Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna Owca, nie widzialam powiadomienia o nowej wiadomosci. Juz nadrobilam blad
Na kontroli wczoraj wszystko wyszlo super. Dzidzia duza, 80g wazy!Czy oni naprawde nie moga juz zmierzyc dlugosci w pozniejszych tygodniach??
Pessar na swoim miejscu. Szyjka albo sie wydluzyla do 3,5cm albo facet zle popatrzyl. W moczu zadnych bakterii, w pochwie zadnych bakterii. Jest tak dobrze, ze az sie boje.
Dzis pojechalam do miasta kupic spodnie ciazowe. No i moj brzuchol zaczal sie stawiac...( NIe wiem, czy to znowu zaczely sie twardnienia brzucha, czy po prostu kurtka uciskala. Nie podoba mi sie to.
-
Pod tym pozycja 8.2 z pytaniem Uzasadnij dlaczego
i odpowiedz lekarza :
zwiększenie objawów macierzyńskie / inne dolegliwości zwolnienia lekarskie dodatkowe 4 tygodnie
(økende svangerskapsrelatert symptomer / plager forlenges sykemelding ytterlige ca 4 uker)
Pod pozycja 4.3Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:43
-
Znalazłam na FB stronkę "NAV Foreldrepenger" i tam czasem sa rozne przydatne informacje. Odnośnie foreldrepenger pisalo, ze w grudniu pieniądze są wypłacane juz 15 grudnia i z podatkiem tylko za pol miesiaca. Więc może dotyczy sie to tak samo svangerskapspenger i sykepenger.
-
Befff, to samo jest na stronie NAV
że sykepenger 15-ego i z podatkiem za połowę miesiąca
Tylko co mnie zastanawia... bo zawsze jak noszę sykemelding do NAVu osobiście to potem mam wiadomość w innboksie na nav.no o tym, ze byłam i przyniosłam... a w tym miesiącu nie ma -
Mój m miał z wypłaty pobrane połowę podatku...może oni inaczej rozliczają zwolnienia ?
Byliśmy dzisiaj oglądać mieszkanie, całkiem ciekawe ale mogłoby być większe...jednak chyba nie ma co narzekać jak uda się je dostać to nie będziemy się zastanawiać jest zadbane czyste i ciepłe -
Dobrze by było, żeby jeszcze gościu chciał na je wynająć
chociaż całkiem dobrze nam poszło po weekendzie ma dać nam znać czy wynajmie je nam. Boje się małemu zmieniać szkołę ale nie mam wyjścia. Jak dostaniemy odpowiedz pozytywną będziemy myśleć co dalej