WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer kurde tym magnezem to jeszcze możesz sobie bardziej zaszkodzić niż go nie biorąc :/ skoro tak Ciebie po nim czyści... ja już to było powiedziane take czyszczenie może dodatkowo wywołać skurcze. Może spróbuj brać mniejszą dawkę i sukcesywnie zwiększać jak nie będzie się nic działo ? Może też organizm dostał za dużo jak na pierwszy raz ? No a druga sprawa to to przyswajanie.

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja wlasnie tamtej nocy wzielam dodatkowa dawke. Normalnie biore jednego tabsa 300mg. Wtedy wzielam dodatkowa. Myslalam, ze mg pomoze. No to teraz wiem, ze mnie czysci :P
    NIe bede juz brac podwojnie, tylko normalnie, skoro tak dobrze sie wchlania.
    Dzis caly dzionek przelezalam na wyrze. Dupe to juz plaska mam :P Ale braxtonow malutko. I jedynie od pelnych jelit sie robia. A jelita, niestety caly czas pelne, mimo 5 wizyt w wc :/
    No coz. musze cos dzialac. Profilaktyka. Z podroza do pl moze byc nieciekawie. Wykupienie ponownie ubezp zdrowotnego nie wchodzi w gre, bo po tak dlugiej nieobecnosci jak moja (5-10 lat), musialabym zaplacic "oplate dodatkowa" w wys 150% podstawy wymiaru skladki co wynosi ok. 4.650 zl plus dodatkowa normalna skladke.
    Poczytalam tez na helfo.no i jedyne co ja moge, to wnioskowac o zaplacenie za moj pobyt tam, bo tu nie sa w stanie udzielic mi odpowiedniej opieki. Termin rozpatrzenia sprawy przez helfo.... 5 m-cy...
    Pozostaje mi lezec... Ale do helfo i tak napisze.

d869f9fdbd.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka masz racje blokuje. Jeszcze cos o wapniu z nabiału wycZytalam ze tez utrudnia

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu dopadły bóle jak na @ :/
    Zaczynam się stresować, bo to za wcześnie :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, ja mam takie bóle całą ciążę od czasu do czasu. Nieraz az mnie budzą w nocy.

Wczoraj bylismy na wigilii u znajomych. Posiedzialam kilka godzin na krześle, spuchlam niesamowicie. Około 21 czułam, że stopy
    palą mnie żywym ogniem i musieliśmy jechac do domu. Nawet rano nie odpuchlam :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Panistka - może to skurcze BH..obserwuj ciało.. ja jak dużo się nachodze to tez tak mnie wszystko meczy :(

Cynnia- ja też tak puchne, masakra, w tydzien prawie 2 kg mnie przybyło a jem tak jak zawsze wiec to pewnie woda, z reszta widze po stopach jakie mam balony i po dłoniach,dobrze że mąż czasami mi rozmasuje to lepiej, jakby sie wszystko rozbija.

My wczoraj bylismy w Szwecji, jak wróciliśmy to byłam padnieta, nawet maz zdziwiony ze po zakupach spożywczych nie chciałam żadnych ubrań oglądać tylko do domu heheh..u mnie rzadko sie to zdaża:D

własnie wróciłam z Kościoła i popijam kawe.....miłej niedzieli Wam życze !!

dqprx1hptpolkifa.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie skurcze bh tez mam ale odczuwam je inaczej, są bezbolesne. No i pojawiają sie po wysiłku, jak sie nachodze albo np za mocno śmieje...
    Te budzą w nocy, bardzo bolą, bolą plecy przy tym i od razu muszę iść do toalety na "2" :/ zdarzają sie pojedynczo, trwają jakieś 20-25 sekund...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:38

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Kurde nie wiem co to teraz się dzieje ...z młodym nie pamiętam żadnych skurczy, po prostu sielanka jak się zaczęły to od razu porodowe i tyle. Dopiero w tej ciąży odczuwam cokolwiek ale położna mówiła, że przy każdej kolejnej ciąży są bardziej odczuwalne. Dziwi mnie wiec to, jak wiele pierworódek skarży się na te bóle teraz...co się dzieje ?
    Pianistka po 30 tc te skurcze trochę mogą się nasilić i występować znacznie częściej gdzieś czytałam, że też mogą stać się trochę bolesne ale do puki nie są regularne nie jest źle.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam juz sykepenger i foreldrepenger :)

Pianistka, Miuu lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sykepenger!!! choc ciut za malo naliczyli. bede musiala klage wyslac :P

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam sykepenger w piątek :) byłam mile zaskoczona! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weeey, ja też dostałam, ale svangerskapspenger :D Musiałam aż sprawdzić ;) Fajnie, bo teraz ostatnio tyle kasy poszło na dzidziusiowe sprawy, prezenty itd..

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj dzisiaj cisza ;-)

Właśnie zdałam sobie sprawę, że zostały mi 2 tyg...do terminu oczywiście ;-) Przeczytałam ciekawy artykuł i chyba już nie chce wcześniej urodzić.

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, bardzo ciekawy artykuł. Kiedys gdzies juz czytałam cos podobnego, po tym jak moja kolezanka mi opowiadała o swoim synku, który urodził sie w 38 tc, niby w terminie a miał bardzo duzo cech wcześniactwa. Teraz juz nadrobił, ale to co ona przeżywała jak czekała na reakcje, które juz dawno powinny byc a mały sie opóźniał np w łapaniu kontaktu wzrokowego.
    Ja jak juz kilka razy pisałam, ściskam nogi con do 5 stycznia, a nawet jak młody bedzie chciał dluzej posiedzieć to dla niego wytrzymam dluzej.

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym byc w ciazy 40 tygodni. Marze chociaz o skromnych 30-32 tyg...a nie o 22.

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia mam koleżankę która urodziła też w 38 tc ja pukałam się w głowie kiedy mi mówiła, że te dwa tygodnie to jednak dużo bo córka zaczęła później siadać, chodzić... aż nie do wiary. Za pewnie wiele dzieci rodzi przed terminem i nic im nie jest ale ja jednak chyba wole nie ryzykować i dotrwać do 40tc chociaż dla własnej korzyści chciałabym już urodzić :P
    Nefer ja trzymam za Ciebie kciuki obyś wytrwała!

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Nefer, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dzidziusia, bedzie dobrze ! :) musi ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Wykorzystaj te dwa tyg na odpoczynek :) Nie ma co się stresować, zobacz ja miałam jak dla Ciebie najgorszą z opcji, a przeżyłam. Stwierdzam, że dochodzę już do siebie, cięcie ciągnie już minimalnie.

A ja mam bardzo mało pokarmu mała się nie najada, dostała mm. Przystawiam ją praktycznie co 2h, żeby coś się ruszyło, próbuje ściągać, ale mało tego :(

Dziewczynki jakieś dziwny nastrój na forum, coś tu optymizmu nie widzę :):)

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti dzięki, pocieszasz mnie ;-) Ja też się trochę stresuje tym, że słabo u mnie z językiem chcę, zeby mąż był ze mną na porodówce a mamy jeszcze jedno dziecko które bede musiała sąsiadom podrzucić chyba, że urodzę miedzy 23 grudnia a 2 stycznia bo wtedy będą moi rodzice ...a znowu nie chciałabym być w szpitalu przez święta...stąd też takie wahania. Obawiam się tego wszystkiego dlatego chciałabym mieć już to za sobą, ale staram się wyciszyć i już o tym nie myśleć. Co do pokarmu ... masz laktator najlepiej elektryczny? Jeśli tak staraj się ściągać co 2h i dawaj małej z butli to powinno rozkręcić laktacje, nie poddawaj się ;-)

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że jak ona ciągnie to ja słyszę, że nie łyka ... wczoraj jej dałam cycka później jeszcze ściągnięte mleko i wtedy dopiero zasnęła i pierwszy raz spała tak spokojnie, ale żeby uzbierać 60ml to potrzebuje 2 podejścia. Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. W nocy musiałam dać już mm, bo nie mogła się najeść z piersi i dopiero spokojnie zasnęła... nie chcę, żeby płakała z głodu.

A położne na pewno mają dużo sposobów na kobitki, które stoją słabo z językiem także się nie przejmuj na pewno będą chciały CI pomóc jak tylko będą mogły :)

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ