Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz już w ogóle chyba nie rośnie, położna dziś zmierzyła, ale nawet nie wpisała ...
Na żywo jakoś bardziej mi się podoba, na zdjęciach te srebrne/odblaskowe lamówki wyglądają jak białe
Zdjęcie spacerówki pstryknęłam tylko moskitierą i schowałam spowrotem do kartonu. Ale moskitiera super, zamocowana pod podnóżkiem, także mam nadzieję, że się sprawdzi latem, bo u mnie jest masa komarów ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 01:11
Giannaa, Pianistka, Carolline, Kitaja, kafabi lubią tę wiadomość
-
Pianistka hahahah ja mówiłam na łóżku porodowym mojemu m, że jak chce drugie to bedzie sam sobie rodził
yhymm pogadać sobie mogłam
Marti nie wkręcaj sobie bo jeszcze bardziej ciśnienie Ci skoczy. Śliczny masz brzuszek, wózek też...ja uwielbiam x-landery -
Hej dziewczyny
Gdzie ja mam podać ten termin porodu? Bo już podałam parę stron temu...
Może powinnam ją wysłać gdzieś na priv?
Nefer straszne masz te przezycia, mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze pójdzie. Dziewczyny ale co to jest to twardnienie macicy? Jak to rozpoznać? Mnie tam często coś pobolewa, ale skąd mam wiedzieć czy to to?
Pianistka i marti 87 piękne brzuszki -
Felice, termin porodu jak napisałaś w poście to jest ok
Nasza lista jest na 1 szej stronie ale może ją zaktualizować tylko pani Kafabiktóra wczoraj wróciła do pracy po macierzyńskim i nie przyszła się pochwalić jak było!
wracając do tematu... jak przyjdzie to podopisuje
Felice twardnienie macicy poznasz jeśli się pojawi...nie da się przegapić. mi nie zdarza się często a dziewczyny z forum miały już wcześniej i też się zastanawiałam tak jak ty. Ale poznałam że to to
A że pobolewa... rośniemusi troche ciągnąć
Felice, Carolline lubią tę wiadomość
-
Mnie nic zupełnie nie boli...oprócz tego, że jak chce siusiu to czuje jakby mnie rozrywalo, najgorzej w nocy dziś chyba z 5 razy wstawalam i za każdym jeszcze musiałam napić się szklankę wody.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:15
-
Dzięki Angela my też chyba tak zrobimy, bo Misiek leci w drugiej połowie stycznia dl Pl. Długo czekałas na polski akt ? Jest potrzebny jakiś czas na uprawomocnienie? Mogłaś sama wszystko załatwiać w urzędzie czy musieliscie być razem ? Z góry dziękuję jak Twój mały książę da chwilkę mamie żeby odpisać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:36
-
Dziekuję Pianistka za wyjaśnienie
Strasznie mi sie podoba to, że tak można zapytać o wszystko bez krępacji, że głupio. To moja pierwsza ciąża, z kompletnego zaskoczenia i mimo, że młoda nie jestem to akurat w tym temacie kompletnie zielona. Przyznam,ze nawet nie interesowały mnie te tematy i same dzieci za bardzo. Teraz muszę nadrobić zanim się pojawi moja kruszynka -
Felice, twardnienie macicy, to tak jakbys kamien w brzuchu miala. Taka twarda sie robi. U mnie bylo bolesne. Ja mialam kilkadziesiat razy dziennie. Przed wstaniem z lozka mialam juz conajmniej 2 twardnienia.
Marti87 masz przepiekny brzusio. Marze o takim. I w tak wysokiej ciazy... -
Ale się tu wczoraj działo
Marti jaka cudowna piłeczkawózki też już w pełnej gotowości, bardzo ładne
konieczności częstego siusiania nie zazdroszczę, ja wstaję 2-3 razy w nocy i też ostatnio piję jak smok, może to od ogrzewania zimą, suche powietrze i dlatego nas tak suszy w nocy.
Nefer a w jakim szpitalu teraz robiłaś badania i u jakiego lekarza? Daj znać jak po wizycie pryw u Szczęsnego bo ja też się zastanawiałam czy nie wybrać się do niego. Teraz czekam na wieści ze szpitala i usg połówkowe w Rikshosp.
Pianistka dobrze, że na usg wszystko ok a tymi wymiarami się nie przejmuj.
Angela kiedy pierwszy raz podróżowaliście z Maluszkiem do Polski, ile miał? Zastanawiam się kiedy pierwszy raz będę mogła polecieć z Maleństwem do Polski.
-
Ja wczoraj bylam na Ullevalu. Nienawidze tego szpitala. U dr Berntsen (baba bez serca, wyzuta z uczuc).
Szczesny byl super w poprzednim kontakcie. NIe znal mnie, a pomagal pzez telefon. Bardzo sie mna wtedy przejal. Podziekuje mu pojutrze za to
Spytam sie go tez o konkretnego lekarza w riskhospitalet.
Dziewczyny, czy ktoras z Was slyszala o tym, ze jesli tu nie sa w stanie zapewnic mi nalezytej opieki, to jesli gin wyslalby mnie do szpitala w polsce, to nav by za to bulil?? Bo w razie W tylko to mi zostanie. Albo wezme swoja karte Helfo i pojade do pl i zglosze sie do szpitala, ze wlasnie dostalam boli itd. wtedy i tak norge musi zabulic, nie? Przeciez ja ubeezp w pl nie mam -
to zdjęcie sprzed 3 dni, mam wrażenie, że dziś mój brzuch jest znacznie niżej ... wykończyło mnie dziś to sikanie mimo to, że spałam w sumie 6h. Kilka razy myślałam, że już coś zaczyna się dziać, taki ból bioder, brzucha i uczucie uciskania na pęcherz. Teraz sobie siedzę i zupełnie nic ... także do finału pewnie jeszcze trochę
Zostałam wyprzedzona na liście z mojego ślubnego forum, dziewczynie, która miała termin na 21.12 odeszły wody dziś o 4 rano
No i ta koleżanka z pl z bliskim terminem dostała dziś skurczy i odszedł jej czop, także pojechała do szpitala
Także dwa porody mam dziś do śledzenia