X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wody odchodzily a skurczy nie mialam ... Co godzine podlaczali mi oksy i ze szpitala mnie nie wypuscili ;) Ale niespodzisnki przy piatku TO LUBIE !!

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia
    Trzymaj się :) Oddychaj głęboko i pamiętaj o gazie !!!

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, na razie nic nie wiem co dalej. Jakies lekkie nieregularne skurcze są, ale nic poza tym. Pełen looz :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ale Cię wzięło z zaskoczenia :D
    Fajowo! też tak chcę za miesiąc z zaskoczenia :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego zimowego chowu, to uwielbiam!!
    Markus jak sie urodzil, to kazda drzemke w ciagu dnia mial na dworze. na balkonie. W zime, do -15 tez spal na dworze. Tylko w nocy w domu a i to przy otwartym oknie.
    W przedszkolu bawil sie w wodzie, sniegu, blocie, we wszystkim. Czasem musialam go po prostu wyzymac...

Niedawno, tuz przed zima, przychodze po niego do szkoly. Patrze, a on w bluzeczce bez rekawow (temp ok 8-10 st). Ja lekka panika, hehe. Dotykam go, a ten cieplutki, :)
    W ogole mi nie choruje. Jedynie, jesli przemarzna i przmokna mu stopy, to daje zapobiegawczo wode utleniona do uszu i nic sie nie dzieje.
    Moja niunia tez bedzie non stop na dworze spac. :)))
    Mam porownanie. Moje siostry i brat mieszkaja w pl no i ich dzieci non stop chore. Tydzien szkoly/przedszkola, dwa tyg chory w domu...
    Jedna z siostr przeniosla sie tutaj niecaly rok temu... Synek popitala rozbebeszony po dworzu... zdrow jak ryba :))

Cynnia, a zes sie wcisnela :P

Pianistka, Twoje sny sa zajebiste!! :)
    Mam podobne, ale zaraz zapominam. :(

d869f9fdbd.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer

A ja się zastanawiam kiedy mogę Malutkiej zrobić pierwsze wietrzenie, bo u mnie już minusy są i sama nie wiem.

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak tylko wyszlam z malym ze szpitala plus tydzien. Czyli mial 2 miesiace.
    Swieze powietrze nie zabije. Slyszalam rozne zalecenia, a zrobilam tak, jak ja uwazalam. Byle tylko za grubo nie ubrac. Trzeba sprawdzic, czy sie nie poci. na karku, pleckach. Jak jest ok, to Maluszek ma wtedy taka zimna buziunie, a pod kolderka jest zawsze taki cieplutki. A jak dobrze dzieci spia na dworze!!! szok! w przedszkolu jak spal, to 50-cioro dzieci biegalo i darlo sie dookola, a ten chrapal :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:42

d869f9fdbd.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie chcę ją postawić przy otwartym tarasie. Ale wydaję mi się, że maks -5 może być. Klarcia ma dwa tygodnie, więc jest malusia. Mam już kuldekrem i czekam jak trochę mróz odpuści :)

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcesz sprawdzic, jak bedzie to tolerowac, to mozesz zaczac od krotkich sesji, 15, 30 minut. Markus mial dwa miesiace, bo musial po prostu przybrac na wadze do 2 kg, zeby nas ze szpitala wypuscili. Gdyby nie to, to mysle, ze jakby mial 2 tyg, to juz by ladowal na tarasie :) Dzidzia ma tluszczyk, ktory swietnie chroni przed zimnem :) Moj tluszczyku nie mial w ogole, dopiero jak przytylo mu sie do 2kg :P

d869f9fdbd.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia - Trzymam kciuki za Was :D

Ja uważam, że dobrze jak dzieci śpią na dworze i się z Nimi chodzi na spacerki bo to zawsze jakoś hartuje. Moja szwagierka urodziła synka 3 września i mały do tej pory był na dworze może z 5 razy. Biedak ciągle w tym domu i aby wietrzą pokój ale wtedy małego wynoszą do innego pokoju...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii postaw mała w wózeczku przy otwartym oknie na początek. Mi ogólnie lekarz kazał wychodzić od 2-3 tyg dziecka na krótkie spacerki.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia FOCH!!! Nie gadam z Tobą :P Nie nie, żartuje ;-) Ostatnio pisałam, że być może będziesz przede mną ;-) wykrakałam :P Nie będę się ścigać, żebyś nie czuła presji hihihih rodz sobie w spokoju i bez bólu ;-) Przełamałaś złą passe porodów po terminie w ostatnim czasie :P tylko mnie gdzie pominięto hihi. Trzymam kciuki i czekam na wieści ;-)

No cóż takie życie ja chcę rodzić w przyszłym tyg i rezerwuje ten termin wiec proszę się nie wcinać :P :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak chciałam miec styczniowego dzidziusia :(
    Ale co poradzić, to dzidzi wiedzą kiedy są gotowe...

Zaczęły sie skurcze w miarę regularne, teraz co 6-8 minut. Bolowo jeszcze do wytrzymania. Kurcze, głodna jestem. Mąż pojechal i wróci koło 18, mam nadzieje ze zdąży :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, trzymamy bardzo kciuki zeby poszło gładko i bez komplikacji :) a jak wrażenia z porodówki? zadowalona z opieki jesteś póki co?

Giannaa, skoro Cynnii wykrakałaś poród to powiesz mi kiedy ja urodzę? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie porodówka ok, pozwoliły mi wybrać czy chce jechac do domu czy zostać. Powiedziałam ze tu czuje sie bezpieczniej i chce zostać. Ale miały mi przynieść cos do jedzenia i nie przyniosły :( na szczescie miałam 2 batoniki musli które juz zjadlam oczywiscie :) oglądam sobie tv i spaceruje :) ból taki jak w pierwszy dzien okresu tylko ze mija po pół minucie, wiem ze bedzie gorzej ale jakoś sie nie boje ....

Ciąg dalszy relacji nastąpi :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, czekamy :D
    ja już sobie zrobiłam popcorn :D i kibicuje

kafabi, Giannaa, nefer lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dalszy ciąg relacji !!! TRzymam kciuki zeby szybciutko poszło :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia
    U mnie też na początku były takie bóle, także jesteś na dobrej drodze :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia dawaj dawaj ja mam kapki i kawę i czekam na relacje !.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno zaciśnięte :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ