X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froogi bedziesz miała sile uwierz mi, ja polowe rzeczy kupiłam chyba nie potrzebnie, no ale to pierwsze dziecko i nie do końca sie wie,co potrzeba a co jest zbędne! W razie czego z chęcią pomożemy z wyprawka ;-)

Lolpol witamy kolejna mamę, a widzę ,ze Ty juz tez przy końcówce :-)

Andrei,Giana co tam u Was mamuśki ? Nic sie nie odzywacie, mam nadzieje ze miło spędzacie weekend ?

Miuu zleci kochana tylko ten ostatni miesiąc jest tak strassssssznie sie dluuuuuuuzy;-)

A u nas dziś noc była nie ciekawa skurcze mnie męczyły i niestety nic z tego nie wynikło,w dzien troszkę odespalam . Pozniej byliśmy na spacerze,psiak sie wyszalal,a ja dotlenilam.Teraz pieke chlebek, bo mam ochotę na ciepłe pieczywo z dżemem ;-) Ah te zachcianki ciazowe ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Befff Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lolpol, witamy w naszych skromnych progach :)

Aleee leniwa niedziela :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja chętnie będę korzystać z Waszych porad, dziękuję :) Mam nadzieję, że Jasio da Ci jeszcze odpocząć przed tym wielkim wydarzeniem...

Kitaja lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia dołączam do Twojego klubu Ostrzyżonego Szczura :D dziś próbowałam uprawiać ten sport ekstremalny i normalnie zaczęłam współczuć grubym ludziom :) masakra, nic nie widziałam, następnym razem chyba mąż będzie musiał mi pomóc, bo mój kręgosłup się buntuje po tych wygibasach :P

Miuu lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny A ja jakoś sobie na razie radzę z tym sportem ;-) widzieć to już dawno nic nie widzę ale jakoś idzie nawet "gładko" ;-) dosłownie i w przenośni ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, jak samopoczucie? :)

Giannaa, gdzie Ty? spadeczek formy czy intensywna niedziela? :)

Kafabi? jak u Ciebie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Hehe dziewczyny A ja jakoś sobie na razie radzę z tym sportem ;-) widzieć to już dawno nic nie widzę ale jakoś idzie nawet "gładko" ;-) dosłownie i w przenośni ;-)

Ja też jeszcze sobie radzę :) jedyne co to wolałabym mieć wannę a nie prysznic bo czasem mam zawroty głowy pod prysznicem szczególnie przy uprawianiu tego sportu kiedy pochylam i podnoszę głowę... najwyżej mąż będzie asekurował :)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Cynnia dołączam do Twojego klubu Ostrzyżonego Szczura :D dziś próbowałam uprawiać ten sport ekstremalny i normalnie zaczęłam współczuć grubym ludziom :) masakra, nic nie widziałam, następnym razem chyba mąż będzie musiał mi pomóc, bo mój kręgosłup się buntuje po tych wygibasach :P

Hahaha witam w klubie, mi to nawet lusterko nie pomaga ;)

Froggie, dasz rade z przygotowaniami, popatrz tylko na mnie, dopiero zaczęliśmy. Maz cały dzien składa mebelki a gdzie tu jeszcze...

Ja dzis tez piekę chlebek, zaraz bedzie gotowy to sobie zjem z dzemikiem mniam :)

Witam nowe mamusie i zapraszam do częstego pisania

Cos Meggi dawno sie nie odzywała, Giannaa i Andriel i reszta dziewczyn piszcie jak sie czujecie

Miuu lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)

U nas intensywny weekend ;-) w sobotę od rana sprzątanie, zakupy i wizyta u znajomych do samej nocy ;-) Dziś spanie do 10, kawa ze znajomymi i basen ;-) dopiero co się ogarnęłam :P Jestem umordowana aktywnym weekendem. Nie mam już sił na shoppingi wczoraj myślałam, że urodzę... trochę pochodziliśmy po centrum handlowym i rozbolał mnie kręgosłup później podbrzusze a na sam koniec myślałam, że mi wody pociekły na szczęście fałszywy alarm :P nie ma jak sobie coś wkręcić :P

Kitaja nie żebym chciała Ciebie dobić ale Ty jeszcze w dwupaku :P ?
    Cynnia pokaż co kupiłaś ;-)
    Pianitka wanna wcale nie jest teraz taka fajna bo trzeba do niej wejść usiąść a później się podnieść :P Oczywiście lepiej goli się w niej nogi ale to wszytko jeśli chodzi o czas ciążowy wiem bo w PL mam wannę a tu prysznic ;-)
    Froggie zawsze możesz na lusterko spróbować :P
    Marti smakowite rogaliki zrobiłaś ;-) ale chyba miałaś trochę marmoladę za rzadką :P albo słabo zakleiłaś ;-) nakładasz ją tylko u podstawy trójkąta w jednym miejscu? Ja też robię z czekolada moi chłopacy uwielbiają ;-)
    Lolpol witaj :-) kolejna styczniówko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 20:56

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik pokażę jak bedzie gotowy :) na razie okazało sie, ze nie kupiliśmy szuflad do łóżeczka :)

Marti zapomniałam pochwalić rogaliki, skopiowałam sobie przepis bo wyglądają przepysznie i mam chęć na jakiś kwaśny dżem do nich

Zapomniałam tez sie pochwalić, ze zamówiliśmy wannę i juz przed świetami bede mogła sie w niej wylegiwać :D

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, jestem pewna, że Marti nałożyła dobrze, ale ja robię rogaliki i z czekoladą i z dżemem i te z czekoladą nigdy nie wyciekają a z dżemem zawsze :/
    mimo że ciasto to samo, zaklejam tak samo...

Wiesz co, dopiero popatrzyłam na Twój suwaczek i stwierdzam... jesteś praktycznie na wylocie :D woohoo
    ale to teraz szybko poleci

Cynnia, czekamy na zdjęcia pokoiku, mebelków :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj mnie z tym wylotem, mi się poród śni co noc :P Do tego jak zaczyna mnie coś boleć to już też mi się zapala czerwona lampka :P Nie mam zamiaru wpychać się w kolejkę . No...przynajmniej na razie :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to już 35 tydzień więc wiesz... nie przelewki :D
    U mnie do konca roku będzie 36... przecież to zaraz! :o a Ty urodzisz :o OMG!
    zaczyna łapać mnie panika...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siej paniki :P bo zaraz wszystkie ją załapiemy :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, na tym forum jest taka tendencja, że możemy sobie podoliczać po 2 tygodnie do terminów :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah dobre :P no ja nie mam zamiaru doliczyć sobie dwóch tygodni planuje urodzić przed świętami :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chętnie urodzę w styczniu, na pewno nie chce w grudniu :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, żeby to było takie proste i dało się zrobić na życzenie :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nasze dzieciaczki zrobią co chcą :)

Dziewczyny, wiecie moze gdzie mozna kupic ładne naklejki na ścianę? Nasz pokoik zaczyna nabierać kształtów, tylko jest tam strasznie biało. Musze dodać jakieś kolorki :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggi oj tak masz racje zeby to bylo takie proste i na zyczenie, to maly bylby juz z nami ;-) najgorzej mnie przeraza tutaj, ze w dniu porodu z usg polowkowego powinni przeprowadzic juz jakas kontrole,albo chociaz zrobic ktg,a oni z tym czekaja do 41tyg3d :-/ nie podoba mi sie to ...

Gianna widze,ze weekend dosc intensywny,korzystaj poki jeszcze mozesz pozniej bedzie troszke trudniej z takim maluchem. Pisalas o saczacych sie wodach.Ja tez czesto mam takie mysli,ale pod koniec ciazy mamy wiecej wydzieliny i dlatego mozemy miec takie uczucie,ze to wody.Ile razy ja sobie wkrecalam,ze mi wody sie sacza,to tylko moj biedny maz wie ;-) hehe

My ciagle w dwupaku juz sie oswoilam z ta mysla,ze 24.11ide do szpitala na kontrole,a do 28.11 musza ciaze wywolac.Watpie by moj syn mnie zaskoczyl takze jeszcze w dwupaku troche pobede ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ