Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Chętnie bym coś takiego uszyła bo zostało mi trochę materiału od pościeli ale nie mam zielonego pojęcia gdzie takie wypełnienie mogę kupić, któraś coś może wie ? Nie mam otulacza ale mogę zawsze koczkiem otulić, rożek mam ale w pl i nie wiem czy rodzice mi go przywiozą.
-
Wypełnienie możesz kupic w sklepie stoff & stil, poszukaj w swojej okolicy. Tam mają dosłownie wszystko co jest potrzebne do szycia
http://www.stoffogstil.no/Information/Om_Stof_Og_Stil/Butikker.aspx
Ja mam rożek i otulacz, pamietam ze przy młodej dobrze mi sie sprawdzał, nie wiem jak bedzie z otulaczem.
Dzis do mnie przyjechała kołyska. Okazało sie, ze tu jest taka tradycja wsród naszych znajomych ze jest taka przechodnia kołyska. Moj synuś bedzie 8 użytkownikiem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51ece8221074.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:03
Giannaa, Andriel lubią tę wiadomość
-
Aaa!!!!! Szok! Byłam dzisiaj w pracy porozmawiać z moim szefem bo przyleciał z Oslo do naszej fabryki. Powiedział,że nie tracę pracy!!! Ale że jest ciężka fizycznie bardzo a jestem już w 4 tym miesiącu to najlepiej by było jakbym poszła na svangerskappenger, żebym poszła do położnej i on mi potem wypisze podanie.
Powiedział, że to że mam umowe do 31,12 nie jest ważne i svangerskappenger kontynuje dalej. Powiedział, ze od stycznia mogłabym wrócić do pracy więc gdyby NAV chciał nową umowe to penie mi da:)))))))))))
Szok! Bo ja pracuje przez agencję pracy i byłam pewna, że strace prace poprostu.
Znalazłam wnosek na stronie NAVU, wypełnia najpierw lekarz albo jordmor a potem pracodawca. I tyle nic więcej nie potrzeba? Zaświadczenia o rabkach np? Choć pewnie mają z sykpenger:)
Tak sie cieszę!!!!!!!!!! To się liczy do macierzyńskiego!Carolline lubi tę wiadomość
-
No:) Powiedział, że wiele dziewczyn ma svangerskapenger u nas. Praca w rybach jest mega ciężka, a taki 10 kg łosoś czasem jak spadadą z podajnika to może walnąć w brzuch, nie mówiąc już o podnoszeniach tych ryb. Ale szok naprawdę bo pracuje od lipca i myślałam, że mnie pożegna.
-
Miuu wrote:Ekstra planeta !
Dziewczyny mam głupie pytanie. Do czego używacie pieluch flanelowych i tetrowych przy dzidzi ? Bo ja nigdy nie używałam
Ja flanelowe miałam zawsze w torbie od wózka w razie czego jakbym musiała małego gdzieś przewinąć...zazwyczaj jak chodziłam z nim na kontrole do lekarza to kazali mieć, żeby położyć na przewijak. Tetrowe, tak jak Kafabi miałam do karmienia podkładałam pod główkę po karmieniu jakby się miało dziecku ulać. Albo przekładałam przez ramie jak brałam dziecko żeby się mu odbiło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:16
-
Cynnia wrote:Ciekawe jak Meggi dzisiaj ....
Pianistka, nie wiem czy kupisz tabletki na odrobaczenie bez wizyty, bo to chyba tylko u Weta. Jeśli nie potrzebujesz potwierdzenia w książeczce to spróbuj, moze dasz rade kupic. Ja dla mojego kota kupuje w PL
Nie potrzebuję potwierdzenia bo to tylko dla mojego spokojupiesek zdrowy i czysty, ale przed porodem jednak wolałabym ją jeszcze odrobaczyć
dzięki -
A ja dostaje świra, pierdolca i zajoba zarazem.
Wymacalam sobie ze pessar nie siedzi tak sztywno jak wczesniej i zaczelam sobie wbijać ze sie zsuwa, ze szyjka sie skraca itd. Świruje z nerwów. Az w koncu teraz pod prysznicem wsadziłam palca głęboko, sprawdziłam szyjke. Dluuuga, ufffffff. Jutro o 13 do szpitala na kontrole. Tak mi odbija ze masakra. Półtora tyg bez kontroli to tez zbyt długo. -
Laseczki, ja mam takie wyrzuty sumienia, że nie piszę codziennie. Przepraszam bardzo! Jestem obecnie w Polsce i ciągle coś się dzieje. Nie mogę nadążyć normalnie:P
Dziś byłam na morfologii, moczu i glukozie. O dziwo poszło lepiej niż się spodziewałam, bo myślałam, że ta glukoza będzie gorsza a tu niespodzianka:)
Jutro jadę po wyniki bo dziś już nie miałam sił po tym wszystkim.
Wyprawka też już coraz pełniejsza. W sumie to zostało się jeszcze aby kupić takie apteczne rzeczy, kremiki, balsamy itd no i pierdołki różne:) Nawet mam szumisia
Mam takie pytanko jeszcze, bo teściowa dziś piekła pierniczki, i śmierdziało w całym domu amoniakiem. Chyba nie powinno mi to jakoś mego zaszkodzić? I czy mogę w ogóle jeść pierniczki z amoniakiem? -
Pianistka
Wydaje mi się ze możesz normalnie kupić. Ja swoje bobry afrykańskie odrobaczalam tydzień przed porodem, a miałam tabletki jeszcze z Pl.
Flanelowe pieluszki kładę sobie ekstra na przewijak, jedna mam w wózku na materacyku. Jutro chce wypróbować jako otulacz. Ten mój muslinowy jest ogromny. A tetrowe są super do wszystkiego, wczoraj wyciagnelam dodatkową paczke i wypralam
-
Dzień dobry
Nefer ja już nie wiem co mam Ci napisać ... masz tak cholernie trudną sytuacje, że ja Ciebie podziwiam, że i tak jakoś dajesz sobie rade. Daj znać co powiedzieli na wizycie, będę niecierpliwie czekać.
Andriel spokojnie, bez wyrzutówkorzystaj z pobytu w PL. Co do amoniaku nie pomogę, szczerze to pierwszy słyszę aby dodawać go do pierników ale pewnie co region to inny przepis
Marti a jak u Was wyglądają nocki ? Klarcia często się budzi?Andriel lubi tę wiadomość
-
Dzięki za pomoc w sprawie psów
Nefer, trzymam mocno kciuki... wiem, że to nie łatwe, ale nie dłub tam samawszystko jest ok!
Andriel, korzystaj z urlopuco do amoniaku to nie wiem, ale raczej nie powinien być szkodliwy jeśli nie stałaś z nosem w torebce i się nie zaciągałaś
Ja dzisiaj przeziębionagardło mnie strasznie boli, mam katar... meżuś mnie zaraził
oby na tym się skończyło
Andriel lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za poradę w sprawie pieluszek. Zrobię zapaśnik
Pianistka kuruj sie miodkiem i soczkiem z malin
Ciekawe jak Meggi nic nie daje znaku.
Ja wczoraj robiłam przegląd ubranek dla małego i przegielam a tak sie martwiłam ze bedzie mało a juz mam ponad normę. No no wszystko takie tanie na tych przecenach. Tylko pajacyki muszę dokupić i zostają mi juz grubsze sprawy
Ile prędzej zamawia sie te próbne paczki z Kiwi i innych ?
Idę dziś cos dobie kupić na święta do ubrania choć obstawiam tez opcje w legginsach