Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenta, też miałam trochę przebojów z nimi...
A skąd jesteś? ja ze stavanger i niestety u mnie lekarza polaka nie ma... ale daję rade
Daj znać
a ten test elektroniczny clearblue mnie nie zawiódł 14 dni po owulacji miałam wynik 2-3 a ok 22 dpo już 3+ -
Pianistka okropna sprawa stracić ciąże na takim etapie Ja własnie tej pępowiny boje się najbardziej nawet 27 tc jak byłam w pl pytałam mojego gina czy młoda nie jest owinięta pępowiną...powiedział, że nie jest ale jakby była to i tak by mi tego nie powiedział bo to jest sytuacja w której w sumie nic nie da się zrobić i matka tylko by się stresowała i nie spałą po nocach...on taką informacje zanotowałby sobie ale byłby bezsilny, dopiero przy porodzie jest to istotne. Niby ma racje ale z drugiej strony może byłby jakiś cień szansy na unikniecie takiej sytuacji...
Życie czasami jest okrutne... -
Cynnia wrote:Giannaa, jak z twoim wykresem-brzusiem? Bylas u jordmor ?
Wizytę następną mam pod koniec miesiąca chyba 27-go, w poniedziałek idę do Fastlege bo muszę badania zrobić i z tymi wynikami wrócić do położnej...wtedy podejmą decyzje co dalej i czy skieruj mnie na wizytę do szpitala.
Grudniówki już zaczęły się rozpakowywać, czas spakować torbę chyba mnie zmotywowały i dzisiaj się za to zabiorę -
ja jutro lecę do Warszawy do gina i na testy. Zobaczymy co mi powie.
Jenta ze mną do 12 tygodnia nie chcieli rozmawiać mimo ze ciaza wysokiego ryzyka, rownież hashimoto i inne komplikacje.
A nie masz możliwości poleciec do Polski ?
Cynnia uszy do góry bedzie dobrze. Nie martw sie. Dzisiaj chyba zła pogoda dla seniorek bo ja nie mam siły i ochoty ruszyć sie z domu. Nic. Założyłam czarny scenariusz. Wiec musimy sie dzielnie trzymać i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:51
-
Miuu, trzymam kciuki, bedzie dobrze!
Ja mam dzis czarne mysli, jeszcze ta informacja o lutowce mnie dobiła.
Za to jedna dobra wiadomość, dostałam list z Navu o macierzyńskim. Wyliczone ile bedzie za dzien i jaką wzięli podstawę. Całkiem ładna kwota wyszła Wniosek składałam 12 pazdziernika, czyli niecałe 4 tyg rozpatrywali -
Cynnia, no to super! mam nadzieję, że i ja ładnie załatwię ten macierzyński
Miuu trzymam kciuki. wierzę, że będzie dobrze!
Odebraliśmy paczki z remy i apteki nawet fajne rzeczy
Dzwoniła też dzisiaj mama, przed południem kupili domWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 16:30
-
Jenta powodzenia! Tez przezylam 2 poronienia w No! 3 mam kciuki by tym razem Ci sie udalo ! Cynina super z tym navem i dosc szybko poszlo Pianistka gratulacje dla rodzicow Pianistka naprawde wez duza poprawke co do rozmiarow brzucha naprawde nie trac czasu by o tym myslec ! A jak wysla Ciebie sprawdzic do szpitala to chociaz podejrzysz swoja ksiezniczke mowicie ,ze grudniowki juz sie rozpakowywuja ,a u mnie nadal nic a nic bylismy z mezem na spacerze 5km i nic,Jasio dzis dosc spokojny maz sie smieje ,ze zbiera sily przed porodem -watpieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Gianna to prawda przed porodem strasznie sie dluuuuuuzy ,kazdy dzien to jak tydzien a co tam u CIebie Marti87? Cos sie dzis nie odzywasz?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Pewnie marti mężowi daje popalić :d haha
Kitaja, tak właśnie myślę, że to mierzenie brzucha centymetrem to trochę starodawna metoda i niekoniecznie o najwyzszym stopniu wiarygodności...
a gdyby wysłali na usg to nie byłoby źle :d i tak mam zamiar iść za 2 tygodnie a tak przynajmniej bym zaoszczędziła
-
Ja uważam,ze każda kobieta ma inny brzuch jedna większy druga mniejszy,dziecko tez rożnie może sie ułożyć dlatego to mierzenie "miarka krawiecka " to dla mnie trochę takie prehistoryczne metodyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
No jest to przestarzałe nie da się ukryć ...tym bardziej jak jest np tłuszcz na brzuszku to ten brzuch też jest większy Tak jak u mnie Patrząc na te ciężarne i ich brzuchy tak różne nie wiem jak to mierzenie może się sprawdzać
Kitaja pochodź trochę po schodach jak masz taką możliwość, męża zaciągnij do sypani Okna możesz umyć już na święta ja tak szalałam z młodym przed porodem i urodziłam dokładnie w dniu wyznaczonego terminu -
Gianna kochana u mnie okna juz pomyte,podłogi na kolanach szorowalam,mieszkanie lśni, liście pograbilam w okol domu,maz wykorzystany ze teraz zasypia przede mną ze strachu,ze znowu będzie wykorzystany, a w weekend wstaje z samego rana i na kajak pędzi przed tym jak wstanę nawet w niedziele pomogłam auta mu odkurzyć, także na Jasia nic a nic nie działa no nic czekamy do sobotyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan