Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynina dzis widzialam na facebooku reklame bardzo fajnych naklejek,zaraz zobacze moze uda mi sie znalesc.Ja swoje kupowalam w Polsce na allegro,ale widzialam tez fajne na aliexpressCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Właśnie się dziś zastanawiałam, czy ten overtermin z połówkowego ozn dopiero ewentualne wywołanie porodu ??
Gianna
Faktycznie niektóre rogaliki zrobiłam z innym dżemem, który całkowicie wypłynął, ale wydawał mi się podejrzany, więc to tylko kilka sztuk
Cynnia
W ikei są naklejki dziś robiłam jeszcze zamówienie i gdzieś mi dziś śmignęły przed oczami.
Ja mam dziś wrażenie, że brzuch jeszcze bardziej opadł, ogólnie wszystko całkiem dobrze, trochę kujące skurcze i stopy bolą pod wieczór, ale chyba nie powinnam narzekać. Mam nadzieję, że zgaga odeszła na dobre
-
Marti z tego co mi Polozna tlumaczyla na ostatniej wizycie to mamy kontrole w szpitalu w 41tyg3d wtedy sprawdzaja stan wod plodowych,lozysko i przeplywy oraz robia ktg jezeli wszystko jest ok to czekaja do 42tyg( tego overtid)i wtedy wywoluja. Chociaz nie wiem czy zwrocilyscie uwage u nich termin porodu to 40tyd 3d np.ja mialam w sobote 40tyd ale oni doliczaja jeszcze 3dni dlatego w karcie mam napisane 17.11Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Marti zycze Ci bys nie dotrwala do 40tyg,bo to strasznie meczace,zgaga co prawda juz nie meczy,ale w raz z opadajacym brzuchem zaczyna sie straszne parcie na pecherz. Dobrze ,ze brzuch Ci odpada coraz blizej jestes godziny zero
marti87 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Parcie jest ostatnio
straszne, w ogóle podczas ciąży odkryłam wszystkie publiczne toalety ... zrobię jutro zdjęcie brzucha.
Kitaja może Ty zapoczatkujesz modę na nieprzekraczanie terminu, a ja zaraz za Tobą .... moja mała właśnie daje czadu, jakoś aktywne wieczory ma ostatnio. -
Miuu cesarke wykonuja tydzien przed u nas w Drammen tak czytalam na stronie szpitala.
Marti obym do wtorku urodzila;-) wszystko w domu przygotowane i czeka na malego ksiecia.Wozek testowal moj York juz pare tyg temu,dzis wyparzylam wanienke i dopakowalam redbulla dla meza do torbyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Cześć Dziewczyny!
długo się nie odzywałam, bo dużo się działo, ale starałam się raz na jakiś czas was poczytać, żeby być na bieżąco.
w skrócie co u mnie: przeprowadziliśmy się praktycznie do NO, w międzyczasie zrobiłam kolejne usg, wada układu moczowego wciąż jest i troszkę się powiększyła i mały musi być przebadany zaraz po porodzie i jeszcze dwa tygodnie później. Do tego jest duży i mój lekarz powiedział, że słabo widzi poród naturalny i sugeruje cesarkę. Po wizycie u fastlege mojego niemęża (która zapytała po co mi tyyyyyle badań - pewnie, że nie trzeba, wystarczy miarka krawiecka do kontroli ciąży i zdrowia dziecka...!!) i kilku telefonach, żeby zlokalizować jakiegoś urologa dziecięcego, który by się zajął małym po porodzie, i w końcu po przeczytaniu o Waszych przejściach z norweskimi lekarzami zdecydowaliśmy, że rodzimy w PL. w NO czeka nas tylko kupa stresu i strachu. Mój Norweg jest zachwycony opieką, jaką mam w ciąży i uczciwie przyznał, że o takiej możemy tylko pomarzyć w NO.
w PL w sumie też jest pod górkę, bo limity na planowane cesarki w tym roku się wyczerpały(a przynajmniej w tych lepszych szpitalach), więc rodzimy w prywatnym. Kamień spadł mi z serca.
Teraz na szybko robię druga wyprawkę, bo wszystko zostało w Bergen. Na szczęście wózka nie zdążyliśmy tam kupić, bo musiałabym go targać do PL
Strasznie się cieszę, że zostajemy w PL, pojedziemy w styczniu, jak tylko przebadamy małego i dowiemy się, mam nadzieję, że wszystko jest ok.
uffff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 01:05
-
Meggi, fajnie ze wszystko pozytywnie
i ze zdecydowaliście sie na PL jeśli możesz to pewnie ze tak. Przynajmniej bedziesz miała pewność, ze dzidzią zajmie sie specjalista
U nas dzis strasznie wieje i leje a ja do pracyale jeszcze tylko 4 tygodnie
-
Dzień dobry
Ciężka noc za nami ...pospałam 4 godziny i oczy mi się zamykają ... a jeszcze na 12:30 mam wizytę u fastlege.
MartiJestem za, żeby Kitaja zapoczątkowała rodzenie w terminie o ile jeszcze to możliwefaktycznie coś u nas ciężko z tymi porodami
Może Ty chociaż urodzisz przed wyznaczonym terminem
Kitaja no własnie u mnie też tej wydzieliny jest więcej stąd też ta panika
Meggi zwróć uwagę bo w większości szpitali prywatnych nie ma udziału neonatologicznego i w razie problemów będą dziecko przewozić do innego szpitala. Nie życzę Ci oczywiście żadnych komplikacji ale warto o tym pomyśleć i wybrać szpital z takim oddziałem. -
A mi się wydaje, że na forum jest tendencja naprzemienna
Carolline przenosiła, Annggela urodziła chyba nawet dzień przed terminem
teraz w kolejce Kitaja, więc według tendencji przenosi a potem Marti - w terminie
Meggi dobrze, że będziesz miała taką opiekę, która zapewni Ci komfort psychiczny. I mega kciuki za zdrowie Maluszka.
Dziewczyny ja mam jeszcze prawie 3 miesiące ale tej wydzieliny też mam ogrom. Dobrze, że byłam na tym prywatnym USG, bo ześwirowałabym do lutego
marti87 lubi tę wiadomość
-
Meggi
W przypadku Waszego maleństwa, dobrze, że zdecydowaliście na poród w Pl, ale Gianna ma racje to samo mi przeszło przez myśl, że prywatne kliniki nie mają typowo specjalistów dla noworodków. Z drugiej strony te odległości do akademii medycznych zawsze będą mniejsze niż w Norwegii.
Gdybym rodziła w Polsce to pewnie wybrałabym szpital na klinicznej w Gdańsku.
Ja tak sobie dziś myślałam, że zawsze miałam bardzo regularne miesiączki, w sumie z tego co pamiętam to okres spóźnił mi się 3 razy w życiu, gdzie to 3 spóźnienie trwa do terazWięc może i poród będę miała w terminie
( ach ta nadzieja ...)
Ciekawe jak tam Anggela i Carolinne ? -
Witam się
Meggi, dobra decyzjaNa dobrą sprawę nic Cię w NO teraz nie trzyma. a tak będziesz Ty i dziecko bezpieczniejsi
Froggie, przed Carolline była Siamyrka, której też wywoływali
Marti, Kitaja, życzę wam obydwu porodów w terminie!
U mnie z terminem jest jazda bo ja miałam cykle 15-50 i lekarka policzyła termin dla cyklu 32... a tak naprawdę ten ostatni cykl byłby 27 dniowy jak wskazuje owulacja więc termin powinien być na 1 lutego, z usg wychodzi 30 stycznia...
więc biorąc pod uwagę, że mają mi coś wywoływać 20 lutego to będzie mała przenoszona o 3 tyg...
ale ja już od połowy stycznia zamierzam ją "wypraszać"
Idę odsypiać noc spędzoną w toalecie z biegunką
III trymestr nie jest łaskawy -
Meggi w Twoim przypadku tak samo bym postąpiła i została w Polsce.Powodzenia i odezwij sie tutaj czasam do nas i daj znać po porodzie.
Froggi "nie lubię"kliknelabym gdyby było przy Twojej wypowiedzi z przenoszeniem;-) mam nadzieje,ze złamie ta passe z przenoszeniem ciazy i do jutra sie wyrobie.Ja miałam cykle dość regularne 28dni,w grudniu po ciazy biochemicznej zdażyło sie ze sie @spoznila 2 dni,także ja bardzo liczę,ze w tym tyg będę tulić juz Jasia<3 w nocy znów miałam dość silne skurcze także coś tam sie dzieje.Jutro idę do położnej(chociaż mam nadzieje,ze jednak nie będę musiała)
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan