Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka dobre pytanie
tez nad tym właśnie rozmyslam
ja zrozumiałam tak, że może później musi tylko na 6 tygodni przed rozpoczęciem złozyc wniosek. a ogolnie czas na wykorzystanie tego ma do 3 roku zycia.
Mam jeszcze pytanie...
dopiero zaczęłam uzupełniać ten wniosek na stronie NAV, nie przechodzilam do konca i jestem ciekawa jak to dalej wyglada? potwierdzenie terminu i inntektoplysning sie tam zalacza czy dosyla? czy moze pracodawca to dosyla?
-
Miuu, zalecana dawka magnezu dla ciężarnych to do 600 mg i ja też tyle biorę
2 tabletki po 300mg... myślę, że możesz zwiększyć... no spa? no niestety ale nie jest najlepszym rozwiązaniem
wiadomo, jeśli bardzo boli cię brzuch albo masz skurcze to musowo... ale lepiej zwiększyć magnez i obyć się bez no spy
ja tak uważam
Befff, z tego co mówiła Cynnia to inntektoplysning może dosłać pracodawca... u mnie tak musi być bo mi nikt nie da tego do ręki więc już niech sami dosyłająMiuu lubi tę wiadomość
-
Miuu wrote:Dziękuje Pianistka. Wezmę faktycznie zrezygnuje z no spy a zwiększę magnez
Ja od początku wzięłam no spę tylko ze 2 razy... właśnie pomiedzy 13 a 17 tygodniem tak strasznie mnie brzuch bolał... jak na @a teraz jest ok
Miuu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mozecie po macierzynskim wziasc zalegly urlop i pozniej mezowie moga wziasc te swoje tygodnie
jak beda skladac wniosek to musza w nim zaznaczyc ze beda pracowac zaraz po waszym macierzynskim jeszcze. Ja za 2,5 tygodnia koncze urlop i wtedy moj mezula zaczyna od 23 listopada
-
Miuu wrote:Tak jest !
Kiedy jak mnie stary wkurza ze złości leżę na plecach bo nie moze sie wtedy przytulać :p
A tak poważnie to muszę sie przestawić na leżenie boczne
no niestety trzebaalbo jeslli lubisz spac na plecach to można ale troszke podparta
tzn np kołdrę w wałek i pod plecy z boku, wtedy lezymy troche na plecach, troche na boku
Miuu lubi tę wiadomość
-
Moje rzeczy utknęły w garażu nie chce już nikomu truć tyłka i rozkładać wszystkiego pomiędzy kaflami, listwami itd... Ale trafił do mnie prezent od znajomych śliczny otulacz muślinowy i wełniany kocyk
plus duży ciepły kocyk od taty
Miuu też na swojego starego mówisz stary ?hehe .a masz poduszkę ciążową ??
Miuu lubi tę wiadomość
-
Pianistka My nie mamy
ale mają dziewczyny które kiedyś tu były - grupę zamknięta.
Miuu u Ciebie to trochę za szybko na skurcze Braxtona-Hicksa bo one jakoś się zaczynają po 20 tc a po 30 tc nasilają się. Bierz ten magnez jak mówią dziewczyny
Cynnia u nas twardnienia brzucha jest czymś naturalnym chyba, że w ciągu dnia występuje kilkanaście razy. Ja magnez biorę raz na kilka dni.
Martii to kiedy nam wózek pokażesz ? Otulasz też chcenie zobaczę bo chce kupić
Mój młody załapał choróbsko od koleżanek i miał wysoką gorączkę 39.1C udało mi się ją trochę mu zbić. Mam nadzieje, że ja się nie zarażę od niego
Kafabi orientujesz się co tutaj kupię na gorączkę dla 6 latka? Są jakieś syropy w stylu Nurofen, Ibum itp? Jeszcze mam lekarstwa ale nie wiem na ile wystarczą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:56
-
Giannaa, normalny paracet 250mg. jest od 1,5 r. ż do 9 r.ż. Paracet 500mg jest dla dzieci od 3 r. ż i dla dorosłych.
a z syropów np neurofen dla dzieci powyżej 1 roku
https://www.apotek1.no/produkter/nurofen-40mg-ml-mikstur-appelsinsmak-100ml-598925p
Giannaa lubi tę wiadomość