X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 2cm rozwarcia , robimy wlasnie obiad z mezem, boli mnie brzuch ale z tego co one mowily to ma tak bolec ze nie bede w stanie mowic,poskacze na pileczce po obiedzie :-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te 2 cm...co któraś trafia do szpitala to ma te magiczne 2 cm ;-) A będziesz brała epidural ? O ile oczywiście zdążysz.

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce epiduralu! Moze bede tego zalowac(raczej napewno) ale musze dac rade bez! Boli mnie mocniej mam nadzieje ze mnie zatrzymaja , bo inaczej bedzie to dluga i bezsenna noc a przeciez musze miec sily ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak musisz mieć siły, ja z młody wylądowałam na porodówce o 22 a urodził się o 7:20 ...przysypiałam miedzy skurczami na siedząco a jak urodziłam byłam nieprzytomna, wykończona. Wiec fajnie jest mieć jednak siły i być w pełni świadomą jak dziecko kładą na piersi ;-) Tego Ci życzę. A skurcze u Ciebie pojawiły się wraz z sączącymi się wodami ? Czy skurcze już odczuwałaś i nagle wody pociekły ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja czytałam w 2 książkach jak i materiałach ze szkoły rodzenia, że przy sączących wodach można uprawiać seks ale trzeba 2 razy bardziej zwrócić uwagę na higienę...

Kitaja, oby coś się ruszyło. jeszcze 2 godziny, musi się rozkręcić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelo sie wieczorem bol brzucha i lekkie skurcze,mysle sobie jak zwykle pewnie nic z tego nie wyniknie.W nocy obudzil mnie wiekszy bol brzucha i dosc mocne skurcze, nie regularne poszlam pod prysznic i za bardzo nie pomoglo polozylam sie do lozka ,bolal mnie brzuch ale tak znosnie o 4tej poszlam znow pod prysznic i troche zrobilo mi sie lepiej ok godz 5tej zasnelam ,snily mi sie glupoty jakies i bol brzucha,potem mi sie snilo ,ze posikalam sie w majtki.Obudzilam sie jakos przed 9ta a tu zonk mokre majtki i cos mi ciagle cieklo tak to sie zaczelo...cholerka mogloby sie to rozkrecic w koncu , boli mnie brzuch ale nie bede dzwonic bo i tak w tym szpitalu maja mnie za wariatke dam rade do 20:30 ! Tlumaczyla mi ta Polozna ze to bedzie taki bol jakbym parapet chciala grysc, ze podczas skurczu nie bede w stanie mowic ...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka widocznie co do tego seksu zdania są podzielone bo ja czytałam, że nie można ;-)
    Kitaja gryźć parapet to mało powiedziane :P ja pamiętam, że o północy dostałam takich skurczy i chodziłam w kółko po oddziale, jak się dobrze zacznie to nie będziesz już wstanie pisać postów ;-) Chociaż osobiście znam osoby które jakoś nie miały mocnych skurczy raczej porównywały je do mocniejszych miesiączkowych. Chciałabym mieć takie przy drugim porodzie ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja kciuki mocno zaciśnięte :) Oby Jasio nie był małym uparciuchem :* Trzymaj się Kochana!

Cynnia poczytaj sobie o oleju arganowym, bo on nie jest polecany do skóry noworodków, bardziej do skór dojrzałych, przeciwzmarszczkowo itd. Oczywiście zakazany nie jest ale dużo bardziej odpowiedni będzie migdałowy i kokosowy.

A olej kokosowy i do jedzenia i do pielęgnacji ciała radze wybierać nierafinowany. On i tak ma wysoka temperaturę smażenia i się nie utlenia przy obróbce termicznej więc po co kupować 2 produkty jak można mieć 1 do wszystkiego. Smaku potraw nie zmienia a nigdy nie mamy pewności jakim procesom był ten olej poddawany przy rafinowaniu...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa nie chcę Cię straszyć ale podobno drugi poród jest bardziej bolesny ale za to szybszy niż pierwszy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:44

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytalam,ze nie wolno sie seksic jak wody sie sacza .Nawet bym chyba nie pozwolila bo by maz mnie teraz dotknal, bo po tym masazu szyjki boli tam mnie wszystko w srodku i jeszcze skurcze o nieeee...

Wiecie, co jest mi cholernie przykro,ze odeslali mnie do domu naprawde! Moze i jestem panikara,ale fakt ze moje dziecko jest bez wod plodowych i jest to pierwszy porod oraz ze jestem po dwoch stratach nie napawa mnie optymizmem! Poprostu sie boje i pewniej bym sie czula wiedzac,ze jestem pod stala opieka! Jest mi cholernie przykro...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic o 19:30 wyruszamy na szpital przed musimy zajechac na poczte po paczke ;-) napisze wam pozniej co postanowia w szpitalu...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wielkie dzięki za pocieszenie :P dziś koleżanka mi powiedziała, że jak boli spojenie to poród może być lżejszy bo się bardzo miednica rozchodzi ...chciałabym w to wierzyć ;-) Chociaż ten ból spojenia jest okropny.
    Jak nazywał się ten ginekolog u którego byłaś ? To jest ten sam? http://www.mojanorwegia.pl/chirurgiaplastyczna.html#polski-ginekolog-w-oslo

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja Trzymam kciuki mocno ! Nie martw się tymi wodami Jasiowi nic nie będzie. Przed chwilą czytałam, że jak wody odchodzą to nie ma zagorzenia dla dziecka bo zazwyczaj pęcherz pęka w jednym miejscu i nie odchodzą wszystkie wody. A rzadko kiedy pęcherz pęka tak, że dziecko zostaje całkowicie bez wód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:05

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, trzymam kciuki!! :) będzie dobrze! już niedługo utulisz Jasia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja czekamy na wieści :) będzie dobrze, już niedługo będziesz tulić zdrowego Jaśka :)

Giannaa byłam w tej klinice ale nie u Wolosa tylko u Czekały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:15

Giannaa lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja trzymaj sie!

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, jestesmy z Tobą :*

Froggie, dzieki za info odnosnie olejku argan. Moja kolezanka stosowała i po prostu przyjęłam to za pewnik.
    Co do oleju kokosowego to w No jest dość tani ten, który mozna kupic w sklepach azjatyckich, ale on nie pachnie kokosem wiec jest chyba rafinowany? Wiadomo, ze lepszy ten nierafinowany. Ja kupuje w Pl w Organique, jest dosyć drogi. Ile płacilyście w No?

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja czekamy na wiesci a kciuki juz trzymam od 10ej ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ja płaciłam w life 200 nok.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka pojemność ?

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ