X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, to wyślę mężula po colę :D mam wymówkę przynajmniej na coś słodkiego... a czuję, że dzisiaj będzie powtórka z rozrywki... brzuch się napina, boli po bokach... :/

Kitaja, myślę, że Jasio wyjdzie niedługo! :) oby, bo ciotki forumowe też się nie mogą doczekać :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie... miałam ostatnie USG 2 miesiace temu... mam chęć pójść. tylko nie wiem czy lepiej iść do położnej na samo USG żeby ładnie pomierzyła małą? czy lepiej do gina niech sprawdzi szyjkę? z tym, że on mi praktycznie nie pomierzy :/ ma stary sprzęt, rzuci pewnie czy wszystko jest ok i tyle...
    sama nie wiem.. co myślicie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła do położnej i jsk by cos powiedziała ze martwisz sie szyjka. Moze cie wyślę do gina

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja silna czy nie wyjścia nie masz jak postanowi wyjsć to wyjdzie :p
    Gianna kolki właśnie a właściwie to gazy w brzuszku i jego ból głownie choć pare razy bez powodu było. A kiropraktor zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ale położna ie może mnie wysłać do gina ze skierowaniem. i tu i tu muszę prywatnie a nie chcę 2 wizyt w tym samym czasie bo to spory koszt

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj myślałam ze państwowo idziesz. A kiedy teraz należy ci sie usg ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Oj myślałam ze państwowo idziesz. A kiedy teraz należy ci sie usg ?

Przecież w NO jest tylko 1 USG... w 20 tc połówkowe i tyle...
    więc do końca ciąży nie ma już darmowych USG...

a dylemat mam dlatego, że położna pomierzy małą ale nie sprawdzi szyjki.... Gin sprawdzi szyjkę ale ma stary sprzęt i tak fajnie dziecka nie pomierzy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to zależy ja miałam chyba z 5 usg bo cos tam :p wiec 1 w standardzie a więcej jak potrzeba :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz 3 państwowo i 4 bedzie połówkowe

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ok... Ale poszłyście same do szpitala czy fastlege wystawił skierowanie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    A masz powody, żeby martwić się o szyjkę ? W sumie jesteś w domu, odpoczywasz ...nie masz plamień, więc powinno być ok. Ale zrób tak jak czujesz :)

Carolline
    Śliczne jest Twoja malutka, wygląda już na taką fajną wyrośniętą i uśmiechniętą

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 13 tc byłam na USG bo fastlege wystawił mi skierowanie... ale bez skierowania nic nie zrobię :/
    A teraz skierowania nie mam... wezmę skierowanie w grudniu na styczeń żeby przed porodem zobaczyć co u małej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Pianistka
    A masz powody, żeby martwić się o szyjkę ? W sumie jesteś w domu, odpoczywasz ...nie masz plamień, więc powinno być ok. Ale zrób tak jak czujesz :)

Właśnie nie mam powodów :) skurczów brak, plamień brak... ale z drugiej strony dobrze byłoby wiedzieć gdyby coś szło nie tak. ale nie ma co sobie wkręcać...

Jedynie czasem pobolewa jak na @ i kłuje w pochwie :/ ale to sporadycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 19:03

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nie wiem, jak robią to usg, ale mi się wydaje, że lepsze niż samo badanie. Brzuch będzie ciągnął, kłucia też raczej o niczym niebezpiecznym nie świadczą.
    Mój gin mówi, że jeśli bóle przechodzą po nospie, albo jak się położysz, albo zmienisz pozycję, to zazwyczaj są zwykłymi ciążowymi dolegliwościami, wszystko się w środku mega rozciąga.
    Ja bym zrobiła dobre usg, a jak dalej będzesz się denerwować, to jedz do szpitala itroche podkolotyzuj, pewnie cię wtedy ktoś przebada?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbliżasz się do 30ego tygodnia, takie usg dobrze zrobić

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skierowanie zawsze.
    Marti, Kluska zaczyna sie co raz cześciej uśmiechać jAk sie bawi, nadal nie wiem na ile to skoordynowane a 5 kg w tym 6tym tygodniu, ktory leci teraz pewnie juz tez pyknelo spokojnie :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Pianistka to zależy ja miałam chyba z 5 usg bo cos tam :p wiec 1 w standardzie a więcej jak potrzeba :D

Ja też miałam więcej ;-) a robili Tobie usg przed porodem ? Kiedy miałaś ostatnie USG?

Pianistka ja bym chyba wybrała dokładne pomiary dziecka. Z tą szyjką to zazwyczaj nie jest tak źle jak widać a większości jest to tylko gadanie i straszenie nawet przez samych lekarzy. Szyjka w 3 trymestrze zaczyna skracać się naturalnie.
    Froggie próbowałaś złożyć ten wniosek o becikowe?
    Kitaja a Tobie czop śluzowy może już odszedł ?

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Kafabi? jak u Ciebie?

Miło,że pytasz ;) U Nas choróbsko do kokoszki sie przypałętało :/ Nie może spac,jeść przez zapchany nos. Na szczęście gorączki nie ma i dość radosna jest, ale i tak oczęta zmęczone i widac,że chora :/ ehhh
    lolpol wrote:
    Hej, jestem tutaj nowa ale od jakiegos dłuzszego czasu was podczytuje... :)
    jesli można to chętnie się do was przyłącze na tyle ile czas mi pozwoli :)
    pozdrawiam

Witaj :) Czy chcesz ,żebym wpisała Ciebie na naszą liste !? :)
    Giannaa wrote:
    hahahah dobre :P no ja nie mam zamiaru doliczyć sobie dwóch tygodni planuje urodzić przed świętami :P

hahaha to teraz i ja sie usmiałam, też taki plan u mnie był, a urodziłam 6 dni po :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi dużo zdrówka dla Kokoszki. Ciężko jest z takimi maluszkami jak chorują :(
    Bardzo proszę nie śmiać się z mojego ambitnego planu urodzenia przed terminem ;-) :P Ja czuje, że się uda proszę mnie nie sprowadzać na ziemię :P Mówią, że dziewczynki szybciej pchają się na świat ale jak widać nie ma to pokrycia w praktyce :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, dużo zdrówka dla malutkiej :* ciotki tulą

Meggi, te bóle to nic wielkiego, przy @ bolało 100 razy bardziej.. no spy nawet brać nie muszę :) poleżę, i przechodzi... ale to pewnie przez moje szaleństwa w postaci szorowania podłogi szczotą na kolanach :D

to nie tak że się niepokoję, że coś się dzieje... tak myślałam czy by nie sprawdzić... ale skoro nie ma przesłanek to lepiej poznać wagę maluszka :)

Giannaa, no właśnie czytałam, że przedwczesne skracanie i rozwieranie się szyjki to jakiś 1-2% przypadków :) więc to po prostu chyba obrosło w mity... tylko czemu dziewczyny w Pl mają to sprawdzane co 3-4 tygodnie?
    Też jestem zdania, że skoro norweżkom nikt szyjek nie sprawdza a znaczna większość rodzi zdrowo w terminie, to nie może być tak źle :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ