X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy :)

Miuu pojemnik na mocz kupisz w każdej aptece, weź sobie najlepiej od razu kilka :)

Wracając do mnie to nie jestem wysoka, mam 162 cm i ważyłam około 62 kilo ostatnio przed ciążą. Potem schudłam dwa kilo, teraz mam spowrotem jakieś 63 czy 64. Nie wiem dokładnie bo nie mam wagi ... Brzuch miałam zawsze płaski, teraz jest wypukły, więc na pewno od początku urósł, ale ostatnio się zatrzymało. No cóż, chyba muszę być cierpliwa... Tym bardziej, że ruchów jeszcze nie czuję, chyba że to co czuję to ruchy.. ;)

Ja mam 161cm i przed ciaza wazylam 56. spadlo o ok 1kg i teraz jest ok 55,8kg. Obwod brzucha mierzymy co tydzien. W zeszla niedziele bylo 82cm i dzis tez. Jak jestem po wizycie w kibelku, to znika, hihihi. Jak leze na plecach, to jest lekkie wzniesienie. A tak to bebzonik wystaje cudny. :) Mi rozeszly sie piesnie brzucha przy Markusie 7 lat temu i juz tak zostalo, wiec teraz szybko wywalilo :P

d869f9fdbd.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...ja też mam AHUS...termin połowa stycznia.
    Byłam na połówkowym w sierpniu i byłam bardzo zadowolona, bardzo fajna połóżna, norwezka chyba, ale wszystko dokładnie mierzyła i oglądała.
    Miło wspominam wizyte.

dqprx1hptpolkifa.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nefer wrote:
    Ja mam 161cm i przed ciaza wazylam 56. spadlo o ok 1kg i teraz jest ok 55,8kg. Obwod brzucha mierzymy co tydzien. W zeszla niedziele bylo 82cm i dzis tez. Jak jestem po wizycie w kibelku, to znika, hihihi. Jak leze na plecach, to jest lekkie wzniesienie. A tak to bebzonik wystaje cudny. :) Mi rozeszly sie piesnie brzucha przy Markusie 7 lat temu i juz tak zostalo, wiec teraz szybko wywalilo :P

To Ty Nefer masz podobne wymiary co ja. Ja miałam w obwodzie w zeszłą sobotę 88 i teraz mam dalej taką sama... Ale postaram się nie stresować i poczekam jeszcze te kilka dni.... :)

71c6b05c.gif
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a czemu mówisz, żeby brać wszystkie używane ciuszki? ;-) Jak samopoczucie ? Teraz to jest jedna wieka obserwacja siebie :P jak mnie coś za boli to już włącza mi się czerwona lampka ostrzegawcza :P Taka trochę paranoja :P Dziś miałam dwa skurcze które mnie troszeczkę bolały ale to są pewnie te przepowiadające i nic z nich jeszcze nie wynika :P Ja do tego porodu to chyba zwariuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:38

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam sobie cofnąć o 3 dni ten suwaczek bo te z babyboom pokazują zły termin porodu o 3 dni, wołają o termin ostatniej miesiączki i nie wyliczają tak jak położna czy lekarz 40 tyg i 3 dni tylko równe 40 tyg.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj znalazłam karpia w Bergen :D

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na sesji brzuszkowej :) Już się nie moge doczekac zdjęć :)

Miuu na mojej norwegii kiedyś pisali, że sa karpie w polskim sklepie w Oslo. Oczywiście narzekając przy tym na zbójeckie ceny

Felice ja w 16 tygodniu prawie wcale nie miałam brzuszka. Nawet chodziłam w normalnych spodniach. Jak nie zapomnę, to wrzucę potem zdjęcie :) Brzuch mi rósł skokowo tzn długo nie było nic, potem w kilka dni sie zrobił duży, następnie znowu przystopował a od końca drugiego trymestru nieźle sobie poczyna :) pomimo, że waga od 3 tygodni praktycznie się nie zmieniła to w obwodzie przybywa mi jakieś 2cm tygodniowo. Ruchy zaczęłam czuc dopiero po 18tc.

Owca Ja też mam rodzić w AHUS :) Ja z połówkowego mam troche ambiwalentne wspomnienia. Fakt, że załatwili mi je bardzo szybko ale np prosiłam o tłumacza (i ja i moja połozna dzwoniłyśmy w tej sprawie kilka dni wczesniej i obiecali, że będzie), miał być telefonicznie a w rezultacienie było wcale. Ja zrozumiałam po angielsku, mezowi musiałam tłumaczyć. Miałam wrażenie, że dowiedziałabym sie więcej gdybym rozumiała po norwesku lub miała jednak tego tłumacza. Zdjęć dostalismy tylko 2 i to mało wyraźne, bo Dzidzia całe badanie przespała i nie chciała nic pokazać. Udało się na szczęście zrobić wszystkie pomiary, sprawdzić pępowinę, przepływy, główne narządy itd.
    W AHUSie można sie umawiac na oglądanie porodówki. Dzwonisz do nich i pytasz czy możesz dzis przyjśc i Cię informują. Z tego co wiem to nie da się zamówić takie wizyty wcześniej, bo to zależy od ilości przyjęć na oddziale.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Coś tu cisza ostatnio...

Mnie coś zmęczenie ostatnio dopada coraz mocniej z rana moje łóżko ma takie przyciąganie, że ledwo mogę się z niego zwlec :P Teraz chyba wyśpię się dopiero na emeryturze :P

Miłego dnia ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, już niedługo! :) Ja już mężowi zapowiedziałam, że od połowy stycznia gdy będzie ciąża donoszona, będziemy się kochać kilka razy dziennie żeby trochę tego lokatora przyspieszyć :D
    Może i wy spróbujcie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, seks.... marzenie :(
    Mam nakaz calkowitej higieny seksualnej od poczatku ciazy. Zero. NIc. Null.
    W poprzedniej ciazy bardzo mozliwa byla opcja ze bakteria klebsiella, ktora w zasadzie odpowiada za zapalenie pluc i znajduje sie w gardle...dostala sie do dzidzi poprzez seks oralny. Jest to zabojcza bakteria, na ktora, jak mi powiedziala moja gin, i 5kg antybiotyku nie pomoze...
    Wspolczuje mojemu mezowi. Sobie nie, bo nie czuje zadnej potrzeby. :P

d869f9fdbd.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ...witam sie ... dopiero wstałam...też mam jakieś przyciąganie do łóżka hihi :)

Giannaa - wypróbuj może sposób Panistki ...no i podobno masowanie sutków też pomaga, ale czy to prawda to nie wiem.

Ja jutro ide na taki kurs przedporodowy do AHUSa wiec może coś więcej się dowiem, 5h to może więcej powiedzą niż na tym oglądaniu, bo koleżanka była na tym oglądaniu i mówi ze tak sobie, zobaczymy jutro.

Giannaa - zapomniałam napisać, pokoik dla Malutkiej śliczny, bardzo mi się podoba, aaaa i imiona Twoich dzieci to moje ulubione :)

Musze dokonczyć zamówienie z allegro, znajomi jada autem na swieta to nam przywiozą rózne graty, kochani są :)
    Miłego dnia !!

dqprx1hptpolkifa.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, my mieliśmy celibat do około 16 tygodnia a potem tylko ze 3-4 razy...
    I niestety, ja bym chciała... Ale to mój mąż zwariował! :/ Boi się że coś zrobi dziecku, a jeszcze jak powiedziałam, ze leży główkowo to całkiem kaplica :D

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, Hahahaha. Boi sie, ze pozniej dziecko by pamietalo, ze Stworca zagladal, hahaha
    Moj by chcial, a nie moze. :(

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala na kontrole pessara. Spytam o wymiary dzidzi :)

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, no to kciuki żeby wszystko było dobrze na kontroli :)
    A mąż jest śmieszny... :D jak już zaczęłam mu marudzić, że czemu nie chce, to postukał mnie w głowę palcem i się pyta "i co? fajnie tak?!" xD no durny no :D

Miuu, Giannaa, Befff, nefer lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja tez czuje przyciąganie łóżkowe. Dopiero wstałam.

Pianistka ale sie uśmiałam z twojego męża. Wesoło macie. Załóż mu jakis dystans to wtedy nie bedzie stukał Emki w główkę :D

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się uśmiałam.

Co do seksu, tak małego wyganialiśmy ;-) i się udało wyszedł w terminie. Pomaga zabawa piersiami bo to pobudza, sperma przyspiesza dojrzewanie szyjki no i sam orgazm też może wpłynąć na szybszy poród ;-)
    Pianistka już podjęliśmy działa w tym kierunku ale już jak ma się jedno dziecko to nie ma takiej spontaniczności :P Zostaje wieczór jak młody pójdzie spać a za to wieczorem nie zawsze nam się chce po całym dniu :P Wiec popukaj męża w czoło i powiedz, że za jakiś czas jak do Ciebie będzie podchodził to Ty mu będziesz tak robić :P
    Nefer trzymam kciuki, żeby pessar był na swoim miejscu i trzymał mocno.
    Ale dziękuje ;-) Daj znać co tam jutro ciekawego powiedzieli na tym kursie bo nie ukrywam jestem ciekawa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:47

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja powinnam założyć zeszyt i spisywać te złote myśli mojego męża bo mówię Wam, komedię można nakręcić :D nie ma dnia, żeby mnie brzuch nie bolał ze śmiechu :D

Giannaa, ja już męża uprzedziłam, że po porodzie prawie 2 miesiące nic nie będzie... :P to stwierdził "ale buzią nie będziesz rodziła" ^^ no pajac no
    Podejrzewam, że mała nas tak przeczołga po nocach, że seks będzie ostatnią rzeczą, o której pomyślimy w tym zmęczeniu ;)

Nastawiłam dzisiaj pierwsze pranie dla małej :)
    mam nadzieję, że nic mi się nie stanie z kolorami i że nie wyjmę z suszarki miniaturek... :o nastawiłam niby na specjalny program do prania dziecięcych ciuszków i suszy je chłodnym powietrzem, więc nie powinno się nic stać... :) no oby

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Pianistka jakbym mojego meza slyszala, tez nie dal sie naklonic do seksu, ale jak minal termin to pierwszy zaproponowal ze trzeba mloda pospieszyc :P

Milego dnia mamuski :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi Kokoszka jaka świąteczna ;-) super ;-)
    Pianistka w niektórych tekstach Twojego męża jakbym słyszała swojego :P

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ