Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak 2cm rozwarcia , robimy wlasnie obiad z mezem, boli mnie brzuch ale z tego co one mowily to ma tak bolec ze nie bede w stanie mowic,poskacze na pileczce po obiedzieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Nie chce epiduralu! Moze bede tego zalowac(raczej napewno) ale musze dac rade bez! Boli mnie mocniej mam nadzieje ze mnie zatrzymaja , bo inaczej bedzie to dluga i bezsenna noc a przeciez musze miec silyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Oj tak musisz mieć siły, ja z młody wylądowałam na porodówce o 22 a urodził się o 7:20 ...przysypiałam miedzy skurczami na siedząco a jak urodziłam byłam nieprzytomna, wykończona. Wiec fajnie jest mieć jednak siły i być w pełni świadomą jak dziecko kładą na piersi
Tego Ci życzę. A skurcze u Ciebie pojawiły się wraz z sączącymi się wodami ? Czy skurcze już odczuwałaś i nagle wody pociekły ?
-
Zaczelo sie wieczorem bol brzucha i lekkie skurcze,mysle sobie jak zwykle pewnie nic z tego nie wyniknie.W nocy obudzil mnie wiekszy bol brzucha i dosc mocne skurcze, nie regularne poszlam pod prysznic i za bardzo nie pomoglo polozylam sie do lozka ,bolal mnie brzuch ale tak znosnie o 4tej poszlam znow pod prysznic i troche zrobilo mi sie lepiej ok godz 5tej zasnelam ,snily mi sie glupoty jakies i bol brzucha,potem mi sie snilo ,ze posikalam sie w majtki.Obudzilam sie jakos przed 9ta a tu zonk mokre majtki i cos mi ciagle cieklo tak to sie zaczelo...cholerka mogloby sie to rozkrecic w koncu , boli mnie brzuch ale nie bede dzwonic bo i tak w tym szpitalu maja mnie za wariatke dam rade do 20:30 ! Tlumaczyla mi ta Polozna ze to bedzie taki bol jakbym parapet chciala grysc, ze podczas skurczu nie bede w stanie mowic ...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Pianistka widocznie co do tego seksu zdania są podzielone bo ja czytałam, że nie można
Kitaja gryźć parapet to mało powiedzianeja pamiętam, że o północy dostałam takich skurczy i chodziłam w kółko po oddziale, jak się dobrze zacznie to nie będziesz już wstanie pisać postów
Chociaż osobiście znam osoby które jakoś nie miały mocnych skurczy raczej porównywały je do mocniejszych miesiączkowych. Chciałabym mieć takie przy drugim porodzie
-
Kitaja kciuki mocno zaciśnięte
Oby Jasio nie był małym uparciuchem :* Trzymaj się Kochana!
Cynnia poczytaj sobie o oleju arganowym, bo on nie jest polecany do skóry noworodków, bardziej do skór dojrzałych, przeciwzmarszczkowo itd. Oczywiście zakazany nie jest ale dużo bardziej odpowiedni będzie migdałowy i kokosowy.
A olej kokosowy i do jedzenia i do pielęgnacji ciała radze wybierać nierafinowany. On i tak ma wysoka temperaturę smażenia i się nie utlenia przy obróbce termicznej więc po co kupować 2 produkty jak można mieć 1 do wszystkiego. Smaku potraw nie zmienia a nigdy nie mamy pewności jakim procesom był ten olej poddawany przy rafinowaniu... -
Ja tez czytalam,ze nie wolno sie seksic jak wody sie sacza .Nawet bym chyba nie pozwolila bo by maz mnie teraz dotknal, bo po tym masazu szyjki boli tam mnie wszystko w srodku i jeszcze skurcze o nieeee...
Wiecie, co jest mi cholernie przykro,ze odeslali mnie do domu naprawde! Moze i jestem panikara,ale fakt ze moje dziecko jest bez wod plodowych i jest to pierwszy porod oraz ze jestem po dwoch stratach nie napawa mnie optymizmem! Poprostu sie boje i pewniej bym sie czula wiedzac,ze jestem pod stala opieka! Jest mi cholernie przykro...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Ide pod prysznic o 19:30 wyruszamy na szpital przed musimy zajechac na poczte po paczke
napisze wam pozniej co postanowia w szpitalu...
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Froggie wielkie dzięki za pocieszenie
dziś koleżanka mi powiedziała, że jak boli spojenie to poród może być lżejszy bo się bardzo miednica rozchodzi ...chciałabym w to wierzyć
Chociaż ten ból spojenia jest okropny.
Jak nazywał się ten ginekolog u którego byłaś ? To jest ten sam? http://www.mojanorwegia.pl/chirurgiaplastyczna.html#polski-ginekolog-w-oslo -
Kitaja Trzymam kciuki mocno ! Nie martw się tymi wodami Jasiowi nic nie będzie. Przed chwilą czytałam, że jak wody odchodzą to nie ma zagorzenia dla dziecka bo zazwyczaj pęcherz pęka w jednym miejscu i nie odchodzą wszystkie wody. A rzadko kiedy pęcherz pęka tak, że dziecko zostaje całkowicie bez wód.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:05
-
Kitaja, jestesmy z Tobą :*
Froggie, dzieki za info odnosnie olejku argan. Moja kolezanka stosowała i po prostu przyjęłam to za pewnik.
Co do oleju kokosowego to w No jest dość tani ten, który mozna kupic w sklepach azjatyckich, ale on nie pachnie kokosem wiec jest chyba rafinowany? Wiadomo, ze lepszy ten nierafinowany. Ja kupuje w Pl w Organique, jest dosyć drogi. Ile płacilyście w No?