X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak waz wygladala, ale ze to ponoć normalne to niczym nie smarowalismy tylko odrobina oleju do wody i kąpiel najpierw co drugi dzień, ale ze to lubi to teraz codziennie i jest git.
    Co do kg to przytyłam 12,5 a schudłam 14 juz. Byłoby więcej jakbym sie jak świnka słodyczami nie obżerała :D teraz postanowiłam 2 dni temu ograniczyć słodkie i zobaczymy co bedzie, tak wiec chwilowo jedno słodkie na dzień w stylu cookie albo muffin (juz nie 2-3 jak do tej pory) i co raz mniej bedzie, bo inaczej jak skończę karmić to sie nie pozbieram :D

Pianistka lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja! właśnie :D do 24-ego to ty zdążysz urodzić Jasia, zajść w kolejną ciążę i niewiadomo co jeszcze! :D
    dobrze, że wszystko ok :)

Marti, jak złożyłam wniosek tam jest napisane że jest 14 dni na dosłanie dokumentów, i jeśli czegoś będzie brakowało to będą naliczać z tego co mają :/

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Moja jak waz wygladala, ale ze to ponoć normalne to niczym nie smarowalismy tylko odrobina oleju do wody i kąpiel najpierw co drugi dzień, ale ze to lubi to teraz codziennie i jest git.
    Co do kg to przytyłam 12,5 a schudłam 14 juz. Byłoby więcej jakbym sie jak świnka słodyczami nie obżerała :D teraz postanowiłam 2 dni temu ograniczyć słodkie i zobaczymy co bedzie, tak wiec chwilowo jedno słodkie na dzień w stylu cookie albo muffin (juz nie 2-3 jak do tej pory) i co raz mniej bedzie, bo inaczej jak skończę karmić to sie nie pozbieram :D

No to pięknie kg schodzą! :)
    A pamiętasz może ile miałaś na + zaczynając 30tc?
    jaka ja bym była szczęśliwa, gdybym zrzuciła więcej niż przybrałam :D ale słodkiego już wcale nie jem mimo że mam ochotę..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Ktg to tu na szczęście nie ma co i rusz tylko jak trzeba i po terminie dla kontroli :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze jakies 10 było, pozniej więcej zaczęłam łazić jak zaczęłam permisjon to na sam koniec praktycznie nic nie przybyło.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Wydaje mi sie, ze jakies 10 było, pozniej więcej zaczęłam łazić jak zaczęłam permisjon to na sam koniec praktycznie nic nie przybyło.

super! :D pokrzepiasz kobieto :D

ja zacznę 30 tc z 10,5 - 11 kg :) więc nie jest źle

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek też zrzucał skórę jak waz ;-) i kazali tylko natłuszczać natłuszczać i jeszcze raz natłuszczać.
    Carolline bardzo fajnie kilogramy lecą ;-) a karmisz tylko piersią ?
    Pianistka Ty się tak nie bój o te kilogramy ;-) zobaczysz jak szybko się ich pozbędziesz ;-)
    Kitaja wierzę w to, że urodzisz przed 24 tym ;-) kurde te dni tuż przed terminem dłużą się pewnie jak cholera. Szkoda, że nie ma jakiegoś cudownego środka naturalnego na przyspieszenie porodu.

Kitaja lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no właśnie takie mam wrażenie! :D zwłaszcza, że zrezygnowałam całkowicie ze słodyczy i waga od prawie 3 tygodni stoi w miejscu :)
    Ja mam o tyle fajnie, że moja waga łatwo się zrzuca więc nawet jak mi zostanie 5kg to pozbędę się ich z palcem w nosie przy minimalnym wysiłku :) Więc do 16 kg na plus do końca ciąży nie będę płakać :) powyżej 16 się zasmucę dopiero :P
    zwłaszcza, że mąż wszystkim opowiada dookoła, ze ładnie w ciąży wyglądam i nie przytyłam wcale :o on chyba nie ma świadomości, że ważę już prawie tyle co on xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 3 m-cach od porodu zrzuciłam moje 30 kg które przytyłam z młodym ;-) I mam nadzieje, że teraz tez tak będzie a mam już 20 na plusie :/ mam ogromną motywację do diety :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, widocznie taki Twój urok i geny :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna tak tylko piersią karmie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha jasne :P w genach mam skłonności do tycia tylko i wyłącznie :P Po porodzie zrobimy sobie grupę wsparcia dietetyczną :P

Carolline, Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan taki..... :
    W ciąży przytyję 15 kg... wychodząc ze szpitala zostanie mi już tylko 5 kg, które zrzucę przez pierwszy miesiąc karmienia piersią... na dodatek okaże się, że to są te kg z brzucha i boczków, po czym kolejne 5 kg poleci podczas następnych tygodni kp :) i tak oto, do wakacji będę miała 5 kg mniej niż przed ciążą, płaski brzuch i zero rozstępów :D

Aaaaameeeen :D

Giannaa, kafabi, Carolline, Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka lubię Twojego posta ;-) ja też mam takie ambicje ;-) do wakacji talia osy :P
    Carolline to super, musisz mieć dobre mleczko ba malutka tłuściutka jest ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Pianistka lubię Twojego posta ;-) ja też mam takie ambicje ;-) do wakacji talia osy :P

bzzzzzz, bzzzzzzz
    xD xD

a tak serio to jakoś mam przeczucie, że nie będzie aż tak tragicznie po ciąży... chyba że się zdziwię :o

Carolline, a jak z rozstępami?

Kitaja, Marti... wy już bliżej końca.. są rozstępy? jak tak to kiedy się ich spodziewać?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja mam plan taki..... :
    W ciąży przytyję 15 kg... wychodząc ze szpitala zostanie mi już tylko 5 kg, które zrzucę przez pierwszy miesiąc karmienia piersią... na dodatek okaże się, że to są te kg z brzucha i boczków, po czym kolejne 5 kg poleci podczas następnych tygodni kp :) i tak oto, do wakacji będę miała 5 kg mniej niż przed ciążą, płaski brzuch i zero rozstępów :D

Aaaaameeeen :D

hahahaha piękny plan i trzymam kciuki żeby szybko poszło :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    hahahaha piękny plan i trzymam kciuki żeby szybko poszło :P

oj tam, dajcie pomarzyć! :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarzyć !? nawet nie chce słyszeć tego ..do lata talia osy napewno bedzie :)

Pianistka lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta, chyba taka: :P
    5vqiww.jpg

marti87, Carolline, Giannaa, Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma rozstępów :) tylko cellulit pojawił się na tyłku i trochę na udach, ale to najmniejszy problem w porównaniu z rozstępami.

U mnie też 10 kg zaraz po porodzie, a 5 przy karmieniu heheh. Ważę 70 kg teraz, mąż się śmieje, że taka jestem samodzielna sama wszystko sobie przenoszę, bo przy tej wadzę mam siłę.

Pianistka właśnie sprawdziłam, że w 30 tc miałam 10,5 na plusie a tydzień później 1kg mniej.

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ