X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Dzięki :) dosłownie tak to jo jest jak piszesz... teraz ja przystawilam sama to odrazu ciągnie i je a nie jakieś zabawy. Wiem ze jest malutka i potrzebuje bliskości ale potrzebuje tez normalnej matki :)

Pianistka
    co raz lepiej, chociaż trochę ciężko jest mi wstawać z niskiej kanapy. Najważniejsze że czuje ze mam kontrolę nad piersiami bo dwie pierwsze noce to był koszmar. W ogóle pomogły mi takie oklady żelowe można stosować i na ciepło i na zimno. Także polecam i jeszcze raz masc purelan

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie też czytałam o tym lusterku to się śmiałam ;-) Rozwarcia pewnie nie wyczułabym ale skracanie szyjki można "wymacać" ;-) Co do symptomów porodu...ciało nam sygnalizuje ale wydaje mi się nie prędzej jak 24h przyjemniej tak u mnie było przy młodym. Przede wszystkim organizm się oczyszcza wygląda to trochę jak zatrucie pokarmowe (wymioty tez mogą się pojawić) a co za tym idzie z automatu boli brzuch, ogólnie ja czułam się dziwnie, byłam nerwowa i czułam niepokój... do tego zaczęły się plamienia ...plamienia na takim etapie raczej będą sygnalizować rozwieranie się szyjki macicy i może się nasilić do krwawienia. Tak u mnie wyglądał ranek przed porodem. Kiedy odszedł czop...kurde trudno mi powiedzieć bo mam dziurę prawdopodobnie było to kilka dni wcześniej. Około 18 stej zaczęły się pojawiać skurcze były do wytrzymania ale mało komfortowe i nieregularne. O 22 pojechałam na porodówkę i miałam 2 cm rozwarcia o 2:00 4 cm rozwarcia a o 6:00 10cm ... młody urodził się o 7:20 ;-) U mnie rozwarcie dość wolno postępowało.
    MartiGdzie kupiłaś te okłady żelowe tu w NO ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:25

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka nie niszczy ubrań o ile odpowiednio je suszymy... :)
    A jaką temperaturą suszy? zależnie od programu :) na dziecięcym programie świeci się światełko przy niskiej temperaturze więc podejrzewam, że ok 40 stopni :)
    A ciuszki są mięciusie i takie delikatne.
    po jednym suszeniu w filtrze jest taki kłąb kłaczków... pomyśleć ze dziecko miałoby to na sobie gdyby nie suszarka ;) wyciąga cały kurz, kłaczki itd

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, i jak tam? dostałaś to zwolnienie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ile tubek tej maści zamówić?

Giannaa, że skrócenie szyjki można wyczuć to się zgodzę ale rozwarcie to już musi ktoś sprawdzać i to taki co wie co robi :) patrz a ja myślałam, że normalny przedział czasowy dla rozwarcia szyjki to 12h a Ty mówisz, że to wolno :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Zamawiałam na allegro takie http://kidy.pl/lansinoh_kompresy_zelowe_na_piersi.html

Froggie
    Ja mam otwarte dwie małe tubeczki. Jedną na stanowisko karmienia w salonie a druga w łazience/sypialni.

Oj nocka średnia... śpijcie dziewczyny :)

3i49krhmik48bp05.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff, Ale, Froggie dziękuję za obszerną recenzję szpitala i usg, teraz czuję się spokojniejsza :)

Ale daj znać jak na kursie przedporodowym, jestem ciekawa co tam mówią i czy warto zapisać się na taki kurs.

Marti dziękujemy za garść bez-cennych rad :D

Hefer jak pessar się spisuje, po kontroli wszystko ok? Może kawa w tym tyg? Zaakceptujesz moje zaproszenie do znajomych? to przejdziemy na priv, żeby nie zamulać całego wątku ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki. Wlasnie jestem po wizycie u lekarZa i w końcu poznałam mojego fastlege.
    dostałam zwolnienie na 4 tyg. Ale tak jakis dziwnie bo do 31.12 a do siebie kazał mi przyjąć koło 10.01. I co z tym okresem miedzy ? Mam wrócić do pracy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 12:25

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu
    Faktycznie dziwnie, zawsze możesz zadzwonić i poprosić o przedłużenia.

Sroka śpi, mamcia je kaszkę jaglaną, a domek się sprząta cudownie, nie dałabym rady teraz sprzątać w bałaganie to jakoś depresyjnie się czuję.

Powiem Wam, że uda i tyłek już mi troszkę zjechały także chyba nie będzie tak źle z tym gubieniem kg.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dostałam sms z altinn.no, żeby zarejestrować imię i nazwisko dziecka.

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Martii dietę jakaś trzymasz ?

Co do smoczka ja moim obydwu chłopcom dawałam. A z idzwyczajeniem nie miałam problemu bo sposobem odbijałam co dzien dwa po mm aż był tak krótki ze nie mogli złapać i było po

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dzien dobry dziewczynki. Wlasnie jestem po wizycie u lekarZa i w końcu poznałam mojego fastlege.
    dostałam zwolnienie na 4 tyg. Ale tak jakis dziwnie bo do 31.12 a do siebie kazał mi przyjąć koło 10.01. I co z tym okresem miedzy ? Mam wrócić do pracy ?

Mi kazała moja przyjść na spokojnie po nowym roku 3-ego czy 7-ego, wszystko jedno, i że wypisze mi zwolnienie wstecz od 1 :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ile mogą Max wstecz ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi trzyma dietę dla karmiacych ale trochę przesadza...

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego to nie wiem :o
    moze jemu chodziło zebys 10-egp przyszła na kontrolę (?) to bedzie 24 tc wiec tak wychodzi.... ja bym poszła ok 30.12 po kolejne zwolnienie i potem na kontrolę w połowie stycznia :)

Dzwoniłam do drugiej firmy, wysłali juz inntektopplysning do NAV, nav jeszcze nie ma ale nic, czekamy :) jestem dobrej myśli

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meza wyślę :D. W razie jak nie to z pracy pójdę na zasiłek

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:

Giannaa, że skrócenie szyjki można wyczuć to się zgodzę ale rozwarcie to już musi ktoś sprawdzać i to taki co wie co robi :) patrz a ja myślałam, że normalny przedział czasowy dla rozwarcia szyjki to 12h a Ty mówisz, że to wolno :)

Nie ma czegoś takiego jak normalny przedział czasowy dla rozwarcia szyjki ;-) Jednej zrobi się rozwarcie w przeciągu kilku godzin a w skrajnych przypadkach nawet kilka dni ...

a.png
    a.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 20 grudnia jest -40% na rzeczy dla dzieci w princessbutikken.no :) można kupić ładną pościel za 80kr, ręczniczki, kocyki itp :)

http://www.princessbutikken.no/tilbudsjegeren/barneprodukter-40

Jaki macie rozmiar pościeli do łóżeczka dziecięcego?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozmiar 120x90 :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również 120/90 bo zamawiałam z PL...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ