X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja w 6 miesiącu ciąży przytyłam 5 kg :/ też nie wiem JAK... bo w tym momencie przez 1,5 miesiąca mam +1,2 kg... z czego 1 kg przez ostatni tydzień :/ dziwnie skacze ta waga

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiała zaczął sie ruszać. To chyba ten siedzący tryb. Ale pogoda berneńską mnie zniechęca do wszystkiego.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu - Kiedyś pisałaś, że znalazłaś karpia w Bergen. Gdzie?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuuu, u nas nie lepiej :/ leje, szaro, brzydko... :(

Mnie tylko ciekawi gdzie Cynnia się podziewa :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci, aby się udało :) Gdzieś bliżej mnie !? :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jeszcze nic nie ma z Navu ... dostałyście już na konto ??
    Przyszedł już nr personalny malutkiej, myślałam, że to trwa dłużej.

Gianna
    Powodzenia z mieszkaniem, chcecie szybko się przeprowadzić "przed'??

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ale my tu o sykepenger :) ale spokojnie, 15-ego mają wypłacać foreldrepenger :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Miuu - Kiedyś pisałaś, że znalazłaś karpia w Bergen. Gdzie?

Asklep polsko litewski nygårdsgaten 31. W centrum przy museum Griega. Bedą mieli dostawę 15 grudnia. Bede dzwonić nr 40051972

No wlasnie ciekawe gdzie Cynnia.
    Ja z NAV dopiero za listopad dostałam

Andriel lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-)
    Martri Przed nie, mieszkanie dostępne od lutego i tez by na tam pasowało ;-)
    Kafabi uwierz, że w Sarpsborgu nie ma mieszkań takich jak szukamy u Was to wszystko przez ten szpital no aż jestem zdziwiona, że nie znalazłam tam nic. To mieszkanie jest we Fredrikstad ;-) Ale co jest fajne to, że jeśli byśmy tam mieszkali to mąż ma bliżej do pracy ja mogę go zawieźć i mieć auto :D

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nav wyplaca za okres 1-15.12. bez zadnego podatku. za okres 16-31.12. z normalnym podatkiem.
    A u mnie nav nadal twierdzi, ze szef moj nie wyslal inntektsopplysning, a szef nadal twierdzi, ze wyslal... mniej wierze szefowi...
    Jak tak dalej pojdzie, to nie wiem, czy bede miala na mieszkanie na 1.1. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:57

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia mam nadzieje, że nie wpychasz się w kolejkę :P odezwać nam tu się proszę ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, współczuję... ja o inntektopplysning do sykepenger walczyłam prawie 2 miesiące :/ teraz, miesiąc... pracodawca twierdzi że tyle co wysłał wniosek, NAV twierdzi ze nie ma - ale NAV ma 10 dni na zarejestrowanie tego w systemie... fristen mam do 17.12 i mam nadzieję, ze się wyrobią zarejestrować... 16.12 zadzwonie do NAVu ponownie i zapytam czy juz dostali...
    wiesz co, może NAV jeszcze nie zarejestrował kwitów u Ciebie? ale oni zaległość wypłacą ci od razu po przeliczeniu, nie będą czekać miesiąc do dnia normalnych wypłat

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, ze wyplaca wstecz. tylko jesli nie wyplaca nic do 1.1. to skad ja wezme 13250 na chate??
    i jakim cudem zarejestrowali del D a oppl nie? skoro byly w jednym liscie.
    Po raz kolejny twierdze, ze do navu to sie jedynie z bombka powinno isc z wizyta. Moj znajomy stracil dom przez opieszalosc navu. wyladowal na bruku. Norweg. Bo tam nie ma odpowiedzialnosci osobistej za bledy i opieszalosc. a powinna byc. poza tym za kazdym razem sprawa zajmuje sie ten, kto pierwszy chwyci papiery. nie ma stalego saksbehandlera. :/

d869f9fdbd.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie lepiej zadzwonić osobiście do lønnskontoret w swojej komunie i ich poprosić by przesłali inntektsopplysninger do Navu? Ja tak robiłam:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło dziewczynki, ze o mnie pytacie. Jakoś tak nie miałam czasu pisac, bo zamiast sobie odpoczywać to chodzę jeszcze do pracy i to nawet w dni chorobowego :( jeszcze tylko ten tydzien ...

Właściwie to nie chodzę, tylko sie toczę. Zle spie w nocy, bolą mnie biodra i plecy. Ale wpychać sie w kolejkę nie zamierzam, ściskam nogi do stycznia :D

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Cynnia ja też źle śpię w nocy, dzisiaj to jakbym nie spała tylko czuwała takie mam wrażenie ...ale dużo nam już nie zostało ;-)

Zaczyna mnie przerażać moje puchniecie...obrączkę mogę wsunąć tylko do połowy palca i to z rana nogi w miejscu zakończenia skarpetek są śmiesznie a zarazem przeraźliwie wgniecione chociaż nie są zbyt obcisłe. Podobno puchnie się na wieczór a ja już z rana jestem opuchnięta :/

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z puchnieciem mam to samo, czasem nawet mam tak spuchnięte nogi, ze mi kostek nie widac, a obrączki to nawet nie próbuje zakładać. I tez od rana :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro nie jestem sama z tym puchnięciem to widać to normalnie :P Wiem, że zatrzymywanie wody przed porodem to naturalne zabezpieczenie organizmu na wypadek dużej utraty krwi w trakcie porodu.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy ze u mnie poród tuż tuż? :/ raczej nie... ale ja puchnę już teraz :(
    przybieram 0,5 kg dziennie :D a wczoraj wieczorem gimnastykowalismy się z mężem by mi ściągnąć obrączkę...
    mam palce jak parówki :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka radze nie zakładać już obrączki chyba, że chcesz się jej pozbyć ;-) 0,5 kg dziennie ? To chyba za dużo. A pijesz wystarczająco ? Jeśli tak dalej będzie to lepiej powiedz to położnej albo fastlege ...

a.png
    a.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ