Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Andriel wrote:Miuu - Kiedyś pisałaś, że znalazłaś karpia w Bergen. Gdzie?
Asklep polsko litewski nygårdsgaten 31. W centrum przy museum Griega. Bedą mieli dostawę 15 grudnia. Bede dzwonić nr 40051972
No wlasnie ciekawe gdzie Cynnia.
Ja z NAV dopiero za listopad dostałam
Andriel lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Martri Przed nie, mieszkanie dostępne od lutego i tez by na tam pasowało
Kafabi uwierz, że w Sarpsborgu nie ma mieszkań takich jak szukamy u Was to wszystko przez ten szpital no aż jestem zdziwiona, że nie znalazłam tam nic. To mieszkanie jest we FredrikstadAle co jest fajne to, że jeśli byśmy tam mieszkali to mąż ma bliżej do pracy ja mogę go zawieźć i mieć auto
-
nav wyplaca za okres 1-15.12. bez zadnego podatku. za okres 16-31.12. z normalnym podatkiem.
A u mnie nav nadal twierdzi, ze szef moj nie wyslal inntektsopplysning, a szef nadal twierdzi, ze wyslal... mniej wierze szefowi...
Jak tak dalej pojdzie, to nie wiem, czy bede miala na mieszkanie na 1.1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:57
-
Nefer, współczuję... ja o inntektopplysning do sykepenger walczyłam prawie 2 miesiące
teraz, miesiąc... pracodawca twierdzi że tyle co wysłał wniosek, NAV twierdzi ze nie ma - ale NAV ma 10 dni na zarejestrowanie tego w systemie... fristen mam do 17.12 i mam nadzieję, ze się wyrobią zarejestrować... 16.12 zadzwonie do NAVu ponownie i zapytam czy juz dostali...
wiesz co, może NAV jeszcze nie zarejestrował kwitów u Ciebie? ale oni zaległość wypłacą ci od razu po przeliczeniu, nie będą czekać miesiąc do dnia normalnych wypłat -
ja wiem, ze wyplaca wstecz. tylko jesli nie wyplaca nic do 1.1. to skad ja wezme 13250 na chate??
i jakim cudem zarejestrowali del D a oppl nie? skoro byly w jednym liscie.
Po raz kolejny twierdze, ze do navu to sie jedynie z bombka powinno isc z wizyta. Moj znajomy stracil dom przez opieszalosc navu. wyladowal na bruku. Norweg. Bo tam nie ma odpowiedzialnosci osobistej za bledy i opieszalosc. a powinna byc. poza tym za kazdym razem sprawa zajmuje sie ten, kto pierwszy chwyci papiery. nie ma stalego saksbehandlera.
-
Miło dziewczynki, ze o mnie pytacie. Jakoś tak nie miałam czasu pisac, bo zamiast sobie odpoczywać to chodzę jeszcze do pracy i to nawet w dni chorobowego
jeszcze tylko ten tydzien ...
Właściwie to nie chodzę, tylko sie toczę. Zle spie w nocy, bolą mnie biodra i plecy. Ale wpychać sie w kolejkę nie zamierzam, ściskam nogi do styczniaGiannaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Cynnia ja też źle śpię w nocy, dzisiaj to jakbym nie spała tylko czuwała takie mam wrażenie ...ale dużo nam już nie zostało
Zaczyna mnie przerażać moje puchniecie...obrączkę mogę wsunąć tylko do połowy palca i to z rana nogi w miejscu zakończenia skarpetek są śmiesznie a zarazem przeraźliwie wgniecione chociaż nie są zbyt obcisłe. Podobno puchnie się na wieczór a ja już z rana jestem opuchnięta