Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Na samą myśl aż mnie ciarki przechodzą
zostały mi do terminu 4 tyg ....4tyg co to jest ? skoro całe miesiące przeleciały mi jak jeden dzień
Cynnia pocieszę Ciebie bo te dni przed samym terminem podobno są cholernie długie wiec zdążysz wszystko przygotować
Wczoraj wstawiłam kolejne pranie z ciuszkami małej + mój szlafrok żeby zapakować do szpitala ale nie wiem czy mi się przyda... Jeszcze nie mam pomysłu gdzie mam rozstawić łóżeczko małej...
Pianistka a Ty z tych emocji spać nie możesz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 08:26
-
Hej!
Byam u lekarza i dostałam zwolnienie na 2 tg:)))) ale jeszcze umowe mam. Zastanawiam się czy jak umowa wygaśnie to mam wpisać w sekcji D, którą wypełniamy same, że jestem arbeidstaker czy arbeidsledig?
Lekarzowi nie powiem, że umowa wygasła faktycznie:)))) macie racje, to jest najlepszy pomysł. Umowe mam jeszcze do 31 grudnia. Różnica pomiędzy macierzyńskim a jednorazową zapomogą jest mega duża, mega się stresuję co będzie w styczniu! -
Giannaa wrote:Na samą myśl aż mnie ciarki przechodzą
zostały mi do terminu 4 tyg ....4tyg co to jest ? skoro całe miesiące przeleciały mi jak jeden dzień
Cynnia pocieszę Ciebie bo te dni przed samym terminem podobno są cholernie długie wiec zdążysz wszystko przygotować
Wczoraj wstawiłam kolejne pranie z ciuszkami małej + mój szlafrok żeby zapakować do szpitala ale nie wiem czy mi się przyda... Jeszcze nie mam pomysłu gdzie mam rozstawić łóżeczko małej...
Pianistka a Ty z tych emocji spać nie możesz ?
No ja jeszcze 2 tyg do pracy, mam nadzieje ze potem zdaze ogarnąć wyprawkę i sie spakować. Cały czas miałam przeczucie, ze młody sie urodzi po terminie, teraz mam przeczucie, ze bedzie odwrotnieja szlafroka nie biore, bo nawet nie mam, nie lubie. Wezmę sobie długi sweter rozpinany
-
Sporo się tu działo przez te kilka dni
ale doczytałam Was
Marti trzymam kciuki! Mam nadzieję, że już tulisz swoją dzielną Kruszynkę. Przez ostatnie dni fundowałaś nam większe emocje niż najbardziej trzymający w napięciu film
Froggie kuruj się! Ja też ostatnio przechodziłam przeziębienie, niestety w naszym stanie trwa to 2x dłużej (przynajmniej u mnie tak było) i wszystko jest mocniej odczuwalne, ale wzięłam tylko 1 tabletkę paracetamolu a reszta to sprawdzone domowe sposoby i przeszło. Polecam syrop z cebuli 3-4x dziennie, dużo herbaty z miodem i cytryną no i wygrzać się porządnie pod kołdrą.
Spodni nie kupiłam, bo dział ciążowy znalazłam tylko w h&m i nie mogłam się wstrzelić w rozmiar i w końcu zamówiłam z zalando choć też nie mam pewności czy będą dobre, ale zamówiłam z tej samej marki co sukienkę na święta, która jest idealna, więc po ciuchu liczę na to, że spodnie też będą dobre, bo już gumka recepturka nie daje rady i niedługo nie będę miała w czym wyjść.
A czy wspomniany przez was szpital A-hus to jest Akersykhus na Sinsen, oddział szpitala uniwersyteckiego? Czy dobrze myślę? Bo ja czekam na info z tego szpitala, czy mnie przyjmą, ale myślę, że trzeci szpital mi już nie odmówi... inaczej chyba będę rodzić pod mostem ;/ jeśli to ten szpital co mam na myśli to dajcie znać jakie macie opinie na jego temat.
Nefer o tych lekach jeszcze pogadamy, jeśli będę Ci mogla coś przewieźć w miare legalnie to nie ma problemu
-
Prawie bym w NAVie zmymiotowała!!!! Obleśna baba żuje gume i mieli gębą jak krowa jak z tobą rozmawia!!! Rysy twarzy nie ma norweskie, trochę jakby azjatyckie. Koszmar!!!!! A kasy nie dostane narazie bo pracodawca nie wysłał zaświadczenia o zarobkach albo gdzieś zaginęło i oczywiście nikt mnie o tym nie zawiadomił bo to tu normalne. Sprawy urzędowe na mojej wsi to miazga! Oni tu robią co chcą.