X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wody odchodzily a skurczy nie mialam ... Co godzine podlaczali mi oksy i ze szpitala mnie nie wypuscili ;) Ale niespodzisnki przy piatku TO LUBIE !!

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia
    Trzymaj się :) Oddychaj głęboko i pamiętaj o gazie !!!

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, na razie nic nie wiem co dalej. Jakies lekkie nieregularne skurcze są, ale nic poza tym. Pełen looz :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ale Cię wzięło z zaskoczenia :D
    Fajowo! też tak chcę za miesiąc z zaskoczenia :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego zimowego chowu, to uwielbiam!!
    Markus jak sie urodzil, to kazda drzemke w ciagu dnia mial na dworze. na balkonie. W zime, do -15 tez spal na dworze. Tylko w nocy w domu a i to przy otwartym oknie.
    W przedszkolu bawil sie w wodzie, sniegu, blocie, we wszystkim. Czasem musialam go po prostu wyzymac...

Niedawno, tuz przed zima, przychodze po niego do szkoly. Patrze, a on w bluzeczce bez rekawow (temp ok 8-10 st). Ja lekka panika, hehe. Dotykam go, a ten cieplutki, :)
    W ogole mi nie choruje. Jedynie, jesli przemarzna i przmokna mu stopy, to daje zapobiegawczo wode utleniona do uszu i nic sie nie dzieje.
    Moja niunia tez bedzie non stop na dworze spac. :)))
    Mam porownanie. Moje siostry i brat mieszkaja w pl no i ich dzieci non stop chore. Tydzien szkoly/przedszkola, dwa tyg chory w domu...
    Jedna z siostr przeniosla sie tutaj niecaly rok temu... Synek popitala rozbebeszony po dworzu... zdrow jak ryba :))

Cynnia, a zes sie wcisnela :P

Pianistka, Twoje sny sa zajebiste!! :)
    Mam podobne, ale zaraz zapominam. :(

d869f9fdbd.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer

A ja się zastanawiam kiedy mogę Malutkiej zrobić pierwsze wietrzenie, bo u mnie już minusy są i sama nie wiem.

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak tylko wyszlam z malym ze szpitala plus tydzien. Czyli mial 2 miesiace.
    Swieze powietrze nie zabije. Slyszalam rozne zalecenia, a zrobilam tak, jak ja uwazalam. Byle tylko za grubo nie ubrac. Trzeba sprawdzic, czy sie nie poci. na karku, pleckach. Jak jest ok, to Maluszek ma wtedy taka zimna buziunie, a pod kolderka jest zawsze taki cieplutki. A jak dobrze dzieci spia na dworze!!! szok! w przedszkolu jak spal, to 50-cioro dzieci biegalo i darlo sie dookola, a ten chrapal :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:42

d869f9fdbd.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie chcę ją postawić przy otwartym tarasie. Ale wydaję mi się, że maks -5 może być. Klarcia ma dwa tygodnie, więc jest malusia. Mam już kuldekrem i czekam jak trochę mróz odpuści :)

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcesz sprawdzic, jak bedzie to tolerowac, to mozesz zaczac od krotkich sesji, 15, 30 minut. Markus mial dwa miesiace, bo musial po prostu przybrac na wadze do 2 kg, zeby nas ze szpitala wypuscili. Gdyby nie to, to mysle, ze jakby mial 2 tyg, to juz by ladowal na tarasie :) Dzidzia ma tluszczyk, ktory swietnie chroni przed zimnem :) Moj tluszczyku nie mial w ogole, dopiero jak przytylo mu sie do 2kg :P

d869f9fdbd.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia - Trzymam kciuki za Was :D

Ja uważam, że dobrze jak dzieci śpią na dworze i się z Nimi chodzi na spacerki bo to zawsze jakoś hartuje. Moja szwagierka urodziła synka 3 września i mały do tej pory był na dworze może z 5 razy. Biedak ciągle w tym domu i aby wietrzą pokój ale wtedy małego wynoszą do innego pokoju...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii postaw mała w wózeczku przy otwartym oknie na początek. Mi ogólnie lekarz kazał wychodzić od 2-3 tyg dziecka na krótkie spacerki.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia FOCH!!! Nie gadam z Tobą :P Nie nie, żartuje ;-) Ostatnio pisałam, że być może będziesz przede mną ;-) wykrakałam :P Nie będę się ścigać, żebyś nie czuła presji hihihih rodz sobie w spokoju i bez bólu ;-) Przełamałaś złą passe porodów po terminie w ostatnim czasie :P tylko mnie gdzie pominięto hihi. Trzymam kciuki i czekam na wieści ;-)

No cóż takie życie ja chcę rodzić w przyszłym tyg i rezerwuje ten termin wiec proszę się nie wcinać :P :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak chciałam miec styczniowego dzidziusia :(
    Ale co poradzić, to dzidzi wiedzą kiedy są gotowe...

Zaczęły sie skurcze w miarę regularne, teraz co 6-8 minut. Bolowo jeszcze do wytrzymania. Kurcze, głodna jestem. Mąż pojechal i wróci koło 18, mam nadzieje ze zdąży :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, trzymamy bardzo kciuki zeby poszło gładko i bez komplikacji :) a jak wrażenia z porodówki? zadowalona z opieki jesteś póki co?

Giannaa, skoro Cynnii wykrakałaś poród to powiesz mi kiedy ja urodzę? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie porodówka ok, pozwoliły mi wybrać czy chce jechac do domu czy zostać. Powiedziałam ze tu czuje sie bezpieczniej i chce zostać. Ale miały mi przynieść cos do jedzenia i nie przyniosły :( na szczescie miałam 2 batoniki musli które juz zjadlam oczywiscie :) oglądam sobie tv i spaceruje :) ból taki jak w pierwszy dzien okresu tylko ze mija po pół minucie, wiem ze bedzie gorzej ale jakoś sie nie boje ....

Ciąg dalszy relacji nastąpi :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, czekamy :D
    ja już sobie zrobiłam popcorn :D i kibicuje

kafabi, Giannaa, nefer lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dalszy ciąg relacji !!! TRzymam kciuki zeby szybciutko poszło :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia
    U mnie też na początku były takie bóle, także jesteś na dobrej drodze :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia dawaj dawaj ja mam kapki i kawę i czekam na relacje !.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno zaciśnięte :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ