Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefer jeśli nie masz ubezpieczenia w pl to możesz złożyć wniosek o kartę międzynarodowego ubezpieczenia (czy jakoś tak to się nazywa) to jest taki odpowiednik naszej polskiej karty EKUZ tylko tutaj wydają ją na 2 lata, a w pl tylko na 6 mc. Z ta karta możesz iść do lekarza w pl (i nie tylko) a płaci za to Norwegia bo tutaj jesteś ubezpieczona. Tylko musiałabyś doczytać dokładnie jakie usługi obejmuje, czy prowadzenie ciąży i poród też czy nie.
-
Wcześniej też czułam niby takie smeranie ale nie wiedziałam czy to dzidziuś czy jelita, czy przemieszczające się narządy a teraz było takie delikatne ale wyraźne puk puk w kilkusekundowych odstępach
Marti jak brzuszek Ci się obniżył to już tuż tuż -
Dziewczyny ale macie szliczne brzusie
Marti Ty juz tuż tuż i zaraz malutka bedzie z wami, staraj sie odpoczywać teraz ile sie da kochana , bo potem jest cieżko
U nas trochę cieżko mały pokazuje swoj charakterek a na cycu by wisiał cały czas, a w nocy jest cieżko bo Jaś przestawił pory dnia dziś wrzucimy wam fotkę małego :-* odezwę sie miedzy karmieniami i wtedy sprobujCynnia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dzień dobry Pleciugi ruch tu ostatnio jak na Oslo S
Cynnia super, że masz to zwolnienie. Obyś sobie odpoczęła Jak pęcherz?
Carolline a jak tą sonde do główki mocują? To nie zagraża dziecku?
Marti to może jednak nie leż? z tych emocji to może i Maluszek sie rozkręci brzuszek masz sliczny - mierzyłas obwód? Mi sie wydaje, ze mój jest niewiele mniejszy a mi jeszcze conajmniej 2 miesiące zostały...
Giannaa jak dzisiaj? Kłucie ustało czy nadal dokucza? Ja bym chyba wyprała, choćby po to, żeby Olek nie miał problemów jak będzie mial styczność z Julką. Ale ja mam świra na punkcie prania i może nie patrzę zdroworozsądkowo
Annggela super słodziak z Dorianka jak znosi podróż samolotem?
Nefer super fotki Dobrze, że dzidzia zdrowa i z łożyskiem w porządku A podejścia norków to sie chyba nie zmieni Ważne, żebys miała alternatywę.
Kitaja super, że do nas zajrzałaś Czekamy na zdjęcia Jasia i relację Jak sie czujesz?
Ja wczoraj jak wróciłam z kursu to nie miałam siły na nic. Jeszcze pociąg sie spóźnił i stałam 20 minut na mrozie... Dzis odpoczywam bo krzyż boli ale chyba zaraz sie wybiore do sklepu po zakupy na obiad.
I pytania z serii głupich: Stellekluter to są chusteczki ale suche, tak?
Ile się zużywa dziennie pieluszek u noworodka?Giannaa lubi tę wiadomość
-
Froggie, chodzisz na norweski ? Super. Stellekluter to chyba te suche, nawilżone to våtservietter. W paczce z Remy były takie suche. Zamowilas juz paczki?
Pęcherz mnie nie boli odpukać, moze to tylko jakies kłucia które sa normą na tym etapie. Za to plecy mnie zaczynają bardzo bolec najlepsze, ze lekarz powiedział, ze mam brać paracet na ból pleców. Ani mi sie śni faszerować młodego tabletami.
Dzis uzgodnilam z szefową, ze bede miała wolne wtorki i piątki. Sykemelding i inne papiery tez juz wysłane do Navu, także mam nadzieje, ze nie bedzie zwłoki w wypłacie pieniędzy. Musze sobie opracować plan co bede robiła w te wolne dni, bo mam sporo do ogarnięcia.
-
STELLEKLUTER to takie suche podkladki, na ktorych kladziesz dzidzie i ja przewijasz. Np na stacjach benzynowych sie przydaja, bo tamte to takie zimne, plastikowe, te otwierane ze sciany. One tez wchlaniaja mokre ewentualne. Ja je zuzylam na mojego psiaka jak uczyl sie sikac. mialam takie z tasma samoprzylepna, wiec nie przesuwaly sie.
-
Czarna owca no widzisz mi pukał dwa dni temu a teraz tobie.
Nefer ta karta to helfo. Wchodzisz na strone logujesz sie i tam jest opcja zamówienia. Po dwóch dniach powinna byc. Nie jestem pewna ale gdzieś czytałam ze można podjąć leczenie za granica jesli jest konieczność i niezbędne i wtedy NAV pokrywa
Oo Kitaja sie odezwała. Zmień suwaczek bo ciągłemu Jasia czekasz. Jak tam świeża mamusia. Jak sobie radzisz jak Jasiu ?
Ja z moimi dziećmi pierwszy raz leciałam samolotem jak miał 5 miesięcy. -
co do zuzywania pieluszek u noworodka, to nie za bardzo wiem. Markus poltora miesiaca spedzil w inkubatorze a potem takim specjalnym podgrzewanym lozeczku-wanience. Szpital sponsorowal i zmienial pieluszki. Pamietam tylko, ze zarowno pieluszki i ubranka byly o kilka nrow za duze. Topil sie w nich. Pieluszki 0, ubranka 44-50 byly zbyt wielkie.
-
Nefer. Zobacz to.
http://www.mojanorwegia.pl/zdrowie/refundacja-kosztow-leczenia-w-polsce-9644.html
Ale śliczny maluszek. Moj młodszy ważył 1900 przy urodzeniu w 38 tyg. Niewiedziała czy przez hashimoto czy prze niewydolność łożyska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:20
-
Froggie dzięki za opowiedz bo jakoś pozostałe mnie olały Ja cały czas się zastanawiam bo widzę, że większość płynów dla dzieci ma te konserwanty nawet blenda sensitive i mamy jakoś piorą Mogłabym tym sprawdzić czy młodą też będzie to uczulać. A co do Olka, mam wyprane w tym płynie ciuszki głownie na rozmiar 56/62 wiec wątpię, żeby Olek brał już małą na ręce Mój syn to ma ręce jak imadło...i ogólnie jest mega delikatny wiec nie wiem kiedy pozwolę mu wziąć małą na ręce Co do sondy to jest tak jak Ci napisałam ona jest bezpieczna i monitoruje funkcje życiowe dziecka podczas porodu.
Nefer ale słodka kruszynka
Kitaja super, że się odezwałaś i czekamy na zdjęcie Jaśka Dużo siły życzę mały w końcu wyrobi sobie rytm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:37