X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym coś takiego uszyła bo zostało mi trochę materiału od pościeli ale nie mam zielonego pojęcia gdzie takie wypełnienie mogę kupić, któraś coś może wie ? Nie mam otulacza ale mogę zawsze koczkiem otulić, rożek mam ale w pl i nie wiem czy rodzice mi go przywiozą.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypełnienie możesz kupic w sklepie stoff & stil, poszukaj w swojej okolicy. Tam mają dosłownie wszystko co jest potrzebne do szycia

http://www.stoffogstil.no/Information/Om_Stof_Og_Stil/Butikker.aspx

Ja mam rożek i otulacz, pamietam ze przy młodej dobrze mi sie sprawdzał, nie wiem jak bedzie z otulaczem.

Dzis do mnie przyjechała kołyska. Okazało sie, ze tu jest taka tradycja wsród naszych znajomych ze jest taka przechodnia kołyska. Moj synuś bedzie 8 użytkownikiem :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51ece8221074.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:03

Giannaa, Andriel lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa sama jestem ciekawa jakby takie coś się mogło sprawdzić. Chociaż z drugiej strony się naczytałam, ze dziecko może wtulić buźkę i się udusić. I weź tu bądź mądry...

Cynnia super tradycja :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa!!!!! Szok! Byłam dzisiaj w pracy porozmawiać z moim szefem bo przyleciał z Oslo do naszej fabryki. Powiedział,że nie tracę pracy!!! Ale że jest ciężka fizycznie bardzo a jestem już w 4 tym miesiącu to najlepiej by było jakbym poszła na svangerskappenger, żebym poszła do położnej i on mi potem wypisze podanie.

Powiedział, że to że mam umowe do 31,12 nie jest ważne i svangerskappenger kontynuje dalej. Powiedział, ze od stycznia mogłabym wrócić do pracy więc gdyby NAV chciał nową umowe to penie mi da:)))))))))))
    Szok! Bo ja pracuje przez agencję pracy i byłam pewna, że strace prace poprostu.

Znalazłam wnosek na stronie NAVU, wypełnia najpierw lekarz albo jordmor a potem pracodawca. I tyle nic więcej nie potrzeba? Zaświadczenia o rabkach np? Choć pewnie mają z sykpenger:)

Tak sie cieszę!!!!!!!!!! To się liczy do macierzyńskiego!

Carolline lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeta, no to gratulacje! :) Zaświadczenie o zarobkach napewno trzeba nowe, bo choć to te same kwoty, to inne podanie :) Ale super, bardzo ludzki szef! :)
    Przydałoby się mojego wysłać na szkolenie :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No:) Powiedział, że wiele dziewczyn ma svangerskapenger u nas. Praca w rybach jest mega ciężka, a taki 10 kg łosoś czasem jak spadadą z podajnika to może walnąć w brzuch, nie mówiąc już o podnoszeniach tych ryb. Ale szok naprawdę bo pracuje od lipca i myślałam, że mnie pożegna.

• Miuu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra planeta !

Dziewczyny mam głupie pytanie. Do czego używacie pieluch flanelowych i tetrowych przy dzidzi ? Bo ja nigdy nie używałam :(

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ja mam tylko tetrowe i używałam przy karmieniu, jak młodej się ulewało ...teraz już rzadziej używamy najczesciej przy spaniu do przytulania :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja mam głupie pytanie ale z innej serii :)
    Muszę odrobaczyć psa... wystarczy kupić tabletki u weta czy muszę iść z psem?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Ekstra planeta !

Dziewczyny mam głupie pytanie. Do czego używacie pieluch flanelowych i tetrowych przy dzidzi ? Bo ja nigdy nie używałam :(

Ja flanelowe miałam zawsze w torbie od wózka w razie czego jakbym musiała małego gdzieś przewinąć...zazwyczaj jak chodziłam z nim na kontrole do lekarza to kazali mieć, żeby położyć na przewijak. Tetrowe, tak jak Kafabi miałam do karmienia podkładałam pod główkę po karmieniu jakby się miało dziecku ulać. Albo przekładałam przez ramie jak brałam dziecko żeby się mu odbiło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:16

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Meggi dzisiaj ....

Pianistka, nie wiem czy kupisz tabletki na odrobaczenie bez wizyty, bo to chyba tylko u Weta. Jeśli nie potrzebujesz potwierdzenia w książeczce to spróbuj, moze dasz rade kupic. Ja dla mojego kota kupuje w PL

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje. Z piechem nie pomogę. Nie mam pojęcia

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ciekawe jak Meggi dzisiaj ....

Pianistka, nie wiem czy kupisz tabletki na odrobaczenie bez wizyty, bo to chyba tylko u Weta. Jeśli nie potrzebujesz potwierdzenia w książeczce to spróbuj, moze dasz rade kupic. Ja dla mojego kota kupuje w PL

Nie potrzebuję potwierdzenia bo to tylko dla mojego spokoju :) piesek zdrowy i czysty, ale przed porodem jednak wolałabym ją jeszcze odrobaczyć :)
    dzięki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, wystarczy isc i kupic. Bez wizyty. Ja kupowałam tak. Kupowałam tez w pl.

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostaje świra, pierdolca i zajoba zarazem.
    Wymacalam sobie ze pessar nie siedzi tak sztywno jak wczesniej i zaczelam sobie wbijać ze sie zsuwa, ze szyjka sie skraca itd. Świruje z nerwów. Az w koncu teraz pod prysznicem wsadziłam palca głęboko, sprawdziłam szyjke. Dluuuga, ufffffff. Jutro o 13 do szpitala na kontrole. Tak mi odbija ze masakra. Półtora tyg bez kontroli to tez zbyt długo. :(

d869f9fdbd.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, ja mam takie wyrzuty sumienia, że nie piszę codziennie. Przepraszam bardzo! Jestem obecnie w Polsce i ciągle coś się dzieje. Nie mogę nadążyć normalnie:P
    Dziś byłam na morfologii, moczu i glukozie. O dziwo poszło lepiej niż się spodziewałam, bo myślałam, że ta glukoza będzie gorsza a tu niespodzianka:)
    Jutro jadę po wyniki bo dziś już nie miałam sił po tym wszystkim.

Wyprawka też już coraz pełniejsza. W sumie to zostało się jeszcze aby kupić takie apteczne rzeczy, kremiki, balsamy itd no i pierdołki różne:) Nawet mam szumisia :D

Mam takie pytanko jeszcze, bo teściowa dziś piekła pierniczki, i śmierdziało w całym domu amoniakiem. Chyba nie powinno mi to jakoś mego zaszkodzić? I czy mogę w ogóle jeść pierniczki z amoniakiem?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Wydaje mi się ze możesz normalnie kupić. Ja swoje bobry afrykańskie odrobaczalam tydzień przed porodem, a miałam tabletki jeszcze z Pl.

Flanelowe pieluszki kładę sobie ekstra na przewijak, jedna mam w wózku na materacyku. Jutro chce wypróbować jako otulacz. Ten mój muslinowy jest ogromny. A tetrowe są super do wszystkiego, wczoraj wyciagnelam dodatkową paczke i wypralam :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Nefer ja już nie wiem co mam Ci napisać ... masz tak cholernie trudną sytuacje, że ja Ciebie podziwiam, że i tak jakoś dajesz sobie rade. Daj znać co powiedzieli na wizycie, będę niecierpliwie czekać.
    Andriel spokojnie, bez wyrzutów ;-) korzystaj z pobytu w PL. Co do amoniaku nie pomogę, szczerze to pierwszy słyszę aby dodawać go do pierników ale pewnie co region to inny przepis ;-)
    Marti a jak u Was wyglądają nocki ? Klarcia często się budzi?

Andriel lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc w sprawie psów :)

Nefer, trzymam mocno kciuki... wiem, że to nie łatwe, ale nie dłub tam sama :) wszystko jest ok! :)

Andriel, korzystaj z urlopu :) co do amoniaku to nie wiem, ale raczej nie powinien być szkodliwy jeśli nie stałaś z nosem w torebce i się nie zaciągałaś :)

Ja dzisiaj przeziębiona :( gardło mnie strasznie boli, mam katar... meżuś mnie zaraził :( oby na tym się skończyło

Andriel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za poradę w sprawie pieluszek. Zrobię zapaśnik

Pianistka kuruj sie miodkiem i soczkiem z malin

Ciekawe jak Meggi nic nie daje znaku.

Ja wczoraj robiłam przegląd ubranek dla małego i przegielam a tak sie martwiłam ze bedzie mało a juz mam ponad normę. No no wszystko takie tanie na tych przecenach. Tylko pajacyki muszę dokupić i zostają mi juz grubsze sprawy

Ile prędzej zamawia sie te próbne paczki z Kiwi i innych ?

Idę dziś cos dobie kupić na święta do ubrania choć obstawiam tez opcje w legginsach

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ