Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefer bardzo mi przykro z powodu twojego synka i trzymam kciuki żeby tym razem było z górki i ze szczęśliwym finałem
Mi twardnieje brzuch i tu mi powiedzieli ze nic sie z tym nie robi dopóki nie krwawię wiec poleciałam do polski do gina lekarka wszystko sprawdziła i wskazała magnez 3 x dzienni i nospe jesli boli. Na razie magnez pomaga i leżenie na lewym boku i odpoczynek. Wiec odpoczywaj jsk najwiecej możesz -
Co do tych witamin K+D ostatnio znajoma powiedziałam mi to samo co napisała Carolline...bo tez jej powiedziałam, że takowe przywiozłam z PL. Powiedziała, że po porodzie dzieciaczki dostają w zastrzyku witaminę K a wit D jest wskazana do podawania w innych większych dawkach niż w pl. Nie pamiętam czy młody po porodzie dostał zastrzyk z wit K ale wiem, że musiałam mu przez pierwszy tydzień czy też dwa podawać w kapsułce. Nie mam jego książeczki, żeby to sprawdzić.
-
Giannaa wrote:Co do tych witamin K+D ostatnio znajoma powiedziałam mi to samo co napisała Carolline...bo tez jej powiedziałam, że takowe przywiozłam z PL. Powiedziała, że po porodzie dzieciaczki dostają w zastrzyku witaminę K a wit D jest wskazana do podawania w innych większych dawkach niż w pl. Nie pamiętam czy młody po porodzie dostał zastrzyk z wit K ale wiem, że musiałam mu przez pierwszy tydzień czy też dwa podawać w kapsułce. Nie mam jego książeczki, żeby to sprawdzić.
Czytałam, że w Pl dzieci również dostają witaminę K i mimo to każą suplementować... ale nie od pierwszego dnia. dlatego po zastrzyku trzeba odczekać i zacząć podawać po ok 2 tygodniach. -
Miuu mi też na początku spadały
zakładałam gumę na dwa
może masz jeszcze za mały brzuszek - poczekaj chwilę. Szkoda, że nie robią spodni z różną długością i szerokością tych pasów, bo obecnie brzuszek mam taki, że ta guma mogłaby być jeszcze 1-2cm dłuższa
Marti przyłączam się do Pianistki - czekamy na zdjęciai oby Klarę skusiła najbliższa pełnia
-
Witajcie przyszłe (i obecne) mamy
Od jakiegoś czasu czytam Wasze posty na forum i chciałabym do Was dołączyć. Mieszkam w Oslo. Jestem w 18 tyg ciąży, jest to moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest dla mnie nowe i niezwykłedlatego śledzę Wasze historie i zasięgam dobrych rad. Stworzyłyście fajną, przyjazną społeczność
Kitaja śledziłam Twoją historię ze łzami w oczach, byłaś naprawdę dzielna!
Carolline, Miuu lubią tę wiadomość