X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, jak tam się czujesz? :)
    Ja dzisiaj wyprałam wszystko z rozmiaru 56 ale wyprasowałam tylko połowę... i padłam :D
    jutro druga część :D do świąt się wyrobię :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejka, te prasowanie to mnie przeraża! Trzeba prasować po każdym praniu? Nie wystarczy kupić suszarki do prania?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, ja suszę w suszarce ;)
    I tak dzisiaj popatrzyłam, że po wyjęciu z suszarki te ciuszki nie są pogniecione... więc pewnie teraz wyprasuję bo tak zalecają, a potem pewnie tylko w razie potrzeby (czyt. jak coś bedzie pogniecione)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć:)
    A ja dziewuszki jak zwykle jestem nieobecna kilka dni i powracam. Mąż przyleciał mnie odwiedzić z Norwegii na weekend i tak Nam czas zleciał:) Wczoraj zrobiliśmy już mega zakupy dla małego na allegro, więc powoli wszystko zaczyna "fall into pieces" :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a dziękuje, czuje się nieporodowo jeszcze :P Od jutra chyba jakieś ćwiczenia włączę :P cokolwiek. Już na necie szukałam jak zmierzyć sobie szyjkę bo ciekawość mnie zżera czy już się zrównała :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś sobie szyjkę wcześniej by mieć porównanie?
    Mi się skróciła, ale jest jeszcze dobrze wyczuwalna więc nie panikuję... :)

Giannaa, szkoda że nie masz piłki takiej do gimnastyki, mogłabyś poskakać :) podobno przyspiesza :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna jak coś to piłkę mogę użyczyc, bo mi została :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzało się, że badałam... teraz zbadałam i jej nie znalazłam... nie twierdzę, że to coś oznacza bo być może nie potrafię tego robić :P Wydaje mi się, że nie ma szyjki ale na tym etapie to chyba normalne. Rozwarcia raczej nie znajdę :P

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhem ... widziałyście kiedyś wieloryba na piłce :P Ja się boje takich wynalazków :P Ale dziękuje ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha wariatka :P przyznam szczerze tez miałam problemy ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już jest ciężko... a co będzie za miesiąc? :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    hahaha wariatka :P przyznam szczerze tez miałam problemy ;)
    No więc właśnie :P A Ty wyglądasz cała, jak jedna moja noga :P Ja naprawdę nie mam pojęcia jak kobiety na porodówce skaczą na tych piłkach :P

Pianistka Za miesiąc to już nie będziesz miała siły mówić, że Ci ciężko :P

Ja się czuje własnie tak ...ach dobrze, że poczucie humoru mnie nie opuszcza :P
    150112155925_tortuga_624x351_thinkstock.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 20:52

Andriel, marti87, Cynnia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi ostatnio brzuszek rośnie dość szybko i zaczynam odczuwać, jakieś lekkie nieprzyjemności od czasu do czasu :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Piłka jest super ! Chociaż ja skakalam i nic szybciej nie wyskakalam :p

Kurcze a ja nie wiem jak to z tym prasowanie będzie ...

Sroka nas sterroryzowala o 19 dostała smoka :( po 5 min jej wyciagnelam. Taka pierwsza porażka wychowawcza... ale ona tak chce ssać i najlepiej leżeć z sutkiem, że prawdopodobnie bym zwariował a to chyba gorsze niż smoczek.

Sciagnelismy plaster z cięcia maż przerażony ze to aż tak:p ehhh faceci. Brzuszek z dnia na dzień się ładnie wciąga :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, jak się czujesz? :)

Giannaa, no tak, poczucie humoru to podstawa :D
    Mi gdzies tak od 2 tygodni jest do bani :/ strasznie ciężko mi oddychać, nie mogę sobie znaleźć pozycji... leżeć źle, siedzieć źle :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy susząc ciuszki w suszarce trzeba je jeszcze prasować bo w tym całym prasowaniu nie chodzi o to, żeby one nie były pogniecione (chociaż fajnie mieć niewygniecione) ale o to by były mięciutkie ;-)

Marti Nie uważaj, że to porażka wychowawcza. Ja młodemu też dawałam smoczek bo ciągle wisiałby na cycu a czasami mama chce jeszcze coś zrobić a nie być tylko traktowana nie dość, że jako kanka z mlekiem to jeszcze smoczek :P Czasami nie ma wyjścia, szczególnie jak dziecko usypia przy piersi a jak odłożysz od razu się budzi i znowu chce do cyca. Na pocieszenie dodam, że u nas całkiem sprawnie poszło odstawienie smoczka ;-)

Fajnie, że brzuszek się wciąga i wszytko ładnie się goi ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, jeśli chodzi o miękkość, to zdecydowanie po wyjęciu z suszarki ciuszki są mięciutkie i bardzo przyjemne :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedynie martwi, że słyszałam, że suszarka niszczy ciuszki...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, jeśli chodzi o miękkość, to zdecydowanie po wyjęciu z suszarki ciuszki są mięciutkie i bardzo przyjemne :)

A w jakiej temperaturze taka suszarka suszy ciuchy ? Bo przez prasowanie zabija się roztocze i całą resztę świństw które np nie giną w praniu (40C) Można by było wyprać w 60C ale nie wszystkie ciuszki mogą to przetrwać w stanie niezmienionym :P Nie wiem jak to jest z suszarką bo nigdy nie miałam ;-) w pl nie są popularne ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczynki :) Ja dziś miałam pobudkę o 5, potem do Ahusa na pobranie krwi (kolejny raz na próby wątrobowe) i jak wróciłam do domu to padłam spać.
    Mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej :)
    Tez chce sobie zamówić piłkę z PL, bo podobno rewelacyjnie odciąża kręgosłup. Uświadomiłam tez mojego męża, że będzie musiał się nauczyć prasowania ciuszków, bo nie wiem jak to będzie po porodzie :) Z koszulami sobie radzi więc chyba to też ogarnie :)

Ale daj znać jak tam po kursie :) To jest indywidualny czy grupowy? Jak można się na niego załapać?

Marti ja tez bym wolała nie używać smoczka ale jeśli dziecko będzie miało silny odruch ssania to wole dać smoczka niż miałoby sie nauczyć ssać kciuk. Od smoczka szybko można dziecko odzwyczaić a nie znam dziecka, które się odzwyczaiło od kciuka. A mnie to przeraża jak 6-7 latek łazi w kciukiem w buzi... Więc nie patrz na smoczek jak na porażkę wychowawczą :)

Giannaa kiedyś czytałam na blogu prowadzonym przez położną, że nie da się samemu sprawdzić rozwarcia szyjki w żaden sposób. Bo podobno w necie krążą jakieś mity o patrzeniu w lusterko itd. Ciekawe kiedy Julka zechce wyjść :) a z Olkiem miałaś jakieś przeczucia, kiedy się może zacząć poród? Czy to da się w ogóle przewidzieć jakkolwiek? W sensie chodzi mi o jakieś takie symptomy, które wysyła nam ciało, że to już niedługo albo że jeszcze nie.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ