Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Gianna
A ja myślę, że może te ciuszki małej trochę wywietrzeją z tego płynu zanim się urodzi także może nie pierz
Laska z mojego ślubnego forum urodziła już o 10.00 podobno szybka akcja, piszę normalnie na forum co chwilę i dobrze się czuję. A córeczka troszkę ponad 3000g leży w inkubatorze.Giannaa lubi tę wiadomość
-
Stellekluter to te suche serwetki tak jak Cynia mówi, moczysz je w wodzie i wycierasz pupę albo mozna nimi buźkę myć etc, a następnie na sucho następna przeciera sie, nefer to co ty mówisz to stelleunderlag my używamy tego na przewijaku w domu, zeby jak mała cos w trakcie przewijania zrobi, albo po prostu leżąc na przewijaku, bo to jej ulubione miejsce w domu
Ta sonda to taki mały kabelek mi położna mowila, ze dziecko tego w ogole nie czuje a działa jak ekg monitoruje, ze z maleństwem wszystko w porządku. -
Alez mam dzisiaj niemoc i fizyczną i umysłową... Poszłam do sklepu po zakupy na obiad, bo chciałam zrobic dzis szpinak. I kupiłam wszystko poza szpinakiem. Poza tym chyba mi się daje we znaki wczorajsze stanie na peronie, bo chyba mnie cos łapie. Zaaplikowałam sobie juz kanapke z masłem czosnkowym, czystek z imbirem i jeszcze będe się poić wodą z miodem i witaminą C. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Cynnia chodzę na kurs od września. Zajęcia sa 2 razy w tygodniu. Uda mi się zaliczyć 2 etapy. Chciałam teraz, żeby chociaż cokolwiek sie z językiem osłuchać, bo potem to juz nie będzie na to siły ani czasu, dopiero jak Agatka podrośnie. A ni ewyobrażam sobie mieszkać 1,5 roku w jakimś kraju i nie umieć nic a nic się porozumieć. Teraz przynajmniej rozumiem co mówią w sklepie przy kasie
Nefer ale kruszynka. Dobrze, że sobie tak swietnie poradził.
Giannaa ja piorę swoje ciuchy w orzechach i occie. Nie wiem jak mi się sprawdzą przy dziecku, bo one nie bardzo chcą usuwać plamy... Wolałabym jednak nie używać detergentów niezaleznie od tego czy Agata będzie alergikiem czy nie.
Marti gdyby nie to, że tak wcześnie urodziła ta koleżanka, to tylko pozazdrościć porodu
Dzięki za odpowiedź odnośnie stellekluter, bo czegoś takiego własnie szukałam Więc dobrze wiedzieć, że są dostępne. Oczywiście nie będą soba jak nie sprawdzę z czego są zrobione i jak produkowane
-
Witam Was
Mam takie pytanie są tu kobity ze Stavanger i znają polskiego gin ?
Jestem bardzo zmartwiona bo dzis zaczęłam plamić na brązowo... :'(
Witam że najpierw musze sie skontaktować z lekarzem rodzinnym i on dopiero daje skierowanie do gin, ale niesety nie mam tyle czasu bo wizyta u lekarza rodzinnego mam dopiero za kilka dni jak dobrze pójdzie a na fastlege mi nie pomogą bo tylko przeprowadza ze mną wywiad i każą czekać .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:10
-
Agnieś, w stavanger nie ma polskiego gina..
Na tym etapie ciąży co jesteś plamiłam równiez na brązowo, potem w 8, 10 i 12 tc krwawiłam...
fastlege nic ci nie pomoże na tym etapie ciąży, nie da skierowania.. na legevakcie też nic nie zrobią.
Ja ci proponuję normalnie pójść do ginekologa albo przynajmniej na samo USG.
Napisz na priv jakbyś miała pytania bo przechodziłam przez to samo, i również jestem ze Stavanger. -
Pianistka wrote:Agnieś, w stavanger nie ma polskiego gina..
Na tym etapie ciąży co jesteś plamiłam równiez na brązowo, potem w 8, 10 i 12 tc krwawiłam...
fastlege nic ci nie pomoże na tym etapie ciąży, nie da skierowania.. na legevakcie też nic nie zrobią.
Ja ci proponuję normalnie pójść do ginekologa albo przynajmniej na samo USG.
Napisz na priv jakbyś miała pytania bo przechodziłam przez to samo, i również jestem ze Stavanger.
z chęcią bym napisała ale niestety nie mam cie w znajomych. jak mozesz to zaakceptuj moje zaproszenie,
Nie ukrywam bardzo przyda mi sie Twoja pomoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:27
-
Agnieś Na tym etapie to nie wiem czy jest sens iść na USG bo możne nie być jeszcze serduszka.... ja na Twoim miejscu odczekałabym te 2 tyg...jak masz luteine czy duphaston to weź ... A brązowe plamienia nie muszą oznaczać niczego złego.
Cynnia tu się nie trzeba znać
Marti też wydaje mi się, że te ciuszki trochę wywietrzeją do tego były prasowane w wysokiej temperaturze z dużą ilością pary to trochę powinno złagodzić tą chemie..ale nie wiem...
Froggie ja muszę mieć proszek dobrze piorący ...przy dzieciach nie ma innego wyjścia -
Giannaa wrote:Agnieś Na tym etapie to nie wiem czy jest sens iść na USG bo możne nie być jeszcze serduszka.... ja na Twoim miejscu odczekałabym te 2 tyg...jak masz luteine czy duphaston to weź ... A brązowe plamienia nie muszą oznaczać niczego złego.
Marti też wydaje mi się, że te ciuszki trochę wywietrzeją do tego były prasowane w wysokiej temperaturze z dużą ilością pary to trochę powinno złagodzić tą chemie..ale nie wiem...
Froggie ja muszę mieć proszek dobrze piorący ...przy dzieciach nie ma innego wyjścia
niestety nie mam luteiny ani duphaston.
jestem przerażona. -
Giannaa wrote:Agnieś Na tym etapie to nie wiem czy jest sens iść na USG bo możne nie być jeszcze serduszka.... ja na Twoim miejscu odczekałabym te 2 tyg...jak masz luteine czy duphaston to weź ... A brązowe plamienia nie muszą oznaczać niczego złego.
Froggie ja muszę mieć proszek dobrze piorący ...przy dzieciach nie ma innego wyjścia
jednak mam Luteina 50 doustne,ale tylko 30 tabletek. Słyszałam że nie można brać jej bez zgody lekarza. Nawet nie wiem ile jej brać... Do polski dopiero za miesiąc jadę -
Giannaa wrote:http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=64189382&searchclickthrough=true&searchQuery=taga%20sykler
Zobaczcie zajefajne jakbym miała nadmiar gotówki to już bym to kupowała
Agnieś obfite te plamienia ?
nie leje się ze mnie jak ze świniaka ,ale plamienia są nie obfite takie plamki zostaja na wkładce na długość 3cm szer. z 4cm.
Mam nadzieje że ta instrukcja coś dała... -
Giannaa wrote:Ja brałam luteinę ostatnio prawie 7 lat temu...może niech doradzą dziewczyny które brały ją niedawno...Nie martw się te plamienia ni złego mogą nie oznaczać po Pianistce widać, że nawet krwawienia można przetrwać
Dziękuje za wsparcie i pomoc -
Froggie wrote:Giannaa pomysłowe to Ale cena zaporowa
Agnieś trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego.
Też je trzymam za siebie i oczywiście za Was
Musi byc wszystko dobrze nie ma innej opcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:03
-
Ja mam paczkę dufastronu moge ci wysłać poczta daj adres
Dziewczynki bardziej zaawansowane powiedzcie mi czy ja mam skurcze czy mi mAcica rośnie. Mam takie uczucie rozpierania w środku i nacisku na pęcherz i jak by mi cos zgniatarki żołądek ale brzuch nie jest twardy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:17
-
Pianistka wrote:Felice, termin porodu jak napisałaś w poście to jest ok
Nasza lista jest na 1 szej stronie ale może ją zaktualizować tylko pani Kafabi która wczoraj wróciła do pracy po macierzyńskim i nie przyszła się pochwalić jak było!
wracając do tematu... jak przyjdzie to podopisuje
Felice twardnienie macicy poznasz jeśli się pojawi... nie da się przegapić. mi nie zdarza się często a dziewczyny z forum miały już wcześniej i też się zastanawiałam tak jak ty. Ale poznałam że to to
A że pobolewa... rośnie musi troche ciągnąć
Na wstępie prosze nie tytułować mnie "pani" bo na to trzeba miec wyglad i duzo kasy (zart) Uwierz mi, że nie miałam czasu na forum wczoraj Młoda jak tylko mnie zobaczyła w drzwiach to juz wisiała na nodze do wieczorka W pracy wporządku , nie było mnie połtora roku , a wiec wszyscy mili, życzliwi jak nigdy Olivia po dwóch dniach z tatusiem, nabiła sobie guza i podrapała sobie pół czoła
Do listy dopisałam juz nowe dziewczyny i witam Was serdecznie
Marti chudzinko sliczny brzuszek
Giaanna OLivia też była podłączona pod sondę w szpitalu już
Kitaja kochana spokojnie Jasiu musi sie przyzwyczaić do nowego świata Bedzie dobrze!
Giannaa, Carolline lubią tę wiadomość