X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii córcia sliczniutka gratuluje
    Martii jak to jest z tym znieczulenie napisz prosze czy da sie wytrzymać i miec świadomość ze sie rodzi. Bo ha taka panująca jestem ze wszystko zawsze miałam w ogólnym.

Nefer bałwanek rozkoszny. Głodny pewnie był albo na święta sie przygotowuje :)

A to moj synuś. Przedstawiam Kubusia

dpb9tw.jpg.

Po połówkowym podobno wszystko idealnie. Podobno bedzie wysoki. Ma po kim ja mam 180 cm a moj starszy syn 196. Serduszko wszystko zbadane. Nowe usg za miesiąc bo młodszy syn miał niska wagę urodzeniowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:23

Cynnia, Giannaa, Kitaja, Befff, Froggie, Carolline, kafabi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, śliczny Kubuś! :) gratulacje :)

Cynnia, ja nie będę wycinała metek o ile nie będzie to konieczne... jak już to tylko w bodziakach jeśli będą jakieś drapiące.. bo potem jest problem z określeniem rozmiarów. no i tylko bodziaki stykają się z ciałkiem a tak np metki spodenek nie :)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Pianistka, jakoś nie pomyslałam. Tez wytnę tylko w body

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, Kubus piekny :)))

Miuu lubi tę wiadomość

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer hihihi bałwanek mnie rozbawił ;-) fajną masz pamiątkę ;-) trzymam kciuki za pessar mam nadzieje, że się sprawdzi ;-)
    Miuu ale fajnie widać Kubusia ;-) dobrze, że jest wszystko w porządku ;-)
    Cynnia mi zostały do wyprasowania ciuszki tylko ...co do metek , ja mam prawie sama używane rzeczy wiec połowa nie ma już metek i jest to denerwujące bo nie wiem jaki jest ich rozmiar muszę na oko oceniać ;-) Pianistka ma racje jak wyciąć to tylko w bodziakach bo w reszcie nie ma sensu.

Zdałam sobie sprawę, że ciuchów mam mnóstwo ale głownie na rozmiar 56-62 a co dalej :P ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki na 56 - full, na 62 - full, na 68 dokupię pewnie jeszcze jakieś bodziaki, jakąś kurteczkę / bezrękawnik ale to dopiero potem jak będę widziała jaka jest pogoda :) bo czasem w maju chodzi się w krótkich bluzeczkach a czasem w kurtkach :)
    No i czapeczki, skarpetki mam na 62... będę dokupować na bieżąco :)

Skończyłam kuchnię! :D wszystko powyciągałam z szafek, powymywałam i poukładałam od nowa praktyczniej - mam nadzieję :) i tym sposobem zwolniłam 1 szufladę i 1 półkę w kuchni na jakieś rzeczy dla małej typu butelki czy herbatki :)

W przyszłym tygodniu zaczynam pranie i prasowanie ciuszków :) bo chciałabym się z tym wyrobić do świąt :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna dalej czas na przeceny. Bedą zaraz po świętach

Pianistka ty pracusiu wyrabiasz we mnie moralniaka. Ja mam taki bajzel w domu. Nr chce mi sie sprzątać. Nic mi sie nie chce na tym starym mieszkaniu. Liczyłam ze na święta sie przeprowadzimy a tu kicha i bede musiała sie zmusić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 14:51

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja nie dość ze jestem straszną pedantką i dzień w dzień wycieram kurze, odkurzam... to jeszcze mi się syndrom wicia gniazda załączył! :D
    Na jutro mam ekstra zajęcie :D Mam drewniane żaluzje... trzeba je kawałek po kawałku powycierać szmatką :D o taaaak, to na jutro :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)
    Melduje się, że jestem i nie znikłam. Przebywam już od tygodnia w Polandii :) Byłam na połówkowym 24.11 i się mega zawiodłam :/ Miałam wizytę na 16 a weszłam o 17, mój gin miał poślizg czasowy ale mi to nie przeszkadzało bo nie mogłam się doczekać co powie. A tu zonk, odbębnił swoje na szybko, kasę wziął i w sumie niczego ciekawego się nie dowiedziałam. Mówiłam mu, że specjalnie z Norwegii do niego przyleciałam by mi zrobił porządnie połówkowe, bo tam słabo badają no i aby jest jedno USG na całą ciąże. Podpatrzył sobie małego, i stwierdził, że wszystko ok. Dostałam 2 słabej jakości zdjęcia małego i tyle.
    Jedyne co mnie zdziwiło to, to, że powiedział bym po 24tc zaczęła się oszczędzać. Ja i tak już się oszczędzam, a myślałam, że teraz już właśnie mogę wyluzować trochę. Chyba musiał coś zauważyć albo coś i mi nie powiedział :/ No nic, w każdym bądź razie już jestem z Wami :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te rozmiary to powod dla których nie odcinałam metek na razie wogóle przed praniem. Przy prasowaniu co wieksze poodcinam, ale mam sporo takich np. z Name-it które mają fajnie odbity rozmiar na pleckach wiec problem szukaniem rozmiaru się rozwiązuje :)

Pianistka, daj trochę twojego zapału do pracy :) Ja normalnie to nie usiedze na miejscu, ciagle cos robię ale teraz w ciąży to apogeum lenistwa :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, nie wiem co było z połówkowym w Norwegii nie tak bo ja miałam ekstra! :) dobre 30 minut, oglądała babka wszyściutko :)
    No brzydko Cię lekarz potraktował :/ nie powinien tak ale jestem pewna, ze niczego przed Tobą nie zataił! :) Raczej chodziło o to, że już zbliżasz się wielkimi krokami do III trymestru, że nie powinnaś biegać i szaleć bo może się brzuch spinać, moze dojść do odklejenia łozyska, skracania szyjki i bla bla bla :) po prostu, III trymestr to czas, kiedy musimy na siebie uważać, nie forsować się...

Befff, ja cały pierwszy i drugi trymestr gniłam :D Teraz się wzięłam za robotę nagle :D ale muszę, bo do końca co raz bliżej a tu nic nie gotowe :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - Jejka, jesteś kochana :* Jakoś tak kojąco zadziałały Twoje słowa dla mnie :) Ja miałam połówkowe w No i byłam bardzo zadowolona ale mąż się uparł, że w Polsce będą lepsze i się mylił. Zazwyczaj mój lekarz w PL super badał, ale teraz mu coś nie poszło.
    Kurcze, fakt niedługo III trymestr :O Jak ten czas leci! Aż szkoda :/

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, po prostu moze lekarz nie wie jaki masz styl życia obecnie :) może w ten sposób chciał powiedzieć "zero maratonów, biegania na siłownię i koszenia trawników" :D szkoda, ze nie sprecyzował...
    po prostu, rób wszystko zgodnie ze swoim sumieniem i samopoczuciem :) jeśli masz słabszy dzień to nie wahaj się całego przeleżeć! Jak nie teraz to kiedy? :P na pewno nie za 4 miesiące :P
    Ale jeśli czujesz się dobrze, to korzystaj :) wiadomo, nie biegaj, nie dźwigaj... ale to przecież wiesz :)
    U mnie za rogiem 32 tc i uwierz, nie robi się co raz łatwiej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:54

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti - Malutka śliczna :)

Beff - ja mieszkam w Lorenskog, a Ty z Langhusa bedziesz jechała rodzić tutaj do Ahus ? nie myślałaś o Bærum lub coś bliżej? chyba że wybrałaś Ahus z jakiś konkretnych powodów?

Ja dzisiaj nic nie zrobiłam, dosłownie nic, byłam u lekarza i mam zawolnienie, także w końcu moge odpoczać, a przyda mi się. Ale musze zaczać tez prac i układać.
    Dziewczyny przy końcu, macie już wszystko dla maluszka ?
    Ja sie zastanawiam nad laktatorem elektrycznym i nie wiem czy kupić czy nie...może coś mi poradzicie ?

dqprx1hptpolkifa.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale - Mi dziewczyny poradziły by nie kupować żadnego laktatora przed porodem małego, tylko po jak już będę wiedzieć jak funkcjonuje mały i moje cycki ;)

Pianistka - Ja to się czuje super od początku ciąży, jedynie teraz już jak brzuszek jest to czasami jest ciężej np założyć buty ale tako to jest super :) Ale i tak dużo leże i odpoczywam :) Kurcze, jeszcze troszkę i będzie Twoja kolej na przywitanie Emmy :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, u mnie zaraz 32 tc brzuch jest ogromniasty a ja sama golę nogi i okolice intymne :D człowiek guma :D
    Ale prawda, czas leci i w sumie dzisiaj zostało 68 dni do terminu :o
    co raz mniej :)
    A co do brzuszka, to ja na tym etapie co ty już miałam duży ale był całkiem inny niż ten teraz... teraz jest twardy, nisko, jak arbuz :D ciężko wstać, ułożyć się...

Ale, ja kupiłam laktator ręczny bo mam plan KP a używać go tylko przy nawale lub gdy będę chciała wyjść z domu... gdyby okazało się, ze muszę używać częściej, to kupię dopiero elektryczny :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, tak zostałam przydzielona. W Ski - miejscowości obok jest szpital ale tam nie ma oddziału gdzie mogłabym rodzić. I jak rozmawiałam o tym z jordmor to powiedziała też, że to ten w Lørenskog jest najblizej. Szpital w Bærumz ciekawosci sprawdziam właśnie i mam ok 45-50 minut a do A-Hus nawet nie 35 minut.

Wiem jest kawałek ale jestem dobrej mysli, że dojadę na czas :) Położna juz poradziła, że jesli w nocy zacznie się coś dziać to najpożniej o 5 powinnismy wyjechać bo potem miedzy 7 a 10 korki w stronę Oslo :)

Ale, Ty w Lørenskog to wogóle bez stresu :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co wszyscy mówią, że mam mały brzuch i, że wyglądam jakbym się dobrze najadła :P Ale zobaczymy co to będzie dalej :P Nagle może mi wyskoczyć, że hej ;) Póki co sama też sobie wszystko gole i nie dopuszczam do siebie myśli, że mąż miałby mi pomagać.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, mój mąż maszynki w rękach pewnie trzymać nie umie więc nie pozwoliłabym mu xD nie wiem ile lat temu on się golił ale nie przez ostatnie 5 lat... ;)

to mój bębenek w 25 tc :
    124zy12.png

z resztą w avatarku też z 25 tc :)

teraz jest sporo większy :D z resztą, wklejam fotki do pamiętnika :)
    Ale ja od początku mam spory brzuszek :)

Andriel, Miuu, Kitaja, Befff, kafabi lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że tak długo ale musiałam zgrać zdjęcia z komórki ;)

A to ja 23.11:
    280o01e.jpg

Edit: Sorry, że takie ogromne zdjęcie, i sorki, że tak wyglądam ale to było po przebudzeniu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 17:44

Miuu, Kitaja, Befff, Giannaa, kafabi lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ