Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia dobrze wiedzieć z tymi kartami ;-) Pochwal się gondolą i pokoikiem ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia dobrze wiedzieć z tymi kartami ;-) Pochwal się gondolą i pokoikiem ;-)

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie - A ten test MRSA trzeba zrobić? Ja w sumie jestem zielona z takich rzeczy.

Cynnia - Tak jak dziewczyny mówią, pochwal się pochwal. Sama jestem ciekawa:)

A co do teściów, to ja mam bardziej problem z teściem niż teściową. A mój mąż jest mega tatysynkiem. Teściu traktuje Nas jakbyśmy mieli 15 lat i jest meeeega konserwatywny, jego zdanie jest najważniejsze i mu się nie przegada i wiele innych. Teściowa za to jest spoko babka:) A z moją mamą kontaktu nie mam i dzięki Bogu bo mąż by padł przy tak wrednej teściowej :P
    Jutro mam wizytę u położnej, ciekawe co mi tym razem opowie :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee no dziewczyny, pokój na razie odgruzowany, bo po przeprowadzce stał sie magazynem rzeczy niepotrzebnych :) mebelki trzeba kupic dopiero :D

Wózek

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e388d47d7463.jpg

zem3sg18fbglipi0.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wózek super :D Jak znalazł :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wózek :) piękny kolor

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) to na razie jedyna gotowa rzecz :D bo ja to troche opóźniona jestem w przygotowaniach

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgadniecie ...
    Nav w dalszym ciągu nie dostał inntesktsoplysing od pracodawcy. Pracodawca twierdzi, że nie dostał ode mnie podania o foreldrepenger, a potrzebuje tego, żeby wysłać inntektsopplysnig skjema ... wysłałam im maila ze skanem 26.10 ... . Jadę rano do Navu ciekawe co teraz w sumie to od jutra powinnam zaczynać macierzyńskie. Aż się rozryczałam z nerwów.

W ogóle castorama ma jakiś błąd w systemie z kodami listew, które zamawiałam i dotarły do nas za wysokie ... ale jakoś wybrneliśmy z sytacji, a teściowa powiedziała, że pewnie jak coś źle wpisałam, zamówiłam. Najlepsze jest to, że przypadkiem dziś szwagierka mi się wygadała, że w domu była taka rozmowa. Aż mnie korci, żeby jej osobiście wyjaśnić błąd naszego zamówienia z castoramy, ale nie chcę rozkręcać awantury.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ale do dupy z navem :/ ja pierdzielę! :/
    oby teraz szybko to ogarnęli...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    księgowa dostała opieprz od Michała, mi już się nie chce do niej dzwonić nawet ... ona ciągle na jakiś wakacjach i pewnie przegapiła. Powiedział jej, że ja znów się stresuje i że mogę już teraz zacząć rodzić w każdej chwili. W navie będę już z 4 raz w sprawie foreldrepenger.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, pracodawca dał du... To chyba jakieś jego wewnętrzne przepisy z tym podaniem, bo przeciez to pracownik składa do Navu, nie za pośrednictwem pracodawcy

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chcą to co do navu też dla siebie...

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ja wiem że u mnie w pracy też chcą jakiś wniosek ale to wewnętrzny, który ja już wypełniłam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 - Jeśli to jakieś pocieszenie to ja też dziś dostałam list od Navu, że nie otrzymali moich inntektsopplysninger i, że muszę się skontaktować z pracodawcą :/ Ja już od sierpnia jestem na zwolnieniu i nadal są problemy i nadal nic mi nie wypłacili.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było to ewidentnie zlewane, bo kilka razy prosiłam, a ona ani razu nie powiedziała, ze potrzebuje wniosku, dopiero ostatnio. Wysłałam 26.10 a dziś mi piszę, że ona tego nie ma ... ściema jak nic. Na Navie miałam ostanią aktualizację z 29.10 bylam pewna, że to ogarnęła, ale tak aktualizacja to chyba dotyczy tego, że zamknęli proces.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    marti87 - Jeśli to jakieś pocieszenie to ja też dziś dostałam list od Navu, że nie otrzymali moich inntektsopplysninger i, że muszę się skontaktować z pracodawcą :/ Ja już od sierpnia jestem na zwolnieniu i nadal są problemy i nadal nic mi nie wypłacili.

masakra jakaś ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam dziewczyny... kuźwa czy w tym kraju nie może iść wszystko łatwo? Zawsze musi się coś komplikować?
    Cynnia ładny wózeczek ale ja jakoś nie jestem przekonana do trójkołowców.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja się nie odzywa :) czyzby miała nas niedługo zaskoczyć nowiną?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    tak patrzę na ten Twój wykres i od początku miałaś blisko granicy, więc może taka Twoja natura :) A one tu też różnie mierzą, nie oszukujmy się, ale to trochę przestarzała forma przy zaawansowanej technolog usg. Zauważcie, że PL to chyba kobiety nie mają takich problemów z rozmiarem brzucha, tylko my tu wpatrzone jesteśmy w ten wykres.

Cynnia
    Fajny wózeczek przypomina stylem bugaboo :) ale ja tu bym nie dała rady na 3 kołach, mój leży w garażu zapakowany, jak się wścieknę to sama go przytargam :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti też na to zwróciłam uwagę i mam nadzieje, że jest tak jak napisałaś ;-) To prawda, że przestarzała metoda... a jeśli na brzuchu wzrosła moja tkanka tłuszczowa ? To mogło też wyjść więcej centymetrów ...w 27 tc w pl na USG miałam poziom wód w normie.

a.png
    a.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ