Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Cynnia idź kobieto na to zwolnienie... podziwiam Ciebie tak jak podziwiałam Carolline która prawie do samego końca pracowała. Ja dziś w nocy jak się przekręciłam to myślałam, że macica mi się urwała taki miałam ból,aż twarz włożyłam w poduszkę żeby nie zawyć z bólu.
Pianistka noooo widać Emma rośniesuper. Ja kolejne zdjęcie robię 9 grudnia
aż sama jestem ciekawa jak brzuszek się zmienia
Słuchajcie słyszałam, że jak tu się jedzie na poród to w szpitalu na dzień dobry sondę monitorującą dziecku do główki przyczepiają, czy któraś jest to w stanie potwierdzić Kafabi ?
Świetne macie avatarki -
Miuu przywieziemy Lenke jak tylko przyjdzie zalegla pensja mojego męża. Gdyby nie te komplikacje z pracodawcami już dawno by z nami była.
Cynnia bierz to zwolnienie, bez sensu się tak męczyć.
Giannaa co to jest sonda monitorujaca? Pierwszy raz o tym słyszę.
A ja już jestem po spotkaniu z fizjoterapeutką i czekam na pierwsze zajęciaale z domu to było się ciężko ruszyć przed 8:00
ciemno i - 9 stopni brr
-
Mój mąż będzie moim tłumaczem przy porodzie...nie wyobrażam sobie, żeby tłumacz w tym momencie był
Moja tłumaczka mówiła, że zdarzało jej się być przy porodach tylko wtedy kiedy z rodzącą nie było żadnego kontaktu... a tak to nie ma potrzeby, ewentualnie na telefon.
-
Hej Dziewczyny
te bóle jak przed okresem są ponoć normalne i mogą się zdarzać bo macica rośnie i rozciąga się. Dodatkowych dolegliwości współczuję
Nefer powodzenia z założeniem pessara i daj znać czy wszystko ok, to na spokojnie się umówimy w przyszłym tyg, ja jeszcze trochę walczę z końcówką przeziębienia, więc jeszcze zostanę trochę w domu. Jak czytam przez co musiałaś przejść dzięki norweskim lekarzom, to chyba już nie zdecydowałabym się na poród w Norwegii tylko wracała do Polski. -
Czarna owco, właśnie ok 15-16 tc mnie męczyły strasznie...
A teraz łapią wieczorami lub w nocy, kilka pojedynczych skurczów i tyle...
no kurcze, boję się o szyjkę...
Dzisiaj na USG zapytam o możliwość USG dopochwowego żeby sprawdzić długość szyjki.
-
Dostałam 40 % sykemelding. Mówiłam tez mu o tych bólach, pomacal brzuch, posłuchaliśmy serduszka i zmierzył ciśnienie. Wszystko wyglada ok. Wracam teraz do domku, a jutro mam uzgodnić z szefową czy wezmę 2 dni syka czy krótsze dni. Zobacze jeszcze co lepiej.
Pianistka napisz po usg. Nefer juz po założeniu pessera? -
a ja dzwoniłam do NAVu, znowu jest problem z inntektopplysning...
Miuu nie wiem po co im ten kontrakt
zwariujemy z NAVem do tego porodu!
Cynnia, super że się udało ze zwolnieniemdam znać po usg na pewno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:10
-
W cholerę!! Napisałam cały elaborat i raptem mnie wywaliło
/// wrrrr.
TP 02.06.2016. Córcia Marion na bank
Siedze nadal w szpitalu od 11:00. Pessar nie dzis bo 1,5 tyg temu w wymazie wyszły grzybki. Pobrała próbkę. W czwartek znow mam przyjsc. Spytałam ja o lozysko, kiedy sprawdzic czy nie wrasta. Z Alexem wroslo.
Od razu pogadala z jakimś lekarzem. No i czekam teraz na niego bo ma mi to lozysko sprawdzic. Fajnie, tylko troche mi słabo przez te moje omdleniowe akcje.
A w Navie to burdel na kolkach a nie bajzel -
Hej
Ja już po położnej, ciśnienie bez zmian ;/ dzwoniła do szpitala jak nie urodzę do 3.12 to prawdopodobnie ok. 7.12 będziemy wywoływać. W czw mam kolejną wizytę u lekarza.
Mam leżeć i się relaksować ...
Powiem Wam, że ja to sie gorzej czułam ok 30 tc niż teraz, miałam jakieś dziwne bóle brzucha, bioder i biegunki też się zdarzały.
Miuu widzisz a więc w Twoim przypadku Nav znów chce coś innego... masakra z nimi jakaś.
Pianistka a co z Twoim inntekstskjema ? źle wypełnione ?
Cynnia odpoczniesz trochę, na pewno nie będziesz żałowała