Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka podobno na rozstępach trudniej robi się tatuaż i podobno bardziej boli ale ile w tym prawdy to nie wiem. Dużo ich się pojawiło?
Nefer z tymi lekami to jest tak, że te kontrole najbardziej dotyczą przesyłek pocztowych czyli zamówień np z polskiej apteki. Nadal można przewodzić leki i np takie na receptę można mieć zapas na 3 m-ce a pozostałe na 12 m-cy oczywiście najlepiej mieć receptę przy sobie oraz paragony żeby przy ewentualnej kontroli udowodnić ich legalność. Na mojej Norwegii był taki artykuł dość obszerny.
Marti a skurcze jakieś się pojawiają ? Szybko działa na Ciebie ten balonWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 14:15
-
Giannaa, na rozstępach robi się tatuaż tak samo jak na bliznach
dobry tatuażysta sobie poradzi
a ze boli bardziej? to nic
zobaczę ile ich będzie... póki co z lewej pod brzuchem są 3 takie konkretne ale jak przyglądam się skórze to idą kolejne...
po prawej 2, 1 koło pępka...
Miuu potem będę stosować kolagen naturalny i kwasy. tak jak kiedyś na buzię jak miałam blizny potrądzikowe... ale wszystko zależy ile ich będzie... ale skoro już 2 miesiące przed terminem ich tyle to raczej nie będzie za ciekawie -
Giannaa, co drugi - trzeci dzień peelinguję brzuch, myję się myjką szorstką... smaruje 2-3 razy dziennie...
Ja nie wiem czy to kwestia tycia? albo genów...
31 tc a ja mam +11,7 kg... moja mama ma mnóstwo rozstępów i babcia też...
No nic.. póki co do końca ciąży smaruję się jak do tej pory a po lutym będę walczyć z nimi...
-
Giannaa wrote:Niestety to są geny w takim razie... możesz robić wszystko a rozstępom nie zapobiegniesz
tego się właśnie obawiałam bo ja i mama mamy kropka w kropkę te same skłonności do tycia, rozstępów...
waga chyba nie jest tragiczna jak na ten tydzień, a ja się staram dbać i naprawdę robię wszystko systematycznie by uniknąć rozstępów ale widzę, że z dnia na dzień się powiększają
trudno... pozostaje je zaakceptować a po porodzie starać się z nimi walczyć
Ale pociesza mnie jedno...nigdy nie byłam zadowolona ze swojego ciała / figury więc przynajmniej w tej materii nic się nie zmieni
gorzej byłoby z akceptacją siebie gdybym przed ciążą była super laską a po porodzie to by się miało zmienić
a że nigdy nie byłam to nic nie tracę
a i mąż nie odczuje różnicy
-
Marti jeszcze chwilka i bedziesz tulic swoja kruszynke
dobrze, ze panikuja jakby mieli olac , a z cisnieniem nie ma zartow kochana. Moze robi Ci sie pomalutku rozwarcie dlatego masz bole @ i plamisz życzę Ci by szybko poszło i czekamy na wieści po porodzie
Pianistka aj tam rozstępy ładna kobitka z Ciebie a rozstępami zajmiesz sie po ciazyale tak to juz jest, ze często nie akceptujemy pewnych rzeczy w swoim ciele , ja np. mam wielkie biodra wszędzie chuda,a tyłek jak u jakieś murzynki
najwazniejsze, ze maz nie narzeka
Miuu Boże jaki śliczny misio,ale zdolne z was babeczki jak nie pyszne ciacha pieką to dziergaja takie cuda
Gianna uciekaj z tego mieszkania ,szkoda Waszego zdrowia jeszcze jakiegoś grzyba wy sie nabawicie,brak słów co do podejścia właściciel ... Trzymam kciuki byście szybko coś znaleźli
Froogi kochana dziękuje za piękna kartkę w imieniu Jasia, bardzo mnie wzruszył Twoj gest :-* duże całusy :-*
Tak tak miałam wstawić foto małego i obiecuje, ze wstawię jak tylko w koncu odpalę komputer, bo przez telefon nie mogę! My właśnie z Jasiem leżymy po obiedzie, mały daje czadu w nocyale jyz przełączyłam sie na tryb zombi
w piątek przyjeżdzają teściowie na 10dni ,a maz wraca juz do pracy w czwartek <aaaaaa> to juz w ogole bedzie cieżko bo teraz bardzo mi pomaga ...
Giannaa, Pianistka, Miuu lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja
jak miło Cię czytać
Tak myślałam, że Jasio daje Wam popalić stąd tak długa nieobecnosćale nie ma się co dziwić skoro maluszek jest tak absorbujący
wszystkiego dobrego i nie martw się powrotem męża do pracy! dasz sobie radę!
w końcu urodziłaś tego łobuza sama i dałaś radę!
no i czekamy na foteczki -
Kitaja miło, że się odezwałaś
jak tam u Ciebie z dochodzeniem do formy ? Jasiu jeszcze trochę to znajdzie swój rytm dnia i nocy i będzie dobrze
początki są zawsze ciężkie. Fajnie, że teście przyjadą i trochę Ci pomogą obyś po tych 10 dniach nie miała ich dosyć
-
Dziękuje Pianistka za miłe słowa, strasznie za wami tęskniłam, ale mały daje czadu i ciagle sie uczymy siebie nawzajem
ale z dnia na dzien jest lepiej .Mamy tylko problem z odbijaniem po kp mały w ogole nie odbija a potem meczy go czkawka, i jeszcze noskiem trochę charczy
we wtorek idę do swojej znajomej położnej , bo dzwoniliśmy do helsestasjon bo miała przyjść pielęgniarka dziecięca do nas i mieli oddzwonić i nas olali
jutro zadzwonie do nich i im powiem....a pochwale sie wam 3dni temu odpadł nam pępuszek maz sam o niego dbał, a jaki był przy tym dumny
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Gianna kochana ja juz mam ich dość,ze na tak długo chcą przyjechać
uważam, ze 5 dni byłoby ok, ale 10 to o wiele za długo
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja
Na pewno trochę Ciebie odciążą i bierz jak najwięcej pomocy od nichJak już na tak długo to niech się przyjeżdżają to niech się przydadzą. Chyba, że są typem gości przy których trzeba skakać.
Podobno przed karmieniem dobrze poruszać nóżkami.
Czasami boli mocniej, ale ogarniam na razie bez problemuBalonik ma być do jutra, chyba, że wypadnie szybciej.