X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti hahaha uśmiałam się ;-) nie muszę wróżyć chciałabym tylko sobie wywróżyć poród przed świętami ;-) Jak masz zdolności to rzuć czar na mnie :P Ty masz fajnie dużo Ciebie nie dzieli, żeby zobaczyć dzieciątko ;-)

marti87 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna Owca, pewnie ze bym chciala leki, ale nie chce Cie narazac. Wiecie, dziewcyny, ze od 1 pazdziernika jest zakaz wwozenia lekow do norwegii, nawet witamin i mineralow?

d869f9fdbd.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu
    Mi dopiero teraz takie ciśnienie się zrobilo. Wiem ze w Polsce podczas ciąży dają jakieś leki na to. Teraz to już mam okres w brzuchu od 40 min. Także chyba działa ten balon. Podbno jest jakaś polska położna :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, trzymamy kciuki!!! :) Cudowne wieści :) co raz bliżej do spotkania z malutką :)

A ja powitałam pierwsze rozstępy... :( no nic, mój tatuażysta ucieszy się z takiej przestrzeni do ozdabiania :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka podobno na rozstępach trudniej robi się tatuaż i podobno bardziej boli ale ile w tym prawdy to nie wiem. Dużo ich się pojawiło?
    Nefer z tymi lekami to jest tak, że te kontrole najbardziej dotyczą przesyłek pocztowych czyli zamówień np z polskiej apteki. Nadal można przewodzić leki i np takie na receptę można mieć zapas na 3 m-ce a pozostałe na 12 m-cy oczywiście najlepiej mieć receptę przy sobie oraz paragony żeby przy ewentualnej kontroli udowodnić ich legalność. Na mojej Norwegii był taki artykuł dość obszerny.
    Marti a skurcze jakieś się pojawiają ? Szybko działa na Ciebie ten balon ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 14:15

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak masz nie duże ti potem smaruj maścią na blizny i zbledną i nie bedzie w ogole widać

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, na rozstępach robi się tatuaż tak samo jak na bliznach :) dobry tatuażysta sobie poradzi :) a ze boli bardziej? to nic ;) zobaczę ile ich będzie... póki co z lewej pod brzuchem są 3 takie konkretne ale jak przyglądam się skórze to idą kolejne... :( po prawej 2, 1 koło pępka...

Miuu potem będę stosować kolagen naturalny i kwasy. tak jak kiedyś na buzię jak miałam blizny potrądzikowe... ale wszystko zależy ile ich będzie... ale skoro już 2 miesiące przed terminem ich tyle to raczej nie będzie za ciekawie :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy skurcze :) ale boli jak na okres czasami mocniej czasami słabiej ogólnie mam potrzebę chodzenia.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób sobie piling na brzuch to trochę pobudzi skórę do regeneracji i smaruj. Ja po młodym mam cały brzuch w rozstępach niestety i nie tylko. Wszystkie już dawno temu zbielały i nie są takie widoczne.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, co drugi - trzeci dzień peelinguję brzuch, myję się myjką szorstką... smaruje 2-3 razy dziennie... :(
    Ja nie wiem czy to kwestia tycia? albo genów...
    31 tc a ja mam +11,7 kg... moja mama ma mnóstwo rozstępów i babcia też...
    No nic.. póki co do końca ciąży smaruję się jak do tej pory a po lutym będę walczyć z nimi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to są geny w takim razie... możesz robić wszystko a rozstępom nie zapobiegniesz :(

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Niestety to są geny w takim razie... możesz robić wszystko a rozstępom nie zapobiegniesz :(

tego się właśnie obawiałam bo ja i mama mamy kropka w kropkę te same skłonności do tycia, rozstępów... :(

waga chyba nie jest tragiczna jak na ten tydzień, a ja się staram dbać i naprawdę robię wszystko systematycznie by uniknąć rozstępów ale widzę, że z dnia na dzień się powiększają :(
    trudno... pozostaje je zaakceptować a po porodzie starać się z nimi walczyć :)

Ale pociesza mnie jedno... :) nigdy nie byłam zadowolona ze swojego ciała / figury więc przynajmniej w tej materii nic się nie zmieni ;) gorzej byłoby z akceptacją siebie gdybym przed ciążą była super laską a po porodzie to by się miało zmienić :) a że nigdy nie byłam to nic nie tracę :D a i mąż nie odczuje różnicy :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wiem o czym piszesz ;-) ja po ciąży przez chwile miałam najlepsza figurę nawet z rozstępami ;-) przed ciążą nawet takiej nie miałam ;-)
    Marti piszzzz jak u Ciebie ;-)

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti jeszcze chwilka i bedziesz tulic swoja kruszynke :-) dobrze, ze panikuja jakby mieli olac , a z cisnieniem nie ma zartow kochana. Moze robi Ci sie pomalutku rozwarcie dlatego masz bole @ i plamisz życzę Ci by szybko poszło i czekamy na wieści po porodzie :-)

Pianistka aj tam rozstępy ładna kobitka z Ciebie a rozstępami zajmiesz sie po ciazy ;-) ale tak to juz jest, ze często nie akceptujemy pewnych rzeczy w swoim ciele , ja np. mam wielkie biodra wszędzie chuda,a tyłek jak u jakieś murzynki ;-) najwazniejsze, ze maz nie narzeka ;-)

Miuu Boże jaki śliczny misio,ale zdolne z was babeczki jak nie pyszne ciacha pieką to dziergaja takie cuda :-)

Gianna uciekaj z tego mieszkania ,szkoda Waszego zdrowia jeszcze jakiegoś grzyba wy sie nabawicie,brak słów co do podejścia właściciel ... Trzymam kciuki byście szybko coś znaleźli

Froogi kochana dziękuje za piękna kartkę w imieniu Jasia, bardzo mnie wzruszył Twoj gest :-* duże całusy :-*

Tak tak miałam wstawić foto małego i obiecuje, ze wstawię jak tylko w koncu odpalę komputer, bo przez telefon nie mogę! My właśnie z Jasiem leżymy po obiedzie, mały daje czadu w nocy :-( ale jyz przełączyłam sie na tryb zombi ;-) w piątek przyjeżdzają teściowie na 10dni ,a maz wraca juz do pracy w czwartek <aaaaaa> to juz w ogole bedzie cieżko bo teraz bardzo mi pomaga ...

Giannaa, Pianistka, Miuu lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja :) jak miło Cię czytać :)
    Tak myślałam, że Jasio daje Wam popalić stąd tak długa nieobecnosć :) ale nie ma się co dziwić skoro maluszek jest tak absorbujący :) wszystkiego dobrego i nie martw się powrotem męża do pracy! dasz sobie radę! :) w końcu urodziłaś tego łobuza sama i dałaś radę! :)
    no i czekamy na foteczki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja miło, że się odezwałaś ;-) jak tam u Ciebie z dochodzeniem do formy ? Jasiu jeszcze trochę to znajdzie swój rytm dnia i nocy i będzie dobrze ;-) początki są zawsze ciężkie. Fajnie, że teście przyjadą i trochę Ci pomogą obyś po tych 10 dniach nie miała ich dosyć :P

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Pianistka za miłe słowa, strasznie za wami tęskniłam, ale mały daje czadu i ciagle sie uczymy siebie nawzajem :-) ale z dnia na dzien jest lepiej .Mamy tylko problem z odbijaniem po kp mały w ogole nie odbija a potem meczy go czkawka, i jeszcze noskiem trochę charczy :-( we wtorek idę do swojej znajomej położnej , bo dzwoniliśmy do helsestasjon bo miała przyjść pielęgniarka dziecięca do nas i mieli oddzwonić i nas olali :-/ jutro zadzwonie do nich i im powiem....a pochwale sie wam 3dni temu odpadł nam pępuszek maz sam o niego dbał, a jaki był przy tym dumny ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna kochana ja juz mam ich dość,ze na tak długo chcą przyjechać ;-) uważam, ze 5 dni byłoby ok, ale 10 to o wiele za długo ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, no to gratulujemy pępuszka! ciotki otwierają piccolo ! :)
    A jak Ci idzie kp?
    No i wybacz, że jestem monotematyczna ale jak się czujesz ze sobą po porodzie? Jak waga? brzuszek? :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja
    Na pewno trochę Ciebie odciążą i bierz jak najwięcej pomocy od nich :) Jak już na tak długo to niech się przyjeżdżają to niech się przydadzą. Chyba, że są typem gości przy których trzeba skakać.
    Podobno przed karmieniem dobrze poruszać nóżkami.

Czasami boli mocniej, ale ogarniam na razie bez problemu :) Balonik ma być do jutra, chyba, że wypadnie szybciej.

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ