X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer kurde tym magnezem to jeszcze możesz sobie bardziej zaszkodzić niż go nie biorąc :/ skoro tak Ciebie po nim czyści... ja już to było powiedziane take czyszczenie może dodatkowo wywołać skurcze. Może spróbuj brać mniejszą dawkę i sukcesywnie zwiększać jak nie będzie się nic działo ? Może też organizm dostał za dużo jak na pierwszy raz ? No a druga sprawa to to przyswajanie.

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja wlasnie tamtej nocy wzielam dodatkowa dawke. Normalnie biore jednego tabsa 300mg. Wtedy wzielam dodatkowa. Myslalam, ze mg pomoze. No to teraz wiem, ze mnie czysci :P
    NIe bede juz brac podwojnie, tylko normalnie, skoro tak dobrze sie wchlania.
    Dzis caly dzionek przelezalam na wyrze. Dupe to juz plaska mam :P Ale braxtonow malutko. I jedynie od pelnych jelit sie robia. A jelita, niestety caly czas pelne, mimo 5 wizyt w wc :/
    No coz. musze cos dzialac. Profilaktyka. Z podroza do pl moze byc nieciekawie. Wykupienie ponownie ubezp zdrowotnego nie wchodzi w gre, bo po tak dlugiej nieobecnosci jak moja (5-10 lat), musialabym zaplacic "oplate dodatkowa" w wys 150% podstawy wymiaru skladki co wynosi ok. 4.650 zl plus dodatkowa normalna skladke.
    Poczytalam tez na helfo.no i jedyne co ja moge, to wnioskowac o zaplacenie za moj pobyt tam, bo tu nie sa w stanie udzielic mi odpowiedniej opieki. Termin rozpatrzenia sprawy przez helfo.... 5 m-cy...
    Pozostaje mi lezec... Ale do helfo i tak napisze.

d869f9fdbd.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka masz racje blokuje. Jeszcze cos o wapniu z nabiału wycZytalam ze tez utrudnia

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu dopadły bóle jak na @ :/
    Zaczynam się stresować, bo to za wcześnie :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, ja mam takie bóle całą ciążę od czasu do czasu. Nieraz az mnie budzą w nocy.

Wczoraj bylismy na wigilii u znajomych. Posiedzialam kilka godzin na krześle, spuchlam niesamowicie. Około 21 czułam, że stopy
    palą mnie żywym ogniem i musieliśmy jechac do domu. Nawet rano nie odpuchlam :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Panistka - może to skurcze BH..obserwuj ciało.. ja jak dużo się nachodze to tez tak mnie wszystko meczy :(

Cynnia- ja też tak puchne, masakra, w tydzien prawie 2 kg mnie przybyło a jem tak jak zawsze wiec to pewnie woda, z reszta widze po stopach jakie mam balony i po dłoniach,dobrze że mąż czasami mi rozmasuje to lepiej, jakby sie wszystko rozbija.

My wczoraj bylismy w Szwecji, jak wróciliśmy to byłam padnieta, nawet maz zdziwiony ze po zakupach spożywczych nie chciałam żadnych ubrań oglądać tylko do domu heheh..u mnie rzadko sie to zdaża:D

własnie wróciłam z Kościoła i popijam kawe.....miłej niedzieli Wam życze !!

dqprx1hptpolkifa.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie skurcze bh tez mam ale odczuwam je inaczej, są bezbolesne. No i pojawiają sie po wysiłku, jak sie nachodze albo np za mocno śmieje...
    Te budzą w nocy, bardzo bolą, bolą plecy przy tym i od razu muszę iść do toalety na "2" :/ zdarzają sie pojedynczo, trwają jakieś 20-25 sekund...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:38

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Kurde nie wiem co to teraz się dzieje ...z młodym nie pamiętam żadnych skurczy, po prostu sielanka jak się zaczęły to od razu porodowe i tyle. Dopiero w tej ciąży odczuwam cokolwiek ale położna mówiła, że przy każdej kolejnej ciąży są bardziej odczuwalne. Dziwi mnie wiec to, jak wiele pierworódek skarży się na te bóle teraz...co się dzieje ?
    Pianistka po 30 tc te skurcze trochę mogą się nasilić i występować znacznie częściej gdzieś czytałam, że też mogą stać się trochę bolesne ale do puki nie są regularne nie jest źle.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam juz sykepenger i foreldrepenger :)

Pianistka, Miuu lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sykepenger!!! choc ciut za malo naliczyli. bede musiala klage wyslac :P

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam sykepenger w piątek :) byłam mile zaskoczona! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weeey, ja też dostałam, ale svangerskapspenger :D Musiałam aż sprawdzić ;) Fajnie, bo teraz ostatnio tyle kasy poszło na dzidziusiowe sprawy, prezenty itd..

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj dzisiaj cisza ;-)

Właśnie zdałam sobie sprawę, że zostały mi 2 tyg...do terminu oczywiście ;-) Przeczytałam ciekawy artykuł i chyba już nie chce wcześniej urodzić.

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, bardzo ciekawy artykuł. Kiedys gdzies juz czytałam cos podobnego, po tym jak moja kolezanka mi opowiadała o swoim synku, który urodził sie w 38 tc, niby w terminie a miał bardzo duzo cech wcześniactwa. Teraz juz nadrobił, ale to co ona przeżywała jak czekała na reakcje, które juz dawno powinny byc a mały sie opóźniał np w łapaniu kontaktu wzrokowego.
    Ja jak juz kilka razy pisałam, ściskam nogi con do 5 stycznia, a nawet jak młody bedzie chciał dluzej posiedzieć to dla niego wytrzymam dluzej.

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym byc w ciazy 40 tygodni. Marze chociaz o skromnych 30-32 tyg...a nie o 22.

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia mam koleżankę która urodziła też w 38 tc ja pukałam się w głowie kiedy mi mówiła, że te dwa tygodnie to jednak dużo bo córka zaczęła później siadać, chodzić... aż nie do wiary. Za pewnie wiele dzieci rodzi przed terminem i nic im nie jest ale ja jednak chyba wole nie ryzykować i dotrwać do 40tc chociaż dla własnej korzyści chciałabym już urodzić :P
    Nefer ja trzymam za Ciebie kciuki obyś wytrwała!

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Nefer, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dzidziusia, bedzie dobrze ! :) musi ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Wykorzystaj te dwa tyg na odpoczynek :) Nie ma co się stresować, zobacz ja miałam jak dla Ciebie najgorszą z opcji, a przeżyłam. Stwierdzam, że dochodzę już do siebie, cięcie ciągnie już minimalnie.

A ja mam bardzo mało pokarmu mała się nie najada, dostała mm. Przystawiam ją praktycznie co 2h, żeby coś się ruszyło, próbuje ściągać, ale mało tego :(

Dziewczynki jakieś dziwny nastrój na forum, coś tu optymizmu nie widzę :):)

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti dzięki, pocieszasz mnie ;-) Ja też się trochę stresuje tym, że słabo u mnie z językiem chcę, zeby mąż był ze mną na porodówce a mamy jeszcze jedno dziecko które bede musiała sąsiadom podrzucić chyba, że urodzę miedzy 23 grudnia a 2 stycznia bo wtedy będą moi rodzice ...a znowu nie chciałabym być w szpitalu przez święta...stąd też takie wahania. Obawiam się tego wszystkiego dlatego chciałabym mieć już to za sobą, ale staram się wyciszyć i już o tym nie myśleć. Co do pokarmu ... masz laktator najlepiej elektryczny? Jeśli tak staraj się ściągać co 2h i dawaj małej z butli to powinno rozkręcić laktacje, nie poddawaj się ;-)

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że jak ona ciągnie to ja słyszę, że nie łyka ... wczoraj jej dałam cycka później jeszcze ściągnięte mleko i wtedy dopiero zasnęła i pierwszy raz spała tak spokojnie, ale żeby uzbierać 60ml to potrzebuje 2 podejścia. Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. W nocy musiałam dać już mm, bo nie mogła się najeść z piersi i dopiero spokojnie zasnęła... nie chcę, żeby płakała z głodu.

A położne na pewno mają dużo sposobów na kobitki, które stoją słabo z językiem także się nie przejmuj na pewno będą chciały CI pomóc jak tylko będą mogły :)

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ