X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja w 6 miesiącu ciąży przytyłam 5 kg :/ też nie wiem JAK... bo w tym momencie przez 1,5 miesiąca mam +1,2 kg... z czego 1 kg przez ostatni tydzień :/ dziwnie skacze ta waga

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiała zaczął sie ruszać. To chyba ten siedzący tryb. Ale pogoda berneńską mnie zniechęca do wszystkiego.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu - Kiedyś pisałaś, że znalazłaś karpia w Bergen. Gdzie?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuuu, u nas nie lepiej :/ leje, szaro, brzydko... :(

Mnie tylko ciekawi gdzie Cynnia się podziewa :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci, aby się udało :) Gdzieś bliżej mnie !? :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jeszcze nic nie ma z Navu ... dostałyście już na konto ??
    Przyszedł już nr personalny malutkiej, myślałam, że to trwa dłużej.

Gianna
    Powodzenia z mieszkaniem, chcecie szybko się przeprowadzić "przed'??

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ale my tu o sykepenger :) ale spokojnie, 15-ego mają wypłacać foreldrepenger :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Miuu - Kiedyś pisałaś, że znalazłaś karpia w Bergen. Gdzie?

Asklep polsko litewski nygårdsgaten 31. W centrum przy museum Griega. Bedą mieli dostawę 15 grudnia. Bede dzwonić nr 40051972

No wlasnie ciekawe gdzie Cynnia.
    Ja z NAV dopiero za listopad dostałam

Andriel lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-)
    Martri Przed nie, mieszkanie dostępne od lutego i tez by na tam pasowało ;-)
    Kafabi uwierz, że w Sarpsborgu nie ma mieszkań takich jak szukamy u Was to wszystko przez ten szpital no aż jestem zdziwiona, że nie znalazłam tam nic. To mieszkanie jest we Fredrikstad ;-) Ale co jest fajne to, że jeśli byśmy tam mieszkali to mąż ma bliżej do pracy ja mogę go zawieźć i mieć auto :D

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nav wyplaca za okres 1-15.12. bez zadnego podatku. za okres 16-31.12. z normalnym podatkiem.
    A u mnie nav nadal twierdzi, ze szef moj nie wyslal inntektsopplysning, a szef nadal twierdzi, ze wyslal... mniej wierze szefowi...
    Jak tak dalej pojdzie, to nie wiem, czy bede miala na mieszkanie na 1.1. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:57

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia mam nadzieje, że nie wpychasz się w kolejkę :P odezwać nam tu się proszę ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, współczuję... ja o inntektopplysning do sykepenger walczyłam prawie 2 miesiące :/ teraz, miesiąc... pracodawca twierdzi że tyle co wysłał wniosek, NAV twierdzi ze nie ma - ale NAV ma 10 dni na zarejestrowanie tego w systemie... fristen mam do 17.12 i mam nadzieję, ze się wyrobią zarejestrować... 16.12 zadzwonie do NAVu ponownie i zapytam czy juz dostali...
    wiesz co, może NAV jeszcze nie zarejestrował kwitów u Ciebie? ale oni zaległość wypłacą ci od razu po przeliczeniu, nie będą czekać miesiąc do dnia normalnych wypłat

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, ze wyplaca wstecz. tylko jesli nie wyplaca nic do 1.1. to skad ja wezme 13250 na chate??
    i jakim cudem zarejestrowali del D a oppl nie? skoro byly w jednym liscie.
    Po raz kolejny twierdze, ze do navu to sie jedynie z bombka powinno isc z wizyta. Moj znajomy stracil dom przez opieszalosc navu. wyladowal na bruku. Norweg. Bo tam nie ma odpowiedzialnosci osobistej za bledy i opieszalosc. a powinna byc. poza tym za kazdym razem sprawa zajmuje sie ten, kto pierwszy chwyci papiery. nie ma stalego saksbehandlera. :/

d869f9fdbd.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie lepiej zadzwonić osobiście do lønnskontoret w swojej komunie i ich poprosić by przesłali inntektsopplysninger do Navu? Ja tak robiłam:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło dziewczynki, ze o mnie pytacie. Jakoś tak nie miałam czasu pisac, bo zamiast sobie odpoczywać to chodzę jeszcze do pracy i to nawet w dni chorobowego :( jeszcze tylko ten tydzien ...

Właściwie to nie chodzę, tylko sie toczę. Zle spie w nocy, bolą mnie biodra i plecy. Ale wpychać sie w kolejkę nie zamierzam, ściskam nogi do stycznia :D

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Cynnia ja też źle śpię w nocy, dzisiaj to jakbym nie spała tylko czuwała takie mam wrażenie ...ale dużo nam już nie zostało ;-)

Zaczyna mnie przerażać moje puchniecie...obrączkę mogę wsunąć tylko do połowy palca i to z rana nogi w miejscu zakończenia skarpetek są śmiesznie a zarazem przeraźliwie wgniecione chociaż nie są zbyt obcisłe. Podobno puchnie się na wieczór a ja już z rana jestem opuchnięta :/

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z puchnieciem mam to samo, czasem nawet mam tak spuchnięte nogi, ze mi kostek nie widac, a obrączki to nawet nie próbuje zakładać. I tez od rana :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro nie jestem sama z tym puchnięciem to widać to normalnie :P Wiem, że zatrzymywanie wody przed porodem to naturalne zabezpieczenie organizmu na wypadek dużej utraty krwi w trakcie porodu.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy ze u mnie poród tuż tuż? :/ raczej nie... ale ja puchnę już teraz :(
    przybieram 0,5 kg dziennie :D a wczoraj wieczorem gimnastykowalismy się z mężem by mi ściągnąć obrączkę...
    mam palce jak parówki :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka radze nie zakładać już obrączki chyba, że chcesz się jej pozbyć ;-) 0,5 kg dziennie ? To chyba za dużo. A pijesz wystarczająco ? Jeśli tak dalej będzie to lepiej powiedz to położnej albo fastlege ...

a.png
    a.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ