Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja jak waz wygladala, ale ze to ponoć normalne to niczym nie smarowalismy tylko odrobina oleju do wody i kąpiel najpierw co drugi dzień, ale ze to lubi to teraz codziennie i jest git.
Co do kg to przytyłam 12,5 a schudłam 14 juz. Byłoby więcej jakbym sie jak świnka słodyczami nie obżerałateraz postanowiłam 2 dni temu ograniczyć słodkie i zobaczymy co bedzie, tak wiec chwilowo jedno słodkie na dzień w stylu cookie albo muffin (juz nie 2-3 jak do tej pory) i co raz mniej bedzie, bo inaczej jak skończę karmić to sie nie pozbieram
Pianistka lubi tę wiadomość
-
Kitaja! właśnie
do 24-ego to ty zdążysz urodzić Jasia, zajść w kolejną ciążę i niewiadomo co jeszcze!
dobrze, że wszystko ok
Marti, jak złożyłam wniosek tam jest napisane że jest 14 dni na dosłanie dokumentów, i jeśli czegoś będzie brakowało to będą naliczać z tego co mająKitaja lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:Moja jak waz wygladala, ale ze to ponoć normalne to niczym nie smarowalismy tylko odrobina oleju do wody i kąpiel najpierw co drugi dzień, ale ze to lubi to teraz codziennie i jest git.
Co do kg to przytyłam 12,5 a schudłam 14 juz. Byłoby więcej jakbym sie jak świnka słodyczami nie obżerałateraz postanowiłam 2 dni temu ograniczyć słodkie i zobaczymy co bedzie, tak wiec chwilowo jedno słodkie na dzień w stylu cookie albo muffin (juz nie 2-3 jak do tej pory) i co raz mniej bedzie, bo inaczej jak skończę karmić to sie nie pozbieram
No to pięknie kg schodzą!
A pamiętasz może ile miałaś na + zaczynając 30tc?
jaka ja bym była szczęśliwa, gdybym zrzuciła więcej niż przybrałamale słodkiego już wcale nie jem mimo że mam ochotę..
-
Carolline wrote:Wydaje mi sie, ze jakies 10 było, pozniej więcej zaczęłam łazić jak zaczęłam permisjon to na sam koniec praktycznie nic nie przybyło.
super!pokrzepiasz kobieto
ja zacznę 30 tc z 10,5 - 11 kgwięc nie jest źle
Carolline lubi tę wiadomość
-
Olek też zrzucał skórę jak waz
i kazali tylko natłuszczać natłuszczać i jeszcze raz natłuszczać.
Carolline bardzo fajnie kilogramy lecąa karmisz tylko piersią ?
Pianistka Ty się tak nie bój o te kilogramyzobaczysz jak szybko się ich pozbędziesz
Kitaja wierzę w to, że urodzisz przed 24 tymkurde te dni tuż przed terminem dłużą się pewnie jak cholera. Szkoda, że nie ma jakiegoś cudownego środka naturalnego na przyspieszenie porodu.
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Giannaa, no właśnie takie mam wrażenie!
zwłaszcza, że zrezygnowałam całkowicie ze słodyczy i waga od prawie 3 tygodni stoi w miejscu
Ja mam o tyle fajnie, że moja waga łatwo się zrzuca więc nawet jak mi zostanie 5kg to pozbędę się ich z palcem w nosie przy minimalnym wysiłkuWięc do 16 kg na plus do końca ciąży nie będę płakać
powyżej 16 się zasmucę dopiero
zwłaszcza, że mąż wszystkim opowiada dookoła, ze ładnie w ciąży wyglądam i nie przytyłam wcale :o on chyba nie ma świadomości, że ważę już prawie tyle co on xD -
Ja mam plan taki..... :
W ciąży przytyję 15 kg... wychodząc ze szpitala zostanie mi już tylko 5 kg, które zrzucę przez pierwszy miesiąc karmienia piersią... na dodatek okaże się, że to są te kg z brzucha i boczków, po czym kolejne 5 kg poleci podczas następnych tygodni kpi tak oto, do wakacji będę miała 5 kg mniej niż przed ciążą, płaski brzuch i zero rozstępów
AaaaameeeenGiannaa, kafabi, Carolline, Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Giannaa wrote:Pianistka lubię Twojego posta
ja też mam takie ambicje
do wakacji talia osy
bzzzzzz, bzzzzzzz
xD xD
a tak serio to jakoś mam przeczucie, że nie będzie aż tak tragicznie po ciąży... chyba że się zdziwię :o
Carolline, a jak z rozstępami?
Kitaja, Marti... wy już bliżej końca.. są rozstępy? jak tak to kiedy się ich spodziewać?
-
Pianistka wrote:Ja mam plan taki..... :
W ciąży przytyję 15 kg... wychodząc ze szpitala zostanie mi już tylko 5 kg, które zrzucę przez pierwszy miesiąc karmienia piersią... na dodatek okaże się, że to są te kg z brzucha i boczków, po czym kolejne 5 kg poleci podczas następnych tygodni kpi tak oto, do wakacji będę miała 5 kg mniej niż przed ciążą, płaski brzuch i zero rozstępów
Aaaaameeeen
hahahaha piękny plan i trzymam kciuki żeby szybko poszło -
U mnie nie ma rozstępów
tylko cellulit pojawił się na tyłku i trochę na udach, ale to najmniejszy problem w porównaniu z rozstępami.
U mnie też 10 kg zaraz po porodzie, a 5 przy karmieniu heheh. Ważę 70 kg teraz, mąż się śmieje, że taka jestem samodzielna sama wszystko sobie przenoszę, bo przy tej wadzę mam siłę.
Pianistka właśnie sprawdziłam, że w 30 tc miałam 10,5 na plusie a tydzień później 1kg mniej.