X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpital jest ok i ma oiom dla noworodków i prowadziłam tam ciąże, więc w sumie mam do nich zaufanie, a zwłaszcza do mojego lekarza. Rozmawiałam już z pediatrą od nich, z urologiem z centrum zdrowia dziecka, więc mam nadzieję, że jestem zabezpieczona z każdej strony. A w państwowych (w klinicznym czy w innych warszawskich szpitalach) skończyły się limity na cesarki (koniec roku!), więc mnie nie wezmą.

Miuu - w którym odcinku masz dyskopatię? lędźwiowym?

Pianistka - mnie nic nie trzyma, ale mój partner miał zacząć nową prace w styczniu, więc powinien być w NO, teraz musimy kombinować. No ale trudno.

Kitaja, zaczynam Cię rozumieć i to męczące oczekiwanie. Dzisiaj sobie pomyślałam, że ciąża i dolegliwości z nią związane zaczęły się u mnie w ósmym miesiącu i przez to jakoś się dłuży. Wyobrażam sobie, że im bliżej końca, tym gorzej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 14:18

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii w ledzwiowymze wskazaniem do operacji o 20 lat.

Ja mam ciagle jakieś dolegliwości nic lepuej. Ciagle mi nie dobrze boli głowa. Ja mam dość a co bedzie na finiszu :/

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać, nie mam żadnych dolegliwości, na poczatku tylko mdłości i senność, w trzecim trym tez senność.

Miuu a jaką masz wadę, jeśli mozna pytac, bo ja tez noszę okulary i pies z kulawą nogą mnie nie zapytał jaka duża wada. Mam na mysli fastlege i położną. Czy tu juz o wszystko człowiek musi sam sie martwić? :( co prawda u mnie -4,5 ale mogliby zapytac chociaz :/

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja I trymestr miałam ok, II był bajka, a teraz III jest tragiczny :/

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja mam -6,5 ślepak jestem. Ale z kręgosłupem miałam poważne problemy. No i poprzednia ciaza cesarskie.
    No mi sie udało

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całe dnie leżę nie mam na nic siły. Jeszcze dziś sie okazało ze guz na tarczycy mi sie powiększył po roku. Mam nadzieje ze to zmiana przez ciąże s nie cos poważnego. Mi juz ręce opadają zawsze miałam duzo energii a teraz nic ciagle marudzę ciagle mnie gliwa boli albo mdli.

Juz sama tym jestem zmęczona

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu współczuję. Ale jeśli Ci się te dolegliwości będa utrzymywały to poproś lekarza o skierowanie na dodatkowe badania krwi np enzymy wątrobowe.
    Cynnia moja siostra rodziła w Irlandii. Ona od 3r.ż. nosi okulary i w trakcie ciąży miała wadę -9 i -10 i astygmatyzm. Całą ciążę jej mówili, że będzie miała cesarkę a miesiąc przed terminem lekarz stwierdził, że dno oka jest w porządku i ma rodzić sn... Na szczęście wzrok jej się bardzo od tego nie pogorszył ale ile się naszarpała i nerwów najadła to jej.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja też mam -4,5 na każdym oku, w Polsce specjalnie okulistka sprawdzała i powiedziała, że mogę rodzić normalnie. Ostatnio tylko pytałam położnej czy można rodzić w soczewkach, bo nie wyobrażam sobie akcji w okularach na nosie albo z zamazanym obrazem

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie zastanawiam nad soczewkami ale za bardzo nie lubie, jednak założę okulary tylko wezmę moje stare co by w akcji nie połamać tych nowych

Kamień z serca, ze przy mojej wadzie mozna rodzic bez problemu, ale swoją drogą mogliby zapytac chociaz. Mojej znajomej przy mniejszej wadzie zaczęła sie siatkówka odklejać w ciąży i musiała miec jakiś zabieg laserowy. Ale nie wiem jakie sa objawy, mi w kazdym razie wzrok sie nie pogorszył.

Moja dzidzka dzis sie strasznie wierci i kopie po żebrach, jeszcze od kaszlu tez bolą mnie zebra, ze az sie boje kaszleć. Ale znowu zwalczylam przeziębienie imbirem i cytryną, tylko tez kaszel został. Znacie moze jakieś domowe sposoby na kaszel?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, mnie głowa też wcześniej bardzo bolała, ale mdłości i senność w II trymestrze przeszły i miałam więcej energii.

Jeśli możesz, nie siedź w domu cały czas, wychodź chociaż na spacery i trochę się ruszaj, bo będziesz się czuła coraz gorzej.

Pianistka, a co Cię najbardziej męczy teraz? boli cię brzuch?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj was nadrabialam trochę w nocy, a dzis mam chwilkę by cos naskrobac. Ogolnie mała jest dość zajmująca i nadal sie słabo ogarniamy. W czwartek idziemy z nią do kiropraktora i to mam nadzieje pozwoli jej lepiej popołudniami wieczory znosić a co za tym idzie nam da trochę czasu dla siebie. Za dnia jest cudna, ale tez długo nie pośpi ciągiem wiec mamuśka sie musi nią zajmować non stop. A co do rodzenia po terminie to stawiam, ze rekordzistka pozostanę jakiś czas z moimi 13 dniami po :) życzę wam dziewczyny, zeby u was poszło dużo szybciej i naprawdę rozumiem przez co przechodzą te którym sie dłuży. Dla pocieszenia powiem, ze bardzo szybko sie o tym zapomina jak maleństwo jest juz z wami :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/422baf299b95.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad57d4f611d2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:20

Cynnia, Giannaa, Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, jest przecudowna! <3 ogarniecie się niedługo i wszystko będzie szło sprawniej :* Buziaki dla Was

Meggi, raz to to, że w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie siedzieć / spać, a dwa, że bolą mnie jelita, żołądek, mam zgagi... podejrzewam, że to efekt kopaniny mojej miłej panny ;)
    Dzisiaj w nocy spędziłam w sumie ok 4-5 h na kibelku z biegunką i potwornym bólem jelit :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, ale Ci fajnie, że mała już z Tobą, ja się nie moge doczekac!

Pianistka,
    wszystko jest w tych naszych brzuchach rozkopane i uciśnięte. Mi jak na złość strasznie chce się słodkiego, więc pewnie wkrótce dołączę do grona cierpiących na zgagę

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja słodkiego wcale nie jem a zgagę mam jak 150 :/ i zauważyłam, że pojawia się po serii kopniaczków w żołądek ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, mała jest przesłodka :* niezły z niej tluscioszek :) a to zdjecie z psiakiem jest boskie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję, ja w ogóle nie miałam, w weekend miałam gości, nakupiłam pączków, a potem sama je zjadłam.. i wtedy miałam trochę ;-) ale przeszło. nie chciałabym jej miec codziennie z niczego

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u fastlege ;-) bardzo mam fajnego lekarza i nawet idzie się z nim po polsku dogadać ;-) także czułam się spokojna ;-) Zrobili mi badania tylko na glukozę mam przyjść w środę. Co do wielkości mojego brzucha ...hmmm 34 tak jak powinno być ;-) powiedział mi, że zawsze wychodzą różnice pomiędzy pomiarami położnej a fastlege. Któraś chyba nawet ostatnio o tym pisała. Nic go nie niepokoi także ja też jestem spokojna ;-)

Co do wady wzroku i cesarki czytałam gdzieś, że nie ma znaczenia jaką ma się wadę ale jak wygląda dno oka i na tej podstawie zapada decyzja o CC
    Pianistka jak samopoczucie? Już lepsze?
    Carolline mała jest śliczna a zdjęcia z psiakiem rozczulające. Co jest z małą kolki ma ? Ja z młodym tez miałam przeboje bo spać nie chciał ale kolek jako tako nie miał...jak dla mnie mitem jest że noworodek tylko je i śpi bo młody potrafił mi spać godzinę a 3 nie ;-)
    Kitaja po ciąży biochemicznej w którym cyklu zaszłaś w ciąże? Bo ja w pierwszym ale o kilka dni on mi się wydłużył.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline śliczna córcia.

Froggie bede musiała go poprosić bo to bez sensu takie wegetowanie. Chociaż moze mi Norwegia nie służy bo w Polsce na zakupach nic mi prawie nie dolegało :)))

Cynnia no wlasnie dobre pytanie czy bede mogła rodzic w szkłach. Bo tu nie ma chyba głupiego Jasia tylko częściowe znieczulenie. Wolala bym głupiego bo sie boje panicznie bólu.

Gianna no to dobrze ze sie uspokoiłas

Czemu mi sie jeszcze dzidzia nie rusza ? Za szybko ?

Pianistka a nie załapała jakiegoś wirusa bo w Bergen epidemia żołądkowej

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, nie ma szans, to nie wirus...
    Tak mi się dzieje od około 2 tygodni i tylko w nocy / nad ranem :/
    nadchodzi ból jelit, bulka mi w brzuchu i jest biegunka :o

Giannaa, ja też zaszłam w ciąże od razu po biochemicznej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka zdrowiej nam ,mi na problemy zoladkowe pomaga wygazowana cola.

Gianna zaszlam w 2cyklu po ciazy biochemicznej. Jutro termin porodu i wizyta u poloznej, ciekawe co mi powie.

Caroline sliczna corcia , przeraza mnie wizja czekania tyle co Ty na porod,nie jestem chyba tak silnie psychicznie jak Ty .

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ