X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta, też miałam trochę przebojów z nimi...
    A skąd jesteś? ja ze stavanger i niestety u mnie lekarza polaka nie ma... ale daję rade :)
    Daj znać :)
    a ten test elektroniczny clearblue mnie nie zawiódł :) 14 dni po owulacji miałam wynik 2-3 a ok 22 dpo już 3+

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka okropna sprawa stracić ciąże na takim etapie :( Ja własnie tej pępowiny boje się najbardziej nawet 27 tc jak byłam w pl pytałam mojego gina czy młoda nie jest owinięta pępowiną...powiedział, że nie jest ale jakby była to i tak by mi tego nie powiedział bo to jest sytuacja w której w sumie nic nie da się zrobić i matka tylko by się stresowała i nie spałą po nocach...on taką informacje zanotowałby sobie ale byłby bezsilny, dopiero przy porodzie jest to istotne. Niby ma racje ale z drugiej strony może byłby jakiś cień szansy na unikniecie takiej sytuacji...

Życie czasami jest okrutne...

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, jak z twoim wykresem-brzusiem? Bylas u jordmor ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Giannaa, jak z twoim wykresem-brzusiem? Bylas u jordmor ?

Wizytę następną mam pod koniec miesiąca chyba 27-go, w poniedziałek idę do Fastlege bo muszę badania zrobić i z tymi wynikami wrócić do położnej...wtedy podejmą decyzje co dalej i czy skieruj mnie na wizytę do szpitala.

Grudniówki już zaczęły się rozpakowywać, czas spakować torbę ;-) chyba mnie zmotywowały i dzisiaj się za to zabiorę :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasz, ja to w ogole dzisiaj jakiś dół mam. Płaczliwa jestem :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Nie strasz, ja to w ogole dzisiaj jakiś dół mam. Płaczliwa jestem :(

Jakiś konkretny powód ? Czy ogólnie dzisiaj wszystko jest do dupy ? ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro lecę do Warszawy do gina i na testy. Zobaczymy co mi powie.

Jenta ze mną do 12 tygodnia nie chcieli rozmawiać mimo ze ciaza wysokiego ryzyka, rownież hashimoto i inne komplikacje.
    A nie masz możliwości poleciec do Polski ?

Cynnia uszy do góry bedzie dobrze. Nie martw sie. Dzisiaj chyba zła pogoda dla seniorek bo ja nie mam siły i ochoty ruszyć sie z domu. Nic. Założyłam czarny scenariusz. Wiec musimy sie dzielnie trzymać i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:51

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, trzymam kciuki, bedzie dobrze!

Ja mam dzis czarne mysli, jeszcze ta informacja o lutowce mnie dobiła. :(

Za to jedna dobra wiadomość, dostałam list z Navu o macierzyńskim. Wyliczone ile bedzie za dzien i jaką wzięli podstawę. Całkiem ładna kwota wyszła :) Wniosek składałam 12 pazdziernika, czyli niecałe 4 tyg rozpatrywali

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, no to super! :) mam nadzieję, że i ja ładnie załatwię ten macierzyński :)

Miuu trzymam kciuki. wierzę, że będzie dobrze! :)

Odebraliśmy paczki z remy i apteki :) nawet fajne rzeczy :)

Dzwoniła też dzisiaj mama, przed południem kupili dom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 16:30

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie. Gratulacje dla mamy. Ja juz tez bym chciała paczuszki zamawiać

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, jeszcze chwilka :) szybko zleci :) mi najbardziej czas się ciągnął właśnie między 12 a 20 tygodniem... a po 20 poleciało ostro :O

Cynnia, widziałaś, że w Kilden będzie barnashus? :) super!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak to prawda po 20tc to już leeeeeci ;-) żeby później znowu się dłużyć przed samym porodem :P

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta powodzenia! Tez przezylam 2 poronienia w No! 3 mam kciuki by tym razem Ci sie udalo ! Cynina super z tym navem i dosc szybko poszlo ;-) Pianistka gratulacje dla rodzicow :-) Pianistka naprawde wez duza poprawke co do rozmiarow brzucha naprawde nie trac czasu by o tym myslec ! A jak wysla Ciebie sprawdzic do szpitala to chociaz podejrzysz swoja ksiezniczke <3 mowicie ,ze grudniowki juz sie rozpakowywuja ,a u mnie nadal nic a nic bylismy z mezem na spacerze 5km i nic,Jasio dzis dosc spokojny maz sie smieje ,ze zbiera sily przed porodem -watpie :-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to prawda przed porodem strasznie sie dluuuuuuzy ,kazdy dzien to jak tydzien ;-) a co tam u CIebie Marti87? Cos sie dzis nie odzywasz?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie marti mężowi daje popalić :d haha :D

Kitaja, tak właśnie myślę, że to mierzenie brzucha centymetrem to trochę starodawna metoda i niekoniecznie o najwyzszym stopniu wiarygodności...
    a gdyby wysłali na usg to nie byłoby źle :d i tak mam zamiar iść za 2 tygodnie a tak przynajmniej bym zaoszczędziła :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam,ze każda kobieta ma inny brzuch jedna większy druga mniejszy,dziecko tez rożnie może sie ułożyć dlatego to mierzenie "miarka krawiecka " to dla mnie trochę takie prehistoryczne metody ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest to przestarzałe nie da się ukryć ...tym bardziej jak jest np tłuszcz na brzuszku to ten brzuch też jest większy :P Tak jak u mnie :P Patrząc na te ciężarne i ich brzuchy tak różne nie wiem jak to mierzenie może się sprawdzać :P

Kitaja pochodź trochę po schodach jak masz taką możliwość, męża zaciągnij do sypani ;-) Okna możesz umyć już na święta ;-) ja tak szalałam z młodym przed porodem i urodziłam dokładnie w dniu wyznaczonego terminu ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, brzuchy są tak różne! Mój jest duży... zaczyna się nisko, rozlany na boki... za to tak jakby płaski nie wystający mocno do przodu... a inne dziewczyny mają małe sterczące piłeczki :)
    wszystko zależy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna kochana u mnie okna juz pomyte,podłogi na kolanach szorowalam,mieszkanie lśni, liście pograbilam w okol domu,maz wykorzystany ze teraz zasypia przede mną ze strachu,ze znowu będzie wykorzystany, a w weekend wstaje z samego rana i na kajak pędzi przed tym jak wstanę ;-) nawet w niedziele pomogłam auta mu odkurzyć, także na Jasia nic a nic nie działa no nic czekamy do soboty ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, może próbuj go przekupić? opowiadaj jakie mama ma dobre mleczko :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ