet by mnie nie zbadali.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa :/ odpoczywaj ile się da... a jak młody?

A ja się wycwaniłam i zamówiłam u Pani, która robi jedzonko na zamówienie, potrawy na wigilię :D będziemy we dwoje, ja w 8 miesiącu więc czarno widzę moje przygotowywanie wszystkiego :D
    zamówiłam pierogi, uszka, barszcz, krokiety, rybę po grecku, śledzie i sernik :D
    i mam z głowy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka odpoczywam ;-) czytałam, że po 32 tc skurcze Braxtona Hicksa mogą się nasilić wiec nie panikuje w razie czego nospę i magnez mam i wezmę na noc. Kurde nie pamiętam, żeby z młodym czuła tak te skurcze ale wtedy dużo mniej wiedziałam ;-)
    Co do jedzonka...uuuuu już mi ślinka cieknie. Ja bigos i pierogi planuje zrobić na początku grudnia i zamrozić bo nie mam pojęcia jak to będzie :P A nie chce żeby moi z głodu padli w razie czego przez święta :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bigos zrobimy sami ale reszty mi się nie chciało... wiesz, dla dwóch osób? stać i lepić 10 uszek? albo robić 2 porcje ryby po grecku? bezsens :)
    Zapłacę i mam z czapy :D

własnie miałam pisać, że może już na tym etapie to braxtony się nasilają... macica ćwiczy :)
    dziwne, ze moja jeszcze jest leniwa i nie ćwiczy...

Ale mi dziś ten mały oszołom daje do wiwatu! :o kopie po pęcherzu, szarpie :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak masz racje, dla dwóch osób to się nie opłaca... do nas 23-go przyjeżdżają moi rodzice i siostra wiec jest dla kogo robić jedzenie :P
    Co do ćwiczeń macicy...może po prostu nie jesteś w stanie odróżnić tego od wypinania się małej ? Ja chyba nie rozróżniałam jak byłam z Olkiem w ciąży dlatego nie czułam skurczy. Jednak porodowych nie idzie przegapić ;-)
    Pytałaś o młodego... cały dzień mi gorączkował, temperatura spadała jak dostawał leki...mam nadzieje, że jednak w nocy nie będzie miał gorączki.

Ciesz się, że mała szaleje bo za chwile miejsca nie będzie miała na harce i będziesz się zastanawiała czy wszystko ok ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ