Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Miuu, my na święta siedzimy sami więc nic nie szaleję
zamówiłam sobie gotowe jedzonko na Wigilię i juz
A choinkę i takie tam ogarniemy ok 20-ego
tak więc u mnie wcale nie świątecznie
mężowi zamówiłam pod choinkę komplet kosmetyków do brody : szampon, balsam, olejek i wosk do wąsów
-
Cześć Kobitki
My po pierwszej nocce w domuMała spoko ja trochę walczę z przystawianiem, czułam że wieczorem zbiera mi się w piersiach więc przystawiałam całą noc z bólem, ale obudziłam się ostatecznie bez jakiejś specjalnej dolegliwości. Była fontanna
Ale nie wiem czy to był właśnie ten nawał ... przystawiam tak często jak mała chce, żeby przyzwyczaić piersi
Pochwalę się, że dostałam kolczyki z diamencikamiU nas prezent na Mikołajki już jest
Mąż już zakochany mówi, że tak się cudownie czuje.
Moja sunia ma jakiś instynkt do małej, średnio mi się to podoba, ale reaguje na każde jęknięcie i daj znać. Wczoraj była szybciej pod drzwiami jak Klara płakała niż ja -
Nie wiem w sumie ile razy. Musieliśmy trochę przeorganizować przez to cięcie i jestem na dole w sypialni. Mała spała w koszu chyba jest jej w nim dobrze
Na razie jest ok jakoś się nie spinamy za bardzo... Najgorsze to co pisałam szybciej ból sutków i przystawianie.
Sako obwąchał tylko Malutką i nie był więcej zainteresowany. Mamaba to towarzyszy mi przy każdej zmianie pieluszki wącha sobie zużyte
Ogólnie jak psy to nie lubią dzieci to trochę większych, których rodzice nie uczą, że do zwierząt też trzeba mieć szacunek. Chyba, że mają jakiś uraz ... -
No właśnie moja nigdy nie miała stycznosci z niemowlakiem... jak była szczenięciem to miała kontakt z 3 latką, która ją chciała maltretować
i od tamtej pory nie lubi dzieci... jak dzieci podchodzą to najpierw ucieka. ale jak dziecko jest zbyt nachalne to potrafi być agresywna
Ale wierzę, że ogarniemy to -
tez sie zastanawiam, jak moj piesek podejdzie do dzidzi. Podejrzewam, ze wylize, ze kąpac nie bedzie trzeba.
Poki co lize moj brzuszek.
Ogolnie niufki sa nazywane "nanny dogs" i nie ma w tym przesady. Jak moj synek np wspina sie na stol, lub ktos go wezmie na rece, to Mato od razu przybiega i krzyczy na niego, ze ma zejsc. Jak mlody zejdzie, to Mato obwacha dookola, czy nic mu sie nie stalo i wylize i dopiero sie uspokaja. Ostatnio podskakiwal do dzidzi jaka trzymala jakas pani. wyjasnilam sytuacje i to, dlaczego tak robi, to sie smiala. Ponoc z niufkiem mozna dziecko zostawic a ten pilnuje, zycie by za dzieci oddal niufek. Wole nie sprawdzac...
Jak przeczytalam o smierci psinki, to sie poryczalam. Nie potrafie powstrzymac lez, gdy chodzi o pieski. Kocham je nad zycie!!!
-
Ja pamiętam jak moja ukochana suczka zginęła kilka lat temu
oj dłuuuugo nie mogłam się opanować... cała rodzina siedziała przy stole i wyła po stracie
wolałabym sobie tego nie przypominać i mam nadzieję, że nasz Mijaczek będzie z nami na zawsze, choć to niestety niemożliwe -
Martii Klarcia prześliczna ja tez jyz bym chciała
Zgadzam sie z toba Nefer z niufkami. Ja jak z moim i dziećmi chodziłam nad wodę to on chciał za portki wszystkie dzieci na plazy wyciągać bo bal sie ze sie potopia. Ogólnie jak spał to spał z nimi lub obok pilnował czy jedzą wyprowadzał za reke na spacer jak mu sie chciało iść a one nie miały chęci. Ogólnie jak niania.
-
Dzień dobry
My wczoraj mieliśmy dzień sprzątania potem pojechaliśmy po jakieś ozdoby świąteczne, ogólnie panuje już u nas klimat światDo młodego przyszedł Mikołaj jak tylko zobaczył skarpetę z prezentami to od razu nas obudził "tataaaa chodź zobacz co mi Mikołaj przyniósł"
dobrze, że wstał o 9 tej
Miuu tak jak Pianistka napisała ja szyłam sama pościel, ale bez problemu w pl taką dostaniesz.
Cynnia jestem już w sumie całkowicie gotowa...może gorzej jest z psychicznym nastawieniem
Marti fajnie, że już w domku jesteście i, że masz fontanne mleczka
Psy ogólnie dziwnie reagują na niemowlaki, pamiętam jak moja siostra się urodziła to mój pies rwał się bardzo dziko do niej trochę było to przerażające bo aż skomlał. Ale to trwało chwile... później już "jedli" z jednej miski
Któraś orientuje się jak tutaj wygląda sprawa kupna żywej choinki ? Bo sztucznej ja nie chce. W jakich cenach są i gdzie udać się, żeby taką zakupić ? -
Najtańsze sa w plantasjen. Ceny jak dobrze pamietam koło 100 kr za zwykła 300 chyba srebrny świerk. Im wyższa tym droższa. Bez problemu kupisz. Ja tez juz zaopatrzyłam sie w bombki ale niestety plastikowe. Mam obsesje ze sie dziecko pokaleczy wiec całkowita zmiana. A ze nie miałam to od razu plastiki. Trochę ma szydełkowych gwiazdek i choinka bedzie cud.
A wiecie czy tu można kupić gdzieś karpia? ZnakazlAm polski sklep moze tam cos bedzieGiannaa lubi tę wiadomość
-
Cynnia, a w Stavanger gdzie najlepiej / najtaniej dostać ładną choinkę?
Miuu, my karpia nigdy nie mieliśmy na święta tu, zawsze robię łososiaryba to ryba
Giannaa, to dobrze, że jesteś już gotowa, bo teraz w każdej chwili możesz się rozpakowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:54
-
Witajcie kochane
Jakis czas nic nie pisałam ale regularnie wieczorami Was podczytujęPiszecie bardzo dużo i nawet w trakcie mam ochotę o coś spytać, ale Wy już zaczynacie nowy wątek i zapominam
Gratuluję nowym mamusiom
Kochane, mam do Was takie pytanko. Czy Wy na moim etapie miałyście już duży brzuszek? Pytam, bo ja mam wrażenie, że mój wcale nie rośnie. To znaczy jest taki malutki, ale od tygodnia jak mierzę to nie urósł nawet centymetra... Badanie połówkowe mam dopiero 17 grudnia, nie wiem jak do tego czasu wytrzymam..... -
Felice ja prawie w ogole nie miałam. Gdyby nie tłuszcz to by nic nie było. A wysoka jestes?
A ja mam pytanie z rzędu głupich. Chce sie wybrać do położnej i nie wiem skąd wsiąść pojemnik na moczWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:31
-
Felice nic sie nie przejmuj, moj sie ruszyl dopiero w piatym mc i nagle w tydzien przybralam na wadze caly kilogram! choc od poczatku ciazy bardzo malo przytylam. To zalezy jaka masz budowe ciala, z jaka waga startowalas, czy masz mocne miesnie brzucha, ktore wtedy trzymaja brzuch jak w gorsecie i dopiero pozniej zaczyna byc bardziej widoczny. To jest bardzo indywidualna sprawa, takze glowa do gory, jeszcze bedziesz narzekala na slodki ciezar
-
Dziękuję za słowa otuchy
Miuu pojemnik na mocz kupisz w każdej aptece, weź sobie najlepiej od razu kilka
Wracając do mnie to nie jestem wysoka, mam 162 cm i ważyłam około 62 kilo ostatnio przed ciążą. Potem schudłam dwa kilo, teraz mam spowrotem jakieś 63 czy 64. Nie wiem dokładnie bo nie mam wagi ... Brzuch miałam zawsze płaski, teraz jest wypukły, więc na pewno od początku urósł, ale ostatnio się zatrzymało. No cóż, chyba muszę być cierpliwa... Tym bardziej, że ruchów jeszcze nie czuję, chyba że to co czuję to ruchy..