Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Poproście ladnie Pianistke o zdjęcia. Nie chce mi się z kompem bawic...
A ja leżę... trochę boli i ogólnie taka jestem nie dyspozycyjna. No nic mam nadzieje ze jutro będzie lepiej leków dają dużo.
Mała leży obokPierwsze godziny była przytulona do mnie,tylko na chwilę ja wzięli do sprawdzenia. Jej z cycka mały glodomor
Cynnia, Miuu, Giannaa, Froggie, Kitaja, Carolline lubią tę wiadomość
-
Pianistko poprosimy o zdjęcia.
Gianna na 9.30 mam połówkowe. Dam znać jak dotrę do domu.
Martii mi przy cesarce mówili żeby spróbować jak najszybciej chodzić bo podobno lepiej sie goi wiec ja juz biegałam na drugi dzien. Ale to było dawno. Bądź dzielna teraz juz z górki. -
Dzień dobry
Aż musiałam się cofnąć do poprzedniej strony, żeby zobaczyć Annggeli suwaczek bo nie mogłam w to uwierzyć, że Dorianek już ma prawie 2 m-ce szok ...
Marti a Tobie ktoś małą przystawia do piersi? Bo raczej sama sobie jej nie weźmiesz. Przychodzą pielęgniarki i ja przewijają rozumiem ? Ja też się zawsze obawiałam porodu naturalnego który kończy się cesarką, jest to najgorsza opcja z możliwychAle u Ciebie dobrze, że podjęli taką decyzje.
-
Marti, zaraz wstawię dziewczynom zdjęcia
nie wiedziałam czy mogę i nie chciałam tego robić bez Twojej zgody
Giannaa u mnie pracowicie- syndrom wicia gniazdasprzątam generalnie w domu, piorę co tylko się da, odsuwam szafki, segreguje, poleruje
dzisiaj zaczynam kuchnie
Ja w porodzie najbardziej boje się znieczulenia... I będę załamana jeśli będę walczyła z bólem 20 godzin a i tak je dostanę do cesarki -
Hej.
Giannaa - musialam zalozyc nowy nick bo moja poczta email cos powalila i nie moglam znaleźć linkuaktywacyjnego a potem jak znalazlam bylo juz za pozno i dlatego
Beff - no to może być że się spotkamy hihi...a gdzie mieszkasz?
Froggie - a sprawdzali Ci też poziom kwasów żółciowych bo to badanie jest podstawa do stwierdzenia lub wykluczenia cholestazy - miałam troche przepraw z norweskim systemem zdrowotnym hehe
Marti - super ze malutka juz z Tobą...a za jakis czas na pewno i Ty poczujesz się lepiej!
Pianistka - też tak mam ale ostatnio tylko w myślach hihi bo jestem taka zmeczona ze na razie nic mi sie nie chce
Właśnie czekam do mojego fast lege- zobaczymy co powie bo do zeszłego piątku pracowałam ale juz nie mam sily i chce isc na zwolnienie.
Milego dnia dla Was -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fed1245b4577.jpg
zastanawiam sie czy mam balwanka z marchewkowym nosem czy pinokia w brzuszku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc1d218e525f.jpg
A tu chyba zimno bylo. Zreszta, traba powietrzna obok, wiec pewnie takGiannaa, Cynnia, Miuu, Andriel, Kitaja, Froggie, Felice, kafabi lubią tę wiadomość
-
Nefer, ja właśnie jestem w trakcie załatwiania macierzyńskiego i oczywiście nadal jest problem z inntektopplysning...
Jak załatwiałam sykepenger to trwało to 2 miesiące!i oczywiście że nikt nie zadzwonił powiedzieć, że szefowa źle wypełniła inntektopplysning i trzeba od nowa... sama musiałam to ogarniać ale się udało
więc i za Ciebie trzymam kciuki
A jak ten pessar? jak jego zakładanie?
I co jeszcze Ci podpowiem... następnym razem, jak będziesz brała kolejne zwolnienia, to sama noś do NAVu część Dwtedy to wchodzi o wiele szybciej
Marti, a jak malutka?karmicie się bez problemów? masz pokarm?
Ja już byłam kłuta w kręgosłup kilkukrotnie i wolałabym sobie tego oszczędzićnie wiem też jakiej grubości igła idzie do znieczulenia bo do pobierania płynu rdzeniowo-mózgowego jest z pewnością zbyt gruba jak na moje nerwy
Mam taki uraz, że gdyby u mnie była cesarka to pewnie z tym znieczuleniem będzie największy problemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 10:23
-
Froggie wrote:
nefer piorę w zwykłym occie takim co tu można w plastikowej butelce kupić. Masakrycznie drogo to wychodzi, nie wiem skąd oni biorą te ceny...
Masz może jakis lepszy opatentowany sposób na to pranie? Ja octu dolewam trochę do głównego prania a potem do przegródki na płyn do płukania i tam dodaję tez kilkanaście kropli olejku zapachowego.
Tutaj stronka na której znajdziesz przepisy na domową pastę do zębów, proszek do prania, tabletki do zmywarki itp.:
http://baranowscy.eu/wordpress/
A ta stronka jest kopalnią wiedzy o zdrowiu. Szukaj na niej też przepisów na płyn enzymatyczny i pastę do sprzątania:
www.akademiawitalnosci.pl
A kiedy się okazuje czy to łożysko jest prawidłowe czy wrośnięte? Mozna to jakoś wcześniej sprawdzić czy dopiero po porodzie?
Dobrze, że ten dr Szczęsny taki ogarnięty, szkoda tylko, że nie może w szpitalu zainterweniować. Trzymam kciuki za jutro
Znam te stronkiA bylas moze na stronce zielonyzagonek.pl? Bardzo ciekawa stronka z wieloma fajnymi pomyslami jak uniknac chemii.
-
Pianistka wrote:Nefer, ja właśnie jestem w trakcie załatwiania macierzyńskiego i oczywiście nadal jest problem z inntektopplysning...
Jak załatwiałam sykepenger to trwało to 2 miesiące!i oczywiście że nikt nie zadzwonił powiedzieć, że szefowa źle wypełniła inntektopplysning i trzeba od nowa... sama musiałam to ogarniać ale się udało
więc i za Ciebie trzymam kciuki
A jak ten pessar? jak jego zakładanie?
I co jeszcze Ci podpowiem... następnym razem, jak będziesz brała kolejne zwolnienia, to sama noś do NAVu część Dwtedy to wchodzi o wiele szybciej
U mnie znieczulenie w kregoslup nie wchodzi nawet w gre ze wzgledu na problemy z krzepliwoscia. Mogliby mnie sparalizowac.
Z navem mam wiele lat praktyki, wiec wiem, jak z nimi postepowac. tylko wkurzaja mnie strasznie... Wysylac bede bezposrednio do Forvaltning.
A co do pessara, to ta doktor, ktora byla tak bezduszna az normalnie sie do mnie usmiecha, poklepuje, zartuje, jakas ludzka sie zrobila. Wczoraj jakas nowicjuszka zakladala mi pessar. Wsadzila lape z pessarem i zalozyla. Mialo bolec. Ta bezduszna trzymala mnie za reke, rozmawiala ze mna. Byl tylko jeden nieprzyjemny moment a potem juz nic. Ta nowa nie wiedziala, czy zalozyla, czy nie, wiec zagladnely, sprawdzily, lezy poprawnie
Nie dam sie jednak zwiesc jej pozytywnej zmianie i nadal zamierzam zmienic szpital. -
Marti, malutka jest przesliczna :*
Nefer, trzymam kciuki, zeby ten pesser zdał egzamin i wszystko szło dobrze.
Ja dzis pierwszy cały dzien w domku. Zaczelam ogarnianie wszystkiego. Pocwiczylam tez troche. Na YouTube znalazlam fajne zestawy ćwiczeń dla ciężarnych. W czwartek do szpitala i zapisałam sie tez na pryw usg.
Dziewczyny, jak prałyście ciuszki dla dzieciaczków, to wycinałyście wszystkie metki. Niektóre to takie grube plastikowe i wszyte w dziwnych miejscach, obawiam sie ze bedą drapały maluszka. U mnie pierwsza porcja sie pierze. Czekają jeszcze dwie kolejne -
Ale mieszkam w Langhus w Ski Kommune. Mam jakies 20-25 minut do Oslo
Przypomnij prosze w jakich okolicach Ty mieszkasz bo mi umknęło
Ja tez dziś zrobiłam piewsze praniewydawało mi się, że nie mam tego tak wiele, a tu kilka ładnych pralek bedzie
Cynnia ja jeszcze nie wycinałam, ale na pewno to zrobie na spokojnie przy prasowaniu. W niektorych ciuszkach tych metek tyle i strasznie twarde wiec mysle,że trzeba je pousuwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:07