Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
szpital jest ok i ma oiom dla noworodków i prowadziłam tam ciąże, więc w sumie mam do nich zaufanie, a zwłaszcza do mojego lekarza. Rozmawiałam już z pediatrą od nich, z urologiem z centrum zdrowia dziecka, więc mam nadzieję, że jestem zabezpieczona z każdej strony. A w państwowych (w klinicznym czy w innych warszawskich szpitalach) skończyły się limity na cesarki (koniec roku!), więc mnie nie wezmą.
Miuu - w którym odcinku masz dyskopatię? lędźwiowym?
Pianistka - mnie nic nie trzyma, ale mój partner miał zacząć nową prace w styczniu, więc powinien być w NO, teraz musimy kombinować. No ale trudno.
Kitaja, zaczynam Cię rozumieć i to męczące oczekiwanie. Dzisiaj sobie pomyślałam, że ciąża i dolegliwości z nią związane zaczęły się u mnie w ósmym miesiącu i przez to jakoś się dłuży. Wyobrażam sobie, że im bliżej końca, tym gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 14:18
-
Ja odpukać, nie mam żadnych dolegliwości, na poczatku tylko mdłości i senność, w trzecim trym tez senność.
Miuu a jaką masz wadę, jeśli mozna pytac, bo ja tez noszę okulary i pies z kulawą nogą mnie nie zapytał jaka duża wada. Mam na mysli fastlege i położną. Czy tu juz o wszystko człowiek musi sam sie martwić?co prawda u mnie -4,5 ale mogliby zapytac chociaz
-
A ja całe dnie leżę nie mam na nic siły. Jeszcze dziś sie okazało ze guz na tarczycy mi sie powiększył po roku. Mam nadzieje ze to zmiana przez ciąże s nie cos poważnego. Mi juz ręce opadają zawsze miałam duzo energii a teraz nic ciagle marudzę ciagle mnie gliwa boli albo mdli.
Juz sama tym jestem zmęczona -
Miuu współczuję. Ale jeśli Ci się te dolegliwości będa utrzymywały to poproś lekarza o skierowanie na dodatkowe badania krwi np enzymy wątrobowe.
Cynnia moja siostra rodziła w Irlandii. Ona od 3r.ż. nosi okulary i w trakcie ciąży miała wadę -9 i -10 i astygmatyzm. Całą ciążę jej mówili, że będzie miała cesarkę a miesiąc przed terminem lekarz stwierdził, że dno oka jest w porządku i ma rodzić sn... Na szczęście wzrok jej się bardzo od tego nie pogorszył ale ile się naszarpała i nerwów najadła to jej. -
Cynnia ja też mam -4,5 na każdym oku, w Polsce specjalnie okulistka sprawdzała i powiedziała, że mogę rodzić normalnie. Ostatnio tylko pytałam położnej czy można rodzić w soczewkach, bo nie wyobrażam sobie akcji w okularach na nosie albo z zamazanym obrazem
-
No ja tez sie zastanawiam nad soczewkami ale za bardzo nie lubie, jednak założę okulary tylko wezmę moje stare co by w akcji nie połamać tych nowych
Kamień z serca, ze przy mojej wadzie mozna rodzic bez problemu, ale swoją drogą mogliby zapytac chociaz. Mojej znajomej przy mniejszej wadzie zaczęła sie siatkówka odklejać w ciąży i musiała miec jakiś zabieg laserowy. Ale nie wiem jakie sa objawy, mi w kazdym razie wzrok sie nie pogorszył.
Moja dzidzka dzis sie strasznie wierci i kopie po żebrach, jeszcze od kaszlu tez bolą mnie zebra, ze az sie boje kaszleć. Ale znowu zwalczylam przeziębienie imbirem i cytryną, tylko tez kaszel został. Znacie moze jakieś domowe sposoby na kaszel? -
Miuu, mnie głowa też wcześniej bardzo bolała, ale mdłości i senność w II trymestrze przeszły i miałam więcej energii.
Jeśli możesz, nie siedź w domu cały czas, wychodź chociaż na spacery i trochę się ruszaj, bo będziesz się czuła coraz gorzej.
Pianistka, a co Cię najbardziej męczy teraz? boli cię brzuch? -
Hej dziewczyny, wczoraj was nadrabialam trochę w nocy, a dzis mam chwilkę by cos naskrobac. Ogolnie mała jest dość zajmująca i nadal sie słabo ogarniamy. W czwartek idziemy z nią do kiropraktora i to mam nadzieje pozwoli jej lepiej popołudniami wieczory znosić a co za tym idzie nam da trochę czasu dla siebie. Za dnia jest cudna, ale tez długo nie pośpi ciągiem wiec mamuśka sie musi nią zajmować non stop. A co do rodzenia po terminie to stawiam, ze rekordzistka pozostanę jakiś czas z moimi 13 dniami po
życzę wam dziewczyny, zeby u was poszło dużo szybciej i naprawdę rozumiem przez co przechodzą te którym sie dłuży. Dla pocieszenia powiem, ze bardzo szybko sie o tym zapomina jak maleństwo jest juz z wami
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/422baf299b95.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad57d4f611d2.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:20
Cynnia, Giannaa, Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Carolline, jest przecudowna!
ogarniecie się niedługo i wszystko będzie szło sprawniej :* Buziaki dla Was
Meggi, raz to to, że w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie siedzieć / spać, a dwa, że bolą mnie jelita, żołądek, mam zgagi... podejrzewam, że to efekt kopaniny mojej miłej panny
Dzisiaj w nocy spędziłam w sumie ok 4-5 h na kibelku z biegunką i potwornym bólem jelit -
Carolline, ale Ci fajnie, że mała już z Tobą, ja się nie moge doczekac!
Pianistka,
wszystko jest w tych naszych brzuchach rozkopane i uciśnięte. Mi jak na złość strasznie chce się słodkiego, więc pewnie wkrótce dołączę do grona cierpiących na zgagę
-
Jestem po wizycie u fastlege
bardzo mam fajnego lekarza i nawet idzie się z nim po polsku dogadać
także czułam się spokojna
Zrobili mi badania tylko na glukozę mam przyjść w środę. Co do wielkości mojego brzucha ...hmmm 34 tak jak powinno być
powiedział mi, że zawsze wychodzą różnice pomiędzy pomiarami położnej a fastlege. Któraś chyba nawet ostatnio o tym pisała. Nic go nie niepokoi także ja też jestem spokojna
Co do wady wzroku i cesarki czytałam gdzieś, że nie ma znaczenia jaką ma się wadę ale jak wygląda dno oka i na tej podstawie zapada decyzja o CC
Pianistka jak samopoczucie? Już lepsze?
Carolline mała jest śliczna a zdjęcia z psiakiem rozczulające. Co jest z małą kolki ma ? Ja z młodym tez miałam przeboje bo spać nie chciał ale kolek jako tako nie miał...jak dla mnie mitem jest że noworodek tylko je i śpi bo młody potrafił mi spać godzinę a 3 nie
Kitaja po ciąży biochemicznej w którym cyklu zaszłaś w ciąże? Bo ja w pierwszym ale o kilka dni on mi się wydłużył. -
Caroline śliczna córcia.
Froggie bede musiała go poprosić bo to bez sensu takie wegetowanie. Chociaż moze mi Norwegia nie służy bo w Polsce na zakupach nic mi prawie nie dolegało))
Cynnia no wlasnie dobre pytanie czy bede mogła rodzic w szkłach. Bo tu nie ma chyba głupiego Jasia tylko częściowe znieczulenie. Wolala bym głupiego bo sie boje panicznie bólu.
Gianna no to dobrze ze sie uspokoiłas
Czemu mi sie jeszcze dzidzia nie rusza ? Za szybko ?
Pianistka a nie załapała jakiegoś wirusa bo w Bergen epidemia żołądkowej -
Pianistka zdrowiej nam ,mi na problemy zoladkowe pomaga wygazowana cola.
Gianna zaszlam w 2cyklu po ciazy biochemicznej. Jutro termin porodu i wizyta u poloznej, ciekawe co mi powie.
Caroline sliczna corcia , przeraza mnie wizja czekania tyle co Ty na porod,nie jestem chyba tak silnie psychicznie jak Ty .Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan