X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samą myśl aż mnie ciarki przechodzą :P zostały mi do terminu 4 tyg ....4tyg co to jest ? skoro całe miesiące przeleciały mi jak jeden dzień :P

Cynnia pocieszę Ciebie bo te dni przed samym terminem podobno są cholernie długie wiec zdążysz wszystko przygotować ;-)

Wczoraj wstawiłam kolejne pranie z ciuszkami małej + mój szlafrok żeby zapakować do szpitala ale nie wiem czy mi się przyda... Jeszcze nie mam pomysłu gdzie mam rozstawić łóżeczko małej...:(

Pianistka a Ty z tych emocji spać nie możesz ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 08:26

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa :D obudził mnie budzik męża o 5 30 i zero spania...
    widziałyście, że u styczniówek jedna dziewczyna z terminem na 29.12 się rozpakowała? :D
    nie żebym Was poganiała... no ale ten... :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U styczniówek ? Chodzi Ci chyba o Pchełkę tak ? Ona miała cc ale skoro była w 37t 3d to nie bardzo miała termin na 29.12 :P Chyba ktoś jej źle termin wpisał to była jej czwarta ciąża :P

a.png
    a.png
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Befff chyba tylko my z AHUSa :) Jest jeszcze opcja, że Dziewczyn z Oslo nie przyjmą w Oslo :P ale One i tak po nas będą rodziły :)

Nie kracz :) Ostatnio ledwo zdążyłam a jakbym miała się szlajać po innych szpitalach, chyba bym umarła ;)

f2w33e3klcs8zquf.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Byam u lekarza i dostałam zwolnienie na 2 tg:)))) ale jeszcze umowe mam. Zastanawiam się czy jak umowa wygaśnie to mam wpisać w sekcji D, którą wypełniamy same, że jestem arbeidstaker czy arbeidsledig?

Lekarzowi nie powiem, że umowa wygasła faktycznie:)))) macie racje, to jest najlepszy pomysł. Umowe mam jeszcze do 31 grudnia. Różnica pomiędzy macierzyńskim a jednorazową zapomogą jest mega duża, mega się stresuję co będzie w styczniu!

• kafabi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski :)

Marti jesli jeszcze nie jestes po, to trzymam kciuki za Was :) czekam na wiesci czy juz swoja kruszynke tulisz :)

Gianna a ty juz masz torbe spakowana kochana ? :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Na samą myśl aż mnie ciarki przechodzą :P zostały mi do terminu 4 tyg ....4tyg co to jest ? skoro całe miesiące przeleciały mi jak jeden dzień :P

Cynnia pocieszę Ciebie bo te dni przed samym terminem podobno są cholernie długie wiec zdążysz wszystko przygotować ;-)

Wczoraj wstawiłam kolejne pranie z ciuszkami małej + mój szlafrok żeby zapakować do szpitala ale nie wiem czy mi się przyda... Jeszcze nie mam pomysłu gdzie mam rozstawić łóżeczko małej...:(

Pianistka a Ty z tych emocji spać nie możesz ? :P

No ja jeszcze 2 tyg do pracy, mam nadzieje ze potem zdaze ogarnąć wyprawkę i sie spakować. Cały czas miałam przeczucie, ze młody sie urodzi po terminie, teraz mam przeczucie, ze bedzie odwrotnie :( ja szlafroka nie biore, bo nawet nie mam, nie lubie. Wezmę sobie długi sweter rozpinany

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi cały czas się dopakowuje :P Jakoś ciężko mi uwierzyć,że zaraz ja mam rodzić :P nie dociera to do mnie :P

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja w mój szlafrok i tak się teraz nie zawinę :P wiec tak myślę, czy będzie mi faktycznie potrzebny.

Ktoś wie czy toalety z prysznicem są w pokojach czy trzeba gdzieś spacerować ?

a.png
    a.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo się tu działo przez te kilka dni :) ale doczytałam Was :)

Marti trzymam kciuki! Mam nadzieję, że już tulisz swoją dzielną Kruszynkę. Przez ostatnie dni fundowałaś nam większe emocje niż najbardziej trzymający w napięciu film ;)

Froggie kuruj się! Ja też ostatnio przechodziłam przeziębienie, niestety w naszym stanie trwa to 2x dłużej (przynajmniej u mnie tak było) i wszystko jest mocniej odczuwalne, ale wzięłam tylko 1 tabletkę paracetamolu a reszta to sprawdzone domowe sposoby i przeszło. Polecam syrop z cebuli 3-4x dziennie, dużo herbaty z miodem i cytryną no i wygrzać się porządnie pod kołdrą.

Spodni nie kupiłam, bo dział ciążowy znalazłam tylko w h&m i nie mogłam się wstrzelić w rozmiar i w końcu zamówiłam z zalando choć też nie mam pewności czy będą dobre, ale zamówiłam z tej samej marki co sukienkę na święta, która jest idealna, więc po ciuchu liczę na to, że spodnie też będą dobre, bo już gumka recepturka nie daje rady i niedługo nie będę miała w czym wyjść.

A czy wspomniany przez was szpital A-hus to jest Akersykhus na Sinsen, oddział szpitala uniwersyteckiego? Czy dobrze myślę? Bo ja czekam na info z tego szpitala, czy mnie przyjmą, ale myślę, że trzeci szpital mi już nie odmówi... inaczej chyba będę rodzić pod mostem ;/ jeśli to ten szpital co mam na myśli to dajcie znać jakie macie opinie na jego temat.

Nefer o tych lekach jeszcze pogadamy, jeśli będę Ci mogla coś przewieźć w miare legalnie to nie ma problemu :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie bym w NAVie zmymiotowała!!!! Obleśna baba żuje gume i mieli gębą jak krowa jak z tobą rozmawia!!! Rysy twarzy nie ma norweskie, trochę jakby azjatyckie. Koszmar!!!!! A kasy nie dostane narazie bo pracodawca nie wysłał zaświadczenia o zarobkach albo gdzieś zaginęło i oczywiście nikt mnie o tym nie zawiadomił bo to tu normalne. Sprawy urzędowe na mojej wsi to miazga! Oni tu robią co chcą.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam info od Marti! :) URODZIŁA! :)

Skończyło się cesarką około godz. 9 :) Mała ma 3100 g i niecałe 50 cm :) Marti pisze, że jest najpiękniejsza na świecie :)

obiecała dać znać więcej później :)

Giannaa, Befff, Miuu, annggela lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super :) zdrowka dla mamusi i córeczki i czekam na szczegóły. Kurcze, zrobiłam sie 3 cia w kolejce ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ogromne gratulacje ;-) jestem zaskoczona, że zrobili cesarkę, co się stało ?? Czy to przez to Twoje ciśnienie? Wracaj szybko do siebie! I opowiadaj nam tu szybciutko wszystko ;-)

a.png
    a.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti GRATULACJE!!!

To musiała być długa noc dla Ciebie

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..to ja Lolpol...miałam problem z założeniem konta ale mam nadzieje że już wszystko bedzie ok, no i zmienilam nick hihih :D

dqprx1hptpolkifa.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Marti :)

dqprx1hptpolkifa.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje; -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:41

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti Gratulacje juz masz swoją niunie.

Nooo to teraz Gianna pakuj sie jestes następna ale fajnie

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobrą sprawę to przede mną na liście jest meggi77 ale ona rodzi w pl :P

a.png
    a.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ