X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froogi bedziesz miała sile uwierz mi, ja polowe rzeczy kupiłam chyba nie potrzebnie, no ale to pierwsze dziecko i nie do końca sie wie,co potrzeba a co jest zbędne! W razie czego z chęcią pomożemy z wyprawka ;-)

Lolpol witamy kolejna mamę, a widzę ,ze Ty juz tez przy końcówce :-)

Andrei,Giana co tam u Was mamuśki ? Nic sie nie odzywacie, mam nadzieje ze miło spędzacie weekend ?

Miuu zleci kochana tylko ten ostatni miesiąc jest tak strassssssznie sie dluuuuuuuzy;-)

A u nas dziś noc była nie ciekawa skurcze mnie męczyły i niestety nic z tego nie wynikło,w dzien troszkę odespalam . Pozniej byliśmy na spacerze,psiak sie wyszalal,a ja dotlenilam.Teraz pieke chlebek, bo mam ochotę na ciepłe pieczywo z dżemem ;-) Ah te zachcianki ciazowe ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Befff Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lolpol, witamy w naszych skromnych progach :)

Aleee leniwa niedziela :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja chętnie będę korzystać z Waszych porad, dziękuję :) Mam nadzieję, że Jasio da Ci jeszcze odpocząć przed tym wielkim wydarzeniem...

Kitaja lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia dołączam do Twojego klubu Ostrzyżonego Szczura :D dziś próbowałam uprawiać ten sport ekstremalny i normalnie zaczęłam współczuć grubym ludziom :) masakra, nic nie widziałam, następnym razem chyba mąż będzie musiał mi pomóc, bo mój kręgosłup się buntuje po tych wygibasach :P

Miuu lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny A ja jakoś sobie na razie radzę z tym sportem ;-) widzieć to już dawno nic nie widzę ale jakoś idzie nawet "gładko" ;-) dosłownie i w przenośni ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, jak samopoczucie? :)

Giannaa, gdzie Ty? spadeczek formy czy intensywna niedziela? :)

Kafabi? jak u Ciebie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Hehe dziewczyny A ja jakoś sobie na razie radzę z tym sportem ;-) widzieć to już dawno nic nie widzę ale jakoś idzie nawet "gładko" ;-) dosłownie i w przenośni ;-)

Ja też jeszcze sobie radzę :) jedyne co to wolałabym mieć wannę a nie prysznic bo czasem mam zawroty głowy pod prysznicem szczególnie przy uprawianiu tego sportu kiedy pochylam i podnoszę głowę... najwyżej mąż będzie asekurował :)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Cynnia dołączam do Twojego klubu Ostrzyżonego Szczura :D dziś próbowałam uprawiać ten sport ekstremalny i normalnie zaczęłam współczuć grubym ludziom :) masakra, nic nie widziałam, następnym razem chyba mąż będzie musiał mi pomóc, bo mój kręgosłup się buntuje po tych wygibasach :P

Hahaha witam w klubie, mi to nawet lusterko nie pomaga ;)

Froggie, dasz rade z przygotowaniami, popatrz tylko na mnie, dopiero zaczęliśmy. Maz cały dzien składa mebelki a gdzie tu jeszcze...

Ja dzis tez piekę chlebek, zaraz bedzie gotowy to sobie zjem z dzemikiem mniam :)

Witam nowe mamusie i zapraszam do częstego pisania

Cos Meggi dawno sie nie odzywała, Giannaa i Andriel i reszta dziewczyn piszcie jak sie czujecie

Miuu lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)

U nas intensywny weekend ;-) w sobotę od rana sprzątanie, zakupy i wizyta u znajomych do samej nocy ;-) Dziś spanie do 10, kawa ze znajomymi i basen ;-) dopiero co się ogarnęłam :P Jestem umordowana aktywnym weekendem. Nie mam już sił na shoppingi wczoraj myślałam, że urodzę... trochę pochodziliśmy po centrum handlowym i rozbolał mnie kręgosłup później podbrzusze a na sam koniec myślałam, że mi wody pociekły na szczęście fałszywy alarm :P nie ma jak sobie coś wkręcić :P

Kitaja nie żebym chciała Ciebie dobić ale Ty jeszcze w dwupaku :P ?
    Cynnia pokaż co kupiłaś ;-)
    Pianitka wanna wcale nie jest teraz taka fajna bo trzeba do niej wejść usiąść a później się podnieść :P Oczywiście lepiej goli się w niej nogi ale to wszytko jeśli chodzi o czas ciążowy wiem bo w PL mam wannę a tu prysznic ;-)
    Froggie zawsze możesz na lusterko spróbować :P
    Marti smakowite rogaliki zrobiłaś ;-) ale chyba miałaś trochę marmoladę za rzadką :P albo słabo zakleiłaś ;-) nakładasz ją tylko u podstawy trójkąta w jednym miejscu? Ja też robię z czekolada moi chłopacy uwielbiają ;-)
    Lolpol witaj :-) kolejna styczniówko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 20:56

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik pokażę jak bedzie gotowy :) na razie okazało sie, ze nie kupiliśmy szuflad do łóżeczka :)

Marti zapomniałam pochwalić rogaliki, skopiowałam sobie przepis bo wyglądają przepysznie i mam chęć na jakiś kwaśny dżem do nich

Zapomniałam tez sie pochwalić, ze zamówiliśmy wannę i juz przed świetami bede mogła sie w niej wylegiwać :D

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, jestem pewna, że Marti nałożyła dobrze, ale ja robię rogaliki i z czekoladą i z dżemem i te z czekoladą nigdy nie wyciekają a z dżemem zawsze :/
    mimo że ciasto to samo, zaklejam tak samo...

Wiesz co, dopiero popatrzyłam na Twój suwaczek i stwierdzam... jesteś praktycznie na wylocie :D woohoo
    ale to teraz szybko poleci

Cynnia, czekamy na zdjęcia pokoiku, mebelków :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj mnie z tym wylotem, mi się poród śni co noc :P Do tego jak zaczyna mnie coś boleć to już też mi się zapala czerwona lampka :P Nie mam zamiaru wpychać się w kolejkę . No...przynajmniej na razie :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to już 35 tydzień więc wiesz... nie przelewki :D
    U mnie do konca roku będzie 36... przecież to zaraz! :o a Ty urodzisz :o OMG!
    zaczyna łapać mnie panika...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siej paniki :P bo zaraz wszystkie ją załapiemy :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, na tym forum jest taka tendencja, że możemy sobie podoliczać po 2 tygodnie do terminów :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah dobre :P no ja nie mam zamiaru doliczyć sobie dwóch tygodni planuje urodzić przed świętami :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chętnie urodzę w styczniu, na pewno nie chce w grudniu :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, żeby to było takie proste i dało się zrobić na życzenie :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nasze dzieciaczki zrobią co chcą :)

Dziewczyny, wiecie moze gdzie mozna kupic ładne naklejki na ścianę? Nasz pokoik zaczyna nabierać kształtów, tylko jest tam strasznie biało. Musze dodać jakieś kolorki :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggi oj tak masz racje zeby to bylo takie proste i na zyczenie, to maly bylby juz z nami ;-) najgorzej mnie przeraza tutaj, ze w dniu porodu z usg polowkowego powinni przeprowadzic juz jakas kontrole,albo chociaz zrobic ktg,a oni z tym czekaja do 41tyg3d :-/ nie podoba mi sie to ...

Gianna widze,ze weekend dosc intensywny,korzystaj poki jeszcze mozesz pozniej bedzie troszke trudniej z takim maluchem. Pisalas o saczacych sie wodach.Ja tez czesto mam takie mysli,ale pod koniec ciazy mamy wiecej wydzieliny i dlatego mozemy miec takie uczucie,ze to wody.Ile razy ja sobie wkrecalam,ze mi wody sie sacza,to tylko moj biedny maz wie ;-) hehe

My ciagle w dwupaku juz sie oswoilam z ta mysla,ze 24.11ide do szpitala na kontrole,a do 28.11 musza ciaze wywolac.Watpie by moj syn mnie zaskoczyl takze jeszcze w dwupaku troche pobede ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ