Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja mam hep B pozytywny... a nie byłam szczepiona :/ jest mało przeciwciał i to wskazuje że przeszłam WZW B... i teraz sie zastanawiam czy powinnam po porodzie zaszczepić małą od razu...

muszę pogadać z położną o tym

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jestem ślepa albo nie wiem, ale gdzie jest rubryczka na hep. Ja byłam szczepiona i mówiłam lekarzowi i położnej.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, jak na samym początku robili nam badania z krwi to mamy kartkę gdzie są wyniki HIV, różyczka, kiła... to na tej kartce :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam tego badania a wiem ,że miałam...chyba mi w szpitalu podprowadzili :P

Ale z tego co pamietam to negatywny miałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:34

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Nie mam tego badania a wiem ,że miałam...chyba mi w szpitalu podprowadzili :P

a to złodzieje :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.

A ja nie mam żadnych wyników. Wszystkie co robię zostają u lekarza. To normalne czy mam się awanturować. Najśmieszniejsze jest ze ja do dzisia nie robiłam np stężenia hormonu Hcg.

Co do zazdrosnych siostr i teściowych to co ja mam powiedzieć jak maź ma firmę w Norwegii. Wszyscy myślą ze śpimy na pieniądzach a ja go gonie idzi na eter do pracy bo to gra nie warta świeczki. Ostatnio siostra zadzwoniła ze może by bratankowi mieszkanie w Gdańsku kupił bo rozpoczął studia. Śmieszne a my ledwo o swoje na kredyt wystąpiliśmy a młodzi nie jesteśmy.
    A co tam

A orientujecie się w sprawie serów pleśniowych. Bo zakazują spożywać ale ja przed chwila sprawdziłam wszystkie co mam w domu i żaden nie jest z mleka niepasteryzowanego. To takie mogę jeść ? Czy mam nadal się modlić do lodówki ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ty masz cesarkę ? Ile wcześniej wiedziałaś o termińie bo mi tez to zalecili

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja beta hcg nie robiłam ani razu :) nie ma potrzeby, zwłaszcza na tym etapie :)

Co do serów pleśniowych ja zrezygnowałam z nich całkowicie. lubię, ale nie na tyle by "musieć" zjeść :) także wolałam odstawić.

A cesarki nie mam zleconej :D skąd taki pomysł?

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo napisałaś 36 CS i odebrałam ze masz cesarkę w 36 tygodniu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:00

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Bo napisałaś 36 CS i odebrałam ze masz cesarkę w 36 tygodniu :p

Cs - cykle starań :D 36 cykli starań było :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Ja niedoinformowana :D

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może Kitaja miała podejrzenie starzejącego się łożyska ...kurde coś takiego było ale nie pamiętam która to miała :/

Mnie dzisiaj te położne tak wymacały, że wszystko mnie bolało...zajebiste jest to ich sprawdzanie czy dziecko leży główką w dół no ból taki, że hej :/

A co do wizyty przed porodem w szpitalu to podobno trzeba ją samemu zamówić. Wy zamawiałyście same ?
    Kafabi Ty też byłaś na zwiedzaniu szpitala miesiąc przed porodem ? Podobno można się na to umówić ale nie trzeba.

Tak wygląda mój wykres.
    318a06f57fbbfd20med.jpg

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bylam na zwiedzaniu szpitala ogolnie nie czulam takiej potrzeby ale jesli ty czujesz, ze chcesz to umow sie :) w Kalnes nie trzeba zwiedzac bo tam wszystko nowe, jak zobCzylam w gazecie porodowke to szczenami opadla taki luksus :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:41

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam na połówkowym w szpitalu to kazali mi podejść do okienka i tam już dostałam kartkę z wyznaczoną datą wizyty :) i będziemy zwiedzać i podpisywać dokumenty

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała, że wypisuje się tylko taką różową kartę i daje się ją wraz z całą dokumentacją jak już się przyjeżdża na porodówkę. Ja myślałam, że ta wizyta to rutynowa procedura a to jest na życzenie ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowakartke tez dostalam i ja przy przyjeciu odrazu wreczylam razem z karta ciazy i wynikami jakie mialam :)

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ta sama różowa kartka co na legevakcie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    To ta sama różowa kartka co na legevakcie?

W tym nie pomogę bi nie mam pojęcia jakie tam różowe karty dają :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja byłam tylko 2 razy u poloznej i za kazdym razem rozmiar brzucha mam powyżej tego zielonego pola. Mi położna powiedziała, ze to są jakieś starsze karty i teraz te średnie krzywe sa duzo powyżej. Ide w piatek to sie okaże jak brzucho rośnie. Ostatnio mam wrażenie, ze jest ogromne i ze sie kulam z nie chodzę. Mięśnie brzucha zniknęły całkowicie bo nawet nie mogę wstać z łóżka tylko sie staczam :(
    Co do zwiedzania szpitala to mnie automatycznie zapisali przy polowkowm.

Widze, ze temat teściowych sie przewinął:) moi to zloci ludzie, moze dlatego, ze sa daleko i widuje ich raz na rok. Za to moja mama to całkiem inna historia, całe życie faworyzowała moją siostrę, chociaż dawała jej niezle popalić, az mi przykro czasami. Mam z nia kontakt tylko przez poczucie odpowiedzialności pomieszanym z przyzwoitością ahhhh szkoda słów..., ;(

A z przyjemnych rzeczy to zakupiliśmy gondole do wózka, była promocja w babyshop i w sobote odgruzowalsm całkiem pokój młodego, tylko wstawić mebelki :)

Pozdrawiam poniedzialkowo :*

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, no to czekamy na fotki pokoiku! :) YUPI! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ