X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, to wyślę mężula po colę :D mam wymówkę przynajmniej na coś słodkiego... a czuję, że dzisiaj będzie powtórka z rozrywki... brzuch się napina, boli po bokach... :/

Kitaja, myślę, że Jasio wyjdzie niedługo! :) oby, bo ciotki forumowe też się nie mogą doczekać :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie... miałam ostatnie USG 2 miesiace temu... mam chęć pójść. tylko nie wiem czy lepiej iść do położnej na samo USG żeby ładnie pomierzyła małą? czy lepiej do gina niech sprawdzi szyjkę? z tym, że on mi praktycznie nie pomierzy :/ ma stary sprzęt, rzuci pewnie czy wszystko jest ok i tyle...
    sama nie wiem.. co myślicie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła do położnej i jsk by cos powiedziała ze martwisz sie szyjka. Moze cie wyślę do gina

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja silna czy nie wyjścia nie masz jak postanowi wyjsć to wyjdzie :p
    Gianna kolki właśnie a właściwie to gazy w brzuszku i jego ból głownie choć pare razy bez powodu było. A kiropraktor zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ale położna ie może mnie wysłać do gina ze skierowaniem. i tu i tu muszę prywatnie a nie chcę 2 wizyt w tym samym czasie bo to spory koszt

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj myślałam ze państwowo idziesz. A kiedy teraz należy ci sie usg ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Oj myślałam ze państwowo idziesz. A kiedy teraz należy ci sie usg ?

Przecież w NO jest tylko 1 USG... w 20 tc połówkowe i tyle...
    więc do końca ciąży nie ma już darmowych USG...

a dylemat mam dlatego, że położna pomierzy małą ale nie sprawdzi szyjki.... Gin sprawdzi szyjkę ale ma stary sprzęt i tak fajnie dziecka nie pomierzy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to zależy ja miałam chyba z 5 usg bo cos tam :p wiec 1 w standardzie a więcej jak potrzeba :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz 3 państwowo i 4 bedzie połówkowe

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ok... Ale poszłyście same do szpitala czy fastlege wystawił skierowanie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    A masz powody, żeby martwić się o szyjkę ? W sumie jesteś w domu, odpoczywasz ...nie masz plamień, więc powinno być ok. Ale zrób tak jak czujesz :)

Carolline
    Śliczne jest Twoja malutka, wygląda już na taką fajną wyrośniętą i uśmiechniętą

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 13 tc byłam na USG bo fastlege wystawił mi skierowanie... ale bez skierowania nic nie zrobię :/
    A teraz skierowania nie mam... wezmę skierowanie w grudniu na styczeń żeby przed porodem zobaczyć co u małej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Pianistka
    A masz powody, żeby martwić się o szyjkę ? W sumie jesteś w domu, odpoczywasz ...nie masz plamień, więc powinno być ok. Ale zrób tak jak czujesz :)

Właśnie nie mam powodów :) skurczów brak, plamień brak... ale z drugiej strony dobrze byłoby wiedzieć gdyby coś szło nie tak. ale nie ma co sobie wkręcać...

Jedynie czasem pobolewa jak na @ i kłuje w pochwie :/ ale to sporadycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:03

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nie wiem, jak robią to usg, ale mi się wydaje, że lepsze niż samo badanie. Brzuch będzie ciągnął, kłucia też raczej o niczym niebezpiecznym nie świadczą.
    Mój gin mówi, że jeśli bóle przechodzą po nospie, albo jak się położysz, albo zmienisz pozycję, to zazwyczaj są zwykłymi ciążowymi dolegliwościami, wszystko się w środku mega rozciąga.
    Ja bym zrobiła dobre usg, a jak dalej będzesz się denerwować, to jedz do szpitala itroche podkolotyzuj, pewnie cię wtedy ktoś przebada?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbliżasz się do 30ego tygodnia, takie usg dobrze zrobić

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skierowanie zawsze.
    Marti, Kluska zaczyna sie co raz cześciej uśmiechać jAk sie bawi, nadal nie wiem na ile to skoordynowane a 5 kg w tym 6tym tygodniu, ktory leci teraz pewnie juz tez pyknelo spokojnie :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Pianistka to zależy ja miałam chyba z 5 usg bo cos tam :p wiec 1 w standardzie a więcej jak potrzeba :D

Ja też miałam więcej ;-) a robili Tobie usg przed porodem ? Kiedy miałaś ostatnie USG?

Pianistka ja bym chyba wybrała dokładne pomiary dziecka. Z tą szyjką to zazwyczaj nie jest tak źle jak widać a większości jest to tylko gadanie i straszenie nawet przez samych lekarzy. Szyjka w 3 trymestrze zaczyna skracać się naturalnie.
    Froggie próbowałaś złożyć ten wniosek o becikowe?
    Kitaja a Tobie czop śluzowy może już odszedł ?

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Kafabi? jak u Ciebie?

Miło,że pytasz ;) U Nas choróbsko do kokoszki sie przypałętało :/ Nie może spac,jeść przez zapchany nos. Na szczęście gorączki nie ma i dość radosna jest, ale i tak oczęta zmęczone i widac,że chora :/ ehhh
    lolpol wrote:
    Hej, jestem tutaj nowa ale od jakiegos dłuzszego czasu was podczytuje... :)
    jesli można to chętnie się do was przyłącze na tyle ile czas mi pozwoli :)
    pozdrawiam

Witaj :) Czy chcesz ,żebym wpisała Ciebie na naszą liste !? :)
    Giannaa wrote:
    hahahah dobre :P no ja nie mam zamiaru doliczyć sobie dwóch tygodni planuje urodzić przed świętami :P

hahaha to teraz i ja sie usmiałam, też taki plan u mnie był, a urodziłam 6 dni po :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi dużo zdrówka dla Kokoszki. Ciężko jest z takimi maluszkami jak chorują :(
    Bardzo proszę nie śmiać się z mojego ambitnego planu urodzenia przed terminem ;-) :P Ja czuje, że się uda proszę mnie nie sprowadzać na ziemię :P Mówią, że dziewczynki szybciej pchają się na świat ale jak widać nie ma to pokrycia w praktyce :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, dużo zdrówka dla malutkiej :* ciotki tulą

Meggi, te bóle to nic wielkiego, przy @ bolało 100 razy bardziej.. no spy nawet brać nie muszę :) poleżę, i przechodzi... ale to pewnie przez moje szaleństwa w postaci szorowania podłogi szczotą na kolanach :D

to nie tak że się niepokoję, że coś się dzieje... tak myślałam czy by nie sprawdzić... ale skoro nie ma przesłanek to lepiej poznać wagę maluszka :)

Giannaa, no właśnie czytałam, że przedwczesne skracanie i rozwieranie się szyjki to jakiś 1-2% przypadków :) więc to po prostu chyba obrosło w mity... tylko czemu dziewczyny w Pl mają to sprawdzane co 3-4 tygodnie?
    Też jestem zdania, że skoro norweżkom nikt szyjek nie sprawdza a znaczna większość rodzi zdrowo w terminie, to nie może być tak źle :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ