WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) to już wszystko wiem:) A lekarzowi chyba nie powiem, że umowa mi się skończyła i tyle:)
    A ja jak byłam z tym listem w NAVie i pytałam sie co to jest to babka na recepcji nie wiedziała i nic mi nie powiedziała co mam z ty zrobić:)

• Miuu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja mrozilam Ok 3 miesiące Max

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mrozilam nie pamietam ile, czy 3 czy 6 m-cy.... ale mrozilam w takich specjalnych woreczkach foliowych ktore sa wlasnie do tego. i jedna zamrazarke (taka komorowa) mialam tylko na pokarm. Cala zapelnilam :P tak se sciagalam.
    przejdz sie do apteki. a jesli tam nic nie wiedza o woreczkach, to przejdz sie na poporodowy. Oni musza wiedziec.

d869f9fdbd.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, No mi powiedzieli to samo na moje bóle brzucha. To normalne, a jak bedą częstsze to dzwonic. I tyle pomogli

Ja tam tez torby nie spakowalam ;) wybieram sie rodzic dopiero w styczniu, wiec mam jeszcze 3 tygodnie na pakowanie :P

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    U nas wszystko dobrze, w zeszłym tygodniu zamawiałam kilka rzeczy z allegro, między innymi wózek i materacyk do kołyski. Czekam na odpowiedź z firmy transportowej czy mi to przywiozą do NO przed świętami jeszcze.

Monique witaj a forum :)

Meggi trzymam kciuki za jutrzejszą operację :) i czekamy na wieści :)

Felice przykro mi z powodu sytuacji z partnerem. Zobaczysz, że Dzidzia wniesie mnóstwo radości do Twojego życia, znam wiele samotnych matek i każda jest bardzo dzielna i świetnie sobie radzi.

Giannaa bardzo fajny ten artykuł. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest dziś -8 stopnie i gdyby nie to, że chciałam iść na gimnastykę dla ciężarnych to też bym z łóżka przed 11 nie wstała. I nie pytam jak się czujesz, żeby Cię nie denerwować :P

Annggela super, że znalazłaś chwilę, żeby napisać :) dobrze, że Dorianek ma już ustalony rytm :)

Pianistka kpiny z tym lekarzem :( brak słów...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia no podziwiam Ciebie, ja torbę mam spakowaną już ze 2 tygodnie na pewno ;-) co prawda jeszcze nie całą ale resztę dopakuje jak już będę jechać ;-)
    Froggie fajnie, że u Was wszystko dobrze ;-) pochwal się jaki wózek zamówiłaś ;-) U nas też miej więcej taka temperatura dzisiaj była. Jednak ja wole ten minus niż plus i deszcz :P

a.png
    a.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dzien dobry po południem. U mnie ostatnie zakupy na święta. I wieczór na kanapie.

Ja pierwszego porodu tez sie nie bałam. Włącznie z tym ze z bólu chciałam pobić położna. Dlatego drugie było miedzy innymi na życzenie żeby sie nie stresować.

Muu jak to na zyczenie? Jak to zrobiłaś, żeby mieć tu cesarkę na zyczenie?

71c6b05c.gif
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie dzięki za słowa wsparcia. Ja jestem przerażona. Byłam w sobotę na wigilii u znajomych i były między innymi dwie pary z dziećmi. Oboje raz jedno, raz drugie non stop musieli zajmować się dziećmi. Bez chwili wytchnienia. Nie wyobrażam sobie, że będę musiała być dwa w jednym...

71c6b05c.gif
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice ja w Polsce rodziłam na życzenie.
    Co do opieki nad dziećmi ja 10 lat sama wychowywałam i wcale uwierz mi nie jest to trudne. Kwestia tylko zorganizowania sie i konsekwencji. Nie martw sie a samo sie wszystko ułoży. Zobaczysz
    I pamiętaj mieszkasz w kraju gdzie dasz radę sie utrzymać i po ludzku żyć a w Polsce niestety jest to nie możliwe. Wiec na pewno bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:44

Felice lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, dokładnie tak jak pisze Miuu, wszystko jest kwestią organizacji. Jeśli urodzisz przed majem to możesz chyba od razu złożyć podanie o miejsce w przedszkolu (bo słyszałam, że tu to rozpatrują raz w roku na wiosnę (chyba do pierwszych dni maja). A dobrze pamiętam, że Ty jesteś z Oslo?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja mam rodzić w maju a nie przed ;) ale chyba nie mam posyłać dziecka do przedszkola od pierwszych jego dni?

71c6b05c.gif
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie chodziło o przyszły rok. Trzeba chyba w maju zapusac na następny ;)

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice nie, oczywiście, że nie :) ale jakbyś chciała od grudnia 2016 albo na początku 2017 to może być problem z miejscem, bo tak jak pisałam, tu wnioski się składa raz w roku chyba pomiędzy marcem a majem.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad kupnem takiego kojca...
    29_1563177529.jpg
    Co o tym myślicie ? Może któraś używała abo używa ;-) Tak się zastanawiam czy nie lepiej dziecko w czymś takim do łóżeczka położyć bo jest mniejsza przestrzeń i druga sprawa jakbym chciała na początku wziąć małą do swojego łóżka to chyba tez lepiej położyć ją w takim kojcu?

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin zgłaszania wniosku o miejsce w przedszkolu to 1.3.
    Dziecko moze zaczynać w wieku pół roku chyba najwcześniej. Moj mały raz dostał sie w marcu chyba a raz 6.6., na samiuski koniec roku :) bo sie przeprowadzałam i sama chodziłam po przedszkolach i pytałam o miejsca. Ale to były prywatne przedszkola Montessori. A jego pierwsze przedszkole było państwowe i tam musiałam wnioskować wlasnie do 1.3.

d869f9fdbd.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez myslalam o czymś takim, któraś używała ? Sprawdza sie ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :-*

Giaanna u Nas rozki, kojce spiworki sie nie sprawdzily, bo kokoszka wpadala w szal jak byla otulana dla niej najlepsza byla swoboda ruchow i "wolnosc" :P

Giannaa, Giannaa lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Czesc kochane :-*

Giaanna u Nas rozki, kojce spiworki sie nie sprawdzily, bo kokoszka wpadala w szal jak byla otulana dla niej najlepsza byla swoboda ruchow i "wolnosc" :P

Dzięki za opinię ;-) Kokoszka mądra dziewczyna wie, że wolność jest najlepsza :P

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie używałam. Miałam rozej ale on sie spisywał tylko przez pierwszy miesiąc potem mały fikał jak cos miał

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Powiem Ci, że ogólnie może się przydać, ale ja np mam ekstra kocyk w wózku i koszu żeby mała miała ciasno. W łóżku obkładam ją czasami poduszką ciążową.

Próbuję małą przyzwyczaić do otulacza, rączki wzdłuż ciała, ale tak jak Kafabi pisze to moja Klarcia też potrzebuje dużo swobody :)

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ