X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że tylko ja przysnęłam w ciągu dnia i teraz siedzę sama :( :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 00:56

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29zaeww.jpg
    Teraz już w ogóle chyba nie rośnie, położna dziś zmierzyła, ale nawet nie wpisała ...

2609x5c.jpg
    Na żywo jakoś bardziej mi się podoba, na zdjęciach te srebrne/odblaskowe lamówki wyglądają jak białe

2ntlkc9.jpg
    Zdjęcie spacerówki pstryknęłam tylko moskitierą i schowałam spowrotem do kartonu. Ale moskitiera super, zamocowana pod podnóżkiem, także mam nadzieję, że się sprawdzi latem, bo u mnie jest masa komarów ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 01:11

Giannaa, Pianistka, Carolline, Kitaja, kafabi lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz ładny brzuszek Martii i wózeczki tez.

Ja tez nie śpię bo cos nie moge. Jutro bede nieprzytomna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:37

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już się nie przejmuję tym niespaniem, szkoda nerwów, żeby kręcić się w łóżku także zajmuję się głupotami w necie :P i oglądam tvn style. Jutro muszę tylko opisać mieszkanie i dom pod nową wycenę, ale takie zadanie to sama przyjemność :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny brzuszek i wózeczek tez Marti :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka hahahah ja mówiłam na łóżku porodowym mojemu m, że jak chce drugie to bedzie sam sobie rodził :P yhymm pogadać sobie mogłam :P
    Marti nie wkręcaj sobie bo jeszcze bardziej ciśnienie Ci skoczy. Śliczny masz brzuszek, wózek też...ja uwielbiam x-landery ;-)

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti piekny brzusio :*
    Do dowodu byl potrzebny polski akt, najpierw przetlumaczylam norweski, tzn zanim wyjechalam wyslalam skan do firmy tlumaczacej, jak przyjechalam to byl juz gotowy.

marti87 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, piękny brzuszek! :) Chyba zaraz wybuchnie :D

I wózek super :) wygląda solidnie :)

marti87 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Gdzie ja mam podać ten termin porodu? Bo już podałam parę stron temu... ;)
    Może powinnam ją wysłać gdzieś na priv?

Nefer straszne masz te przezycia, mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze pójdzie. Dziewczyny ale co to jest to twardnienie macicy? Jak to rozpoznać? Mnie tam często coś pobolewa, ale skąd mam wiedzieć czy to to?

Pianistka i marti 87 piękne brzuszki :)

71c6b05c.gif
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, termin porodu jak napisałaś w poście to jest ok :)
    Nasza lista jest na 1 szej stronie ale może ją zaktualizować tylko pani Kafabi :) która wczoraj wróciła do pracy po macierzyńskim i nie przyszła się pochwalić jak było! :(
    wracając do tematu... jak przyjdzie to podopisuje :)

Felice twardnienie macicy poznasz jeśli się pojawi... :) nie da się przegapić. mi nie zdarza się często a dziewczyny z forum miały już wcześniej i też się zastanawiałam tak jak ty. Ale poznałam że to to :)
    A że pobolewa... rośnie :) musi troche ciągnąć

Felice, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic zupełnie nie boli...oprócz tego, że jak chce siusiu to czuje jakby mnie rozrywalo, najgorzej w nocy dziś chyba z 5 razy wstawalam i za każdym jeszcze musiałam napić się szklankę wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:15

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Angela my też chyba tak zrobimy, bo Misiek leci w drugiej połowie stycznia dl Pl. Długo czekałas na polski akt ? Jest potrzebny jakiś czas na uprawomocnienie? Mogłaś sama wszystko załatwiać w urzędzie czy musieliscie być razem ? Z góry dziękuję jak Twój mały książę da chwilkę mamie żeby odpisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:36

3i49krhmik48bp05.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Pianistka za wyjaśnienie :)

Strasznie mi sie podoba to, że tak można zapytać o wszystko bez krępacji, że głupio. To moja pierwsza ciąża, z kompletnego zaskoczenia i mimo, że młoda nie jestem to akurat w tym temacie kompletnie zielona. Przyznam,ze nawet nie interesowały mnie te tematy i same dzieci za bardzo. Teraz muszę nadrobić zanim się pojawi moja kruszynka :)

71c6b05c.gif
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, twardnienie macicy, to tak jakbys kamien w brzuchu miala. Taka twarda sie robi. U mnie bylo bolesne. Ja mialam kilkadziesiat razy dziennie. Przed wstaniem z lozka mialam juz conajmniej 2 twardnienia.
    Marti87 masz przepiekny brzusio. Marze o takim. I w tak wysokiej ciazy... :)

d869f9fdbd.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2299bde2814f.jpg Ogolnie to nie znalazłam pełnego składu na opakowaniu tylko jest skład częściowy

Giannaa lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu wczoraj działo :)

Marti jaka cudowna piłeczka :) wózki też już w pełnej gotowości, bardzo ładne :) konieczności częstego siusiania nie zazdroszczę, ja wstaję 2-3 razy w nocy i też ostatnio piję jak smok, może to od ogrzewania zimą, suche powietrze i dlatego nas tak suszy w nocy.

Nefer a w jakim szpitalu teraz robiłaś badania i u jakiego lekarza? Daj znać jak po wizycie pryw u Szczęsnego bo ja też się zastanawiałam czy nie wybrać się do niego. Teraz czekam na wieści ze szpitala i usg połówkowe w Rikshosp.

Pianistka dobrze, że na usg wszystko ok a tymi wymiarami się nie przejmuj.

Angela kiedy pierwszy raz podróżowaliście z Maluszkiem do Polski, ile miał? Zastanawiam się kiedy pierwszy raz będę mogła polecieć z Maleństwem do Polski.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy kopniak w żebra zaliczony... bolało :o

Felice, wszystkiego się nauczysz, ogarniesz :) spokojnie :)

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O chyba właśnie poczułam pierwsze 4 kopnięcia :D :D :D

Carolline, Miuu lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na Ullevalu. Nienawidze tego szpitala. U dr Berntsen (baba bez serca, wyzuta z uczuc).
    Szczesny byl super w poprzednim kontakcie. NIe znal mnie, a pomagal pzez telefon. Bardzo sie mna wtedy przejal. Podziekuje mu pojutrze za to :)
    Spytam sie go tez o konkretnego lekarza w riskhospitalet.
    Dziewczyny, czy ktoras z Was slyszala o tym, ze jesli tu nie sa w stanie zapewnic mi nalezytej opieki, to jesli gin wyslalby mnie do szpitala w polsce, to nav by za to bulil?? Bo w razie W tylko to mi zostanie. Albo wezme swoja karte Helfo i pojade do pl i zglosze sie do szpitala, ze wlasnie dostalam boli itd. wtedy i tak norge musi zabulic, nie? Przeciez ja ubeezp w pl nie mam :/

d869f9fdbd.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zdjęcie sprzed 3 dni, mam wrażenie, że dziś mój brzuch jest znacznie niżej ... wykończyło mnie dziś to sikanie mimo to, że spałam w sumie 6h. Kilka razy myślałam, że już coś zaczyna się dziać, taki ból bioder, brzucha i uczucie uciskania na pęcherz. Teraz sobie siedzę i zupełnie nic ... także do finału pewnie jeszcze trochę :)

Zostałam wyprzedzona na liście z mojego ślubnego forum, dziewczynie, która miała termin na 21.12 odeszły wody dziś o 4 rano :)
    No i ta koleżanka z pl z bliskim terminem dostała dziś skurczy i odszedł jej czop, także pojechała do szpitala :)

Także dwa porody mam dziś do śledzenia :P

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ