X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Miuu chyba jesteśmy na podobnym etapie ciąży :) czujesz już jakieś ruchy Maluszka? Bo ja jeszcze nic nie czuje :( a na każdym usg wierci się i wierzga nóżkami a ja
    jeszcze nie wyczuwam żadnych ruchów

Ja pierwsze wyraźne ruchy poczułam w 18+6 :) i od tamtej pory czuję codziennie.
    może masz łożysko na przedniej ścianie i to trochę zagłusza kopniaczki?
    poczekaj spokojnie :) obserwuj szczególnie wieczorami przy odpoczynku :) poczujesz już niedługo :)
    jeszcze będziesz narzekała, jeśli Twój dzidziuś będzie robił jak moja córa - kopie tylko po flaczkach co skutkuje zgagą, biegunką i innymi przyjemnościami :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owco ja nie czuje. Czasem cos mnie smyrnie ale nie wiem czy to w jelitach czy dzidzia. Tylko ze ja mam tak grubsza zachorowania warstwę tłuszczyku z przodu i moze wygłusza :)

Dziewczynki ja mowię o tych spodniach z guma po boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 12:34

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, a to już wiem :) ja mam takie zwykłe gdzie jest wysoka guma dookoła brzucha i one są super! trzymają się ekstra :)
    co do ruchów to takie smyranie to pewnie dzidzia a już niedługo poczujesz kopniaczki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie nie moge docZekac :)

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :)

To już pocz 18 tyg mojej przygody z Małym Szczęściem :)) Brzuszek dopiero co zaczął być widoczny, do końca 3 mc nic nie było widać i mieściłam się we wszystkie swoje ubrania a teraz testuję zapinanie spodni na gumkę recepturkę ;) bo chyba na spodnie ciążowe jest jeszcze trochę za wcześnie. Ciążę zaczęłam prowadzić w Pl, gdyż nie ufam do końca tutejszym lekarzom. Martwiło mnie też, że pierwsze usg tutaj wykonuje się dopiero ok 18 tyg a w pl pierwsze ważne usg należy zrobić w 12 tyg. No i tutaj chyba nie robi się tylu badań co w Pl. Może na razie trochę panikuję bo to moja pierwsza ciąża i wszystko sprawdzam i kontroluję ;)

Od tygodnia walczę z przeziębieniem i okrutnym kaszlem, mam wrażenie, że funduję małemu człowieczkowi przymusowy lunapark bo tak nim trzęsie za każdym razem jak kaszlę :/ a że w tym stanie nie można za bardzo przyjmować leków wszystko odczuwam 2x gorzej i trwa to 2x dłużej. Moja tutejsza lekarka prowadząca nie przepisała mi żadnych leków bo to ponoć infekcja wirusowa, więc leczyłam się domowymi sposobami: syropem z cebuli, herbatą z miodem i cytryną, maść z olejkami eterycznymi na rozgrzanie i pod kołdrę. A może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z przeziębieniem nie pomogę bo nie byłam chora od kilku lat :D

Co do badań, to ja miałam chyba 6 usg jeszcze przed 18 tygodniem :D
    teraz zestopowałam ale i tak jeszcze ze 2 zrobię przed porodem :)

Czarna owco, a wiesz już kto mieszka w brzuszku?
    Na kiedy masz termin, to kafabi wpisze Cię na listę z pierwszej strony

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O chyba teraz suwaczek działa ;)

Ja już też nie mogę się doczekać tych słodkich kopniaczków, pewnie na razie będą słodkie bo później tak jak piszesz Pianistka mogą dawać się nieźle we znaki, ale chociaż wiadomo, że z dzidziusiem wszystko w porządku skoro się układa w brzuchu :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj panikowałam cały dzień bo od rana do nocy ZERO ruchu :/ nic! Już się bałam... no i narzekałam, skarżyłam się i martwiłam... to tak mnie córa skopała że czułam się "pobita" od środka :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latam tez do polski kiedy moge żeby wszystko kontrolować bo sie trzęsę nad dzidzia z racji podeszłego ;P wieku.

A sok malinowy próbowałaś ? Ja kupiłam w pl serie dla ciężarnych Prenalen krople na katar tabletki do ssania. Ale nie używałam jeszcze.

Ja biegam jeszcze w legginsach przedziałowych ale w jeansy i inne juz sie nie mieszczę

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem kto mieszka w brzuszku, dowiemy się na usg przed świętami, to będzie taki nasz mały pierwszy prezencik pod choinką ;) ale czuję, że to będzie dziewczynka, ostatnio nawet mi się śniło, że szłam z wózeczkiem a w nim leżała śliczna słodka istotka w różowej czapeczce :)

Datę mam wyznaczoną na podstawie usg w 12 tyg na 24 kwietnia 2016.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie i nowe mamuśki :)

Nasz obiadek wczorajszy wyszedł przepysznie, polecam zrobienie ribbe jak podała Kafabi, na pewno wyjdzie. My zaraz wybieramy sie na spacerek jeziorka i pooglądamy tez budowę nowego osiedla obok nas.

Co do ruchów to ja pierwsze rybki w dole brzucha poczułam koło 16 tc i długo czułam takie słabiutkie az zaczelam sie martwić, okazało sie ze mam łożysko na przedniej ścianie. Teraz za to dostaje niezle kopniaki z prawej strony pod żebra, czasem az boli.

A spodni z golfem mam 5 par i ten golf mi sie zsuwa pod brzuch jak mam na gołym ciele, ale jak mam koszulkę pod spodem jest spoko

Na przeziębienie polecam imbir i cytrynę

Miłego dnia wszystkim

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

witaj Czarna Owco ;-)

Ja to dzisiaj chyba wyjdę z siebie...był u nas gościu zobaczyć skąd zacieka woda, okazuje się, że od ziemi bo jest coś nie tak i on tego zrobić nie może a mieszkanie jest ubezpieczone wiec musi przyjść ubezpieczalnia, żeby to zrobić ...ja się pytam kur...kiedy ? Jak za chwile chce tam łóżeczko rozkładać. Pozakazywaliśmy mu cieknącą wode strumieniami z okna i gnijące wszystko w około... stwierdził, że wie o tym i specjalnie były robione wywietrzniki ale jak widzi nic nie dały...mój m wprowadzał się w maju a ja w lipcu wiec nie było problemy z tą wilgocią ...problem jest na zimę. Co mam zrobić bo już mi ręce opadają ?? Ubezpieczalnia może to zrobić za kilka miesięcy a ja muszę mieć to zrobione zaraz !!!

a.png
    a.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeszłego? ja też nie jestem najmłodsza jak na pierwszą ciążę :p ale mój lekarz ginekolog prowadzący w Pl powiedział, że jego żona też rodziła pierwsze dziecko w takim wieku, więc się trochę uspokoiłam ;)

Nie słyszałam o tym zestawie Prenalen, ale teraz jak będę w Pl to muszę się w to zaopatrzyć. Tutaj w aptece jak poprosiłam o jakiś syrop na kaszel, mówiąc że jestem w ciąży to pani zaproponowała mi tabletki do ssania, które wyglądają jak nasze landrynki i jeszcze bardziej mi się po nich kaszleć chce ;/ bo nic innego nie jest zalecane w ciąży.

A gdzie tu można kupić sok malinowy? taki prawdziwy a nie sztuczniznę.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dobry wieczór. Ja dzisiaj cały dzien off muszę projekty domu skończyć. Ale wam zazdroszczę psiaków.

Kafabi jak córcia sie czuje ?

A dziekuje, już coraz lepiej, troszeczkę jeszcze smarcze, ale to już końcówka :)

Ale dziewczyny naskrobałyscie , własznie Was doczytałam ;)

Cynnia właśnie miałam pytac jak ribbe :) Cieszę sie że smakowało, ja już sie swiąt nie moge doczekać :)

Witaj Czarna owca :)

Ja wit, K nie podawałam, bo tutaj dostaje sie zastrzyk w szpitalu i nic nie trzeba wiecej podawać. Wit D od 4 tygodnia dawałam i daję :)

No i uwaga!! Nastał ten dzień i jutro zostawiam swoją kokoszkę pod opieką tatusia, a ja wracam do pracy :( Jak ten czas szybko zleciał ....

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam termin na 24 kwietnia :D

Ja sok przywiozłam z polski bo tu daremnie szukałam ale spytaj w zielarskich sklepach tutaj

Tak mi narobiliście smaka tym ribbe ze wczoraj kupiłam. Teraz trzeba je natrzec sola i zostawić do jutra ? I jutro na 180 skorka do góry ? Tak ?

Gianna a zahaczyć o to ze wilgoć ma szkodliwy wpływ na dziecko i postawić ich pod ściana ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:26

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owco, ja dałabym sobie rękę uciąć, że urodzę chłopca... i zonk :D
    Na usg w 14 tc babka powiedziała, że chyba chłopiec... a na połowkowych niespodzianka :)

Giannaa, słabo z tym :/ no ale nie wiem czy coś poradzicie... ja bym się zawinęła i wynajęła inne mieszkanie. A co właściciele na to?

Muszę się wam pochwalić, że tak jak miałam nadzieję, tak jak pisałyście... waga stanęła w miejscu od 3 trymestru :D od 3 tygodni przybrałam tylko +0,7 kg! :D
    gdyby nie 5 kg między 23+0 a 26+0 byłoby cudownie :) bo wtedy przybierałam 1,7 kg tygodniowo :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja bym zrobiła jak pisze Pianistka. Najlepiej poszukać czegoś nowego bo taka wilgoć na pewno nie jest zdrowa dla dzieci. Nie trzeba zachowywać okresu wypowiedzenia wg mnie

Tak Miuu, jutro piecz mięsko w 180 st przez 3 godz skorą do gory

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no to ślicznie. Ja nic nie przybierałam a teraz przywaliłem 5 kg w miesiąc

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi powodzenia! ;-)
    Czarna Owco zdrówka życzę.
    Miuu był u nas pracownik właściciela i mój m mu powiedział, że ja jestem wkurzona na to wszystko, że młody jest alergikiem (na grzyby i pleśnie miedzy innymi) że muszą coś z tym zrobić bo będziemy szukać innego mieszkania. Nie wiem czy to coś ich zmobilizuje.
    Pianistka wszytko by było łatwe i proste gdyby tak od reki można było wynająć mieszkanie...druga sprawa młody chodzi do szkoły, przenosić go teraz do innej ? Ja do innego lekarza ? a auta nie mam, żeby sobie jeździć czy wozić młodego do szkoły...pogrozić właścicielowi sobie mogę... może gdzieś mogłabym to zgłosić, żeby ktoś się tym zajął ?

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna powiedz ze to ma wpływ na ciąże i wyciągniesz konsekwencje jesli cokolwiek bedzie nie tak tfu tfu

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ