X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam o to samo zapytać ;-) A on jest rafinowany czy nierafinowany ? Wiem, że nawet dla alergików polecają ten olej kokosowy wiec chyba trzeba się przełamać i zamówić ;-)
    Pianistka jeśli możesz wstaw proszę fotę jak wygląda ten olej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 20:05

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja kupuje ten
    http://www.organique.pl/sklep/kosmetyki/cialo/oleje/olej-kokosowy-200-ml-4171/

A co myślicie o olejku makadamia? Jest napisane, ze dla dzieci tez i sie szybko wchłania. Kokos, arganowy, lniany i z migdałów mam juz obczajone :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.life.no/produkter/supermat/oljer-smor/cocosa-extra-virgin-coconut-oil-200-ml

ten jest nierafinowany :)

Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.life.no/produkter/supermat/oljer-smor/coconut-oil-virgin-500-ml a coś takiego?
    Cynnia ten Twój olej dość drogi. Co do olejku makadamia słyszałam, że dobry na pewno dla dorosłych ale dla dzieci...nie mam zielonego pojęcia.

Cynnia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, przy tym nie ma żadnej informacji o tym, czy jest rafinowany czy nie...

Co do makadamia, to pytajcie Froggie :D ona się zna na temacie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia odpuść sobie Organique, ceny mają z kosmosu a skład ich kosmetyków dramatyczny. Olej kokosowy może i mają naturalny ale ta cena... Jak chcesz zamawiać z PL to podam Ci link do naprawdę dobrego oleju, cena za 900ml ok 70zł.

Jak będziecie kupowały olej kokosowy w NO to ważne, żeby był tłoczony na zimno (poniżej 90 stopni) i nierafinowany. Certyfikaty bio i eco będą dodatkowym atutem. W domu duże opakowania dobrze jest przechowywać w lodówce (olej robi się mega twardy ale niska temperatura zapobiega szybkiemu jełczeniu) i odłożyć sobie mniejszą ilość do słoiczka, który trzymamy w temperaturze pokojowej. Będzie miał wtedy stałą konsystencję ale będzie miękki i łatwo go będzie wybierać ze słoiczka.

Coś mi się kojarzy, że olej makadamia jest do bardzo suchej skóry ale musiałabym poszukać czegoś więcej. Nigdy nie używałam.

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ten właśnie, który ja wkleiłam jest tłoczony na zimno, nierafinowany :) i cena dobra

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie skąd masz taką wiedzę na ten temat ;-) ? Masz jakieś wykształcenie w kierunku kosmetologii ? Nie urywam, że tez taka wiedza jest bezcenna przy wszechobecnej chemii !

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze teraz przerzucę sie na ten z Life bo cena spoko

A dlaczego Organique odradzasz? Ja używam od dłuższego czasu maseczkę algową i peeling enzymatyczny a mąż jakiś balsam po goleniu. Ale ceny rzeczywiscie kosmiczne

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa mam licencjat z kosmetologii. Poza tym zainteresowanie głównie. Zdrową żywnością, stylem życia i kosmetykami bez chemii. Studia dały mi wiedzę z anatomii, fizjologii, masażu, chemii kosmetycznej, współczesnej kosmetologii i medycyny estetycznej. Ale pokazały tylko tę stronę oficjalnie promowaną. Naturalnych odpowiedników zaczęłam szukać sama.

Cynnia, Organique to po prostu kolejna marka, która chce zarobić kasę. Ich kosmetyki nie są naturalne, a już na bank nie są organiczne jakby to sugerowała nazwa. Zawierają tylko naturalne dodatki a w składzie potrafią mieć to co zwykłe kosmetyki z drogerii czy choćby ze znanych katalogów. Według mnie nie warto. Jeśli macie dostęp do Rossmana to o wiele lepszy skład ma marka Alterra a ceny nieporównywalnie niższe. A jeśli chodzi o glinki, algi itp to najlepiej szukać na allegro lub w sklepach ze zdrową żywnością/kosmetykami. Czytajcie składy, jak coś ma za długa listę i jest tam PEG, Phenoxyethanol, EDTA, to z pewnością nie jest to kosmetyk naturalny. Pochodne ropy naftowej np. gliceryna też nie są naturalne :)

Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.life.no/produkter/supermat/oljer-smor/coconut-oil-virgin-500-ml

A ten ?co wart

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu jeśli wierzyć opisowi to jest super :)

Tylko trzeba zobaczyć czy ma napisane co oznacza "kaldpress" bo są 2 rodzaje tłoczenia na zimno.
    Pierwszy to tłoczenie w temperaturze poniżej 90 stopni i taka jest większość. One nadają się do wszystkiego. Mają też dłuższą żywotność.
    Drugi to tłoczenie poniżej 40 stopni i one się wtedy bardziej nadają do jedzenia na zimno i do pielęgnacji. Zazwyczaj na takich olejach jest o tym szczególna adnotacja, bo producent się tym chwali - jak i tym, że ten konkretny olej jest tłoczony do 24h po zebraniu owoców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:06

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, a ten co ja wrzuciłam?
    bo już mi się kończy i nie wiem który lepiej kupić, ten co już miałam czy ten co Giannaa i Miuu wrzuciły?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja jutro chyba tez po niego sie wybiorę bo mam jakis z Asian shop ale nie moge dojść w tych robaczkach co on wart

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ten co my wrzuciliśmy jest większy i wychodzi taniej ;-)

Froggie dobrze wiedzieć, że masz taką wiedzę ;-) jeśli pozwolisz będę z niej korzystać ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ten Twój to jest właśnie taki do wszystkiego a ten co Giannaa i Miuu wrzuciły to jest chyba bardziej na zimno. Ale to tylko moje przypuszczenia bo nie ma tam w opisie tego dokładnie podanego.
    Ja mam jeszcze z PL przywiezione i ten tłoczony poniżej 40 st używam do ssania i czasem na kanapki. A ten tłoczony poniżej 90 st do smażenia i jako balsam do ciała.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://veganheath.info/ktc-coconut-oil

O ten mam ale on chyba kiepski bo tani

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Dziewczyny, jak tylko będę mogła pomóc to chętnie to zrobię :) Pytajcie jakby co :)

Giannaa lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, to czego ja się doczytałam, to to, że jest rafinowany...

Ja chyba zakupię ponownie ten sam bo jestem zadowolona :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ten jest rafinowany i nie jest organiczny, dlatego jest tańszy. Nadal możesz używać go do smażenia bo i tak będzie dużo lepszy niż jakikolwiek inny olej roślinny. Do pielęgnacji maluszka kupiłabym organiczny i nierafinowany.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ