Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po dłuższej nieobecności
Troche sie nie odzywałam, ale starałam podczytywać
Byłam w Polsce, trochę pochorowałam i tak wracam powoli do żywych. Choć cieżko bardzo bo moje lenistwo osiąga apogeum ostatnio i meczę sie sama ze sobą.
Byłam w Polsce badaniach prenatalnych i moja malutka ważyła 1650 gram, ziewała, fikała, swoja pierwsza fotke dostała i ogolnie wszystko jak najbardziej ok
PS.
Witam nowe Mamusie
Marti - powodzenia
-
Marit dzięki spróbuje z tymi nożkami przed karmieniem
kochana życzę Ci by rozwarcie poszło Tobie szybko i byś długo sie nie męczyła ,coś mi sie wydaje ze bedziesz listopadowka
ale emocje;-)
Pianistka kochana czuje sie dobrze brakuje mi troszkę snu,ale tak jest dobrze.Po porodzie sama bez pomocy sie umylam i chodziłam starając sie robić przy małym wszystko.Dupsko bolało i jeszcze pobolewa,bo popekalam i mam 8szwow ale noe narzekam;-) z dnia na dzien tyłek boli mniej trochę strachu miałam jak szlam na dwójeczkę do toalety,ale wspomagalam sie tabletkami glicerynowymi teraz boli i rwie jak kichne albo zacznę kaszleć .Co do wagi to spada w dół,brzuch z dnia na dzien jakby mniejszy pewnie dlatego,ze macica sie kurczy,mam jeszcze 3kg ciążowe ,pilnuje diety także szybko zrzucęzobaczysz,ze waga i Tobie szybko spadnie bo przy takim maluchu jest sporo roboty i nie ma czasu jeść
a jeszcze ja pedantka i perfekcyjna Pani domu to juz w ogole
a co do karmienia piersia mały juz po wyjściu miał duży odruch ssania początki nie były łatwe bo bolały mnie bardzo sutki ,porobiły tez sie rany,ale smarowałam ,biegałam po domu z cycami na wierzchu i pomogło !pobudzalam laktację herbatami i laktatorem 7-5-3 mam nadzieje,ze uda mi sie karmić piersia jak najdłużej .Martwi mnie tylko to odbijanie u Jasia i taka chrypka
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja własnie tego bólu dupska ja sie boje ...miałam to samo co Ty ból przy kaszlnięciu kichnięciu. W szpitalu prawie nic nie jadłam bo bałam się własnie iść na dwójkę
A w domu siadałam na kółku z dziurką bo nie mogłam 2 tyg siadać normalnie
Tym odbijaniem się nie przejmuj, być może mały nie łyka dużo powietrza przy jedzeniu
Fajnie, że zostało Ci tylko 3 kg ...co to jest 3 kilo
prawie nic.
Marti każda z nas inaczej odczuwa ból porodowy, Ty możesz tych 4 centymetrów prawie w ogóle nie uczuć -
no to wspaniale, że Jaś miał tak dobry odruch ssania
a używałaś takich sylikonowych kapturków na sutki? podobno pomagają na zranione brodawki...
co do wagi to wspaniale! Dopiero 10 dni a tu tylko 3 kg pozostały? coś mi się wydaje, że odpadnie jeszcze więcej niż te 3no i pociesza mnie to
a że ja też mam bzika na punkcie czystości to tak, pewnie nie będę dosypiała by sprzątać
miło czytać takie opisyszczęście aż z nich bije! i tak trzymać
A jak szwy? ładnie zszyli? boli przy zszywaniu czy raczej po bólu porodowym jest to taka ulga że już ma się gdzieś takie zszywanie? -
Dziewczynki nadrobiłam Was. Od środy zdycham - jednak mnie to przeziębienie dopadło. Dzisiaj obudził mnie taki potworny ból w krzyżu, że nogą nie mogłam ruszyć. A jak się rozkaszlałam to doszły jeszcze bolesne skurcze w dole brzucha
Ja do szpitala chyba wezmę swoje rzeczy, bo podejrzewam, że nawet jeśli oni tam wszystko mają to pewnie i tak nie w moim rozmiarze. A dla maluszka tez chciałabym odpowiednie pieluszki, chusteczki i ubranka a nie pierwsze lepsze.
Ja nie wiem jak Wy te wszystkie promocje na ciuszki dziecięce wyłapujecie ale ja jak idę do sklepu to nigdy nic nie maNawet w ten nieszczęsny piątek...
Dziewczyny jak Wy takie dobre we wróżeniu jesteście to mi proszę wywróżyć, żebym urodziła w lutym
Marti jak się czujesz? Super, że coś się rusza
Kafabi jak po całym tygodniu w pracy? Ciężko było wrócić do starego rytmu? W domu mam nadzieję, że poza 1 guzem obyło się bez większych ofiar
Giannaa ja tu nie widziałam tańszych biustonoszy niż 200nok (w H&M chyab miekki jest w dwupaku za tę cenę). Ale ja tu krótko jestemLaktator elektryczny mam dostać od siostry, bo ona kupiła jak była w ciąży ale go używała bardzo krótko bo szybko zaczęła karmić mm. Ale jeśli mi ta opcja nie wypali to dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość wypożyczenia. A jak Ty się czujesz? Twardnienie przeszło? Kciuki za znalezienie nowego lokum mocno zaciśnięte
nefer piorę w zwykłym occie takim co tu można w plastikowej butelce kupić. Masakrycznie drogo to wychodzi, nie wiem skąd oni biorą te ceny...
Masz może jakis lepszy opatentowany sposób na to pranie? Ja octu dolewam trochę do głównego prania a potem do przegródki na płyn do płukania i tam dodaję tez kilkanaście kropli olejku zapachowego.
Tutaj stronka na której znajdziesz przepisy na domową pastę do zębów, proszek do prania, tabletki do zmywarki itp.:
http://baranowscy.eu/wordpress/
A ta stronka jest kopalnią wiedzy o zdrowiu. Szukaj na niej też przepisów na płyn enzymatyczny i pastę do sprzątania:
www.akademiawitalnosci.pl
A kiedy się okazuje czy to łożysko jest prawidłowe czy wrośnięte? Mozna to jakoś wcześniej sprawdzić czy dopiero po porodzie?
Dobrze, że ten dr Szczęsny taki ogarnięty, szkoda tylko, że nie może w szpitalu zainterweniować. Trzymam kciuki za jutro
Owca zakupy udane? Jesteś zadowolona ze spodni?
Miuu mi ciężko powiedzieć jaki powinien być brzuch w ciąży. Ja od 25tc mam mocno twardy i nic go nie rozluźnia. Przebadałam to jak się dało i chyba taka moja uroda. Mam nadzieję, że w NAVie się do niczego nie przyczepiąA co do wełny i drapania to chyba zależy od gatunku i splotu, bo ja mam kilka rzeczy termoaktywnych z wełny merynosa i są super.
Misio genialny
PaulaJ a są jakieś konkretne terminy tych wyprzedaży? Czy trzeba polowac na okazję?
Kitaja super, że napisałaśTak jak Carolline mówiła musicie się z Jasiem dopasować do swoich rytmów. Bez męża pewnie będzie ciężko ale dasz radę, silna Kobieta jesteś
A teściów zagoń do roboty, obiad się sam nie wyczaruje
Beff fajnie, że już jesteś z powrotemnie ukrywam, że liczę na wiadomości od Ciebie w kwestii przecierania szlaków w AHUSie
Giannaa, Befff lubią tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Giannaa, wiadomość specjalna od Marti: "Twój czas się zbliża!"
Śmieję się w głosMarti nawet podczas porodu ma poczucie humoru
Dziś znowu śnił mi się poród
Jeszcze z tydzień chciałabym poczekać
Marti masz już malutką przy sobie ?czekamy na relacje. U Ciebie chyba nie było tak źle bo dość szybko postępowała akcja
Froggie za dwa staniki 200nok to jeszcze nie tak dużomuszę się rozejrzeć ...tylko czy będą mieli mój rozmiar
Beff nie znikaj nam na tak długo