X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja mam hep B pozytywny... a nie byłam szczepiona :/ jest mało przeciwciał i to wskazuje że przeszłam WZW B... i teraz sie zastanawiam czy powinnam po porodzie zaszczepić małą od razu...

muszę pogadać z położną o tym

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jestem ślepa albo nie wiem, ale gdzie jest rubryczka na hep. Ja byłam szczepiona i mówiłam lekarzowi i położnej.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, jak na samym początku robili nam badania z krwi to mamy kartkę gdzie są wyniki HIV, różyczka, kiła... to na tej kartce :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam tego badania a wiem ,że miałam...chyba mi w szpitalu podprowadzili :P

Ale z tego co pamietam to negatywny miałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:34

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Nie mam tego badania a wiem ,że miałam...chyba mi w szpitalu podprowadzili :P

a to złodzieje :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.

A ja nie mam żadnych wyników. Wszystkie co robię zostają u lekarza. To normalne czy mam się awanturować. Najśmieszniejsze jest ze ja do dzisia nie robiłam np stężenia hormonu Hcg.

Co do zazdrosnych siostr i teściowych to co ja mam powiedzieć jak maź ma firmę w Norwegii. Wszyscy myślą ze śpimy na pieniądzach a ja go gonie idzi na eter do pracy bo to gra nie warta świeczki. Ostatnio siostra zadzwoniła ze może by bratankowi mieszkanie w Gdańsku kupił bo rozpoczął studia. Śmieszne a my ledwo o swoje na kredyt wystąpiliśmy a młodzi nie jesteśmy.
    A co tam

A orientujecie się w sprawie serów pleśniowych. Bo zakazują spożywać ale ja przed chwila sprawdziłam wszystkie co mam w domu i żaden nie jest z mleka niepasteryzowanego. To takie mogę jeść ? Czy mam nadal się modlić do lodówki ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ty masz cesarkę ? Ile wcześniej wiedziałaś o termińie bo mi tez to zalecili

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja beta hcg nie robiłam ani razu :) nie ma potrzeby, zwłaszcza na tym etapie :)

Co do serów pleśniowych ja zrezygnowałam z nich całkowicie. lubię, ale nie na tyle by "musieć" zjeść :) także wolałam odstawić.

A cesarki nie mam zleconej :D skąd taki pomysł?

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo napisałaś 36 CS i odebrałam ze masz cesarkę w 36 tygodniu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:00

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Bo napisałaś 36 CS i odebrałam ze masz cesarkę w 36 tygodniu :p

Cs - cykle starań :D 36 cykli starań było :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Ja niedoinformowana :D

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może Kitaja miała podejrzenie starzejącego się łożyska ...kurde coś takiego było ale nie pamiętam która to miała :/

Mnie dzisiaj te położne tak wymacały, że wszystko mnie bolało...zajebiste jest to ich sprawdzanie czy dziecko leży główką w dół no ból taki, że hej :/

A co do wizyty przed porodem w szpitalu to podobno trzeba ją samemu zamówić. Wy zamawiałyście same ?
    Kafabi Ty też byłaś na zwiedzaniu szpitala miesiąc przed porodem ? Podobno można się na to umówić ale nie trzeba.

Tak wygląda mój wykres.
    318a06f57fbbfd20med.jpg

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bylam na zwiedzaniu szpitala ogolnie nie czulam takiej potrzeby ale jesli ty czujesz, ze chcesz to umow sie :) w Kalnes nie trzeba zwiedzac bo tam wszystko nowe, jak zobCzylam w gazecie porodowke to szczenami opadla taki luksus :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:41

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam na połówkowym w szpitalu to kazali mi podejść do okienka i tam już dostałam kartkę z wyznaczoną datą wizyty :) i będziemy zwiedzać i podpisywać dokumenty

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała, że wypisuje się tylko taką różową kartę i daje się ją wraz z całą dokumentacją jak już się przyjeżdża na porodówkę. Ja myślałam, że ta wizyta to rutynowa procedura a to jest na życzenie ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowakartke tez dostalam i ja przy przyjeciu odrazu wreczylam razem z karta ciazy i wynikami jakie mialam :)

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ta sama różowa kartka co na legevakcie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    To ta sama różowa kartka co na legevakcie?

W tym nie pomogę bi nie mam pojęcia jakie tam różowe karty dają :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja byłam tylko 2 razy u poloznej i za kazdym razem rozmiar brzucha mam powyżej tego zielonego pola. Mi położna powiedziała, ze to są jakieś starsze karty i teraz te średnie krzywe sa duzo powyżej. Ide w piatek to sie okaże jak brzucho rośnie. Ostatnio mam wrażenie, ze jest ogromne i ze sie kulam z nie chodzę. Mięśnie brzucha zniknęły całkowicie bo nawet nie mogę wstać z łóżka tylko sie staczam :(
    Co do zwiedzania szpitala to mnie automatycznie zapisali przy polowkowm.

Widze, ze temat teściowych sie przewinął:) moi to zloci ludzie, moze dlatego, ze sa daleko i widuje ich raz na rok. Za to moja mama to całkiem inna historia, całe życie faworyzowała moją siostrę, chociaż dawała jej niezle popalić, az mi przykro czasami. Mam z nia kontakt tylko przez poczucie odpowiedzialności pomieszanym z przyzwoitością ahhhh szkoda słów..., ;(

A z przyjemnych rzeczy to zakupiliśmy gondole do wózka, była promocja w babyshop i w sobote odgruzowalsm całkiem pokój młodego, tylko wstawić mebelki :)

Pozdrawiam poniedzialkowo :*

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, no to czekamy na fotki pokoiku! :) YUPI! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ