Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Felice wrote:Dziękuję za słowa otuchy
Miuu pojemnik na mocz kupisz w każdej aptece, weź sobie najlepiej od razu kilka
Wracając do mnie to nie jestem wysoka, mam 162 cm i ważyłam około 62 kilo ostatnio przed ciążą. Potem schudłam dwa kilo, teraz mam spowrotem jakieś 63 czy 64. Nie wiem dokładnie bo nie mam wagi ... Brzuch miałam zawsze płaski, teraz jest wypukły, więc na pewno od początku urósł, ale ostatnio się zatrzymało. No cóż, chyba muszę być cierpliwa... Tym bardziej, że ruchów jeszcze nie czuję, chyba że to co czuję to ruchy..
Ja mam 161cm i przed ciaza wazylam 56. spadlo o ok 1kg i teraz jest ok 55,8kg. Obwod brzucha mierzymy co tydzien. W zeszla niedziele bylo 82cm i dzis tez. Jak jestem po wizycie w kibelku, to znika, hihihi. Jak leze na plecach, to jest lekkie wzniesienie. A tak to bebzonik wystaje cudny.Mi rozeszly sie piesnie brzucha przy Markusie 7 lat temu i juz tak zostalo, wiec teraz szybko wywalilo
-
nefer wrote:Ja mam 161cm i przed ciaza wazylam 56. spadlo o ok 1kg i teraz jest ok 55,8kg. Obwod brzucha mierzymy co tydzien. W zeszla niedziele bylo 82cm i dzis tez. Jak jestem po wizycie w kibelku, to znika, hihihi. Jak leze na plecach, to jest lekkie wzniesienie. A tak to bebzonik wystaje cudny.
Mi rozeszly sie piesnie brzucha przy Markusie 7 lat temu i juz tak zostalo, wiec teraz szybko wywalilo
To Ty Nefer masz podobne wymiary co ja. Ja miałam w obwodzie w zeszłą sobotę 88 i teraz mam dalej taką sama... Ale postaram się nie stresować i poczekam jeszcze te kilka dni.... -
Marti a czemu mówisz, żeby brać wszystkie używane ciuszki?
Jak samopoczucie ? Teraz to jest jedna wieka obserwacja siebie
jak mnie coś za boli to już włącza mi się czerwona lampka ostrzegawcza
Taka trochę paranoja
Dziś miałam dwa skurcze które mnie troszeczkę bolały ale to są pewnie te przepowiadające i nic z nich jeszcze nie wynika
Ja do tego porodu to chyba zwariuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:38
-
My dziś byliśmy na sesji brzuszkowej
Już się nie moge doczekac zdjęć
Miuu na mojej norwegii kiedyś pisali, że sa karpie w polskim sklepie w Oslo. Oczywiście narzekając przy tym na zbójeckie ceny
Felice ja w 16 tygodniu prawie wcale nie miałam brzuszka. Nawet chodziłam w normalnych spodniach. Jak nie zapomnę, to wrzucę potem zdjęcieBrzuch mi rósł skokowo tzn długo nie było nic, potem w kilka dni sie zrobił duży, następnie znowu przystopował a od końca drugiego trymestru nieźle sobie poczyna
pomimo, że waga od 3 tygodni praktycznie się nie zmieniła to w obwodzie przybywa mi jakieś 2cm tygodniowo. Ruchy zaczęłam czuc dopiero po 18tc.
Owca Ja też mam rodzić w AHUSJa z połówkowego mam troche ambiwalentne wspomnienia. Fakt, że załatwili mi je bardzo szybko ale np prosiłam o tłumacza (i ja i moja połozna dzwoniłyśmy w tej sprawie kilka dni wczesniej i obiecali, że będzie), miał być telefonicznie a w rezultacienie było wcale. Ja zrozumiałam po angielsku, mezowi musiałam tłumaczyć. Miałam wrażenie, że dowiedziałabym sie więcej gdybym rozumiała po norwesku lub miała jednak tego tłumacza. Zdjęć dostalismy tylko 2 i to mało wyraźne, bo Dzidzia całe badanie przespała i nie chciała nic pokazać. Udało się na szczęście zrobić wszystkie pomiary, sprawdzić pępowinę, przepływy, główne narządy itd.
W AHUSie można sie umawiac na oglądanie porodówki. Dzwonisz do nich i pytasz czy możesz dzis przyjśc i Cię informują. Z tego co wiem to nie da się zamówić takie wizyty wcześniej, bo to zależy od ilości przyjęć na oddziale. -
oj, seks.... marzenie
Mam nakaz calkowitej higieny seksualnej od poczatku ciazy. Zero. NIc. Null.
W poprzedniej ciazy bardzo mozliwa byla opcja ze bakteria klebsiella, ktora w zasadzie odpowiada za zapalenie pluc i znajduje sie w gardle...dostala sie do dzidzi poprzez seks oralny. Jest to zabojcza bakteria, na ktora, jak mi powiedziala moja gin, i 5kg antybiotyku nie pomoze...
Wspolczuje mojemu mezowi. Sobie nie, bo nie czuje zadnej potrzeby. -
Hej ...witam sie ... dopiero wstałam...też mam jakieś przyciąganie do łóżka hihi
Giannaa - wypróbuj może sposób Panistki ...no i podobno masowanie sutków też pomaga, ale czy to prawda to nie wiem.
Ja jutro ide na taki kurs przedporodowy do AHUSa wiec może coś więcej się dowiem, 5h to może więcej powiedzą niż na tym oglądaniu, bo koleżanka była na tym oglądaniu i mówi ze tak sobie, zobaczymy jutro.
Giannaa - zapomniałam napisać, pokoik dla Malutkiej śliczny, bardzo mi się podoba, aaaa i imiona Twoich dzieci to moje ulubione
Musze dokonczyć zamówienie z allegro, znajomi jada autem na swieta to nam przywiozą rózne graty, kochani są
Miłego dnia !!
-
Nefer, my mieliśmy celibat do około 16 tygodnia a potem tylko ze 3-4 razy...
I niestety, ja bym chciała... Ale to mój mąż zwariował!Boi się że coś zrobi dziecku, a jeszcze jak powiedziałam, ze leży główkowo to całkiem kaplica
Miuu lubi tę wiadomość
-
Nefer, no to kciuki żeby wszystko było dobrze na kontroli
A mąż jest śmieszny...jak już zaczęłam mu marudzić, że czemu nie chce, to postukał mnie w głowę palcem i się pyta "i co? fajnie tak?!" xD no durny no
Miuu, Giannaa, Befff, nefer lubią tę wiadomość
-
Ja też się uśmiałam.
Co do seksu, tak małego wyganialiśmyi się udało wyszedł w terminie. Pomaga zabawa piersiami bo to pobudza, sperma przyspiesza dojrzewanie szyjki no i sam orgazm też może wpłynąć na szybszy poród
Pianistka już podjęliśmy działa w tym kierunku ale już jak ma się jedno dziecko to nie ma takiej spontanicznościZostaje wieczór jak młody pójdzie spać a za to wieczorem nie zawsze nam się chce po całym dniu
Wiec popukaj męża w czoło i powiedz, że za jakiś czas jak do Ciebie będzie podchodził to Ty mu będziesz tak robić
Nefer trzymam kciuki, żeby pessar był na swoim miejscu i trzymał mocno.
Ale dziękujeDaj znać co tam jutro ciekawego powiedzieli na tym kursie bo nie ukrywam jestem ciekawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:47
-
No ja powinnam założyć zeszyt i spisywać te złote myśli mojego męża bo mówię Wam, komedię można nakręcić
nie ma dnia, żeby mnie brzuch nie bolał ze śmiechu
Giannaa, ja już męża uprzedziłam, że po porodzie prawie 2 miesiące nic nie będzie...to stwierdził "ale buzią nie będziesz rodziła" ^^ no pajac no
Podejrzewam, że mała nas tak przeczołga po nocach, że seks będzie ostatnią rzeczą, o której pomyślimy w tym zmęczeniu
Nastawiłam dzisiaj pierwsze pranie dla małej
mam nadzieję, że nic mi się nie stanie z kolorami i że nie wyjmę z suszarki miniaturek... :o nastawiłam niby na specjalny program do prania dziecięcych ciuszków i suszy je chłodnym powietrzem, więc nie powinno się nic stać...no oby