X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) to już wszystko wiem:) A lekarzowi chyba nie powiem, że umowa mi się skończyła i tyle:)
    A ja jak byłam z tym listem w NAVie i pytałam sie co to jest to babka na recepcji nie wiedziała i nic mi nie powiedziała co mam z ty zrobić:)

• Miuu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja mrozilam Ok 3 miesiące Max

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mrozilam nie pamietam ile, czy 3 czy 6 m-cy.... ale mrozilam w takich specjalnych woreczkach foliowych ktore sa wlasnie do tego. i jedna zamrazarke (taka komorowa) mialam tylko na pokarm. Cala zapelnilam :P tak se sciagalam.
    przejdz sie do apteki. a jesli tam nic nie wiedza o woreczkach, to przejdz sie na poporodowy. Oni musza wiedziec.

d869f9fdbd.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, No mi powiedzieli to samo na moje bóle brzucha. To normalne, a jak bedą częstsze to dzwonic. I tyle pomogli

Ja tam tez torby nie spakowalam ;) wybieram sie rodzic dopiero w styczniu, wiec mam jeszcze 3 tygodnie na pakowanie :P

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    U nas wszystko dobrze, w zeszłym tygodniu zamawiałam kilka rzeczy z allegro, między innymi wózek i materacyk do kołyski. Czekam na odpowiedź z firmy transportowej czy mi to przywiozą do NO przed świętami jeszcze.

Monique witaj a forum :)

Meggi trzymam kciuki za jutrzejszą operację :) i czekamy na wieści :)

Felice przykro mi z powodu sytuacji z partnerem. Zobaczysz, że Dzidzia wniesie mnóstwo radości do Twojego życia, znam wiele samotnych matek i każda jest bardzo dzielna i świetnie sobie radzi.

Giannaa bardzo fajny ten artykuł. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest dziś -8 stopnie i gdyby nie to, że chciałam iść na gimnastykę dla ciężarnych to też bym z łóżka przed 11 nie wstała. I nie pytam jak się czujesz, żeby Cię nie denerwować :P

Annggela super, że znalazłaś chwilę, żeby napisać :) dobrze, że Dorianek ma już ustalony rytm :)

Pianistka kpiny z tym lekarzem :( brak słów...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia no podziwiam Ciebie, ja torbę mam spakowaną już ze 2 tygodnie na pewno ;-) co prawda jeszcze nie całą ale resztę dopakuje jak już będę jechać ;-)
    Froggie fajnie, że u Was wszystko dobrze ;-) pochwal się jaki wózek zamówiłaś ;-) U nas też miej więcej taka temperatura dzisiaj była. Jednak ja wole ten minus niż plus i deszcz :P

a.png
    a.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dzien dobry po południem. U mnie ostatnie zakupy na święta. I wieczór na kanapie.

Ja pierwszego porodu tez sie nie bałam. Włącznie z tym ze z bólu chciałam pobić położna. Dlatego drugie było miedzy innymi na życzenie żeby sie nie stresować.

Muu jak to na zyczenie? Jak to zrobiłaś, żeby mieć tu cesarkę na zyczenie?

71c6b05c.gif
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie dzięki za słowa wsparcia. Ja jestem przerażona. Byłam w sobotę na wigilii u znajomych i były między innymi dwie pary z dziećmi. Oboje raz jedno, raz drugie non stop musieli zajmować się dziećmi. Bez chwili wytchnienia. Nie wyobrażam sobie, że będę musiała być dwa w jednym...

71c6b05c.gif
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice ja w Polsce rodziłam na życzenie.
    Co do opieki nad dziećmi ja 10 lat sama wychowywałam i wcale uwierz mi nie jest to trudne. Kwestia tylko zorganizowania sie i konsekwencji. Nie martw sie a samo sie wszystko ułoży. Zobaczysz
    I pamiętaj mieszkasz w kraju gdzie dasz radę sie utrzymać i po ludzku żyć a w Polsce niestety jest to nie możliwe. Wiec na pewno bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:44

Felice lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, dokładnie tak jak pisze Miuu, wszystko jest kwestią organizacji. Jeśli urodzisz przed majem to możesz chyba od razu złożyć podanie o miejsce w przedszkolu (bo słyszałam, że tu to rozpatrują raz w roku na wiosnę (chyba do pierwszych dni maja). A dobrze pamiętam, że Ty jesteś z Oslo?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja mam rodzić w maju a nie przed ;) ale chyba nie mam posyłać dziecka do przedszkola od pierwszych jego dni?

71c6b05c.gif
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie chodziło o przyszły rok. Trzeba chyba w maju zapusac na następny ;)

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice nie, oczywiście, że nie :) ale jakbyś chciała od grudnia 2016 albo na początku 2017 to może być problem z miejscem, bo tak jak pisałam, tu wnioski się składa raz w roku chyba pomiędzy marcem a majem.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad kupnem takiego kojca...
    29_1563177529.jpg
    Co o tym myślicie ? Może któraś używała abo używa ;-) Tak się zastanawiam czy nie lepiej dziecko w czymś takim do łóżeczka położyć bo jest mniejsza przestrzeń i druga sprawa jakbym chciała na początku wziąć małą do swojego łóżka to chyba tez lepiej położyć ją w takim kojcu?

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin zgłaszania wniosku o miejsce w przedszkolu to 1.3.
    Dziecko moze zaczynać w wieku pół roku chyba najwcześniej. Moj mały raz dostał sie w marcu chyba a raz 6.6., na samiuski koniec roku :) bo sie przeprowadzałam i sama chodziłam po przedszkolach i pytałam o miejsca. Ale to były prywatne przedszkola Montessori. A jego pierwsze przedszkole było państwowe i tam musiałam wnioskować wlasnie do 1.3.

d869f9fdbd.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez myslalam o czymś takim, któraś używała ? Sprawdza sie ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :-*

Giaanna u Nas rozki, kojce spiworki sie nie sprawdzily, bo kokoszka wpadala w szal jak byla otulana dla niej najlepsza byla swoboda ruchow i "wolnosc" :P

Giannaa, Giannaa lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Czesc kochane :-*

Giaanna u Nas rozki, kojce spiworki sie nie sprawdzily, bo kokoszka wpadala w szal jak byla otulana dla niej najlepsza byla swoboda ruchow i "wolnosc" :P

Dzięki za opinię ;-) Kokoszka mądra dziewczyna wie, że wolność jest najlepsza :P

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie używałam. Miałam rozej ale on sie spisywał tylko przez pierwszy miesiąc potem mały fikał jak cos miał

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Powiem Ci, że ogólnie może się przydać, ale ja np mam ekstra kocyk w wózku i koszu żeby mała miała ciasno. W łóżku obkładam ją czasami poduszką ciążową.

Próbuję małą przyzwyczaić do otulacza, rączki wzdłuż ciała, ale tak jak Kafabi pisze to moja Klarcia też potrzebuje dużo swobody :)

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ