X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    A ja myślę, że może te ciuszki małej trochę wywietrzeją z tego płynu zanim się urodzi :) także może nie pierz :)

Laska z mojego ślubnego forum urodziła już o 10.00 podobno szybka akcja, piszę normalnie na forum co chwilę i dobrze się czuję. A córeczka troszkę ponad 3000g leży w inkubatorze.

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stellekluter to te suche serwetki tak jak Cynia mówi, moczysz je w wodzie i wycierasz pupę albo mozna nimi buźkę myć etc, a następnie na sucho następna przeciera sie, nefer to co ty mówisz to stelleunderlag :) my używamy tego na przewijaku w domu, zeby jak mała cos w trakcie przewijania zrobi, albo po prostu leżąc na przewijaku, bo to jej ulubione miejsce w domu :D
    Ta sonda to taki mały kabelek mi położna mowila, ze dziecko tego w ogole nie czuje a działa jak ekg monitoruje, ze z maleństwem wszystko w porządku.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, a do czego jeszcze używasz stelleunderlag? Bo ja kupiłam wielorazowe prześcieradełka na przewijak i nie wiem czy te podkłady kupować...

Marti, gratulacje dla koleżanki! :) ale szybciutko :) i już w formie, pisze na forum? super :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mam dzisiaj niemoc :( i fizyczną i umysłową... Poszłam do sklepu po zakupy na obiad, bo chciałam zrobic dzis szpinak. I kupiłam wszystko poza szpinakiem. Poza tym chyba mi się daje we znaki wczorajsze stanie na peronie, bo chyba mnie cos łapie. Zaaplikowałam sobie juz kanapke z masłem czosnkowym, czystek z imbirem i jeszcze będe się poić wodą z miodem i witaminą C. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Cynnia chodzę na kurs od września. Zajęcia sa 2 razy w tygodniu. Uda mi się zaliczyć 2 etapy. Chciałam teraz, żeby chociaż cokolwiek sie z językiem osłuchać, bo potem to juz nie będzie na to siły ani czasu, dopiero jak Agatka podrośnie. A ni ewyobrażam sobie mieszkać 1,5 roku w jakimś kraju i nie umieć nic a nic się porozumieć. Teraz przynajmniej rozumiem co mówią w sklepie przy kasie :P

Nefer ale kruszynka. Dobrze, że sobie tak swietnie poradził.

Giannaa ja piorę swoje ciuchy w orzechach i occie. Nie wiem jak mi się sprawdzą przy dziecku, bo one nie bardzo chcą usuwać plamy... Wolałabym jednak nie używać detergentów niezaleznie od tego czy Agata będzie alergikiem czy nie.

Marti gdyby nie to, że tak wcześnie urodziła ta koleżanka, to tylko pozazdrościć porodu :)

Dzięki za odpowiedź odnośnie stellekluter, bo czegoś takiego własnie szukałam :) Więc dobrze wiedzieć, że są dostępne. Oczywiście nie będą soba jak nie sprawdzę z czego są zrobione i jak produkowane :P

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was
    Mam takie pytanie są tu kobity ze Stavanger i znają polskiego gin ?
    Jestem bardzo zmartwiona bo dzis zaczęłam plamić na brązowo... :'(
    Witam że najpierw musze sie skontaktować z lekarzem rodzinnym i on dopiero daje skierowanie do gin, ale niesety nie mam tyle czasu bo wizyta u lekarza rodzinnego mam dopiero za kilka dni jak dobrze pójdzie a na fastlege mi nie pomogą bo tylko przeprowadza ze mną wywiad i każą czekać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:10

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś, w stavanger nie ma polskiego gina..
    Na tym etapie ciąży co jesteś plamiłam równiez na brązowo, potem w 8, 10 i 12 tc krwawiłam...
    fastlege nic ci nie pomoże na tym etapie ciąży, nie da skierowania.. na legevakcie też nic nie zrobią.
    Ja ci proponuję normalnie pójść do ginekologa albo przynajmniej na samo USG.
    Napisz na priv jakbyś miała pytania bo przechodziłam przez to samo, i również jestem ze Stavanger.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Agnieś, w stavanger nie ma polskiego gina..
    Na tym etapie ciąży co jesteś plamiłam równiez na brązowo, potem w 8, 10 i 12 tc krwawiłam...
    fastlege nic ci nie pomoże na tym etapie ciąży, nie da skierowania.. na legevakcie też nic nie zrobią.
    Ja ci proponuję normalnie pójść do ginekologa albo przynajmniej na samo USG.
    Napisz na priv jakbyś miała pytania bo przechodziłam przez to samo, i również jestem ze Stavanger.

z chęcią bym napisała ale niestety nie mam cie w znajomych. jak mozesz to zaakceptuj moje zaproszenie,
    Nie ukrywam bardzo przyda mi sie Twoja pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:27

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś Na tym etapie to nie wiem czy jest sens iść na USG bo możne nie być jeszcze serduszka.... ja na Twoim miejscu odczekałabym te 2 tyg...jak masz luteine czy duphaston to weź ... A brązowe plamienia nie muszą oznaczać niczego złego.
    Cynnia tu się nie trzeba znać ;-) :P
    Marti też wydaje mi się, że te ciuszki trochę wywietrzeją do tego były prasowane w wysokiej temperaturze z dużą ilością pary to trochę powinno złagodzić tą chemie..ale nie wiem...
    Froggie ja muszę mieć proszek dobrze piorący ...przy dzieciach nie ma innego wyjścia ;-)

a.png
    a.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Agnieś Na tym etapie to nie wiem czy jest sens iść na USG bo możne nie być jeszcze serduszka.... ja na Twoim miejscu odczekałabym te 2 tyg...jak masz luteine czy duphaston to weź ... A brązowe plamienia nie muszą oznaczać niczego złego.
    Marti też wydaje mi się, że te ciuszki trochę wywietrzeją do tego były prasowane w wysokiej temperaturze z dużą ilością pary to trochę powinno złagodzić tą chemie..ale nie wiem...
    Froggie ja muszę mieć proszek dobrze piorący ...przy dzieciach nie ma innego wyjścia ;-)

niestety nie mam luteiny ani duphaston.
    jestem przerażona.

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=64189382&searchclickthrough=true&searchQuery=taga%20sykler
    Zobaczcie zajefajne ;-) jakbym miała nadmiar gotówki to już bym to kupowała ;-)
    Agnieś obfite te plamienia ?

a.png
    a.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

jednak mam Luteina 50 doustne,ale tylko 30 tabletek. Słyszałam że nie można brać jej bez zgody lekarza. Nawet nie wiem ile jej brać... Do polski dopiero za miesiąc jadę :/

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=64189382&searchclickthrough=true&searchQuery=taga%20sykler
    Zobaczcie zajefajne ;-) jakbym miała nadmiar gotówki to już bym to kupowała ;-)
    Agnieś obfite te plamienia ?

nie leje się ze mnie jak ze świniaka ,ale plamienia są nie obfite takie plamki zostaja na wkładce na długość 3cm szer. z 4cm.
    Mam nadzieje że ta instrukcja coś dała... :(

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam luteinę ostatnio prawie 7 lat temu...może niech doradzą dziewczyny które brały ją niedawno...Nie martw się te plamienia ni złego mogą nie oznaczać po Pianistce widać, że nawet krwawienia można przetrwać ;-)

Agnieś lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa pomysłowe to :) Ale cena zaporowa :)

Agnieś trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego.

Agnieś lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja brałam luteinę ostatnio prawie 7 lat temu...może niech doradzą dziewczyny które brały ją niedawno...Nie martw się te plamienia ni złego mogą nie oznaczać po Pianistce widać, że nawet krwawienia można przetrwać ;-)

Dziękuje za wsparcie i pomoc :)

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Giannaa pomysłowe to :) Ale cena zaporowa :)

Agnieś trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego.

:) Też je trzymam za siebie i oczywiście za Was :)
    Musi byc wszystko dobrze nie ma innej opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:03

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnies ja brałam dwa razy dziennie po jednej i leżałam. Tez miałam krwawienia nie plamienia wiec sie nie martw

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paczkę dufastronu moge ci wysłać poczta daj adres

Dziewczynki bardziej zaawansowane powiedzcie mi czy ja mam skurcze czy mi mAcica rośnie. Mam takie uczucie rozpierania w środku i nacisku na pęcherz i jak by mi cos zgniatarki żołądek ale brzuch nie jest twardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:17

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś, już akceptuję... pisz :)

A luteinę brałam 2x2 na początku i potem zmniejszyłam do 2x1 i tak do około 14 tc

Ja mam jakąś luteinę jeszcze gdybyś potrzebowała :) ale to pisz na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:17

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Felice, termin porodu jak napisałaś w poście to jest ok :)
    Nasza lista jest na 1 szej stronie ale może ją zaktualizować tylko pani Kafabi :) która wczoraj wróciła do pracy po macierzyńskim i nie przyszła się pochwalić jak było! :(
    wracając do tematu... jak przyjdzie to podopisuje :)

Felice twardnienie macicy poznasz jeśli się pojawi... :) nie da się przegapić. mi nie zdarza się często a dziewczyny z forum miały już wcześniej i też się zastanawiałam tak jak ty. Ale poznałam że to to :)
    A że pobolewa... rośnie :) musi troche ciągnąć

Na wstępie prosze nie tytułować mnie "pani" bo na to trzeba miec wyglad i duzo kasy :P (zart) Uwierz mi, że nie miałam czasu na forum wczoraj :( Młoda jak tylko mnie zobaczyła w drzwiach to juz wisiała na nodze do wieczorka :) W pracy wporządku , nie było mnie połtora roku , a wiec wszyscy mili, życzliwi jak nigdy :P Olivia po dwóch dniach z tatusiem, nabiła sobie guza i podrapała sobie pół czoła :/

Do listy dopisałam juz nowe dziewczyny i witam Was serdecznie :)

Marti chudzinko sliczny brzuszek ;)

Giaanna OLivia też była podłączona pod sondę w szpitalu już :)

Kitaja kochana spokojnie Jasiu musi sie przyzwyczaić do nowego świata <3 Bedzie dobrze!

Giannaa, Carolline lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ