Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze wiedzieć
A ja dziewuszki jak zwykle jestem nieobecna kilka dni i powracam. Mąż przyleciał mnie odwiedzić z Norwegii na weekend i tak Nam czas zleciałWczoraj zrobiliśmy już mega zakupy dla małego na allegro, więc powoli wszystko zaczyna "fall into pieces"
-
kafabi wrote:hahaha wariatka
przyznam szczerze tez miałam problemy
A Ty wyglądasz cała, jak jedna moja noga
Ja naprawdę nie mam pojęcia jak kobiety na porodówce skaczą na tych piłkach
Pianistka Za miesiąc to już nie będziesz miała siły mówić, że Ci ciężko
Ja się czuje własnie tak ...ach dobrze, że poczucie humoru mnie nie opuszcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 20:52
Andriel, marti87, Cynnia lubią tę wiadomość
-
Gianna
Piłka jest super ! Chociaż ja skakalam i nic szybciej nie wyskakalam :p
Kurcze a ja nie wiem jak to z tym prasowanie będzie ...
Sroka nas sterroryzowala o 19 dostała smokapo 5 min jej wyciagnelam. Taka pierwsza porażka wychowawcza... ale ona tak chce ssać i najlepiej leżeć z sutkiem, że prawdopodobnie bym zwariował a to chyba gorsze niż smoczek.
Sciagnelismy plaster z cięcia maż przerażony ze to aż tak:p ehhh faceci. Brzuszek z dnia na dzień się ładnie wciąga -
Ja się zastanawiam czy susząc ciuszki w suszarce trzeba je jeszcze prasować bo w tym całym prasowaniu nie chodzi o to, żeby one nie były pogniecione (chociaż fajnie mieć niewygniecione) ale o to by były mięciutkie
Marti Nie uważaj, że to porażka wychowawcza. Ja młodemu też dawałam smoczek bo ciągle wisiałby na cycu a czasami mama chce jeszcze coś zrobić a nie być tylko traktowana nie dość, że jako kanka z mlekiem to jeszcze smoczekCzasami nie ma wyjścia, szczególnie jak dziecko usypia przy piersi a jak odłożysz od razu się budzi i znowu chce do cyca. Na pocieszenie dodam, że u nas całkiem sprawnie poszło odstawienie smoczka
Fajnie, że brzuszek się wciąga i wszytko ładnie się goi -
Pianistka wrote:Giannaa, jeśli chodzi o miękkość, to zdecydowanie po wyjęciu z suszarki ciuszki są mięciutkie i bardzo przyjemne
A w jakiej temperaturze taka suszarka suszy ciuchy ? Bo przez prasowanie zabija się roztocze i całą resztę świństw które np nie giną w praniu (40C) Można by było wyprać w 60C ale nie wszystkie ciuszki mogą to przetrwać w stanie niezmienionymNie wiem jak to jest z suszarką bo nigdy nie miałam
w pl nie są popularne
-
Hejka Dziewczynki
Ja dziś miałam pobudkę o 5, potem do Ahusa na pobranie krwi (kolejny raz na próby wątrobowe) i jak wróciłam do domu to padłam spać.
Mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej
Tez chce sobie zamówić piłkę z PL, bo podobno rewelacyjnie odciąża kręgosłup. Uświadomiłam tez mojego męża, że będzie musiał się nauczyć prasowania ciuszków, bo nie wiem jak to będzie po porodzieZ koszulami sobie radzi więc chyba to też ogarnie
Ale daj znać jak tam po kursieTo jest indywidualny czy grupowy? Jak można się na niego załapać?
Marti ja tez bym wolała nie używać smoczka ale jeśli dziecko będzie miało silny odruch ssania to wole dać smoczka niż miałoby sie nauczyć ssać kciuk. Od smoczka szybko można dziecko odzwyczaić a nie znam dziecka, które się odzwyczaiło od kciuka. A mnie to przeraża jak 6-7 latek łazi w kciukiem w buzi... Więc nie patrz na smoczek jak na porażkę wychowawczą
Giannaa kiedyś czytałam na blogu prowadzonym przez położną, że nie da się samemu sprawdzić rozwarcia szyjki w żaden sposób. Bo podobno w necie krążą jakieś mity o patrzeniu w lusterko itd. Ciekawe kiedy Julka zechce wyjśća z Olkiem miałaś jakieś przeczucia, kiedy się może zacząć poród? Czy to da się w ogóle przewidzieć jakkolwiek? W sensie chodzi mi o jakieś takie symptomy, które wysyła nam ciało, że to już niedługo albo że jeszcze nie.