X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii dbaj o siebie juzbliziutko do konca. Najgorsze takie czekanie ale pomysł żebro tuż tuż

No wlasnie baranom dosyłam kontrakt u księgowego

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ogarnięte... jeden pracodawca wysłał :)
    teraz będę wjeżdżać na banię drugiemu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline dzięki za info ;-) żadna o tym nie wspomniała wiec zastanawiałam się w końcu czy to prawda ;-)

Byłam dzisiaj na spacerku i coś mnie zaczęło kłuć tam w kroku... nie wiem czy to w pęcherzu czy w szyjce w każdym razie jak zaczynało tak kłuć to musiałam zwolnić albo całkowicie na chwile stanąć ...któraś już kiedyś pisała o tym i podobno nie ma to nic wspólnego ze skracaniem się szyjki ale czy któraś z Was wie co to jest ? Dodam, że zapalenia pęcherza nie mam. Myślę, że nie tylko ja to czuję która z Was coś takiego jeszcze ma ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a może to Julka napiera po prostu i stąd takie uczucie? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynek zuzylam 3 paczki ale juz ostatnie 2 dni to były ciut ciasne, ale moja mała urodziła sie calkiem spora kluska. Teraz używamy nadal dwójek, trójki tez pasują w sumie ale maja za dużo miejscA na zbierająca sie zawartość i za późno pokazują kiedy jest nasikane takze jeszcze z tydz myśle będziemy 2 używać. A i polecam libero touch, sa naprawdę mięciutkie i przyjemne a do podcierania z temu stellekluter, te sa z kolei o niebo lepsze niz libero :) o ile tez tylko woda będziecie tyłki myły.
    Gianna ja miałam takie kucie przez pare tygodni co jakiś czas i mi powiedział lekarz tylko, ze to normalne i ze tam wszystko sie rozciąga i ćwiczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:59

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się zastanawiać czy to nie ma czegoś wspólnego z obniżeniem się brzucha, że właśnie mała wtedy bardziej naciska na pęcherz i szyjkę ...bo kłucie jest dzisiaj okropnie :/

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzis kłuło, jakbym tam igle miała. Ale nasilało sie po siusianiu, a sikam po 3 kropelki. Zrobie 3 kroki i znowu mi sie chce :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia to może być zapalenie pęcherza ale oczywiście nie musi. Ja własnie nie mam tego przy sikaniu tylko przy poruszaniu się...

Ale jestem wściekła, czeka mnie ponowne pranie prasowanie i układanie ciuszków dla Julci ... Olka ciuchy piorę w proszku persil sensitive jedyny proszek który go nie uczula...stwierdziłam, że jestem mądra i kupiłam dla małej żel persil sensitive bo on delikatniejszy na na pewno się lepiej wypłucze ... zrobiłam dwa prana naszych ciuchów też w tym żelu, Olek dostał wysypki na rękach ale myślę sobie to niemożliwe, żeby od tego żelu może od jakiś detergentów którymi sprzątam no ale myślę sobie, że sprzątam tymi samymi a jedyne co nowe to ten żel. Okazało się, że ten żel ma dwie dodatkowe pozycje w składzie Benzisothiazolinone, Methylisothiazolinone no i wszystko jasne ... nie mam jednak zamiaru sprawdzać czy Julki to nie uczuli chociaż mój M mówi, że mam sobie dać spokój bo ona wcale nie musi być alergiczką. Co Wy myślicie o tym ? Prac czy nie prać jeszcze raz ?

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja bym całej rodzinie prała w tym samym. A jak Olek ma kontakt z waszymi rzeczami pranymi w innym proszku to tez dostaje alergii ?

Jak moj mały miał alergie to wszyscy lecieli na jednym proszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:06

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ja piorę wszystkich rzeczy w tym samym ale dla Małej wybrałam żel bo myślałam, że jest delikatniejszy i jej wyprałam w nim...nie wiem czemu wstawiłam tez dwa nasze prania w tym żelu no i od razu reakcja alergiczna u młodego. Cały czas się zastanawiam wyprać młodej rzeczy jeszcze raz czy zostawić ? Nie ukrywam, że zrobię sobie dodatkową robotę ale jak trzeba to trzeba.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit...podwójny post.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:38

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma może w domu proszek Blenda sensitive ? Potrzebowałabym zdjęcie składu a może któraś pomoże mi znaleźć skład tego proszku w internecie bo nie mogę znaleźć... obawiam się, że będę miała problem jak mi się skończy proszek z polski.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    My dalej w Pl, w tym tyg odbieram dowod malego w piatek lecimy do domku ale w kolejny poniedxialek wracamy na dwa tyg.
    Dorianek rosnie jak na drozdzach <3 fajny okraglutki sie robi, czesto sie usmiecha, jest przekochany. W nocy karmie go co 2-2,5 h a w ciagu dnia Co 2-3 czasem co 4. Co do pieluch to my 1 zuzylismy ok 10 op, teraz jedziemy na 2, tu kupuje mu pampers sensitive, sa rewelacyjne. No bym zapomniala, dokarmiamy go mm czasami do 3 butelek dziennie, bo krowka nie daje rady przy tym glodomorze.

Piekne sa wasze brzuszki <3 czekamy teraz na Ciebie Martin :)
    Oto kilka zdjec mojego skarba
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/090f5efbb4b1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79854cdb9173.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d46ddf544ed.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccc6f9ecf194.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/33c24a2225c2.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec1914345620.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:55

Giannaa, Cynnia, Froggie, kafabi lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Pianistka TP 19.05.2016. Mateusz
    Jeśli nic sie nie zmieni na usg połówkowym, bo ja jakoś oceniam 2 tygodnie do przodu...;)

kafabi lubi tę wiadomość

71c6b05c.gif
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) powiedziałam położnej o bólach jak na @ i podczas USG obejrzała szyjkę - wszystko ok i zamknieta :) ufffff. no i Emma zostaje Emmą i nie ma siusiaka :)
    Nasze dzisiejsze wymiary: BPD 83, MAD 82, FL 58. ilość płynu owodniowego w normie :)
    Wg niej waga małej to 1400... ale to by było dziwne, bo te wymiary sugerują że jest troszkę starsza/większa a waga 1400 jest dość niską jak na ten tydzień... no i wg wszystkich kalkulatorów i na innych forach, przy takich wymiarach podawana waga to ok 1600... chyba że źle zrozumiałam :D

Miała któraś z Was USG na tym etapie? :) jakiej wielkości byly wasze maluchy?

I co znaczy "avvik"? mam okreslone jako +5% :)

lezy główkowo do dołu z twarzyczką w stronę brzucha i za nic nie chciała pozować do zdjęć :D
    Mąż dumny tylko przeżywa, że na tym USG 3D wyglądała jak moja siostra :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złe przeczytałam Gianna moze to sie przyda

http://www.lyreco.com/webshop/P05/product/viewSecuritySheet/000000000004305773;jsessionid=000054FIBQWrxBo3ni4vxCgGGUW:170lh8tgc?lc=NONO

No to cudownie ze wszystko w porządku. Mam nadzieje ze teraz będziesz trochę spokojniejsza

Avvik to tłumaczy jako odchylenia ale co to znaczy nie mam pojęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:32

Giannaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avvik to odchylenie

Super wiesci Pianistka. Ja byłam w 30 tyg na usg i mały ważył 1650 chyba, musze poszukać tego wyniku

Kurcze, mam nadzieje ze nie mam zapalenia pęcherza. Chyba jeszcze mam gdzies suszoną żurawinę to sobie pojem

Giannaa ja nic nie pomogę odnosnie proszku, kupiłam sobie Jelp w Polsce i w tym bede prała. Dla nas używam Omo

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że avvik to odchylenie ale tak łopatologicznie... od czego? :D to dobrze te +5%? :D

Cynnia, zobaczysz potem wyniki z USG z 30 tc? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia i duzo cytryny.Z duża ilością płynów. Trzeba zakwasić mocz to bakterie sie nue namnażają tylko nie wiem czy nadmiar vit c nie jest szkodliwy w ciąży. Pogubiłam sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:52

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plyn blenda jak to ci pomoże to mogę zrobić foto. Pianistka takim avvik nie kazali sie w ogole przejmować. To znaczy, ze jest 5% większa niz standard. Jedne dzieci szybciej inne wolniej rosną i taka ich natura, tu tak podają a nie zmieniają datę porodu jak ponoć w Pl robią.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ