X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super, że wszystko ok, waga małej wydaje się być ok ... u mnie w 27 tc w pl waga była 1200g tydzień później w NO 1100g (28tc) i mówiły, że waga jest w normie. Co do odchyleń ja coś podobnego widziałam na moim wydruku z pl...wydaje mi się, że to jest coś takiego jak przyjecie książkowych wymiarów dziecka odchylenia to różnica od tych wymiarów "książkowych" a to jest zdecydowanie naturalne ;-) a na pewno do iluś procent. To odchylenie jest przy jakiejś wartości ? np może przy wadze dziecka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:55

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline poproszę o zdjęcie tego składu jeśli to nie problem ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi wpisał nowy termin 28 grudnia

To wymiary mojego bączka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e795f3afe56.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 18:07

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela Dorianek jest przeuroczy ;-) aż mi sie przypomniał Olek jak był taki malusi ;-) jeju a już nie długo też bede miała taka kruszynkę w domu ;-) Fajnie, że u Was wszystko dobrze ;-)

annggela lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie martw sie, moj maly w 29+0 tc wazyl 1380g ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, dzięki za wymiary :) to moja mała ma trochę większą główkę i mniejszy brzuszek.. kość udowa taka sama... i 250 gram różnicy?! :o cos mi się wydaje, że to kwestia aparatu do USG ;)

Annggela, nie nie :) nie martwię się :) tylko zastanawiam się skąd różnice. czy to możliwe że przy identycznych wymiarach bpd i fl jeden aparat pokaże 1400 a inny 1600... :) dziwnie

Carolline, dzięki za wyjasnienie :D o to mi chodziło :) wiesz, ja wciąż mam kalafior ciążowy, ty już po :p

Giannaa, wydaje mi się że odchylenie 5% to niemalże norma :) ono jest w osobnej rubryce, nie obok wagi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie wydaje, ze roznica w aparatach. Widziałaś jaki u mnie rozstrzał? Lekarz mi powiedział, ze takie różnice to żadne różnice. W przyszłym tygodniu wybieram sie na usg, ciekawa jestem co pokaże.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, a gdzie robiłaś to USG?

Dobrze, że wszystko jest w porządku i już :) a waga to i tak zależy od komputera i programu :) grunt, ze mieści się w normach

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie że mi sprawdziła chociaż przez usg przed brzuch czy szyjka się nie rozwiera od strony dziecka, ale nie :)
    tylko mój mąż jęczy, że mała ma nosek - kartofelek po mnie :P

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e386002f9e5d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de892c41530a.jpg

Miuu, Cynnia, Froggie lubią tę wiadomość

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan doktor przebadal dzidzie moja wzdluz i wszerz. Zbadal tez lozysko. Poki co wszystko jest jak najbardziej ok. Nawet byl tak mily i sprawdzil przeziernosc karkowa. 1,3mm :D:D:D:D Dzidzia duza na 12+5.
    Lozysko wyglada na nieprzyrosniete. spytalam, jak czesto bada sie tu lozysko. mowi, ze raz, na polowkowym. Ja wielkie oczy, a on na to, ze tak, tak, Ty powinnas miec czesciej. I wiecej kontroli...

Jeszcze jedna rzecz. Jak rozmawialam z babka ktora pobierala wymaz dzis (znamy sie z ciazy z Alexem z zeszlego roku), to ona do mnie, ze skoro biore luteine, to ICH BADANIA nie wykazaly, ze luteina i pessar pomagaja bardziej niz sama luteina. Myslalam ze ja tam zaciukam!!! Powiedzialam, ze tak bylo ustalone i ja chce pessar. Ona na to, tak, tak, zalozymy. Ehhhh.
    Ale dodala, ze jesli bede miala skurcze (a moj twardniejacy kilkadziesiat razy dziennie brzuch to sa skurcze), to mam przyjsc na zdjecie pessara... i rodzic. trudno, natura... Patrzalam sie na nia jak na ufo...

Spytalam sie tego pana doktora, jak to z tym jest. On mowi, ze to nie do konca tak. Ze dostaje sie leki na powstrzymanie skurczy... I ze pessar ma zapobiegac rozwieraniu sie szyjki...
    Ale tknelo mnie i spytalam: "Ale do 24 tc to i tak nie pomozecie, nic nie dacie?" "Nie".
    W tym momencie podjelam decyzje o natychmiastowym zarejestrowaniu sie prywatnie do dr Szczesnego, ktory wspieral mnie w ciazy z Alexem. Zmieniam tez szpital, jak juz zaaplikuja mi ten pessar. Jaaaaasne, juz przybiegam do zdejmowania pessara przy twardnieniu brzucha... NIE KAZDE SKURCZE SA SPOWODOWANE INFEKCJA!!!! czy oni tego nie jarzą??? Ja rozumiem, jesli jest szalejaca infekcja wewnatrzmaciczna, to trzeba, aby nie zejsc na sepse... Ale moja macica jest nadaktywna!!!

Dobre tez to, ze oprocz grzybkow nie wyhodowali zadnych bakterii :D

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, super wieści :)
    śliczny maluszek i dobrze, że na tym etapie jest w porządku :)
    a podejście? no kpina! napewno, przyjdziesz ściągnąć pessar :d pogrzało ich?
    ale nie stresuj się :) zmień szpital, zapisz się do tego lekarza o którym piszesz a my trzymamy kciuki!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam twardnienia i w sumie sie trochę stresuje.

Nefer śliczne zdjęcia. Mi nie chcieli dac na usg

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela
    Do dowodu miałaś ten norweski akt urodzenia ?

Mi się wydaję, że takie kłucia jakby igłą zaczęłam mieć jakoś po 30 tygodniu, na pewno pisałam na forum, teraz pojawiają się co jakiś czas tzn 2-3 razy dziennie, ale już się do tego przyzwyczaiłam i czekam na coś bardziej efektownego :P

Pianistka
    Waga Emmy na pewno jest w normie, słyszałam o przypadku, że lekarz pomylił się o 1,5kg, ale to było jakoś przed porodem.

Znów spałam, nie daję rady bez drzemki ...

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, Ty sie niczym nie przejmuj. Mojej siostrze wywolywali porod bo na usg wyszlo im, ze mala traci na wadze, ze atrofia plodu!!! Debile! Mala z normalna, prawidlowa waga, zdrowiutka, sliczniutka. Waga roznila sie od tej z usg o kilkaset gram!

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ot będzie drobna i już :) i fajnie! :)
    z resztą... ja mam 164 wzrostu, mąż 175... nie ma po kim być wielkoludem :)
    dobrze, że zdrowa a waga moze się przecież różnić :)
    grunt że rośnie i mieści się w normach

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie chciej mieć dużego i ciężkiego dziecka :P pamiętaj, że jeszcze trzeba je urodzić :P a po urodzeniu zawsze wszytko nadrobi ;-)
    Nefer ale masz fajną kruszynkę w brzuszku ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no ja mam nadzieję, że Emka nie będzie cięższa niż te 3600... jeśli tak, to niech sobie ją mąż sam rodzi! :P

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja liczę na to ze mała będzie miała maks 3500. Chociaż mąż miał ponad 4kg, ale ma 176 cm tylko on jakiś taki ubity jest bez żadnych ćwiczeń itd, a ja 163 cm i raczej zawsze byłam drobna.

Kurcze trochę mam stresa przez to ciśnienie i chyba sobie wkrecam...

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ