X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na razie na oleju kokosowym tylko smażę. Muszę sie przełamać i spróbować w kosmetyce. Zacznę przeciw rozstępom

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Jasiu chyba w drodze bo Kitaji nie widać.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Dziewczyny ważna rzecz. Jak używacie olejków jako balsamów do pielęgnacji to najlepiej robić to po kąpieli na mokra skórę. Ciepła woda otwiera pory w skórze i one po kąpieli są otwarte jeszcze ok. 3 minut i wtedy najlepiej się wchłaniają różnego rodzaju preparaty. Potem osuszamy skórę ręcznikiem.

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ten co wrzuciłas to ja tez go do gotowania używam, jakoś sie nie odważyłam nim posmarować zwłaszcza ze pod pokrywką nie miał folii ochronnej i to mi podpadło.

Tez kupie teraz ten z Life.

Froggie, dzieki za info odnosnie Organique. Czasem to co drogie nie znaczy lepsze. Ja generalnie mało kosmetyków używam tylko jakieś maski i krem na codzień. Staram sie tez zwracać uwagę na skład.
    Jeśli chodzi o zdrowe odżywianie to moj mąż sie bardzo tym interesuje. Zakazuje nam jedzenia przetworzonych produktów. Ostatnio ma jakiegoś nowego guru od jedzenia i wymyślił ze bedziemy sami mielić jakieś ziarna i jesc tą mieszankę :D chociaz ja jestem ostrożna w eksperymentowaniu podczas ciąży

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja dzięki Froggi z resztą zaczęłam używać na skórę i póki co brzuszek trzyma się pięknie :) zero rozstępów, nic nie ciągnie, nie swędzi :) zobaczymy za 3 miesiące co z tego będzie ale póki co skóra czuje się lepiej niz po kremach czy balsamach..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja napisała na listopadówkach :/ znowu do domu ją odesłali! :/ no co za matoły

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szkoda. Najgorsze takie czekanie. Biedaczka

Dziękuje dziewczynki za info

Ja dzisiaj za pilota robię bo sezon nam otwarli na odśnieżanie i mauz pierwszy raz jeździ. Lubię jak cos sie dzieje juz mam dość siedzenia w domu

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu jak to sezon na odśnieżanie? To u Was już tyle śniegu napadało???

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia a co to za guru? A te ziarna to jako przyprawa, dodatek czy np świeża mąka do wypieku domowego chleba? I jak możesz to zapytaj męża czy można w NO kupić mąkę żytnia razową z której dałoby się wyhodować zakwas :)

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ale podobno w nocy bedzie mróz i na solenie nas wezwali.
    Ja próbowałam zrobic zakwas na rug Ale średnio smaczny wyszedł. Zastanawiam sie czy nie kupić maki w tej piekarni eko godt brod

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam zrobić na takiej:
    http://www.regal.no/produkter/mel/rug-og-byggmel/sammalt-rug-grov-1000g/
    ale nie wyszedł w ogóle :(

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że sprawa oleju kokosowego się rozwiązała, tez dzis szukałam czegoś w norweskich sklepach.

Chyba ich powaliło, że Kitaja znów odesłana do domu, bidulka tez czytałam jej wpis na listopadowkach. Jeszcze mogłabym zrozumieć, że są tylko jakieś słabe skurcze, ale odsylac z wodami, które Sącza się już prawie dobę ?!

Liczę na to, że mnie nikt nie odesla ze względu na odległość.

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie życzę nikomu byście przechodziły przez to co ja ! To jest poprostu nie humanitarne !!! Odesłali mnie do domu bo za słabe skurcze,miejsc nie maja w avd,zrobili crp z krwi,kazali przyjechać o 8:30 i bedą jakiś balonik wsadzać , i z tym oczywiście spowrotem do domu ! Od 00:30 męczą mnie skurcze najpierw były znośne ale teraz to juz mnie skręca ! Dzwoniłam na szpital ze mam skurcze 5-8min a oni do mnie ze musza być od 3-5 min ! Jak przychodzi moment skurczu to jest to coś okropnego! Rycze bo juz nie mam siły i boje sie nie czuje sie bezpiecznie,wiem ze poród boli ale chciałam by było to w miarę miłe wspomnienie a jak narazie towarzyszy mi strach i pozostawienie samej sobie ;-( gdybym mogła to jeszcze dziś wsiadłbym do samolotu :-( nie mam wód płodowych,mam skurcze takie ze juz wiem co to znaczy " gryźć parapet " a Ci mi każą czekać... Bo miejsc nie maja ...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no, co za szpital, a Ty biedna jestes:( Nie martw sie, ze mały nie ma wód, bo jeśli sie sączą to znaczy ze cały czas tam są.
    Liczyć tylko na to, ze szybko sie rozkręci. Trzymam mocno kciuki !!!!

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja przykro mi, że tak Ciebie odsyłają :( mam nadzieje, że jak zobaczysz Jasia to szybko zapomnisz o tych nieprzyjemnych chwilach! Dasz rade Kochana to wytrzymać!

U nas też dzisiaj sobie delikatnie śnieżek prószy ;-) Jak dla mnie to może sypać :P

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Giaanna u nas tez proszy snieg ;)

Ja olej mam taki sam jak Pianistka :)

Kitaja bidulko Nasza, ja kciuki dalej trzynam i oby Jasiu wyszedl jak najszybciej i wynagrodzil Tobie wszystko co przeszlas teraz <3 :-* zapomnisz o wszystkim szybko !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 07:46

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi a Ty od poniedziałku wróciłaś do pracy ? Jak Ci tam? Odnalazłaś się po takiej przerwie? Jak tatuś radzi sobie z Oliwką ? ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja ostatni tydzien i jeszce młoda daje w kość bo chora :/ Dobrze ,że ja jeszcze jestem bo nie wiem jak to by było z tatusiem :P Od poniedziałku startuje !!!

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Kochana ja ostatni tydzien i jeszce młoda daje w kość bo chora :/ Dobrze ,że ja jeszcze jestem bo nie wiem jak to by było z tatusiem :P Od poniedziałku startuje !!!

To trzymam kciuki ! ;-) I zdrówka życzę Oliwce, a Fabianek zdrowy ?

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekujemy :* Tak Fabian zdrowy jak rybka i całe szczęscie, bo bym się z dwojką wykonczyła :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ