Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja trzymaj się! W tym szpitalu to przeginają może dla nich to rutyna ale Ty rodzisz po raz pierwszy, nie dziwię się, że jesteś przerażona... Mam nadzieję, że jak Cię wezmą na oddział to już będzie lepiej.
Kafabi dużo zdrowia dla córci :*kafabi lubi tę wiadomość
-
kafabi wrote:Dziekujemy dziewczyny, aby zdrówko wróciło, bo ocipieje Zaopatrzcie sie w leki z Polski, bo dzięki nim jeszcze jakoś sobie radzimy ....tutaj tylko pryskac solą fizjologiczną każą !
Oby Malutkiej szybko się poprawiło :*
Kafabi a co polecasz do apteczki dla takiego maleństwa ? Też jeszcze się zastanawiam czy czegoś z PL jeszcze nie zorganizować.
-
Wapno, wit.C, olejek eukaliptusowy, do noska krople Euphorbium,Nasivin no i najlepsza rzecz inhalator ...zrobilam jej syrop z cebuli zobaczymy czy pomoże
Maść do nacierania plecków i klatki piersiowej i maść majerankowaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:42
marti87 lubi tę wiadomość
-
Froggie wrote:Cynnia a co to za guru? A te ziarna to jako przyprawa, dodatek czy np świeża mąka do wypieku domowego chleba? I jak możesz to zapytaj męża czy można w NO kupić mąkę żytnia razową z której dałoby się wyhodować zakwas
Zapytam męża po południu co to za gość. A te ziarna to niby jesc po łyżce dziennie albo dodatek do jogurtu czy musli. Ale tam m.in. jest czarnuszka niewskazana w ciąży ze wzgl na właściwości przeciwskurczowe. Tak wiec tego nie zrobiliśmy jeszcze.
Zakwasu z norweskiej mąki zytniej nie daliśmy rady zrobic. Pieczemy chleb na drożdżach chociaz wiem ze to tez nie tak zdrowo, ale lepiej niż ten kupny glamzowaty i nie wiadomo z czym.
-
Kafabi ja się zaopatrzyłam w polskie leki i inhalator też mam
Co do chleba ja też często piekę swój na drożdzach ale skończyłam mi się specjalna mąka w pl a ta ich jak dla mnie śmierdzi jaką mąkę kupujecie do wypieku chleba ? Norweskie pieczywo zbrzydło mi a polskie jadłam całe życie i mogłabym jeść dalej W Szwecji mają dobre wiec robimy tam zapas a później mrożę.kafabi lubi tę wiadomość