Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju a ja żałuje, ze w tym roku nie pójdziemy na julebord, pinnekjøtt sobie chyba sama na swieta zrobie :p co do USG to ostatnie były w trakcie porodu ze 3 jeszcze dodatkowe (o nich zapomniałam) a przed na kontroli po terminie 9 dni. Ja ogolnie tez jak czytam wrześniowki to widzę, ze nie tylko ciąża to choroba, ale praktycznie wszystkie prawie maluchy to juz do teraz na lekach jechały, były w szpitalach albo jedno i drugie. To samo z pielęgnacja wszystkie jadą ostro z kosmetykami. U nas tylko woda do mycia przy przebieraniu a do kąpieli eureka na początku oliwkę dodawałam do wody tak jak pokazali w szpitalu, az sobie przypomniałam o oleju kokosowym 100% i teraz go zamiast oliwki daje i mała wygląda dużo lepiej.
-
Miuuu ja uwielbiam jagniecine, ostatnio mieliśmy pyszna polędwice, udziec jagniecy z sosem mietowym tez pychotka i goloneczki jagniece
staramy się jeść mięso sezonowe i ekologiczne, z polowań. Rosolki z bazantow albo golobkow, w ogóle w zeszłym roku miałam nawet swoje kury 12 szt :p ale niestety postanowiliśmy je ukatrupic, bo były straszne mrozy a nasz kurnik nie dawał rady. Uważam, że lepiej zjeść taka szczęśliwa kurke niż te z chowu klatkowego, zestresowane i faszerowane hormonami. Chociaż to jest nieuniknione...
-
My w tym roku tez nie pojdziemy na julebord,ale 5.12maz mojej przyjaciolki robi Jej impreze urodzinowa" niespodzianke" na ok 60osob,ona zaprosila najblizsze kolezanki nieswiadoma niczego na 12.12 oczywiscie wszystkie dla sciemy sie zgodzilysmy by niczego sie nie domyslala takze na godzinke bede musiala wyjsc z domu i mam nadzieje,ze wyrobie sie z porodem do 05.12
a wracajac do julebord to dla mnie ich jedzenie jest srednio smaczne tylko ja nie jestem nauczona jesc duzo odrazu tylko jem malo i czesto dlatego troche mi sie nie podoba,ze podaja jedzenie ,deser i sprzataja szybko a potem juz tylko alkohol...
Dziewczyny a gdzie moge kupic taki olejek kokosowy dla malucha? Kiedys pisalyscie ma ten temat juz ale umklo mi toCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dzieki dziewczyny :*
Kitaja olej kokosowy dla nas najlepszy, kokoszce stosuje od urodzenia i zadnych problemow ze skorakupilam w "Life" .
Co do julebord to chodzilam i z potraw to u mnie faworyt ribbe, zreszta na swieta tez robie i wszyscy jedza az im sie uszy trzesaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 08:19
Kitaja, Carolline lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki
Ja nie umiem pozbyć sie zapachu jagnięciny. Raz robiliśmy z uchodźcami taka kultur kafee i oni robili sesja orientalna i rozpływała sie w ustach śle nie wiem jsk to zrobili. I nic nie pachniała capem.
Ja na oleju kokosowym smażę. A jak go używać w takiej stałej konsystencji ? Czy kupić płynny ?
Martii masz racje ze takie mięsko najlepsze. My teraz sie przeprowadzamy i w końcu bedzie miejsce na zamrażarkę. Juz obcasikami gospodarstwa ekologiczne i tam maja świnki. A moj maz wymyślił ze moze by z dwie kurki w ogrodzie potrzymaćmarzą mi sie normalne wiejskie jaja
Kafabi a jak robisz ribbe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:03
-
My ostatnio robiliśmy gicz jagnięcą. Piekliśmy 11 godz w 60 st a potem 1,5 godz w 200.
Olejek sobie zakupiłam migdałowy i arganowy dla dzidzi, zreszta sama tez używam. Kokosowy rowniez zresztą. Miuu ten do smażenia to chyba jest rafinowany, tez mozna używać ale mysle ze lepszy nierafinowany -
Dzięki dziewczyny w takim razie i ja kupie
Jagnięciny nie robię bo nie umiem i nie przepadamy,chociaż może jakby ktoś zrobił kto potrafi zmienilibyśmy zdanie. Ribbe lubię ,ale nie każdy potrafi dobrze zrobić, także Kafabi czekamy na przepis
A my meldujemy sie nadal w dwupaku,Jasio dziś spokojny lekko sie przeciąga o 13stej mamy wizytę ,wsiąść do auta dam radę ale wysiąść bedzie trudnieju bas dziś jest cudnie przymrozek i słoneczko swieci tylko na drogach strasznie ślisko ...
Miłego dnia mamusie :-*Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Miuu wrote:Kafabi a jak robisz ribbe ?
Dzień przed nacieram sola i pieprzem i wkladam do specjalnej brytfanki na ribbe z metalowym stelazem, skórą do góry i przykrywam folia. Na drugi dzień pieke 3 godziny pod tą folia w tem. 180st. pod koniec jakieś 30 min folie zdejmuję i piekę, zeby sie skorka zarumieniła
Proponuje tynnribbe , a nie familieribbe(duże ze schabem)
Kitaja daj znać jak po wizycie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 10:43
Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja po kolejnej nocy z przebojami :o
Kitaja, czekamy na wieści!niech ten mały łobuz wyłazi :d
Wczoraj przegadałam z mężem, i zapiszę się do położnej na dobre USGskoro nie plamię, nie krwawię i nie rodzę to znaczy, że pewnie szyjka ok
Ja z potraw świątecznych norweskich uwielbiam pinnekjott i... riskremo taaaak
Carolline, też zgadzam się co do kosmetykówja planuję do kąpieli tylko wodę i delikatną emulsję i olej
i TYLE. żadnych balsamów, szamponów, mydełek, pudrów :o
-
A i zapomniałam wczoraj napisać! Dajesz Andriel dziewczyno niezle, twoje spacerki mi przypominają moja ciaze i zdecydowanie dobrze byc w formie jak juz sie dojdzie do porodu. Szybciej sie tez chyba potem dochodzi do siebie z tego co słyszę od tych co sie w ciazy za bardzo nie ruszali
-
Ja też decyduję się na emulsję do kąpieli plus naturalny olejek
Tylko nie wiem co wybrać, żeby zawsze dostępne w NO bez kombinowania.
Ta moja koleżanka z terminem 3 dni przede mną jest właśnie w szpitalu na ktg ... nie, nie ma żadnych skurczy tylko tak po prostu, no nic ja się zabiorę za sprzątanki, później poćwiczę z psem aport i zgubę na łące ...Cynnia, Pianistka lubią tę wiadomość
-
Haha, super Marti, po co nam ktg jak mozna sobie połazić po łące z psem
Jeśli chodzi o sprawność to ja codziennie do pracy chodzę około 4 km a w weekendy wokół jeziorka 8. A tak w ogole to len jestem ale sie nie poddaje, albo staram sie przynajmniejmoze nie bedzie ze mną najgorzej podczas porodu
Carolline lubi tę wiadomość