Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mrozilam nie pamietam ile, czy 3 czy 6 m-cy.... ale mrozilam w takich specjalnych woreczkach foliowych ktore sa wlasnie do tego. i jedna zamrazarke (taka komorowa) mialam tylko na pokarm. Cala zapelnilam
tak se sciagalam.
przejdz sie do apteki. a jesli tam nic nie wiedza o woreczkach, to przejdz sie na poporodowy. Oni musza wiedziec. -
Cześć Dziewczynki
U nas wszystko dobrze, w zeszłym tygodniu zamawiałam kilka rzeczy z allegro, między innymi wózek i materacyk do kołyski. Czekam na odpowiedź z firmy transportowej czy mi to przywiozą do NO przed świętami jeszcze.
Monique witaj a forum
Meggi trzymam kciuki za jutrzejszą operacjęi czekamy na wieści
Felice przykro mi z powodu sytuacji z partnerem. Zobaczysz, że Dzidzia wniesie mnóstwo radości do Twojego życia, znam wiele samotnych matek i każda jest bardzo dzielna i świetnie sobie radzi.
Giannaa bardzo fajny ten artykuł. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest dziś -8 stopnie i gdyby nie to, że chciałam iść na gimnastykę dla ciężarnych to też bym z łóżka przed 11 nie wstała. I nie pytam jak się czujesz, żeby Cię nie denerwować
Annggela super, że znalazłaś chwilę, żeby napisaćdobrze, że Dorianek ma już ustalony rytm
Pianistka kpiny z tym lekarzembrak słów...
-
Cynnia no podziwiam Ciebie, ja torbę mam spakowaną już ze 2 tygodnie na pewno
co prawda jeszcze nie całą ale resztę dopakuje jak już będę jechać
Froggie fajnie, że u Was wszystko dobrzepochwal się jaki wózek zamówiłaś
U nas też miej więcej taka temperatura dzisiaj była. Jednak ja wole ten minus niż plus i deszcz
-
Miuu wrote:Dzien dobry po południem. U mnie ostatnie zakupy na święta. I wieczór na kanapie.
Ja pierwszego porodu tez sie nie bałam. Włącznie z tym ze z bólu chciałam pobić położna. Dlatego drugie było miedzy innymi na życzenie żeby sie nie stresować.
Muu jak to na zyczenie? Jak to zrobiłaś, żeby mieć tu cesarkę na zyczenie? -
Froggie dzięki za słowa wsparcia. Ja jestem przerażona. Byłam w sobotę na wigilii u znajomych i były między innymi dwie pary z dziećmi. Oboje raz jedno, raz drugie non stop musieli zajmować się dziećmi. Bez chwili wytchnienia. Nie wyobrażam sobie, że będę musiała być dwa w jednym...
-
Felice ja w Polsce rodziłam na życzenie.
Co do opieki nad dziećmi ja 10 lat sama wychowywałam i wcale uwierz mi nie jest to trudne. Kwestia tylko zorganizowania sie i konsekwencji. Nie martw sie a samo sie wszystko ułoży. Zobaczysz
I pamiętaj mieszkasz w kraju gdzie dasz radę sie utrzymać i po ludzku żyć a w Polsce niestety jest to nie możliwe. Wiec na pewno bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:44
Felice lubi tę wiadomość
-
Felice, dokładnie tak jak pisze Miuu, wszystko jest kwestią organizacji. Jeśli urodzisz przed majem to możesz chyba od razu złożyć podanie o miejsce w przedszkolu (bo słyszałam, że tu to rozpatrują raz w roku na wiosnę (chyba do pierwszych dni maja). A dobrze pamiętam, że Ty jesteś z Oslo?
-
Dzień dobry
Wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad kupnem takiego kojca...
Co o tym myślicie ? Może któraś używała abo używaTak się zastanawiam czy nie lepiej dziecko w czymś takim do łóżeczka położyć bo jest mniejsza przestrzeń i druga sprawa jakbym chciała na początku wziąć małą do swojego łóżka to chyba tez lepiej położyć ją w takim kojcu?
-
Termin zgłaszania wniosku o miejsce w przedszkolu to 1.3.
Dziecko moze zaczynać w wieku pół roku chyba najwcześniej. Moj mały raz dostał sie w marcu chyba a raz 6.6., na samiuski koniec rokubo sie przeprowadzałam i sama chodziłam po przedszkolach i pytałam o miejsca. Ale to były prywatne przedszkola Montessori. A jego pierwsze przedszkole było państwowe i tam musiałam wnioskować wlasnie do 1.3.
-
kafabi wrote:Czesc kochane :-*
Giaanna u Nas rozki, kojce spiworki sie nie sprawdzily, bo kokoszka wpadala w szal jak byla otulana dla niej najlepsza byla swoboda ruchow i "wolnosc"
Dzięki za opinięKokoszka mądra dziewczyna wie, że wolność jest najlepsza
-
Gianna
Powiem Ci, że ogólnie może się przydać, ale ja np mam ekstra kocyk w wózku i koszu żeby mała miała ciasno. W łóżku obkładam ją czasami poduszką ciążową.
Próbuję małą przyzwyczaić do otulacza, rączki wzdłuż ciała, ale tak jak Kafabi pisze to moja Klarcia też potrzebuje dużo swobodyGiannaa lubi tę wiadomość