Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka super, że wszystko ok, waga małej wydaje się być ok ... u mnie w 27 tc w pl waga była 1200g tydzień później w NO 1100g (28tc) i mówiły, że waga jest w normie. Co do odchyleń ja coś podobnego widziałam na moim wydruku z pl...wydaje mi się, że to jest coś takiego jak przyjecie książkowych wymiarów dziecka odchylenia to różnica od tych wymiarów "książkowych" a to jest zdecydowanie naturalne
a na pewno do iluś procent. To odchylenie jest przy jakiejś wartości ? np może przy wadze dziecka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:55
-
Cynnia, dzięki za wymiary
to moja mała ma trochę większą główkę i mniejszy brzuszek.. kość udowa taka sama... i 250 gram różnicy?! :o cos mi się wydaje, że to kwestia aparatu do USG
Annggela, nie nienie martwię się
tylko zastanawiam się skąd różnice. czy to możliwe że przy identycznych wymiarach bpd i fl jeden aparat pokaże 1400 a inny 1600...
dziwnie
Carolline, dzięki za wyjasnienieo to mi chodziło
wiesz, ja wciąż mam kalafior ciążowy, ty już po :p
Giannaa, wydaje mi się że odchylenie 5% to niemalże normaono jest w osobnej rubryce, nie obok wagi...
-
Pan doktor przebadal dzidzie moja wzdluz i wszerz. Zbadal tez lozysko. Poki co wszystko jest jak najbardziej ok. Nawet byl tak mily i sprawdzil przeziernosc karkowa. 1,3mm
:D:D:D Dzidzia duza na 12+5.
Lozysko wyglada na nieprzyrosniete. spytalam, jak czesto bada sie tu lozysko. mowi, ze raz, na polowkowym. Ja wielkie oczy, a on na to, ze tak, tak, Ty powinnas miec czesciej. I wiecej kontroli...
Jeszcze jedna rzecz. Jak rozmawialam z babka ktora pobierala wymaz dzis (znamy sie z ciazy z Alexem z zeszlego roku), to ona do mnie, ze skoro biore luteine, to ICH BADANIA nie wykazaly, ze luteina i pessar pomagaja bardziej niz sama luteina. Myslalam ze ja tam zaciukam!!! Powiedzialam, ze tak bylo ustalone i ja chce pessar. Ona na to, tak, tak, zalozymy. Ehhhh.
Ale dodala, ze jesli bede miala skurcze (a moj twardniejacy kilkadziesiat razy dziennie brzuch to sa skurcze), to mam przyjsc na zdjecie pessara... i rodzic. trudno, natura... Patrzalam sie na nia jak na ufo...
Spytalam sie tego pana doktora, jak to z tym jest. On mowi, ze to nie do konca tak. Ze dostaje sie leki na powstrzymanie skurczy... I ze pessar ma zapobiegac rozwieraniu sie szyjki...
Ale tknelo mnie i spytalam: "Ale do 24 tc to i tak nie pomozecie, nic nie dacie?" "Nie".
W tym momencie podjelam decyzje o natychmiastowym zarejestrowaniu sie prywatnie do dr Szczesnego, ktory wspieral mnie w ciazy z Alexem. Zmieniam tez szpital, jak juz zaaplikuja mi ten pessar. Jaaaaasne, juz przybiegam do zdejmowania pessara przy twardnieniu brzucha... NIE KAZDE SKURCZE SA SPOWODOWANE INFEKCJA!!!! czy oni tego nie jarzą??? Ja rozumiem, jesli jest szalejaca infekcja wewnatrzmaciczna, to trzeba, aby nie zejsc na sepse... Ale moja macica jest nadaktywna!!!
Dobre tez to, ze oprocz grzybkow nie wyhodowali zadnych bakterii -
Nefer, super wieści
śliczny maluszek i dobrze, że na tym etapie jest w porządku
a podejście? no kpina! napewno, przyjdziesz ściągnąć pessar :d pogrzało ich?
ale nie stresuj sięzmień szpital, zapisz się do tego lekarza o którym piszesz a my trzymamy kciuki!
-
Annggela
Do dowodu miałaś ten norweski akt urodzenia ?
Mi się wydaję, że takie kłucia jakby igłą zaczęłam mieć jakoś po 30 tygodniu, na pewno pisałam na forum, teraz pojawiają się co jakiś czas tzn 2-3 razy dziennie, ale już się do tego przyzwyczaiłam i czekam na coś bardziej efektownego
Pianistka
Waga Emmy na pewno jest w normie, słyszałam o przypadku, że lekarz pomylił się o 1,5kg, ale to było jakoś przed porodem.
Znów spałam, nie daję rady bez drzemki ... -
Pianistka, Ty sie niczym nie przejmuj. Mojej siostrze wywolywali porod bo na usg wyszlo im, ze mala traci na wadze, ze atrofia plodu!!! Debile! Mala z normalna, prawidlowa waga, zdrowiutka, sliczniutka. Waga roznila sie od tej z usg o kilkaset gram!
-
A ja liczę na to ze mała będzie miała maks 3500. Chociaż mąż miał ponad 4kg, ale ma 176 cm tylko on jakiś taki ubity jest bez żadnych ćwiczeń itd, a ja 163 cm i raczej zawsze byłam drobna.
Kurcze trochę mam stresa przez to ciśnienie i chyba sobie wkrecam...