X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer bardzo mi przykro z powodu twojego synka i trzymam kciuki żeby tym razem było z górki i ze szczęśliwym finałem

Mi twardnieje brzuch i tu mi powiedzieli ze nic sie z tym nie robi dopóki nie krwawię wiec poleciałam do polski do gina lekarka wszystko sprawdziła i wskazała magnez 3 x dzienni i nospe jesli boli. Na razie magnez pomaga i leżenie na lewym boku i odpoczynek. Wiec odpoczywaj jsk najwiecej możesz

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych witamin K+D ostatnio znajoma powiedziałam mi to samo co napisała Carolline...bo tez jej powiedziałam, że takowe przywiozłam z PL. Powiedziała, że po porodzie dzieciaczki dostają w zastrzyku witaminę K a wit D jest wskazana do podawania w innych większych dawkach niż w pl. Nie pamiętam czy młody po porodzie dostał zastrzyk z wit K ale wiem, że musiałam mu przez pierwszy tydzień czy też dwa podawać w kapsułce. Nie mam jego książeczki, żeby to sprawdzić.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Wit D tez coś jest bo położna sprawdzała moje Wit z pl pod względem Wit D ale u mnie na północy to pewnie szczególnie zwracają na to uwagę.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Co do tych witamin K+D ostatnio znajoma powiedziałam mi to samo co napisała Carolline...bo tez jej powiedziałam, że takowe przywiozłam z PL. Powiedziała, że po porodzie dzieciaczki dostają w zastrzyku witaminę K a wit D jest wskazana do podawania w innych większych dawkach niż w pl. Nie pamiętam czy młody po porodzie dostał zastrzyk z wit K ale wiem, że musiałam mu przez pierwszy tydzień czy też dwa podawać w kapsułce. Nie mam jego książeczki, żeby to sprawdzić.

Czytałam, że w Pl dzieci również dostają witaminę K i mimo to każą suplementować... ale nie od pierwszego dnia. dlatego po zastrzyku trzeba odczekać i zacząć podawać po ok 2 tygodniach.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej będzie dopytać się jednak położnej ...nie wiemy jaką dawkę tutaj dzieciaki dostają a wit K też nie można przedawkować.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co czytałam, przedawkowanie witaminy D jest o wiele bardziej szkodliwe...
    muszę sobie to zapisać i dopytać lekarza lub położną :)

Aaaa :) już pojutrze podglądanie łobuza <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymyśliłam dziś, że może podczas pelni się wydarzy a następna 25.11

Pianistka lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to za 3 dni :D
    trzymam kciuki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzimy i czekamy :) oboje doszliśmy do wniosku, że pełnia zawsze na nas wpływa, wiec na Naszczescie dziecko też powinna :p

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby szybko poszło :) kolej Twoja więc śmiało zaczynaj :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście bardzo pomocne. Dzięki wielkie!

e96b0e4df0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek śpiochy :)

jakie plany na dzisiaj?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarniam właśnie wózek :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. A ja na wsi siedzę bo auto nam sie popsuło w serwisie.

Spodnie z guma sa faktycznie beznadziejne. Spadają mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:17

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu jak to? :) ja noszę od 12-13 tc i nic nie spada :)

Marti, pokaż wózek jak ogarniesz :)
    No i pokoik prosimy! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu mi też na początku spadały :) zakładałam gumę na dwa :) może masz jeszcze za mały brzuszek - poczekaj chwilę. Szkoda, że nie robią spodni z różną długością i szerokością tych pasów, bo obecnie brzuszek mam taki, że ta guma mogłaby być jeszcze 1-2cm dłuższa :)

Marti przyłączam się do Pianistki - czekamy na zdjęcia :) i oby Klarę skusiła najbliższa pełnia :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przyszłe (i obecne) mamy :)

Od jakiegoś czasu czytam Wasze posty na forum i chciałabym do Was dołączyć. Mieszkam w Oslo. Jestem w 18 tyg ciąży, jest to moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest dla mnie nowe i niezwykłe :) dlatego śledzę Wasze historie i zasięgam dobrych rad. Stworzyłyście fajną, przyjazną społeczność :)

Kitaja śledziłam Twoją historię ze łzami w oczach, byłaś naprawdę dzielna!

Carolline, Miuu lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Czarna Owco. Miło cie poznać. Ja mieszkam w Bergen wiec daleko

Co do spodni to jak ściągnę gumki z tylu te na guziczki to cisną w brzuch a i tak spadają

Martii szykuj sie szykuj i pokaz wózeczek

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu chyba jesteśmy na podobnym etapie ciąży :) czujesz już jakieś ruchy Maluszka? Bo ja jeszcze nic nie czuje :( a na każdym usg wierci się i wierzga nóżkami a ja
    jeszcze nie wyczuwam żadnych ruchów

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj czarna owco :) ustaw suwaczek i zapraszamy do dyskusji :)
    napisz coś o swojej ciąży

Froggie, ja mam 2 pary tych z golfem, obydwie z H&M i w jednych guma sięga pod sam biust, a w drugich do połowy brzuszka... dziwnie :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ