X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, oby szybciutko poszło :)
    A jak to zakładanie balonika? boli?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności :)

Troche sie nie odzywałam, ale starałam podczytywać :)
    Byłam w Polsce, trochę pochorowałam i tak wracam powoli do żywych. Choć cieżko bardzo bo moje lenistwo osiąga apogeum ostatnio i meczę sie sama ze sobą.
    Byłam w Polsce badaniach prenatalnych i moja malutka ważyła 1650 gram, ziewała, fikała, swoja pierwsza fotke dostała i ogolnie wszystko jak najbardziej ok :)

PS.
    Witam nowe Mamusie :)

Marti - powodzenia :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie boli zakładnie balonika, zostałam sama na sali. Tatmta dziewczyna zaczęła już płakać a ma rozwarcie na 4 także nie wyobrażam sobie tego bólu...

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czujesz? Twoja panna będzie listopadowa czy już grudniowa?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marit dzięki spróbuje z tymi nożkami przed karmieniem ;-) kochana życzę Ci by rozwarcie poszło Tobie szybko i byś długo sie nie męczyła ,coś mi sie wydaje ze bedziesz listopadowka <3 ale emocje;-)

Pianistka kochana czuje sie dobrze brakuje mi troszkę snu,ale tak jest dobrze.Po porodzie sama bez pomocy sie umylam i chodziłam starając sie robić przy małym wszystko.Dupsko bolało i jeszcze pobolewa,bo popekalam i mam 8szwow ale noe narzekam;-) z dnia na dzien tyłek boli mniej trochę strachu miałam jak szlam na dwójeczkę do toalety,ale wspomagalam sie tabletkami glicerynowymi teraz boli i rwie jak kichne albo zacznę kaszleć .Co do wagi to spada w dół,brzuch z dnia na dzien jakby mniejszy pewnie dlatego,ze macica sie kurczy,mam jeszcze 3kg ciążowe ,pilnuje diety także szybko zrzucę ;-) zobaczysz,ze waga i Tobie szybko spadnie bo przy takim maluchu jest sporo roboty i nie ma czasu jeść ;-) a jeszcze ja pedantka i perfekcyjna Pani domu to juz w ogole ;-) a co do karmienia piersia mały juz po wyjściu miał duży odruch ssania początki nie były łatwe bo bolały mnie bardzo sutki ,porobiły tez sie rany,ale smarowałam ,biegałam po domu z cycami na wierzchu i pomogło !pobudzalam laktację herbatami i laktatorem 7-5-3 mam nadzieje,ze uda mi sie karmić piersia jak najdłużej .Martwi mnie tylko to odbijanie u Jasia i taka chrypka :-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja własnie tego bólu dupska ja sie boje ...miałam to samo co Ty ból przy kaszlnięciu kichnięciu. W szpitalu prawie nic nie jadłam bo bałam się własnie iść na dwójkę :P A w domu siadałam na kółku z dziurką bo nie mogłam 2 tyg siadać normalnie :/ Tym odbijaniem się nie przejmuj, być może mały nie łyka dużo powietrza przy jedzeniu ;-) Fajnie, że zostało Ci tylko 3 kg ...co to jest 3 kilo ;) prawie nic.
    Marti każda z nas inaczej odczuwa ból porodowy, Ty możesz tych 4 centymetrów prawie w ogóle nie uczuć ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wspaniale, że Jaś miał tak dobry odruch ssania :) a używałaś takich sylikonowych kapturków na sutki? podobno pomagają na zranione brodawki...

co do wagi to wspaniale! Dopiero 10 dni a tu tylko 3 kg pozostały? coś mi się wydaje, że odpadnie jeszcze więcej niż te 3 :) no i pociesza mnie to :D a że ja też mam bzika na punkcie czystości to tak, pewnie nie będę dosypiała by sprzątać :)

miło czytać takie opisy :) szczęście aż z nich bije! i tak trzymać :)

A jak szwy? ładnie zszyli? boli przy zszywaniu czy raczej po bólu porodowym jest to taka ulga że już ma się gdzieś takie zszywanie? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nadrobiłam Was. Od środy zdycham - jednak mnie to przeziębienie dopadło. Dzisiaj obudził mnie taki potworny ból w krzyżu, że nogą nie mogłam ruszyć. A jak się rozkaszlałam to doszły jeszcze bolesne skurcze w dole brzucha :(
    Ja do szpitala chyba wezmę swoje rzeczy, bo podejrzewam, że nawet jeśli oni tam wszystko mają to pewnie i tak nie w moim rozmiarze. A dla maluszka tez chciałabym odpowiednie pieluszki, chusteczki i ubranka a nie pierwsze lepsze.
    Ja nie wiem jak Wy te wszystkie promocje na ciuszki dziecięce wyłapujecie ale ja jak idę do sklepu to nigdy nic nie ma :( Nawet w ten nieszczęsny piątek...
    Dziewczyny jak Wy takie dobre we wróżeniu jesteście to mi proszę wywróżyć, żebym urodziła w lutym :D

Marti jak się czujesz? Super, że coś się rusza :)

Kafabi jak po całym tygodniu w pracy? Ciężko było wrócić do starego rytmu? W domu mam nadzieję, że poza 1 guzem obyło się bez większych ofiar :)

Giannaa ja tu nie widziałam tańszych biustonoszy niż 200nok (w H&M chyab miekki jest w dwupaku za tę cenę). Ale ja tu krótko jestem :) Laktator elektryczny mam dostać od siostry, bo ona kupiła jak była w ciąży ale go używała bardzo krótko bo szybko zaczęła karmić mm. Ale jeśli mi ta opcja nie wypali to dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość wypożyczenia. A jak Ty się czujesz? Twardnienie przeszło? Kciuki za znalezienie nowego lokum mocno zaciśnięte :)

nefer piorę w zwykłym occie takim co tu można w plastikowej butelce kupić. Masakrycznie drogo to wychodzi, nie wiem skąd oni biorą te ceny...
    Masz może jakis lepszy opatentowany sposób na to pranie? Ja octu dolewam trochę do głównego prania a potem do przegródki na płyn do płukania i tam dodaję tez kilkanaście kropli olejku zapachowego.
    Tutaj stronka na której znajdziesz przepisy na domową pastę do zębów, proszek do prania, tabletki do zmywarki itp.:
    http://baranowscy.eu/wordpress/
    A ta stronka jest kopalnią wiedzy o zdrowiu. Szukaj na niej też przepisów na płyn enzymatyczny i pastę do sprzątania:
    www.akademiawitalnosci.pl
    A kiedy się okazuje czy to łożysko jest prawidłowe czy wrośnięte? Mozna to jakoś wcześniej sprawdzić czy dopiero po porodzie?
    Dobrze, że ten dr Szczęsny taki ogarnięty, szkoda tylko, że nie może w szpitalu zainterweniować. Trzymam kciuki za jutro :)

Owca zakupy udane? Jesteś zadowolona ze spodni?

Miuu mi ciężko powiedzieć jaki powinien być brzuch w ciąży. Ja od 25tc mam mocno twardy i nic go nie rozluźnia. Przebadałam to jak się dało i chyba taka moja uroda. Mam nadzieję, że w NAVie się do niczego nie przyczepią :) A co do wełny i drapania to chyba zależy od gatunku i splotu, bo ja mam kilka rzeczy termoaktywnych z wełny merynosa i są super.
    Misio genialny :)

PaulaJ a są jakieś konkretne terminy tych wyprzedaży? Czy trzeba polowac na okazję?

Kitaja super, że napisałaś :) Tak jak Carolline mówiła musicie się z Jasiem dopasować do swoich rytmów. Bez męża pewnie będzie ciężko ale dasz radę, silna Kobieta jesteś :) A teściów zagoń do roboty, obiad się sam nie wyczaruje :D

Beff fajnie, że już jesteś z powrotem :D nie ukrywam, że liczę na wiadomości od Ciebie w kwestii przecierania szlaków w AHUSie :D

Giannaa, Befff lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie na pewno dam znać co i jak ;-) szkoda, że mnie nikt szlaków nie przetrzeć ;-) chyba że zapomniałam o którejś z dziewczyn, ktota też tam będzie rodzic ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff chyba tylko my z AHUSa :) Jest jeszcze opcja, że Dziewczyn z Oslo nie przyjmą w Oslo :P ale One i tak po nas będą rodziły :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Marti: Ma już skurcze :)

trzymamy kciuki!!! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki w takim razie :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, wiadomość specjalna od Marti: "Twój czas się zbliża!" :D

Miuu, Giannaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dwie super wieści ;p

Froggie to sie kuruj. Ja przeważnie łapie sie na promocje w kapphalu lub lindexie. Na bocznych wieszakach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 23:48

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ale super :) Marti trzymam kciuki...

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobry ten Ahus?

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, wiadomość specjalna od Marti: "Twój czas się zbliża!" :D

Śmieję się w głos :P Marti nawet podczas porodu ma poczucie humoru ;-) Dziś znowu śnił mi się poród :P Jeszcze z tydzień chciałabym poczekać ;-)

Marti masz już malutką przy sobie ? ;-) czekamy na relacje. U Ciebie chyba nie było tak źle bo dość szybko postępowała akcja
    Froggie za dwa staniki 200nok to jeszcze nie tak dużo ;-) muszę się rozejrzeć ...tylko czy będą mieli mój rozmiar :P
    Beff nie znikaj nam na tak długo ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz sie stresuje, ostatnie 3 dni były okropne, nogi jak banie, boli głowa i brzuch, młody sie wierci niemiłosiernie, a tu jeszcze nic nie gotowe :( jeszcze ze 2 tygodnie please..,,,

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kontakt z Marti przez fb ale o północy napisała ze skurcze się nasilają i że odkłada telefon... i od tamtej pory cisza :) pewnie już tuli malutką :) Dam znać jeśli się odezwie :)

Cynnia, Giannaa, powoli chyba trzeba się szykować, co? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ